Προς το περιεχόμενο

Η Plextor ανακοίνωσε την διάθεση της σειράς SSD M8Se

voltmod

Προτεινόμενες αναρτήσεις

αυτο ακριβως που ανεφερες οτι η M.2 υποδοχη περναει μεσα απο το sata controller, αν μπορει να φανει κατι τετοιο φυσικα...

Γιατί φαίνεται το standard sata connection πως περνάει μέσα από τον controller; Σε ένα technical diagram της μητρικής θα το έβλεπες.. :)

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

οτι μπαινει 2,5" SSD δισκος το γνωριζω, εγω μιλαω για τεχνολογιες PCIe & M.2 αν υποστηριζονται απο το laptop.

εγω πχ εχω ενα Dell Inspiron 7720

οτι μπαινει 2,5" SSD δισκος το γνωριζω, εγω μιλαω για τεχνολογιες PCIe & M.2 αν υποστηριζονται απο το laptop.

εγω πχ εχω ενα Dell Inspiron 7720

Ναι. Δεν ξέρω για το δικό σου...

Γιατί η m2 υποδοχή περνάει από τον sata6 controller

Αυτό είναι εσφαλμένο, υπό την έννοια ότι δεν ισχύει πάντα. Σε κάποιες μητρικές η θύρα Μ2 πράγματι είναι πάνω στον sata controller, σε άλλες όμως, κυρίως καινούρια μοντέλα, είναι κατευθείαν πάνω στον pci express δίαυλο, οπότε έχει τις αναμενόμενες εκπληκτικές ταχύτητες του pci express.

Αυτό είναι εσφαλμένο, υπό την έννοια ότι δεν ισχύει πάντα. Σε κάποιες μητρικές η θύρα Μ2 πράγματι είναι πάνω στον sata controller, σε άλλες όμως, κυρίως καινούρια μοντέλα, είναι κατευθείαν πάνω στον pci express δίαυλο, οπότε έχει τις αναμενόμενες εκπληκτικές ταχύτητες του pci express.

Αυτο ισυχει και για τα laptops? εχουν και τα laptops PCEe εντος?

Kαι αν ναι τοτε τι συμφερει για αγορα σε laptop? PCIe SSD ή Μ.2 SSD?

Δεν ειναι καρτα γραφικων δισκος ειναι.

Και εαν βαλεις απευθειας πανω στην μητρικη το m.sata η m.2 sata αν δεν κανω λαθος δεσμευεις ενα sata ενω αν μπει σε pcie controller δεν δεσμευεις sata και μπορεις να εχεις και πιο πολλους δισκους και φυσικα μεγαλυτερες ταχύτητες.

Δεν ειναι καρτα γραφικων δισκος ειναι.

Και εαν βαλεις απευθειας πανω στην μητρικη το m.sata η m.2 sata αν δεν κανω λαθος δεσμευεις ενα sata ενω αν μπει σε pcie controller δεν δεσμευεις sata και μπορεις να εχεις και πιο πολλους δισκους και φυσικα μεγαλυτερες ταχύτητες.

Όχι λέμε. Εξαρτάται από την μητρική. Σε πολλές καινούριες, η Μ2 είναι πάνω στον δίαυλο pci express, δηλαδή πάνω στο chipset απευθείας. Μάλιστα στους ryzen είναι πάνω στον cpu απευθείας, καθώς ο ryzen έχει και 4 κανάλια pci express απευθείας στον επεξεργαστή, για χρήση αποθηκευτικών μέσων. ΚΑΜΙΑ σχέση με sata πλέον.

Διαβάστε λίγο πριν γράψετε, γιατί παραπληροφορείτε.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...