Moderators stormrain Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Moderators Share Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Καλησπερα γκαηζ, μπορει καποιος να μου πει τα βηματα πωλησης ενος αυτοκινητου? Ηξερα γινεται μεσω ΚΕΠ, αλλα με ενημερωσαν πως αργει η αδεια or something και ειναι καλυτερο να γινει απο το υπουργειο? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tenshi Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Ενδιαφέρεσαι σάν αγοραστής; Αρχικά,βεβαιώσου οτι δέν υφίσταται παρακράτηση κυριότητας στο όχημα (δείτε την υπάρχουσα άδεια κυκλοφορίας).Είναι κάτι που ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να διευθετήσει πρίν προχωρήσετε στην διαδικασία,ακόμα και αν το όχημα έχει εξοφληθεί. Επίσης θα πρέπει να υπάρχει σχετική βεβαίωση απο ΔΟΥ,οτι δέν υπάρχουν απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας. Στην συνέχεια πάτε στα ΚΕΠ,ανταλλάσσετε υπεύθυνες δηλώσεις που αναφέρουν τα στοιχεία σας (να αναγράφεται ΚΑΙ το ΑΦΜ σας) και το ποσό πώλησης/αγοράς. Όπως πολυ σωστά ανέφερες,η έκδοση της νέας άδειας αργεί μέσω ΚΕΠ (έχω ακούσει έως και μήνα),άλλα μπορεί να διεκπεραιωθεί μέσα σε μία μέρα αν πάς στην διεύθυνση επικοινωνιών και μεταφορών. Η μεταφορά χρημάτων βρίσκεται στην διακριτική ευχέρεια των ενδιαφερομένων και μπορεί να γίνει είτε πρίν,είτε μετά την κατάθεση των δηλώσεων στα ΚΕΠ.Για ευνόητους λόγους...θα πρότεινα μετά.Σε άτομα που γνωρίζω πχ,έχω ήδη κάνει κατάθεση πρίν υπογράψουμε κάτι. Θεωρώ οτι έχει ήδη γίνει έλεγχος του οχήματος απο μηχανικό. 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Προσοχή... Χαρτί για την εφορία σου θα κάνεις σε συνεννόηση με τον άλλον... Πούλησα το τάδε όχημα τόσα χρήματα, η αγόρασα τόσα χρήματα.. Αν πουλάς προσοχή.. Σε συμφέρει να βάλεις πολλά.. Όσα θες... Ρώτα τον λογιστή σου 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Εχω την εντυπωση αλλα με επιφυλλαξη ότι η πληρωμη πρεπει να γινει μεσω τραπεζικου λογαριασμου. 4 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
moure Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Η καλύτερη λύση και αυτή που εφαρμόζω πάντα είναι να κάνω τη δουλειά μου με έναν διεκπεραιωτή. Κάνετε αγοραστής και πωλητής τις υπεύθυνες δηλώσεις που απαιτούνται και σε μια μέρα έχεις την άδεια στα χέρια σου,χωρίς να τρέχεις στα υπουργεία όπου θα χάσεις μια μέρα από τη δουλειά σου. Αν η αγοροπωλησία είναι μεταξύ αγνώστων η πιο safe λύση είναι η καταβολή του τιμήματος να γίνει με τραπεζική επιταγή. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Εγω θα ελεγα μονο ένα ...Αν ο αγοραστης είναι αγνωστος μην δινετε ποτε τα κλειδιά του αυτοκινητου πριν παρετε τα λεφτα αφου εχει ολοκληρωθεί η διαδικασια της μεταβιβασης . 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Εγω θα ελεγα μονο ένα ...Αν ο αγοραστης είναι αγνωστος μην δινετε ποτε τα κλειδιά του αυτοκινητου πριν παρετε τα λεφτα αφου εχει ολοκληρωθεί η διαδικασια της μεταβιβασης ... Συνήθως άγνωστος είναι Εγώ ξέρεις τι έκανα; του είπα βάλε μου 2000 στην τράπεζα, τα υπόλοιπα πριν ( προσοχή πριν) μπούμε στα κεπ.. Και μόλις πάρουμε χαρτί ότι κάναμε αίτηση για μεταβίβαση του έδωσα το κλειδί του. Άρα είχα πάρει τα χρήματα από πριν και τέλος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 .. Συνήθως άγνωστος είναι Εγώ ξέρεις τι έκανα; του είπα βάλε μου 2000 στην τράπεζα, τα υπόλοιπα πριν ( προσοχή πριν) μπούμε στα κεπ.. Και μόλις πάρουμε χαρτί ότι κάναμε αίτηση για μεταβίβαση του έδωσα το κλειδί του. Άρα είχα πάρει τα χρήματα από πριν και τέλος. Πηρε ένα ρισκο να μην ολοκληρωθεί η μεταβιβαση και να σε κυνηγαει να παρει πισω δικαστικα τα 2000. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Moderators stormrain Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Moderators Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Thanks guys. Πωλητης ειμαι, η αγοραστρια θελει μεσω διεύθυνσης μεταφορων. Στο παρελθον το είχα κανει μεσω ΚΕΠ αλλα ηταν αγοραπωλησια με φιλο και δεν ειχα δωσει βαση. Τωρα τα χρήματα θα μου τα κανει μεταφορά μεσω ebanking. Υποθετω αυτο δεν ελοχευει κινδυνο για μένα, σωστα? Τυπου ακύρωσης εμβάσματος ή κατι τετοιο? Το ρωταω γιατι ηταν πολυ οκ στο να μου κανει τη μεταφορα πριν την πωληση το οποιο μου φάνηκε λιγο απροσμενο. Επισης τα τελη μεταβίβασης ποιος τα πληρωνει υποτίθεται? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Thanks guys. Πωλητης ειμαι, η αγοραστρια θελει μεσω διεύθυνσης μεταφορων. Στο παρελθον το είχα κανει μεσω ΚΕΠ αλλα ηταν αγοραπωλησια με φιλο και δεν ειχα δωσει βαση. Τωρα τα χρήματα θα μου τα κανει μεταφορά μεσω ebanking. Υποθετω αυτο δεν ελοχευει κινδυνο για μένα, σωστα? Τυπου ακύρωσης εμβάσματος ή κατι τετοιο? Το ρωταω γιατι ηταν πολυ οκ στο να μου κανει τη μεταφορα πριν την πωληση το οποιο μου φάνηκε λιγο απροσμενο. Επισης τα τελη μεταβίβασης ποιος τα πληρωνει υποτίθεται? Αν είναι στην ιδια τραπεζα η μεταφορα δεν μπορει να ακυρωσει το εμβασμα . Σε άλλη ναι αλλα με δυσκολια . Τα εξοδα βαρυνουν τον αγοραστη εκτος και συμφωνήσατε αλοιως.Καλυτερα στην Διεθυνση Συγκοιωνιων για πιο αμεσα . Μην δωσεις κλειδιά πριν δεις τα λεφτα . Πουλησα αμαξι σε εμπορο καναμε την διαδικασια εκανε μεταφορα τα λεφτα , τα ειδα από το κινητο και τοτε του εδωσα κλειδιά . 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Πηρε ένα ρισκο να μην ολοκληρωθεί η μεταβιβαση και να σε κυνηγαει να παρει πισω δικαστικα τα 2000. Σιγά Ρέ συ... Δίπλα μου ήταν και μάλιστα στην τραπεζική συναλλαγή έγραψε ότι αφορά αγορά αυτοκινήτου... Τάδε. Πρώτα τα λεφτά και μετά τα κλειδιά . Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
paylidis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Thanks guys. Πωλητης ειμαι, η αγοραστρια θελει μεσω διεύθυνσης μεταφορων. Στο παρελθον το είχα κανει μεσω ΚΕΠ αλλα ηταν αγοραπωλησια με φιλο και δεν ειχα δωσει βαση. Τωρα τα χρήματα θα μου τα κανει μεταφορά μεσω ebanking. Υποθετω αυτο δεν ελοχευει κινδυνο για μένα, σωστα? Τυπου ακύρωσης εμβάσματος ή κατι τετοιο? Το ρωταω γιατι ηταν πολυ οκ στο να μου κανει τη μεταφορα πριν την πωληση το οποιο μου φάνηκε λιγο απροσμενο. Επισης τα τελη μεταβίβασης ποιος τα πληρωνει υποτίθεται? το εχω ξαναγραψει σε άλλα θέματα και 1-2 διαφωνουσαν. Η λογικη (κοινη λογικη μάλιστα απο όσες αγοραπωλησίες εχω κάνει και γνωρίζω απο συγγενεις-φίλους) ειναι οτι ο αγοραστης καταθέτει τα λεφτα+εξοδα μεταβίβασης στον πωλητη με αιτιολογια αγορα αυτοκινητου ΙΗΖ-1234 και πανε αμέσως στο καπακι διευθυνση μεταφορών για τη μεταβίβαση (νωρίς γιατι παιρνει ώρα). Τελειωνει η μεταβίβαση, παιρνει νέα αδεια+κλειδια και φευγει. Για να ακυρωθεί συναλλαγη δεν ειναι τόσο ευκολο εαν δεν εισαι πολυεθνική ή το δημόσιο που έκανες λάθος καταθεση..... 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 το εχω ξαναγραψει σε άλλα θέματα και 1-2 διαφωνουσαν. Η λογικη (κοινη λογικη μάλιστα απο όσες αγοραπωλησίες εχω κάνει και γνωρίζω απο συγγενεις-φίλους) ειναι οτι ο αγοραστης καταθέτει τα λεφτα+εξοδα μεταβίβασης στον πωλητη με αιτιολογια αγορα αυτοκινητου ΙΗΖ-1234 και πανε αμέσως στο καπακι διευθυνση μεταφορών για τη μεταβίβαση (νωρίς γιατι παιρνει ώρα). Τελειωνει η μεταβίβαση, παιρνει νέα αδεια+κλειδια και φευγει. Για να ακυρωθεί συναλλαγη δεν ειναι τόσο ευκολο εαν δεν εισαι πολυεθνική ή το δημόσιο που έκανες λάθος καταθεση..... Αν είναι στην ιδια τραπεζα είναι αδυνατη !!!Αλλαζουν χερι τα λεφτα σε μηδεν χρονο . Σιγά Ρέ συ... Δίπλα μου ήταν και μάλιστα στην τραπεζική συναλλαγή έγραψε ότι αφορά αγορά αυτοκινήτου... Τάδε. Πρώτα τα λεφτά και μετά τα κλειδιά . Κι αν εσυ (χωρις παρεξηγηση) του ελεγες "αντε γεια" επρεπε να κινηθεί δικαστικα. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
vairass Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Αν είναι στην ιδια τραπεζα είναι αδυνατη !!!Αλλαζουν χερι τα λεφτα σε μηδεν χρονο . Κι αν εσυ (χωρις παρεξηγηση) του ελεγες "αντε γεια" επρεπε να κινηθεί δικαστικα. Σιγά μην το έλεγα.. Είχε έναν φίλο του μαζί 2.02 γίγαντα.. Χάχα.. Δεν κάνω τέτοια.. Εδώ η άλλη μου έβαλε τα λεφτά από Αχαΐα σε τράπεζα... Μου έσπασε το κινητό την ίδια ημέρα και την επόμενη της έβαλα πίσω τα λεφτά. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Γιάννης Platano Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Share Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Σιγά μην το έλεγα.. Είχε έναν φίλο του μαζί 2.02 γίγαντα.. Χάχα.. Δεν κάνω τέτοια.. Εδώ η άλλη μου έβαλε τα λεφτά από Αχαΐα σε τράπεζα... Μου έσπασε το κινητό την ίδια ημέρα και την επόμενη της έβαλα πίσω τα λεφτά. ....Φιλοσοφικη συζητηση κανουμε !! Δεν ειπα ότι εσυ θα το εκανες αλλα καποιοι αλλοι όχι και τοσο απιθανο !! Πουλανε υποτιθετε αμαξι "λογω ανακγης" κοψοχρονιά και καποιοι αλλα την πατανε .Φυσικα εχουν νομικες συνεπειες. 1 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα