paylidis Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Δεν ειναι και το καλύτερο σημειο για να ανοιξω το θέμα αλλα νομιζω οτι ειναι οσο πιο κοντα γινεται. Εχω το εξης θέμα, εχω ενα συστημα ασυρματης μεταδοσης εικόνας που κανονικά προορίζεται για καμερα οπισθοπορείας αυτοκίνητου (κοινως, 3-5 μετρα μετάδοσης) και θέλω να το χρησιμοποιήσω για ασύρματη μεταδοση εικόνας σε συστημα ασφαλείας με dvr σε σπιτι. Το δοκίμασα στον παγκο και μέχρι τα 5 μετρα παιζει καρφί με το dvr και με τοίχο ενδιάμεσα, ωστόσο, όταν το βγάλω στο μπαλκόνι στο σημείο που πρέπει να μπει (8 μετρα + δευτερος τοιχος) το σήμα χάνεται. Επειδη δεν υπαρχει δυνατότητα αφενός να τραβηχτει καλώδιο και αφετέρου να δωθούν επιπλέον χρήματα ωστε να αγοραστει κάποια πιο dedicated λύση για αυτό το θέμα (εκτος αν υπάρχει κάτι με <20€), υπαρχει κάποια ιδεα για το πως θα μπορούσα να επεκτείνω την εμβέλεια του (π.χ. μεγαλώνοντας την κεραία; ) παραθέτω τον πομπο σε φωτο και αναμένω ιδέες σας. Επεξ/σία 24 Μαΐου 2017 από paylidis
Ablaoublas_542 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 αμα πειραξεις την κεραια οχι μονο δεν θα βελτιωθει η ληψη, θα σταματησει τελειως.
papars Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Το πιθανότερο να είναι στους 2.4Ghz. Οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά. Δοκίμασε με μια κεραία wifi με μεγάλο gain.
paylidis Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 2.4. Τι να πάρω δηλαδή; όμοιος είναι και ο Δεκτης
nikos903 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δοκίμασε αν θες να κολλήσεις καλώδιο εκεί που έχει την κεραία (μονόκλωνο αν έχεις) βγάζοντας την παλιά. Μήκος δοκίμασε 31mm ή 62 αν σε βολεύει. Και στον πομπό και στον δέκτη άλλαξε τις κεραίες.
paylidis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 η παλια δε μου φαινεται μονοκλωνη νομιζω (εννοεις λογικα ενα μονοκόματο καλωδιο χωρις μικρότερα). απο πάχος; Θα δοκιμάσω με 62 mm οπως λες ισως με κανενα καλώδιο δικτύου και βλέπουμε.
nikos903 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Ναι, ένα καλώδιο όχι πολλά μικρά. Τώρα γιατί έβαλε αυτό ο Κινέζος δεν ξέρω, το λογικό μου φαίνεται είναι να μπει μονόκλωνο. Πάχος ότι έχεις, μην είναι τρίχα βέβαια Απο utp ναι, καλό ακούγεται, αν έχεις και απο cat6 που είναι και πιο χοντρό...
paylidis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) ok, Θα ξεκινησω την επεμβαση και ελπιζω να βγει αποτελεσμα...! εχει μηπως νοημα να παω σε 12,5 εκατοστα που βγαζει το site; Επεξ/σία 25 Μαΐου 2017 από paylidis
nikos903 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Να πας σε λ δηλαδή; Έχω την εντύπωση οτι λ/2 είναι το καλύτερο... Δοκίμασε βέβαια δεν χάνεις κάτι, απλά το μήκος πρέπει να είναι υποδιαίρεση του μήκους κύματος, δηλαδή λ/10 λ/4 λ/2 λ 2*λ κτλπ 1
paylidis Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 ok θα ξεκινησω καλύτερα απο αυτο που προτεινες και βλέπουμε, το πολυ πολύ να κάνω 2 κολλήσεις παραπάνω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα