Προς το περιεχόμενο

Πωληση αυτοκινητου, βηματα

stormrain

Προτεινόμενες αναρτήσεις

....Φιλοσοφικη συζητηση κανουμε !! Δεν ειπα ότι εσυ θα το εκανες αλλα καποιοι αλλοι όχι και τοσο απιθανο !! Πουλανε υποτιθετε αμαξι "λογω ανακγης" κοψοχρονιά και καποιοι αλλα την πατανε .Φυσικα εχουν νομικες συνεπειες.

Σωστό... Τους πιάνουν αυτούς όντως; δεν έχω ακούσει κάτι.

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 54
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Σωστό... Τους πιάνουν αυτούς όντως; δεν έχω ακούσει κάτι.

Ουτε κι εγω ξερω αλλα φαντασου ποσα χρονια και τι εξοδα θελεις για να παρεις μια δικαστικη αποφαση ότι πρεπει να στα δωσει και αν δεν στα δινει ακομα ποσα για να κανεις ότι άλλο μπορεις .Είναι να μην σου...κατσει !!!

Η ..παρεα φιλου "γιγαντα" μαζι σου είναι ασφαλεστερη .

• Like 2

Ουτε κι εγω ξερω αλλα φαντασου ποσα χρονια και τι εξοδα θελεις για να παρεις μια δικαστικη αποφαση ότι πρεπει να στα δωσει και αν δεν στα δινει ακομα ποσα για να κανεις ότι άλλο μπορεις .Είναι να μην σου...κατσει !!!

Η ..παρεα φιλου "γιγαντα" μαζι σου είναι ασφαλεστερη .

Θέλει προσοχή.. Εγώ πέτυχα και στην αγορά καλό άνθρωπο.. Πήγαμε κεπ μου έκανε μεταβίβαση και μετά τον πλήρωσα, είχα δώσει 100 ευρώ μόνο μπροστά από τα 2000.

Είναι που θα πέσεις...

• Like 1

Θέλει προσοχή.. Εγώ πέτυχα και στην αγορά καλό άνθρωπο.. Πήγαμε κεπ μου έκανε μεταβίβαση και μετά τον πλήρωσα, είχα δώσει 100 ευρώ μόνο μπροστά από τα 2000.

Είναι που θα πέσεις...

Αυτος είναι ο κανονας αλλα επειδή εχει εξαιρέσεις καλο είναι να λαμβανουεμε καποια μετρα .

Εχω πουλησει 7-8 αμαξια χωρις ευτυχως πρόβλημα .

Μονο με τον τελευταιο (εμπορος) ενώ μου εδωσε τα λεφτα αργουσε να παρει το αμαξι στο ονομα του ενώ του ειχα κανει εξουσιοδοτηση και είχαμε ανταλλαξει δηλωσεις για την εφορια  και ειχα ένα αμαξι ανασσφαλιστο σε μια μαντρα . Μια κατεγγελια στην ΔΟΥ του και όλα καλα .

Εψαχνε να βρει αγοραστη να το γραψει απ ευθειας στο ονομα του αλλα με την εξωπραγατικη τιμη που ζηταγε δεν εβρισκε . Aygo του 2006 από 3850 που το πηρε το πουλαγε 5.500 !!!

• Like 2

Thanks guys.

Πωλητης ειμαι, η αγοραστρια θελει μεσω διεύθυνσης μεταφορων. Στο παρελθον το είχα κανει μεσω ΚΕΠ αλλα ηταν αγοραπωλησια με φιλο και δεν ειχα δωσει βαση.

Τωρα τα χρήματα θα μου τα κανει μεταφορά μεσω ebanking. Υποθετω αυτο δεν ελοχευει κινδυνο για μένα, σωστα? Τυπου ακύρωσης εμβάσματος ή κατι τετοιο? Το ρωταω γιατι ηταν πολυ οκ στο να μου κανει τη μεταφορα πριν την πωληση το οποιο μου φάνηκε λιγο απροσμενο.

Επισης τα τελη μεταβίβασης ποιος τα πληρωνει υποτίθεται?

Η διαφορά ΚΕΠ και διεύθυνσης μεταφορών είναι ότι στην περίπτωση που γίνει μέσω ΚΕΠ ο αγοραστής θα κάνει κανα μήνα παραπάνω να πάρει την άδεια στο όνομα του, οπότε καλά κάνει και θέλει έτσι.

Έμβασμα είναι όταν μεταφέρονται ποσά μεταξύ λογαριασμών διαφορετικών τραπεζών, πχ αν σου στείλει από τον λογαριασμό της στην Εθνική στο λογαριασμό σου στην Πειραιώς, σε αυτή τη περίπτωση θα κάνουν 2-3 ημέρες τα χρήματα να φανούν στο λογαριασμό σου, και φυσικά στο μεταξύ έχει κάποιο περιθώριο να ακυρώσει την εντολή.

Μεταφορά σε λογαριασμό είναι όταν μεταφέρονται ποσά μεταξύ λογαριασμών ίδιας τράπεζας, σε αυτή τη περίπτωση τα χρήματα φαίνονται ακαριαία στο λογαριασμό σου, και φυσικά δεν μπορεί να κάνει μονομερώς καμία ακύρωση/ανάκληση.

Τα τέλη μεταβίβασης τα πληρώνει ο αγοραστής, στο δικό του όνομα εκδίδεται το διπλότυπο στην τράπεζα.

Κάτι άλλο? :)

• Like 1

Η διαφορά ΚΕΠ και διεύθυνσης μεταφορών είναι ότι στην περίπτωση που γίνει μέσω ΚΕΠ ο αγοραστής θα κάνει κανα μήνα παραπάνω να πάρει την άδεια στο όνομα του, οπότε καλά κάνει και θέλει έτσι.

Έμβασμα είναι όταν μεταφέρονται ποσά μεταξύ λογαριασμών διαφορετικών τραπεζών, πχ αν σου στείλει από τον λογαριασμό της στην Εθνική στο λογαριασμό σου στην Πειραιώς, σε αυτή τη περίπτωση θα κάνουν 2-3 ημέρες τα χρήματα να φανούν στο λογαριασμό σου, και φυσικά στο μεταξύ έχει κάποιο περιθώριο να ακυρώσει την εντολή.

Μεταφορά σε λογαριασμό είναι όταν μεταφέρονται ποσά μεταξύ λογαριασμών ίδιας τράπεζας, σε αυτή τη περίπτωση τα χρήματα φαίνονται ακαριαία στο λογαριασμό σου, και φυσικά δεν μπορεί να κάνει μονομερώς καμία ακύρωση/ανάκληση.

Τα τέλη μεταβίβασης τα πληρώνει ο αγοραστής, στο δικό του όνομα εκδίδεται το διπλότυπο στην τράπεζα.

Ετσι απλα να την ακυρωσει χωρις λογο γιατι μετανοιωσε  ??? Νομιζω η Τραπεζα του αποδεκτη καποιο ρολο παιζει .

Ετσι απλα να την ακυρωσει χωρις λογο γιατι μετανοιωσε  ??? Νομιζω η Τραπεζα του αποδεκτη καποιο ρολο παιζει .

Το ότι μετάνιωσε δεν είναι λόγος? :)

Συνήθως δικαίωμα ακύρωσης υπάρχει για μερικές ώρες, πχ αν δώσεις εντολή το πρωί έχεις περιθώριο μέχρι τις 5 το απόγευμα να ακυρώσεις. Η τράπεζα του αποδέκτη μέσα σε αυτό το διάστημα δεν εμπλέκεται καθόλου.

Το ότι μετάνιωσε δεν είναι λόγος? :)

Συνήθως δικαίωμα ακύρωσης υπάρχει για μερικές ώρες, πχ αν δώσεις εντολή το πρωί έχεις περιθώριο μέχρι τις 5 το απόγευμα να ακυρώσεις. Η τράπεζα του αποδέκτη μέσα σε αυτό το διάστημα δεν εμπλέκεται καθόλου.

Ετσι απλα ??????????

Μπορεις να το εξηγησεις αυτο ?

Τι να σου εξηγήσω βρε Γιάννη? Κάποιες από τις συναλλαγές που μπορείς να κάνεις μέσω e-banking δεν γίνονται άμεσα, ε σε αυτές υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης μέσα σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Απλά πατάς το κουμπάκι της ακύρωσης, τόσο απλά! Κανείς δεν θα σε ρωτήσει τίποτα, κανείς δεν θα σου ζητήσει το λόγο! Τι δεν καταλαβαίνεις?

Τι να σου εξηγήσω βρε Γιάννη? Κάποιες από τις συναλλαγές που μπορείς να κάνεις μέσω e-banking δεν γίνονται άμεσα, ε σε αυτές υπάρχει η δυνατότητα ακύρωσης μέσα σε κάποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Απλά πατάς το κουμπάκι της ακύρωσης, τόσο απλά! Κανείς δεν θα σε ρωτήσει τίποτα, κανείς δεν θα σου ζητήσει το λόγο! Τι δεν καταλαβαίνεις?

ΟΚ....Καταλαβα...

• Like 1

• Moderators

Ευχαριστω, απολυτα κατανοητα αυτα που εγραψες :)

• Like 1

• Moderators

Έκανα μεταβίβαση μηχανης πριν λίγες μέρες (ήμουν ο αγοραστής)

Διαφορά ΚΕΠ και υπουργείο είναι ότι στο δεύτερο παίρνεις προσωρινή άδεια μέχρι να βγει η κανονική που σημαίνει ότι μετακινείς το αμάξι κανονικά ενώ στο πρώτο δεν παίρνεις τίποτα.

Εγώ πήγα στο υπουργείο στην Αγία Παρασκευή, πολύ χαλαρά πράγματα ειδικά αν πας πρωί 8-9

Ο αγοραστής είχε όλα τα χαρτία (τέλη, ΚΤΕΛ κλπ) πλήρωσα το πάραβολο στο μηχάνημα που έχουν εκεί με μετρητά και σε 15 λεπτά πήρα την κανονική άδεια. Είχαμε γνωστό για αυτό την πήρα αλλιώς θέλει από βδομάδα κεχρί μήνα.

Μόλις έγινε η μεταβίβαση πήγαμε μαζί με τα πόδια στην Πειραιώς δίπλα του έκανα κατάθεση τα λεφτά στο λογαριασμό του πήρα το κλειδί και έφυγα. Εκκρεμή το χαρτί για την εφορία που θα το κάνουμε ταχυδρομικός λόγω χρόνου

• Like 1

Έκανα μεταβίβαση μηχανης πριν λίγες μέρες (ήμουν ο αγοραστής)

Διαφορά ΚΕΠ και υπουργείο είναι ότι στο δεύτερο παίρνεις προσωρινή άδεια μέχρι να βγει η κανονική που σημαίνει ότι μετακινείς το αμάξι κανονικά ενώ στο πρώτο δεν παίρνεις τίποτα.

Εγώ πήγα στο υπουργείο στην Αγία Παρασκευή, πολύ χαλαρά πράγματα ειδικά αν πας πρωί 8-9

Ο αγοραστής είχε όλα τα χαρτία (τέλη, ΚΤΕΛ κλπ) πλήρωσα το πάραβολο στο μηχάνημα που έχουν εκεί με μετρητά και σε 15 λεπτά πήρα την κανονική άδεια. Είχαμε γνωστό για αυτό την πήρα αλλιώς θέλει από βδομάδα κεχρί μήνα.

Μόλις έγινε η μεταβίβαση πήγαμε μαζί με τα πόδια στην Πειραιώς δίπλα του έκανα κατάθεση τα λεφτά στο λογαριασμό του πήρα το κλειδί και έφυγα. Εκκρεμή το χαρτί για την εφορία που θα το κάνουμε ταχυδρομικός λόγω χρόνου

Απο ΚΕΠ παιρνεις  την αιτηση για εκδοση αδειας και κυκλοφορεις κανονικα εκτος και πεσεις σε στριμενο ασυνομικο που μου ζηταγε την προτοτυπη και τρομαξα να τον πεισω τι με τα χαρτια του ΚΕΠ κυκλοφορουσα κανονικα.

Στο Υπουργειο που πηγα μια φορα αμεσως χωρις μεσον .

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...