MSSB Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Καλησπέρα Insomniacs, όλα καλά; Καλή βδομάδα να έχετε. Ας μπω κατευθείαν στο θέμα μου. Προσπαθώ να βρω λύση σε ένα πρόβλημα ενός φίλου μου. Η ιστορία έχει ως εξής. Είναι φοιτητής και μένει σε ένα διαμέρισμα που ο γενικός ο πίνακας του ρεύματος, έχει μόνο μια ασφάλεια 35A έχω ο πίνακας γράφει 40Α ότι είναι. Οκαυ, το κρατάμε αυτό σαν εισαγωγή. Τώρα. Το πισι αποτελείται από έναν i7-4κάτι20 τέταρτης γενιάς (δεν θυμάμαι το μοντέλο ακριβώς 2011 σοκετ), μια μητρική asus που δεν θυμάμαι τι μοντέλο αλλά είναι σχετικά καινούρια 2 ετών, έναν σσντι, έναν σκληρό, 16GB DDR3 και μια 980 ti (xtreme edition της Gigabyte). Το τροφοδοτιο είναι ένα Thermaltake 730W SE 80+ bronze. Σε παιχνίδια όπως overwatch και black dessert όταν τα βάλει όλα μαξ και παίξει λιγάκι (δηλαδή στρεσαρει τη κάρτα στα όρια) το πισι βαράει ρεσταρτ (χωρίς να βγάζει κάποιο μήνυμα όταν ανοίγει ή blue screen). Windows 10 btw. Από τον πίνακα που ανέφερα ποιο κάνω, ακούγεται ένα buzzing κάθε φορά που στρεσαρετε το πισι (δηλαδή γκέιμς και λοιπά). Η σκέψη μου είναι ότι το τροφοδοτικό δεν τη παλεύει και μπορεί να θέλει αλλαγή. Αυτό που με προβληματίζει είναι ότι η ασφάλεια του σπιτιού στο πίνακα είναι ποιο μικρή από ότι θα έπρεπε και ακούγεται εκείνο το βουητό. Επίσης, δοκίμασα να κατεβάσω κάθε ασφάλεια στο πίνακα πλην εκείνο που δίνει ρεύμα στον ΗΥ, μήπως και ο φόρτος είναι μεγάλος και σκαλώνει εκεί. Πάλι έκανε επανεκκίνηση. Να πω ότι στο σπίτι, η μόνη direct πρίζα είναι εκείνη του ψυγείου με δικό της διακόπτη. Τώρα σκέφτηκα πριν αλλάξω τροφοδοτικό, που δεν έχει θέμα νομίζω, να ψαχτω με την ασφάλεια. Μήπως να πάρω μια μεγαλύτερη. Κάτι ακόμα. Πριν την 980 ΤΙ, είχε μια παλιά asus 770 direct cu 2gb. Έκανε πάλι restart, αλλά στο 1/10 της συχνότητας που κάνει τώρα. Τώρα το κάνει κάθε φορά που μπαίνουμε πχ black dessert. Δεν ήξερα που να βάλω το ποστ. Νομίζω ταιριάζει εδώ. Αν κάνω λάθος, ας το μεταφέρει κάποιος μοντ. Θενξ γκάις για κάθε απάντηση. Αν υπάρχει κάποια ιδέα, θα το εκτιμούσα!
stratos789 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Φιλε μου και εγω ειχα ακριβως το ιδιο θεμαΚαι μου ελεγαν η τροφοδοτικο η καρτα γραφικων,βεβαια η καρτα γραφικων που ειχα πριν οταν εκανα κατι τεστ να δω τι φταιει,μου καηκε ειχε φτασει 105 βαθμους. Τσεκαρε θερμοκρασιες,και περιμενε κανεναν ποιο εμπειρο να σε βοηθεισει
MSSB Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Φίλε μου, η κάρτα δεν έχει θέμα διότι πέρασε όλα τα στρες τεστ και είχε μέγιστη, 78 βαθμούς ακόμα και μετά από ώρα πολύ.
web_assasin Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 καλα η θερμοκρασια της καρτας,του επεξεργαστη ομως? δεν ειναι τποτ να αλλαξεις και μια παστα αν εχεις ευκαιρη. αν εκει ειναι ολα οκ,δοκιμασε να αποσυνδεσεις οποιαδηποτε συσκευη απο το τροφοδοτικο εκτος του δισκου και τσεκαρε παλι.
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Θερμοκρασία cpu? Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό και βλέπουμε.
MSSB Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 καλα η θερμοκρασια της καρτας,του επεξεργαστη ομως? δεν ειναι τποτ να αλλαξεις και μια παστα αν εχεις ευκαιρη. αν εκει ειναι ολα οκ,δοκιμασε να αποσυνδεσεις οποιαδηποτε συσκευη απο το τροφοδοτικο εκτος του δισκου και τσεκαρε παλι. CPU κάτω από 50. Έχω αλλάξει πάστα και ψύκτρα πριν δύο μήνες. Θερμοκρασία cpu? Δοκίμασε άλλο τροφοδοτικό και βλέπουμε. Αυτό θα κάνω, απλά ήθελα μια άλλη γνώμη πριν αγοράσω καινούριο. Αλλά γι αυτό θα πάω.
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δεν έγραψα να αγοράσεις καινούργιο. Να δοκιμάσεις άλλο έγραψα. Εννοώντας να βρεις από κάποιον γνωστό σου. Αν δεν βρεις αναγκαστικά το πας σε τεχνικό.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δοκίμασε σίγουρα άλλο psu. Ο μέγας ύποπτος. Τα ίδια με έκανε ένα προβληματικό 850p2 της evga που φυσικά αντικαταστήθηκε. 99% είναι τροφοδοτικό.
Le Perv Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δοκίμασε σίγουρα άλλο psu. Ο μέγας ύποπτος. Τα ίδια με έκανε ένα προβληματικό 850p2 της evga που φυσικά αντικαταστήθηκε. 99% είναι τροφοδοτικό.Θα μας τρελανεις?Βρηκες τη λυση στο προβλημα σου και δεν εδωσες τη λυση στο θρεντ που ανοιξες εσυ. Μονο ειπες οτι εβγαλες και ξαναεβαλες την καρτα (ποια καρτα?) και ως δια μαγειας δουλεψε. Τωρα ερχεσαι εδω και λες οτι ειναι το τροφοδοτικο. Δωσε τη λυση ΚΑΙ στο δικο σου θρεντ να το συμβουλευεται ο κοσμος.
GeorgeSmirlis Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Θα μας τρελανεις? Βρηκες τη λυση στο προβλημα σου και δεν εδωσες τη λυση στο θρεντ που ανοιξες εσυ. Μονο ειπες οτι εβγαλες και ξαναεβαλες την καρτα (ποια καρτα?) και ως δια μαγειας δουλεψε. Τωρα ερχεσαι εδω και λες οτι ειναι το τροφοδοτικο. Δωσε τη λυση ΚΑΙ στο δικο σου θρεντ να το συμβουλευεται ο κοσμος. Ποιο θρεντ άνθρωπε μου. Είπα ότι έβγαλα και ξαναεβαλα την κάρτα και το παρακολουθώ. Δεν έχω βρει ώρα να το ξηλωσω όλο αλλά η εμπειρία μου στην περίπτωση του ts φωνάζει τροφοδοτικό.
MSSB Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δεν έγραψα να αγοράσεις καινούργιο. Να δοκιμάσεις άλλο έγραψα. Εννοώντας να βρεις από κάποιον γνωστό σου. Αν δεν βρεις αναγκαστικά το πας σε τεχνικό.Ναι, ξέρω ότι δεν εννοούσες να αγοράσω, αλλά κανείς που να ξέρουμε δεν έχει αρκετά καλό τροφοδοτικό που να είναι καλύτερο από το ήδη υπάρχον, οπότε θα πάω σε νέο. Σκεφτόμουν κάτι corsair AX σειρά 80+ platinum. Και εμένα τροφοδοτικό μου μύριζε εξ αρχής απλά δεν νομίζω να έχει πρόβλημα, απλά ίσως να μην αντέχει τον όλο φόρτο, εξού και ο ήχος από τον γενικό πίνακα του σπιτιού στο σπίτι (άλλωστε τότε ξεκίνησε να κάνει θόρυβο, όταν άλλαξε η κάρτα).
BlueBlood7 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Και αν δεν είναι τροφοδοτικό? Θα το αγοράσεις τσάμπα?
Le Perv Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Ποιο θρεντ άνθρωπε μου. Είπα ότι έβγαλα και ξαναεβαλα την κάρτα και το παρακολουθώ. Δεν έχω βρει ώρα να το ξηλωσω όλο αλλά η εμπειρία μου στην περίπτωση του ts φωνάζει τροφοδοτικό. Χαχαχα. Κλαιω. Συγγνωμη. Παρεξηγησης.
web_assasin Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Θα μας τρελανεις? Βρηκες τη λυση στο προβλημα σου και δεν εδωσες τη λυση στο θρεντ που ανοιξες εσυ. Μονο ειπες οτι εβγαλες και ξαναεβαλες την καρτα (ποια καρτα?) και ως δια μαγειας δουλεψε. Τωρα ερχεσαι εδω και λες οτι ειναι το τροφοδοτικο. Δωσε τη λυση ΚΑΙ στο δικο σου θρεντ να το συμβουλευεται ο κοσμος. εκανες παραθεση σε αλλο χρηστη,οχι στον ΤS.
MSSB Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Και αν δεν είναι τροφοδοτικό? Θα το αγοράσεις τσάμπα? ..και αν δεν είναι τροφοδοτικό, θα έχω αλλάξει τροδοφοτικό, χωρίς λόγο και το παλιό θα μπει αγγελίες Δεν έχω και πολλές επιλογές φίλε μου. Γι αυτό έγραψα, μήπως έχει κάποιο καμιά ποιο ανέξοδη λύση... :|
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα