Προς το περιεχόμενο

IP κάμερα και Power switch δεν συνεργάζονται

manolis940

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχω ένα Poe switch Tp link TL-SF1008P και μια κάμερα anga age-2003-ips.

Συνδέοντας στην θύρα POE του switch την κάμερα δεν τροφοδοτείται με ρεύμα. Αν της συνδέσω τροφοδοτικό δουλεύει κανονικά.
Δοκίμασα και κανονικό utp αλλά και crossover

Edit: Έφτιαξα καλύτερα την στοίχιση και τα links 

Επεξ/σία από manolis940
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Πιθανόν να πέφτει η τάση στην άκρη του καλωδίου λόγω μήκους ή ποιότητας.

Πόσα μέτρα είναι το καλώδιο ethernet που χρησιμοποιείς;

Πολύ πιθανό η κάμερα να μην υποστηρίζει IEEE 802.3af.

Όταν συνδέεις κάποια συσκευή, το switch στέλνει ένα σήμα που ουσιαστικά ρωτάει τη συσκευή αν χρειάζεται PoE. Αν δεν πάρει απάντηση (όπως στην περίπτωση της κάμεράς σου πιθανώς, αν δεν υποστηρίζει το πρωτόκολλο), τότε δεν ξεκινάει να δίνει τάση.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα Passive PoE injector αν θες να πηγαίνει μόνο ένα καλώδιο στη κάμερα.

• Like 1

Όχι πιθανόν, αλλά 100% η κάμερα δεν υποστηρίζει PoE 802.3af (48VDc) που έχει το switch, αλλά απλό Passive (12VDc).

Αυτό είναι το σύνηθες λάθος που κάνουν πολύ, βλέποντας ότι μια συσκευή υποστηρίζει PoE. Υπάρχουν διαφορετικές υλοποιήσεις, ασύμβατες μεταξύ τους, οπότε πρέπει να ελέγχουμε σε ποια ακριβώς αναφέρεται η καθεμιά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω κάποιο site της anga και γενικά κάποιο τρόπο επικοινωνίας για να ρωτήσω για το πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί. Πιθανών αυτό είναι όμως.

Δηλαδή θεωρητικά θέλω κάτι τέτοιο https://www.amazon.com/gp/aw/d/B00P71Y6JS/ref=cm_cr_arp_mb_bdcrb_top?ie=UTF8

Παίζει κάτι με τα 12 και τα 24 volt στο passive Poe η λειτουργεί και στα δυο ανάλογα την συσκευή ή πρέπει να αγοράσω κάποιο συγκεκριμένο που λειτουργεί στα 12 και όχι στα 24 ;

Edit:

Έχω μια κάμερα ακόμα μια anga 228 ips. Η συγκεκριμένη γράφει στα χαρακτηριστικά της ότι υποστηρίζει 802.3af αλλά και ούτε εκείνη τροφοδοτείται. Πληροφοριακά βέβαια θα ήθελα μια απάντηση και για το παραπάνω μου ερώτημα

Επεξ/σία από manolis940

Στο πρωτόκολλο 802.3af, οι συσκευές που παρέχουν την τροφοδοσία (π.χ. το switch) θέλουν εισερχόμενη τάση 44-57VDc, ενώ αυτές που τροφοδοτούνται από αυτό, θέλουν αντίστοιχα 37-57VDc.

Επιπλέον υπάρχουν 2 mode λειτουργίας (Α και Β) και ανάλογα χρησιμοποιούνται διαφορετικά ζεύγη στο UTP καλώδιο.

Στο passive οι συσκευές λειτουργούν στην περιοχή 9-22VDc και ανάλογο είναι το τροφοδοτικό τους. Επίσης είναι στάνταρτ τα ζεύγη που χρησιμοποιούνται για την παροχή ισχύος.

Που είδες ότι η κάμερα είναι συμβατή με 802.3af, όταν εδώ αναφέρει ότι δεν έχει PoE.

H μόνη λύση που υπάρχει είναι να συνδέσεις έναν αντάπτορα που θα παίζει μεταξύ switch και της συσκευής, η οποία φυσικά πρέπει να υποστηρίζει PoE in (όπως αυτή του αρχικού μηνύματος).

Πάντως φθηνότερα θα την βγάλεις με χρήση τροφοδοτικού passive PoE κατευθείαν στην κάμερα και αν αυτή δεν είναι PoE με χρήση του τροφοδοτικού της και ένα σετ Injector/Splitter.

το Manual στο Power γράφει DC12V+-5%/PoE(802.3af) και δεν είναι για πολλά μοντέλα αναγράφει μόνο την AQ-228IPS.

Θα μου το ξεκαθαρίσει ο προμηθευτής του προμηθευτή μου τι παίζει και με τις δύο κάμερες αν έχουν τι έχουν και πως το έχουν πριν κάνω κάποια αγορά περαιτέρω.

Στο πρωτόκολλο 802.3af, οι συσκευές που παρέχουν την τροφοδοσία (π.χ. το switch) θέλουν εισερχόμενη τάση 44-57VDc, ενώ αυτές που τροφοδοτούνται από αυτό, θέλουν αντίστοιχα 37-57VDc.

Πριν αγοράσω anga κάμερες μιας και δεν μπορούσα να βρω σοβαρές κριτικές πουθενά αγόρασα μία anga 223ipd. Η συγκεκριμένη έχει είσοδο 12V και υποστηρίζει PoE 802.3af. Την έβαλα στο PoE switch(το παραπάνω που έχω αναφέρει) και λειτουργεί κανονικότατα. Έψαξα λίγο και κάποιοι έλεγαν ότι η συγκεκριμένη τάση ( δηλαδή 37-57VDc) μπορεί να κάψει την κάμερα χωρίς όμως να δίνουν αιτιολογημένες  απαντήσεις όπως τις δικές σου. Είναι και λίγο λογικό μιας και είναι πολλά volt παραπάνω από την κανονική 12V τάση της κάμερας. Τελικά τι ισχύει μπορεί η δεν μπορεί; 

Όπου βρήκα πληροφορίες για την AQ-228IPS, δεν αναφέρεται το PoE, πόσο μάλλον το 802.3af.

Όσον αφορά την AQ-223IPD, αναφέρεται το PoE, αλλά πουθενά το 802.3af. Το ότι δουλεύει σε σένα σημαίνει ότι είτε έχει γίνει λάθος αναφορά στα τεχνικά χαρακτηριστικά ή ο Κινέζος έχει δώσει δικιά του λύση.

Για πληροφορίες πως δουλεύει το 802.3af, δες εδώ και ειδικά σε ποιες τάσεις λειτουργεί πας στο τέλος της 2ης παραγράφου.

• 4 εβδομάδες αργότερα...

Έστω και καθυστερημένα θα ήθελα να γράψω εδώ τα αποτελέσματα μη τυχών και πέσει σε κάποια αναζήτηση κάποιου το όλο θέμα. Η 2003- IPS κανονικά έχει PoE το οποίο απ ότι μου είπαν και από το τεχνικό τμήμα του προμηθευτή του προμηθευτή μου ( :P ) δουλεύει κανονικά με το παραπάνω switch. Περαιτέρω όμως μου είπαν ότι ήρθε μία παρτίδα χωρίς PoE. Για την  AQ-228IPS το φυλλάδιο γράφει ότι έχει δύο τύπου υποδοχές δικτύου, μία με PoE και μία χωρίς. Τώρα δεν ξέρω αν την αγοράζεις παίζοντας κορόνα γράμματα για το αν χρειάζεσαι extra τροφοδοσία πάντως η δικιά μου χρειαζόταν( Θα κάνω edit  και θα βάλω τις οδηγίες που δεν έχω αυτή την στιγμή )

Για να τις στήσω αγόρασα ένα extra τροφοδοτικό και ένα PoE injector και έκανα την δουλειά μου. 

Συμπέρασμα... Μην εμπιστεύεσαι τους Κινέζους στα PoE :P 

• 4 χρόνια αργότερα...

Καλησπέρα, sorry που ξεθάβω το θέμα, αλλά είμαι στα πρόθυρα του να αγοράσω την εν λόγω κάμερα AGE-2003-IPS από skroutz ~€94.

Θα τοποθετηθεί σε ήδη υπάρχον δίκτυο που αποτελείται από 7 Foscam κάμερες και μια Hikvision, οι οποίες μέσω δικτύου καταγράφουν σε υπολογιστή W7 με εφαρμογή iSpy. Από ότι αναγράφεται στα χαρακτηριστικά της υποστηρίζει ONVIF οπότε φαντάζομαι θα λειτουργεί με το iSpy..

Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Οι εσωτερικές της ρυθμίσεις γίνονται σε browser Internet Explorer όπως στις περισσότερες αυτού του τύπου ή απαιτείται ειδική εφαρμογή;
  2. Ήθελα να ρωτήσω από αξιοπιστία πως είναι, άντεξε χρόνια σε κάποιον;
  3. Εάν συνδεθεί με ethernet έχει ομαλή ροή στην εικόνα, ή πέφτει σε καρέ καρέ όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο;
  4. Επίσης η νυχτερινή της όραση είναι τόσο καλή όσο λέει; (μέχρι 35m θεωρητικά)

Γενικά αν κάποιος έχει θετική ή αρνητική εμπειρία θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να τη μοιραστεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Στις 29/7/2021 στις 7:39 ΜΜ, SolidSnakeGr είπε

Καλησπέρα, sorry που ξεθάβω το θέμα, αλλά είμαι στα πρόθυρα του να αγοράσω την εν λόγω κάμερα AGE-2003-IPS από skroutz ~€94.

Θα τοποθετηθεί σε ήδη υπάρχον δίκτυο που αποτελείται από 7 Foscam κάμερες και μια Hikvision, οι οποίες μέσω δικτύου καταγράφουν σε υπολογιστή W7 με εφαρμογή iSpy. Από ότι αναγράφεται στα χαρακτηριστικά της υποστηρίζει ONVIF οπότε φαντάζομαι θα λειτουργεί με το iSpy..

Οπότε θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

1. Οι εσωτερικές της ρυθμίσεις γίνονται σε browser Internet Explorer όπως στις περισσότερες αυτού του τύπου ή απαιτείται ειδική εφαρμογή;
  2. Ήθελα να ρωτήσω από αξιοπιστία πως είναι, άντεξε χρόνια σε κάποιον;
  3. Εάν συνδεθεί με ethernet έχει ομαλή ροή στην εικόνα, ή πέφτει σε καρέ καρέ όταν υπάρχει κίνηση στο οπτικό της πεδίο;
  4. Επίσης η νυχτερινή της όραση είναι τόσο καλή όσο λέει; (μέχρι 35m θεωρητικά)

Γενικά αν κάποιος έχει θετική ή αρνητική εμπειρία θα ήμουν ευγνώμων αν μπορούσε να τη μοιραστεί.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Θεωρώ πολύ καλύτερη πρακτική να ανεβάζεις ένα παλιό θέμα παρά να φτιάχνεις ένα νέο.

1. Οι ρυθμίσεις δυστυχώς μέσω browser γίνονται μόνο Internet explorer  (όπως σε κάθε κάμερα) αλλά απ όσο θυμάμαι θέλει και μερικά κόλπα για να μπεις τα οποία αυτή την στιγμή δεν μου έρχονται στο μυαλό. Η αλήθεια είναι πως την ρύθμισα μια φορά και έπειτα επειδή βαριόμουν την διαδικασία. Μου ήταν πιο εύκολο να ρυθμίσω την κάμερα με αυτό το πρόγραμμα, το οποίο αν δεν κάνω λάθος το έχει μέσα και σε CD η κάμερα. Τώρα από που θα το κατεβάσεις με ασφάλεια για να το δοκιμάσεις θα σε γελάσω.

https://www.youtube.com/watch?v=9IEm229b6mg

2. Η συγκεκριμένη δουλεύει ακόμη. Παρόλο που είμαι σε σημείο στην Κρήτη με αρκετές διακοπές ρεύματος και πέρασε και μεγάλο μέρος της ζωής της χωρίς UPS. Σήμερα έχει πίσω της και UPS αλλά και ένα τροφοδοτικό της Αnga

3. Η εικόνα είναι ομαλή βέβαια όταν έχει πολύ αέρα και κουνάνε τα δέντρα γύρω, σπανίως αλλά καμιά φορά κάνει κάποια σπασίματα.

4. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάμερα της οποίας η νυχτερινή όραση να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Προφανώς βέβαια αυτό έχει να κάνει με τον γύρω φωτισμό του χώρου, αν είναι κλειστός η ανοικτός. Εγώ σε ανοικτό χώρο που την έχω διακρίνω πράγματα μέχρι και τα 30 μέτρα. Δεν μπορώ βέβαια σε αυτή την απόσταση να ξεκαθαρίσω πρόσωπο. Όσον αφορά τις πινακίδες κυκλοφορίας το βράδυ δεν θα ξεκαθαρίσεις τίποτα.

Η δική μου άποψη είναι να μην προχωρήσεις στην αγορά. Η εμπειρία μου με την Αnga είναι η χειρότερη δυνατή. Αρχικά το support στην Ελλάδα δύσκολα το βρίσκεις και ποτέ δεν μου έχει δώσει λύση. Όπως για παράδειγμα θα δεις πιο πάνω είχα και μια Αnga 228 IPS η οποία κόλλησε και απ ότι με ενημέρωσαν δεν υπήρχε τρόπος να κάνω hard reset. Πέταξα την κάμερα κυριολεκτικά έπειτα από ώρες προσπαθειών χωρίς επιτυχία. Αν είχα χάσει το password πάλι θα την πέταγα
Ακόμη όπως θα δεις και πιο πάνω η Anga δεν είναι μια εταιρεία με σταθερότητα. Πήρα μία που έπρεπε να έχει PoE και εν τέλει δεν είχε.

Τέλος πάντων. Χαλώντας η 228 IPS πήγα και πήρα μία Dome Hikvision γύρω στα 60€. Η κάμερα είναι αρκετά πιο οικονομική, έχει λίγο πιο δύσκολο, αλλά πολύ πιο όμορφο menu και δουλεύει καλύτερα με τον Internet explorer αλλά ρυθμίζεται και από τα επίσημα προγράμματα που έχει στο site, έχει ανώτερη εικόνα μέρα και νύχτα και επίσης αν χάσεις τον κωδικό σου μπορείς με μία διαδικασία σε κάτι ώρες να τον έχεις αρκεί να μιλήσεις με την Hikvision ή το κατάστημα που την αγόρασες.

Αφού είσαι διατεθειμένος να δώσεις τόσα χρήματα γιατί δεν πας σε μία Hikvision όπως αυτή εδώ;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η αλήθεια είναι ότι παράγγειλα αυτήν αλλά δυστυχώς ακυρώθηκε η παραγγελία επειδή δεν είχε απόθεμα:

https://www.skroutz.gr/s/11933103/Hikvision-IP-Κάμερα-1080p-Αδιάβροχη-με-Φακό-4mm-DS-2CD2020F-I.html

Έχω άλλη μία ίδια η οποία απλά δουλεύει άψογα από όλες τις απόψεις.

Το πρόβλημά μου είναι ότι οι περισσότερες κάμερες που κυκλοφορούν τώρα λειτουργούν με εφαρμογή της εκάστοτε εταιρίας, ενώ εγώ θέλω να είναι "παλαιού τύπου" να συνδέομαι μέσω IE. Το point είναι να λειτουργεί με το iSpy μέσω της IP της και με ONVIF που μου έλυσε τα χέρια στην παραπάνω Hikvision.

Απλά πλέον η κάθε εταιρία τις βγάζει να δουλεύουν με το δικό τους software, και αυτό το καθιστά δύσκολο να βρω μια που να είναι καλή και να είναι και συμβατή με το τρέχον κύκλωμά μου. Έτσι και έπεσε το μάτι μου στην Anga..

Όσον αφορά το PoE δεν το χρησιμοποιώ, υπάρχει ένα πιο απλό κόλπο με 2 ανταπτοράκια που συνδέονται στις δύο άκρες του ethernet και μεταφέρει την τάση μέσα από το καλώδιο και την ξαναδιαχωρίζει στην άλλη άκρη του, οπότε έτσι απλά συνδέω το τροφοδοτικό δίπλα στο τελευταίο switch όπου κουμπώνει και το ethernet, και μεταφέρει και το ρεύμα του.

Αυτή που έστειλες απλά αναφέρει την εφαρμογή της, για αυτό λίγο με προβλημάτισε.

Επίσης δεν βρίσκεται στη λίστα συμβατότητας του iSpy οπότε θα πρέπει να ξέρω αν θα δουλέψει πριν την πάρω, μη δώσω τόσα και δε μου κάνει τελικά..

Βέβαια τώρα είδα ότι ούτε η Anga είναι οπότε θα το ψάξω κι άλλο. Αν κάποιος έχει την παραπάνω Hikvision και μπορούσε να βοηθήσει θα ήταν cool.

Ευχαριστώ όπως και να έχει για τη βοήθεια, με βοήθησες να αποφύγω ένα λάθος! :)

Επεξ/σία από SolidSnakeGr

@SolidSnakeGr

Αν έχει onvif η κάμερα θα λειτουργεί λογικά με το iSpy, ειδικά αν το iSpy ενημερώνεται και ταυτόχρονα ενημερώνει το πρωτόκολλο τον ONVIF. Σίγουρα δεν γίνεται να είναι όλες οι κάμερες γραμμένες στον κατάλογο. Πιθανών ο κατάλογος να έχει μόνο παλιές κάμερες οι οποίες έχουν δοκιμαστεί αρκετά μέσα στον χρόνο. Γιατί δεν ρωτάς κάποιο απ τα καταστήματα που την πουλάει, ίσως να έχει την διάθεση να ανοίξει μία και να δοκιμάσει.

Τα ανταπτοράκια που αναφέρεις είναι τα PoE injectros με τα οποία έκανα και εγώ την δουλειά μου μιας και είχα ήδη περάσει καλώδιο αλλά δεν βοηθάνε πολύ στο cable management που ήθελα να βελτιώσω έχοντας όντων ένα καλώδιο και μία πηγή η οποία θα ήταν τροφοδοσία και network switch μαζί. Επίσης προσοχή στο αν τα βάλεις πίσω από patch panel να μην τα βάλεις πάνω σε θύρα που δεν πρέπει γιατί το πιο πιθανών είναι να κάψεις την συσκευή.

Κάτι άλλο που βλέπω είναι ότι έχεις δει την Anga με 2.8-12mm φακό και κατέληξες να πάρεις την Hikvision με 4mm φακό. Έχεις ελέγξει το τι φακό χρειάζεσαι σύμφωνα με το σημείο που θα την τοποθετήσεις;

Thanks και πάλι για το φως.. ναι τα PoE injectors εννοούσα, και ναι χρησιμοποιώ απλά gigabit switch για διακλαδώσεις οπότε δεν είχα πρόβλημα με το να κάψω κάποια συσκευή στο παρελθόν.

Το τρέχον δίκτυο περιλαμβάνει 8 IP κάμερες μέχρι στιγμής, οι πρώτες 7 είναι Foscam, και η 8η Hikvision αντικατέστησε μια Foscam εξωτερικού χώρου που τελικά χάλασε λόγω υγρασίας μετά από 3 χρόνια από φθορά στα καλώδια. Οπότε μετά σταμάτησα να χρησιμοποιώ το browser interface της Foscam για να συνδέσω την Hikvision. Δεν πειράζει όμως γιατί το iSpy δουλεύει σαφώς καλύτερα και πιο σταθερά. Ο υπολογιστής είναι dedicated για αυτό το σκοπό με W7 οπότε δεν υπάρχει πρόβλημα να γίνονται οι ρυθμίσεις απλά με IE.

Όσον αφορά το φακό, δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις το σημείο που θα τοποθετηθεί πέρα από το να έχει όσο το δυνατόν καλύτερο nightvision γιατί θα τοποθετηθεί εσωτερικά (αν και εξωτερική κάμερα) σε σημείο που έχει τζαμαρία απέναντί του και θα ήταν καλό να τη διαπερνάει ελαφρώς και να βλέπει λίγο και στο χώρο έξω από αυτήν (συμβαίνει σε καλά επίπεδα με τις άλλες κάμερες του δικτύου). Επίσης βάση της εμπειρίας με τις υπόλοιπες όσο πιο wide view τόσο καλύτερα, και οι 107 μοίρες που αναφέρει η συγκεκριμένη είναι ιδανικά και σαφώς καλύτερες από τις 90 μοίρες που έχουν άλλες.

Θα κάνω μια ερώτηση αν είναι στο skroutz και ίσως και σε κάποιο κατάστημα που την πουλάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...