Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ειναι και το καλύτερο σημειο για να ανοιξω το θέμα αλλα νομιζω οτι ειναι οσο πιο κοντα γινεται.

Εχω το εξης θέμα, εχω ενα συστημα ασυρματης μεταδοσης εικόνας που κανονικά προορίζεται για καμερα οπισθοπορείας αυτοκίνητου (κοινως, 3-5 μετρα μετάδοσης) και θέλω να το χρησιμοποιήσω για ασύρματη μεταδοση εικόνας σε συστημα ασφαλείας με dvr σε σπιτι.

Το δοκίμασα στον παγκο και μέχρι τα 5 μετρα παιζει καρφί με το dvr και με τοίχο ενδιάμεσα, ωστόσο, όταν το βγάλω στο μπαλκόνι στο σημείο που πρέπει να μπει (8 μετρα + δευτερος τοιχος) το σήμα χάνεται.

Επειδη δεν υπαρχει δυνατότητα αφενός να τραβηχτει καλώδιο και αφετέρου να δωθούν επιπλέον χρήματα ωστε να αγοραστει κάποια πιο dedicated λύση για αυτό το θέμα (εκτος αν υπάρχει κάτι με <20€), υπαρχει κάποια ιδεα για το πως θα μπορούσα να επεκτείνω την εμβέλεια του (π.χ. μεγαλώνοντας την κεραία; )

παραθέτω τον πομπο σε φωτο και αναμένω ιδέες σας.

post-109616-0-87788100-1495620922_thumb.jpg

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Το πιθανότερο να είναι στους 2.4Ghz.  Οπότε δεν μπορείς να κάνεις και πολλά.

Δοκίμασε με μια κεραία wifi με μεγάλο gain.

Δημοσ.

Δοκίμασε αν θες να κολλήσεις καλώδιο εκεί που έχει την κεραία (μονόκλωνο αν έχεις) βγάζοντας την παλιά. Μήκος δοκίμασε 31mm ή 62 αν σε βολεύει.

Και στον πομπό και στον δέκτη άλλαξε τις κεραίες.

Δημοσ.

η παλια δε μου φαινεται μονοκλωνη νομιζω (εννοεις λογικα ενα μονοκόματο καλωδιο χωρις μικρότερα).

απο πάχος;

Θα δοκιμάσω με 62 mm οπως λες ισως με κανενα καλώδιο δικτύου και βλέπουμε.

Δημοσ.

Ναι, ένα καλώδιο όχι πολλά μικρά. Τώρα γιατί έβαλε αυτό ο Κινέζος δεν ξέρω, το λογικό μου φαίνεται είναι να μπει μονόκλωνο.

Πάχος ότι έχεις, μην είναι τρίχα βέβαια :P Απο utp ναι, καλό ακούγεται, αν έχεις και απο cat6 που είναι και πιο χοντρό...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

ok, Θα ξεκινησω την επεμβαση και ελπιζω να βγει αποτελεσμα...!

εχει μηπως νοημα να παω σε 12,5 εκατοστα που βγαζει το site;

Επεξ/σία από paylidis
Δημοσ.

Να πας σε λ δηλαδή; Έχω την εντύπωση οτι λ/2 είναι το καλύτερο... Δοκίμασε βέβαια δεν χάνεις κάτι, απλά το μήκος πρέπει να είναι υποδιαίρεση του μήκους κύματος, δηλαδή λ/10 λ/4 λ/2 λ 2*λ κτλπ

• Like 1
Δημοσ.

ok θα ξεκινησω καλύτερα απο αυτο που προτεινες και βλέπουμε, το πολυ πολύ να κάνω 2 κολλήσεις παραπάνω...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...