Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα. Κάνω μια εργασία για τη σχολή σε Java και έχω κολλήσει στο (θεωρητικά) εύκολο κομμάτι της εργασίας. Έχω ένα αρχείο txt της μορφής:

a
b

c d e
f g h
i j k

και θέλω να περάσω συγκεκριμένα εξ αυτών σε ένα ArrayList. Συγκεκριμένα, σε αυτό το παράδειγμα θέλω να περάσω στις θέσεις του ArrayList τα a, b, d, e, g, h, j, k (τα οποία είναι ακέραιοι), δηλαδή δε χρειάζομαι ούτε τη κενή σειρά να περάσει καθώς και να προσπερνάει το πρώτο στοιχείο της κάθε γραμμής από το c και μετά! Δοκίμασα κάτι μεθόδους αλλά μου πέρναγε ολόκληρο το αρχείο σειρά-προς-σειρά σε String Arraylist και δεν ήξερα πως θα εξάγω τα στοιχεία που θέλω (τα οποία είναι integers) σε ένα int array.

Καμιά βοήθεια;

Επισκέπτης
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχουμε ένα container το οποίο θέλουμε να γεμίσουμε πλήρως και ακριβώς με τον ελάχιστο αριθμό κουτιών που δίνονται με χρήση Δυναμικού Προγραμματισμού. Το πλήθος και το μέγεθος των κουτιών δίνονται σε αρχεία με τη μορφή που προανέφερα. Η εργασία έχει δύο ερωτήματα, στο πρώτο ζητάει να παραλείψουμε το πλήθος των κουτιών που δίνονται και στο δεύτερο να τα λάβουμε υπόψιν. Ένα αρχείο είναι π.χ αυτό:

1100
5

1 25 30
2 4 15
3 33 18
4 78 4
5 12 9

Αυτό σημαίνει ότι έχω ένα container χωρητικότητας 1100, το 5 από κάτω υποδεικνύει πόσα είδη κουτιών έχω. Και ξεκινάμε μετά από κάτω τις περιγραφές κουτιών. Η πρώτη στήλη προφανώς είναι η αρίθμηση των κουτιών (ασήμαντο μέγεθος, για αυτό και ζητώ να παραλειφθεί). Η δεύτερη στήλη είναι το μέγεθος του κουτιού και η τρίτη στήλη είναι η ποσότητα που διαθέτω (δηλαδή για το πρώτο έχω 30 κουτιά χωρητικότητας 25). Όπως προείπα στο 1ο ερώτημα το οποίο και υλοποίησα ζητείται να αγνοήσουμε τη διαθέσιμη ποσότητα και απλώς βρίσκουμε το ελάχιστο πλήθος κουτιών που γεμίζουν το container.

Επεξ/σία από Επισκέπτης
Δημοσ.

Θα έχεις μια λίστα από Boxes και μια μεταβλητή totalCapacity.

public class Box
 {
    public int Count;  //30
    public int Capacity;  //25
 }

List<Box> boxes;
int totalCapacity; //1100
Επισκέπτης
Δημοσ.

Έβγαλα άκρη, ευχαριστώ πολύ! Απλώς χρησιμοποίησα int arrays.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...