Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Είμαι στη Wind και στη περιοχη που μένω ,ρώτησα τεχνικό της wind , μου είπε είναι γύρω στα 10 Mb. Εγώ πιάνω το πολύ 4. Τους πήρα τηλ και αυριο θα ερθει ενας να δει τι γίνεται. Το πρόβλημα που έχω είναι το εξής. Αγόρασα το TP LINK VR200 υποθέτοντας οτι θα είναι αρκετά καλυτερο απο αυτα που δίνουν οι εταιρίες. Εχω ενα της Hol 5 χρόνια ,ένα της forthnet 3 χρόνια και ενα το νεο . τα δοκίμασα και τα 3 στην ιδια γραμμή .  Της HOL μου εδειξε  2,52  , forthnet (ΖΤΕ) 4.21,TPLink 3.8.

Μήπως πρέπει να κανω κάποια συγκεκριμένη ρυθμιση στο Vr200 ή το 0,4 διαφορά είναι αδιάφορη ή πλασματική?

Απο το τηλεφωνο μου είπε ο άνθρωπος της wind οτι θα ερθει τεχνικος να κοιταξει τη γραμμή και ΕΑΝ χρειαστει κατι και την επισκευασει, θα χρεωθω 29 ευρώ στο λογαριασμό. Ο τεχνικός απο τον ΟΤΕ που είχε ερθει (γιατι μετακόμησα) για να κανει τα δικά του μου είπε οτι μεχρι τη πρίζα ,είμαι καμπανα απο σήμα.

Δημοσ.

Για αρχή ανέβασε τα στατιστικά του ρουτερ να δούμε την γραμμή, και κάνε έλεγχο τις καλωδιοσης σου.

Δημοσ.

οι μετρήσεις είναι απο εχθες και σήμερα (σήμερα είναι πιο ανεβασμένες λίγο).  Σήμερα μου είπε οτι δήλωσε βλάβη ο τεχνικός της Wind στον ΟΤΕ ,οτι συγχρονίζει χαμηλά για την αποσταση που έχω.

post-230051-0-35010100-1495616029_thumb.jpg

post-230051-0-40932900-1495616104_thumb.jpg

Δημοσ.

οι διαφορές στον συγχρονισμό που βλέπεις μεταξύ των μόντεμ είναι είτε λόγο chip(έχει το ίδιο το μόντεμ με αυτό της κάρτας του DSLAM)είτε λόγω SNR,που την ώρα που κλείδωσε η τιμή του ήταν υψηλότερη.

Σε κάθε περίπτωση,τα 0.4 αυτα ναι ειναι πλασματικά μιας και υπάρχει και το Overhead οπου ποτέ δεν θα δεις την ταχύτητα συγχρονισμού σου στο μέγιστο DL Rate.

το attenuation πάντως ειναι υψηλό σχετικα και υποδηλώνει οτι είσαι μακριά απο το αστικό κέντρο.

Δημοσ.

Πήρα τηλ. τη Wind να τους ρωτήσω μέχρι πόσο μπορω να πιάσω στη περιοχή που είμαι. Μου είπαν 8-10 ταχύτητα και αποσταση 2040m.  Οπότε μέχρι εκει είναι το ταβάνι ? παραπάνω δε μπορώ να έχω ?

Δημοσ.

με 31 attenuation και SNR 6,το μέγιστο θεωρητικό που θα μπορούσες να δεις ειναι κοντά 15Mbps.

Πρακτικά θα ήταν αρκετά χαμηλότερο.

με το SNR στο 8 θα είναι ακόμα πιο κάτω.

Το πιθανότερο ειναι οτι έχει τιγκάρει η γραμμή απο συνδέσεις και βάζουν κόφτη σε όλους για να υπάρχει καλή ταχύτητα.

λύσεις για παραπάνω ταχύτητα

1)VDSL αν υπάρχει στην περιοχή

2)υπομένεις τις άθλιες γραμμές του οτε

3)μετακόμιση :-D

Δυστυχώς μέχρι να βάλει κανείς @@@@χερό στον οτε(και στον εκάστοτε δήμαρχο γιατι παιζουν και τέτοια) να αλλάξει το απαρχαιωμένο δίκτυο χαλκού που έχει,θα τραβάμε τα ίδια πράγματα.

Δημοσ.

Το μονο που θα μπορουσες να δεις ειναι η καλωδιωση σου. Αν ειναι χαλια θα εχεις και πολλα crc errors στα στατιστικα σου.

Δημοσ.

Μετακόμισα μόλις τώρα ???? . Πριν επιανα 14 και τώρα 4. Μου έστειλε η wind μύνημα ότι εντόπισε πρόβλημα στο βρόχο και θα έχω νέα σε 24 ώρες. Τώρα τι θα κάνουν, ούτε που ξέρω. Θέλω να ξέρω όταν θα τελειώσουν και δε θα μπορούν να κάνουν κάτι άλλο, εάν θα μπορώ να κάνω εγώ. Είτε από ρυθμίσεις στο μόντεμ είτε από τίποτα άλλο.

Οι τιμες μέσα απο το router είναι.......

Το μακρυναρι upstream errors τι είναι ?

post-230051-0-42993300-1495623590_thumb.png

Δημοσ.

είναι bug το νουμερο που βλέπεις. μου το βγάζει και εμένα καμια φορά μετά απο επανεκίνηση(2-3 φορές συνολικά).

με ενα ρεσταρτ θα στρώσει

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...