Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα παιδιά. 

Αν σε ένα site δεν υπάρχουν cookies από τον δημιουργό, αλλά ενσωματώνεται ο κώδικας του google analytics θα πρέπει να εμφανίζεται το γνωστό μήνυμα επιβεβαίωσης που έχουν όλοι πλέον στην Ε.Ε.;

Δεν μιλάω για το αν θα πρέπει να υπάρχει πολιτική απορρήτου, αναφέρω συγκεκριμένα για τα cookies γιατί από ότι είδα δημιουργούνται δύο cookies από τον κώδικα της google. 

Δημοσ.

Από τη στιγμή που το site χρησιμοποιεί cookies, βάζεις την ειδοποιηση, ανεξαρτητα αν ειναι δικά σου ή οχι cookies

Επισκέπτης
Δημοσ.

Αν το analytics δεν μπορεί να κάνει tracking τον χρήστη πως θα σου δώσει αξιόπιστα αποτελέσματα; Θα μετράει κάθε επισκέπτη ως ξεχωριστό visit; Θα φτάσεις τότε τα unique να είναι ίδια με τα impressions. Όλα τα analytics χρησιμοποιούν cookies γιατί είναι ο πιο απλός τρόπος να ξεχωρίζεις τα sessions.

Γιατί σε ενοχλεί η χρήση cookies;

Δημοσ.

Γιατί δεν μου αρέσει που η Ε.Ε. πλέον το παίζει τόσο φιλική προς τα πνευματικά δικαιώματα και αναγκάζει τις σελίδες να εμφανίζουν άσχημα pop up... επίσης θα πρέπει να τροποποιήσω και τον κώδικα της google ώστε να μην δουλεύουν τα cookies αν δεν δώσει την έγκριση ο χρήστης. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Έλα ρε, πολύ conspiracy theory το έχεις δει το θέμα. Βάλε μια απλή ενημέρωση με ένα OK. Δέκα γραμμές κώδικα είναι. Και μη δίνεις τη δυνατότητα μη έγκρισης, άμα δεν του αρέσει ας μην προχωρήσει. Δεν χρειάζεσαι pop-up, ένα overlap στο κάτω μέρος της σελίδας. Τον κώδικα της Google αν τον πειράξεις θα φας ban από τη Google.

Δημοσ.

Μα αν κάποιος μπει στο site ο κώδικας της google τρέχει απευθείας έτσι δεν είναι; Δεν χρειάζεται έγκριση για να σεταριστούν τα cookies; Απλά ενημέρωση ότι το site τα χρησιμοποιεί;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Ακριβώς. Αυτό κάνουν όλοι εξάλλου. Μια απλή ενημέρωση κι άντε γεια.

Δημοσ.

Ακριβώς. Αυτό κάνουν όλοι εξάλλου. Μια απλή ενημέρωση κι άντε γεια.

Οκ τότε! :)

Ευχαριστώ για τη διευκρίνηση. 

Δημοσ.

Αν στο μήνυμα που θα εμφανίζω, μετά που θα πατήσει "Αποδοχή" ο χρήστης αποθηκεύω σε ένα localstorage μια τιμή και κάνω έναν έλεγχο για να το εμφανίζει αν δεν έχει πατηθεί αποδοχή. Είναι σωστή τακτική ή θα πρέπει να βρω άλλο τρόπο;

Επισκέπτης
Δημοσ.

Με cookies θα το κάνεις πάλι. Ένα cookie του στυλ acceptedCookie με τιμή true/false. Όσο είναι false βγάζεις το μήνυμα.

Δημοσ.

Με cookies θα το κάνεις πάλι. Ένα cookie του στυλ acceptedCookie με τιμή true/false. Όσο είναι false βγάζεις το μήνυμα.

Μα η μοναδική διαφορά του με το localstorage είναι ότι το cookie κάποια στιγμή θα χαθεί στο χρόνο :P

Έχω αρχίσει να σκέφτομαι να βγάλω και το analytics γιατί όσο να πεις θέλει και πολιτική απορρήτου και δεν ξέρω αν είμαι ο πλέον αρμόδιος να συντάξω μία. 

Επισκέπτης
Δημοσ.

Την ορίζεις εσύ. Βάλε να λήγει το 2050 και είσαι κομπλέ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...