androu Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Εχω 2 pc. Εχω και στα 2,2 κάρτες δικτύου που λένε (απέξω το κουτι) realtec 10/100 . Για να συνδεθούν και να αποκτήσουν πρόσβαση τα pc το ένα στο άλλο πρέπει να βάλω απο τις ιδιότητες της κάρτας δικτύου μιά τιμή (στην καρτέλα για προχωρημένους) 10 μισή από 100. (10 half, ). Και με αυτό γίνεται σύνδεση στα 10mbps και όχι στα 100. Το καλώδιο που συνδέει τους 2 pc είναι 15m λόγω της απόστασης. Mε ποιό τρόπο θα καταφέρω να συνδέονται στα 100mbps. ?
Jaco Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Κανονικά αφήνοντας την ρύθμιση στο auto το σύνδεει αυτόματα στα 100Mbps... Αν σου κάνει νάζια βάλτο full duplex στα 100Mbps... Αν πάλι κάνει νάζια για τσέκαρε για κανένα driver... Πάντως τα 15m καλώδιο δεν έχουν να κάνουν με την ταχύτητα διαμεταγωγής (στο πρωτόκολο δηλαδή)...
paravatis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 xmmmm... to kalodio einai ftiaxto i agorasto?? isos, an einai ftiaxto, na sou kanei afto oli ti zimia... exei ksanaanaferthei sto parelthon antistoixo peristatiko
androu Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 nai ftiaxto einai...... den mporo na vro etoimo cross .. se tosa metra (epitelous xananevike to insomnia,.,)
paravatis Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 file mallon tote exei kanei kapoio lathos aftos pou to eftiakse. etoima cross yparxoune se diafora magazia kai se polla miki. 15m sygekrimena eixame parei me enan kollito apo plaisio..
madsc Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Είτε έτοιμο είτε φτιαχτό η cross συνδεσμολογία για 10/100 είναι αυτή: Τσέκαρε με ένα τζιτζίκι/πολύμετρο/cable tester ότι δουλεύουν όλες οι επαφές σωστά. sc
Chinaski Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 An den mporeis na breis etoimo ftiaxto crossover mporeis na goraseis ena kanoniko kai na agoraseis ena crossoveraki.......to clipareis(opos tha ebazes to kalodiao mono tou)stin mia apo tis duo kartes dikutou kai bazeis to kalodio mesa sto crossoveraki.
androu Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 otan leei i karta 10/100 ypostirizei 100mbps?
Dude Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 17 Ιανουαρίου 2004 Egw eixa parei prin 1 xrono 20 metra cross apo to HAC.Douleuei mia xara sta 100,kanena provlima.Kai pro diminou pou koitaga pali gia mikrotero eixe 15 kai 20 metra.To thema einai opws eida twra oti eisai Irakleio opote to kovw duskolo gia HAC alla to Plaisio sto Irakleio prepei na exei.
androu Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Έχω κοιτάξει στο Πλαίσιο και με έστειλαν σε κατάστημα ηλεκτρονικών. Γύρισα όλα τα καταστήματα μήπως βρώ πουθενά έτοιμο αλλά είχαν μέχρι το πολυ 10 μέτρα.. έτσι κατέληξα σε ένα μαγαζί που μου το φτιάξανε εκει. Μάλλον θα ξαναπεράσω καμμιά βόλτα απο Πλαίσιο να ξαναδώ...
trv Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 ειναι παρα πολυ ευκολο να φτιαξεις τετοιο καλώδιο βρε συ! γελιο θα ελεγα. παρε 15μετρα καλωδιο και 4κλιπακια (σε περιπτωση αποτυχιας να σου μεινουν). Επειτα παρε μια πρεσσα για utp (~10ευρω) ή αν δε θελεις να παρεις πηγαινε στο μαγαζι που αγορασες τα κλιπακια και πες του να δανιστεις μια τετοια πρεσσα. Αν και φανταζομαι θα στο φτιαξει αυτος. Πηγαινε στο Ατομο (πισω σχεδον απο το 3ο λυκειο ειναι). Αν το φτιαξεις μονος σου τελικα, να προσεξεις κατι σημαντικο που την πατανε ολοι σχεδον την πρωτη φορα: Τα καλωδιακια ΔΕΝ μπανουν γυμνα μεσα στο κλιπακι!
androu Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Στο άτομο πήγα για να φτιάξω το υπάρχον καλώδιο γιατί είχα υποψίες οτι ήταν κομμένο και ήταν τελικά, Ο τύπος εκεί μου είπε οτι δεν έχει την υπομονή να κάτσει να βάλει τα καλώδιάκια στις τρύπες και.. το πήγα εκεί που το είχα πάρει πισω από τον Άγιο Μηνά.
SATELLITE2SATELLITE Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 An den mporeis na breis etoimo ftiaxto crossover mporeis na goraseis ena kanoniko kai na agoraseis ena crossoveraki.......to clipareis(opos tha ebazes to kalodiao mono tou)stin mia apo tis duo kartes dikutou kai bazeis to kalodio mesa sto crossoveraki. Πολύ σωστά. Το κλιπ αυτό - που ενώνει δύο καλώδια utp - λέγεται μούφα και λύνει πολλά προβλήματα αποστάσεων. Ομολογώ ότι είναι ένα πολύ κακό όνομα για ένα τόσο χρήσιμο υλικό. Πάντα έχω μούφες μαζί μου....:)
Επισκέπτης Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 panots apo plaisio exo parei kai go 12 h 15 kai ola ok to xo kiolas pano kai douleuei, foto den mporo na steilo vasizomai sthn kalh sas thelisi
Rikos_69 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Adrou και εγω απο ηρακλειο ειμαι και τυνχανει να ειμαι εδω αυτες τις μερες.Αν δουλευει στα δεκα σημαινει οτι το καλωδιο ειναι μια χαρα.Μαλλον το προβλημα ειναι στις ρυθμισεις.Αν θελεις περνα απο το σπιτι μου να δεις τις ρυθμισεις μου.Εχω ακριβως τις ιδιες καρτες και το καλωδιο μου ειναι και εμενα φτιαχτο 15 μετρα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.