Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα , θα ηθελα την βοηθεια σας - την γνωμη σας - τις γνωσεις σας στην παρακάτω σπαζοκεφαλια.

Εχω στο γραφειο 2 τοπικά δικτυα και θελω απο τους υπολογιστες που ειναι και στα δυο δικτυα να μπορουν να βλέπουν το ενα αλλα και το αλλο δικτυο ταυτοχρονα.

Και τα δυο δικτυα "ερχονται" απο δυο διαφορετικους router που και οι δυο "φερνουν" internet. Δεν με ενδιαφερει απο ποιον θα παρω internet στο δικτυο ετσι και αλλιως , αυτο που μας ενδειαφερει ειναι να βλεπουμε και τα δυο δικτυα απο παντου.

Τοπολογια , 

Network No1 

IP 192.168.10.xx

Subnet 255.255.255.0

Network No2 

IP 192.168.100.xx

Subnet 255.255.255.0

Πως τα "παντρευουμε" ?

Ευχαριστω

Δημοσ.

Τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις με αυτό; Θέλεις κοινόχρηστους φακέλους ή να έχουν κάποια επικοινωνία το μηχανήματα μεταξύ τους;

Ανέλυσε τι θέλεις για να σου δώσουμε λύσεις.

Πάντως, σε γενικές γραμμές, για να συνδεθούν δύο διαφορετικά δίκτυα θα πρέπει να τα κάνεις bridge και για να γίνει αυτό θα πρέπει να συνδεθούν 'φυσικά'  σε κάποιο μηχάνημα με δύο κάρτες δικτύου ή σε ρούτερ που να μπορεί να διαχειριστεί πολλαπλά δίκτυα.

Αν θέλεις να μοιράζεις αρχεία και φακέλους μπορείς να στήσεις έναν απλό nas σε ένα παλιό μηχάνημα (ένας παλιός p4 με 512ΜΒ ram είναι υπέρ αρκετός για freenas 0,6,9) με δύο πάλι κάρτες δικτύου να να μοιράζει αρχεία και στα δύο δίκτυα.

Για σύνδεση μέσω ρούτερ μπορείς πάλι να στήσεις ένα παλιό pc με pfsense και τρεις κάρτες δικτύου pci να να κάνεις bridge τα δύο δίκτυα σε ένα. Εννοείται ότι θα πρέπει την έξοδο του ρούτερ να τη στείλεις σε ένα switch με αρκετές πόρτες ώστε να συνδεθούν πάνω του όλα τα μηχανήματα.

Δημοσ.

Θα παρεις ενα ρουτερ σε πρωτη φαση να κανεις load balance τις 2 γραμμες σε ενα κοινο δικτυο ετσι ωστε να μη χασεις τη μια γραμμη ιντερνετ. φωναξε τεχνικο να στο κανει.

Δημοσ.

Καλησπέρα , ευχαριστώ για τις απαντήσεις ,

Το ένα δίκτυο (Α) 192.168.10.χχ ( απο ISP - ADSL ) έχει συνδεθεί με έναν VPN Router σε ένα άλλο VPN Router κάπου μακρυά.

Το άλλο δίκτυο (Β) 192.168.100.χχ  έχει οπτική ίνα στον router και δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα μιας και ο router έχει περιορισμό στις ρυθμίσεις.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι το Α να βλέπει ότι και το Β και κατ' επέκταση και το VPN Tunnel του Α .

Ελπίζω να έγινα κατανοητός. 

Δημοσ.

Μάλιστα.

Τα μεγάλα κεφάλια όμως τι λένε; Συμφωνούν να εκθέσουν το vlan, που φαντάζομαι είναι εταιρικό extranet, στους κινδύνους του internet;

Πάντως θέλει hardware για να γίνει κάτι τέτοιο και μπορεί και να μη δουλέψει αν το vlan είναι με προγραμματιζόμενες πόρτες και είναι κλειδωμένο και το διαχειρίζονται απομακρυσμένα από την εταιρεία.

Δημοσ.

Τα μεγάλα κεφάλια είμαι εγώ :) , το extranet είναι προστατευμένο από τα δυο VPN Router και δουλεύει ήδη .

Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω και πολλά από τον router νο2 που έρχεται  η Οπτική , ώστε να κάνω Routing από τον ένα στον άλλο.

Αρχικά αρχισα να παιζω με OpenVPN & SoftEther VPN να δω αν καταφερω να κανω κατι εκτός Hardware.

Αν κάποιος έχει καμιά καλύτερη ιδέα ... 

Ευχαριστω

Δημοσ.

Δεν ειναι τοσο απλο στη δικια σου περιπτωση.

Κατι που θα μπορουσες να δοκιμασεις χωρις να πειραξεις τα ρουτερ ειναι να τα συνδεσεις ολα σε ενα switch και να βαλεις διπλες ip στα πισια.

Το αλλο ειναι παλι με switch και ιδιο υποδικτυο απο το ρουτερ που μπορεις να επεμβεις.

Αν το ρουτερ της fiber ειναι το 10.0/24 τα βαζεις ολα σε εκεινο το υποδικτυο δλδ. και μοιραζεις και τα gateway τα μισα πισια στο ενα και τα μισα στο αλλο.

π.χ

10.1 το ενα ρουτερ, 10.2 το αλλο 10.χ τα πισια. βεβαια θα πεσεις πανω στο διπλο nat και θα φας τα μουτρα σου εκει.

Πρεπει να εχεις ρουτερ που μπορεις να τα δουλεψεις για να γινει σωστη δουλεια.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ πάντως πιστεύω ότι χωρίς έξτρα hardware δεν πρόκειται να παίξει.

Κάπως πρέπει να συνδεθούν τα δύο δίκτυα σε ένα. Εκτός αν το switch όπου κουμπώνει το vlan μπορεί να προγραμματιστεί ώστε να γεφυρώσει τα δίκτυα.

Όπως είπα και στην αρχή, με το pfsense σε ένα μηχάνημα με τρεις κάρτες δικτύου (δύο για τα δίκτυα και ένα που θα πάει σε switch) θα μπορέσεις να κάνεις κάτι.

Δημοσ.

το pfsense ειναι προιστορια τωρα πια.

Αν την οπτικη τη παιρνει απο την inalan, τοτε θα τους κανουν τη χαρη να το γυρισουν σε bridge, επειδη ειχαν πολλα παραπονα για αυτο το θεμα και το κανουν τωρα πια για επαγγελματιες και μετα με τη προσθηκη ενος LB ρουτερ που προειπα στο πρωτο ποστ θα μπορεσει να κανει αυτο που θελει ευκολα.

Τα vpn και ολα αυτα τα σκοτωνει, δε του χρειαζονται.

• Like 2
Δημοσ.

Όπως αναφέρει ο rfc, ένας router με 2 WAN (συνδέονται στους 2 Gateway routers) και από LAN παίρνουν σύνδεση όλες οι τοπικές συσκευές.

Με έναν Load Balancing router, π.χ. TP-LINK TL-R470T+ (δες το demo) και μερικές ρυθμίσεις πιστεύω θα κάνεις εύκολα την δουλειά.

• Like 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ Όλους σας για τις απαντήσεις , 

έχω διάφορα στο μυαλό μου , ίσως να καταργήσω τελικά την ADSL και να μείνω μόνο με την Οπτική , το VPN για την απομακρισμένη σύνδεση με προβληματιζει .... 

Δημοσ.

Γιατι σε προβληματιζει? απο ποιον και γιατι γινεται η απομακρυσμενη συνδεση?

Δημοσ.

Γιατι σε προβληματιζει? απο ποιον και γιατι γινεται η απομακρυσμενη συνδεση?

Απο εμάς γίνεται , με δυο VPN router Cisco RVS4000 σε κάθε πλευρά , έχουν γίνει Bridge routing οι ρουτερ ώστε μια Lan Port να δίνει εξωτερική IP στην WAN πόρτα του Cisco , o ISP της οπτικής που έχω για να μου το κάνει αυτό ανεβάζει το μηνιαίο κόστος στα ύψη.

Πρέπει να δω αν μπορεί ο RVS4000 να πάρει Dynamic την Static IP που έχω από την Οπτική.

Δημοσ.

ναι απο εσας αλλα για πιο λογο ρωταω?

Με προβληματιζει γιατι o ISP της οπτικής που έχω για να μου το κάνει αυτό ( To Bridge routing ) ανεβάζει το μηνιαίο κόστος στα ύψη.

Πρέπει να δω αν μπορεί ο RVS4000 να πάρει Dynamic την Static IP που έχω από την Οπτική.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...