Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, mariariw22 είπε

Καλησπέρα σε όλους. Είπα να μην ανοίξω νέο θέμα (με το ίδιο ζήτημα) που με απασχολεί και μένα. Το καλοκαίρι με το καλό θα φτιάξω το σπίτι μου, που αυτή τη στιγμή έχει ένα πολύ παλιό πλακάκι. Διαβάζοντας όσα γράψατε, έρχομαι να σας ρωτήσω. Το έτος 2021 προτείνετε λαμινέιτ; Ξεκίνησα με αυτήν την επιθυμία την οργάνωση της αλλαγής, που πρόκειται να κάνω, αλλά αναρωτιέμαι αν ισχύουν ακόμα όσα μειονεκτήματα έχετε αναφέρει για αυτό ή με τα χρόνια υπάρχει κάποιου είδους εκσυγχρονισμός. Ήθελα γενικά ένα σπίτι "ζεστό" από άποψη διακόσμησης για αυτό και μου φάνηκε ωραία ιδέα. Φυσικά με ενδιαφέρει και το οικονομικό της υπόθεσης. Θα περιμένω τις απαντήσεις, μήπως και καταλήξω κάπου.

Εμείς έχουμε βάλει στα υπνοδωμάτια προγυαλισμένο ξύλινο πάτωμα, που μπαίνει όπως το λαμινέιτ, ενώ στη σαλοκουζίνα πλακάκι.

Το προγυαλισμένο που βάλαμε είναι πολύ καλής ποιότητας, όπως διαπιστώσαμε, γιατί ενώ έμεινε αποθηκευμένο σχεδόν ένα χρόνο σε χώρο όπου δυστυχώς έμπαιναν νερά, εντούτοις ούτε σάπισε, ούτε μούχλιασε, ούτε σκέβρωσε, ευτυχώς!!! Έχει το πλεονέκτημα ότι αντέχει 1-2 τριψίματα στο μέλλον, αν τυχόν "παλιώσει", που σημαίνει ότι θα αντέξει πολλά χρόνια, ενώ το λαμινέιτ, όσο καλή ποιότητα και είναι δεν μπορείς να το "φρεσκάρεις" τρίβοντάς το!

Αλλά όπως είπα και σε άλλο νήμα, πρόσεξε το πλακάκι να είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές, γιατί το δικό μας δυστυχώς χαράζει πολύ εύκολα και φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα είναι μια αηδία από τα σημάδια!

Δημοσ.
14 ώρες πριν, mary είπε

Δεν θα έλεγα λάθος. Απλά επειδή ο χωρίς της κουζίνας είναι πολυσυχναστος με νερά, σχεδόν καθημερινά κάτι θα πέσει και θα λερωσει, εμπιστεύομαι πιο πολύ το πλακάκι.

Μπορείς να κάνεις το εξής. Στο διαμέρισμα που μένω τώρα είναι έτσι ανοιχτός ενιαίος χωρος σαλόνι κουζίνα. Στο σαλόνι και διάδρομο έχει laminate και στη κουζίνα πλακάκι. Εκεί που "συναντιουνται " πλακάκι + ξύλο έχει ενωμα όπως αυτό

30a-71097.Jpeg

Σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ! Θα αποφασίσω μέχρι τον Ιούνιο τι βήματα να ακολουθήσω. Μου αρέσει πολύ το λαμινέιντ. Πρέπει να τα βάλω κάτω.

• Like 1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, mariariw22 είπε

Σε ευχαριστώ και πάλι πάρα πολύ! Θα αποφασίσω μέχρι τον Ιούνιο τι βήματα να ακολουθήσω. Μου αρέσει πολύ το λαμινέιντ. Πρέπει να τα βάλω κάτω.

Βασικά είμαι υπέρ του πλακακιου σε μπάνιο και κουζίνα γιατί το ξύλο δεν φαίνεται τόσο "φυσικο" για αυτούς τους χώρους.

Εννοώ ότι σε χώρους με υγρασία στο πάτωμα, το ξύλο μου δίνει την αίσθηση του ψεύτικου γιατί το φυσικό σίγουρα δεν θα άντεχε και θα φουσκωνε.

Δημοσ.
9 ώρες πριν, SB_1957 είπε

Εμείς έχουμε βάλει στα υπνοδωμάτια προγυαλισμένο ξύλινο πάτωμα, που μπαίνει όπως το λαμινέιτ, ενώ στη σαλοκουζίνα πλακάκι.

Το προγυαλισμένο που βάλαμε είναι πολύ καλής ποιότητας, όπως διαπιστώσαμε, γιατί ενώ έμεινε αποθηκευμένο σχεδόν ένα χρόνο σε χώρο όπου δυστυχώς έμπαιναν νερά, εντούτοις ούτε σάπισε, ούτε μούχλιασε, ούτε σκέβρωσε, ευτυχώς!!! Έχει το πλεονέκτημα ότι αντέχει 1-2 τριψίματα στο μέλλον, αν τυχόν "παλιώσει", που σημαίνει ότι θα αντέξει πολλά χρόνια, ενώ το λαμινέιτ, όσο καλή ποιότητα και είναι δεν μπορείς να το "φρεσκάρεις" τρίβοντάς το!

Αλλά όπως είπα και σε άλλο νήμα, πρόσεξε το πλακάκι να είναι ανθεκτικό στις γρατζουνιές, γιατί το δικό μας δυστυχώς χαράζει πολύ εύκολα και φοβάμαι ότι σε λίγα χρόνια θα είναι μια αηδία από τα σημάδια!

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Δημοσ.
11 λεπτά πριν, mariariw22 είπε

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!!

Μπορείς βέβαια και στο μπάνιο και την κουζίνα να βάλεις πλακακι με όψη ξύλου αν θες να έχεις μια σχετική ομοιομορφία σε όλο το σπίτι. Να ταιριαξεις δλδ πλακάκια με laminate.

Δημοσ.
Μόλις τώρα, vins είπε

Μπορείς βέβαια και στο μπάνιο και την κουζίνα να βάλεις πλακακι με όψη ξύλου αν θες να έχεις μια σχετική ομοιομορφία σε όλο το σπίτι. Να ταιριαξεις δλδ πλακάκια με laminate.

Πολύ καλή σκέψη όντως δεν το είχα σκεφτεί το συγκεκριμένο είδος πλακακιου.

• Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, mariariw22 είπε

Πολύ καλή σκέψη όντως δεν το είχα σκεφτεί το συγκεκριμένο είδος πλακακιου.

Απλά εχε στο νου σου το πάχος του καθενός για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων στις ενωσεις. Επισης όπως έχουν προαναφέρει, για laminate πρέπει να έχεις τελείως επιπεδη επιφανεια από κάτω, ενώ το πλακακι μπορεί να "μπαλαντζαριστεί" από το μαστορα. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vins είπε

Απλά εχε στο νου σου το πάχος του καθενός για να μη βρεθείς προ εκπλήξεων στις ενωσεις. Επισης όπως έχουν προαναφέρει, για laminate πρέπει να έχεις τελείως επιπεδη επιφανεια από κάτω, ενώ το πλακακι μπορεί να "μπαλαντζαριστεί" από το μαστορα. 

Ναι με το καλό να καταλήξω στο τι θα κάνω και θα το αναλάβει ο τεχνίτης του θέματος. 

• Like 1
  • 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλημέρα... Πείτε μου παρακαλώ τη γνώμη σας.. Laminate η πλακάκι σε σπίτι παραδοσιακό στο χωριό;; το πάνω σπίτι έχει πλακάκι σε μορφή ξύλου.. Είναι καρκινογόνο το laminate?? 

Δημοσ.

Καρκινογόνο δεν είναι. Σίγουρα υπάρχουν πολλά laminate με πιστοποιήσεις που δύσκολα θα βρεις για την κόλλα πλακιδίων... 

Επειδή αναφέρεις παραδοσιακό σπίτι πρέπει να λάβεις υπόψη τυχόν κατασκευαστικές δυσκολίες που ίσως απαιτούν ειδικό χειρισμό και το ανάλογο κόστος. 

Η πρώτη κίνηση θα έπρεπε να είναι να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό που θα μπορούσε να κοιτάξει αυτές τις λεπτομέρειες και να σε κατευθύνει. Το κόστος αμοιβής του μηχανικού θα το γλιτώσεις σε βάθος χρόνου από τις μπούρδες του εκάστοτε μαστορατζα τύπου ξέρω εγώ . 

Δημοσ.
Στις 23/4/2023 στις 9:52 ΠΜ, 19741964 είπε

Καλημέρα... Πείτε μου παρακαλώ τη γνώμη σας.. Laminate η πλακάκι σε σπίτι παραδοσιακό στο χωριό;; το πάνω σπίτι έχει πλακάκι σε μορφή ξύλου.. Είναι καρκινογόνο το laminate?? 

Βινυλικο δαπεδο που θα εχει οψη ξυλου ,το laminate βεβαια ειναι πιο φτηνο αλλα λιγοτερο ανθεκτικο

19 λεπτά πριν, Astronautis είπε

Η πρώτη κίνηση θα έπρεπε να είναι να απευθυνθείς σε ένα μηχανικό που θα μπορούσε να κοιτάξει αυτές τις λεπτομέρειες και να σε κατευθύνει. Το κόστος αμοιβής του μηχανικού θα το γλιτώσεις σε βάθος χρόνου από τις μπούρδες του εκάστοτε μαστορατζα τύπου ξέρω εγώ . 

Εξαρταται,ο μηχανικος συνηθως θα φερει ενα μαστορα και ο ιδιος θα ειναι απων οταν ο μαστορας κανει τα δικα του και μετα τρεχα γυρευε

Δημοσ.

Αυτό εξαρτάται από το τι ζητάς από το μηχανικό. 

Το αν θα φέρει αυτός μάστορας και θα κάνει επίβλεψη είναι μέρος των υπηρεσιών. Αλλά όπως και να έχει ξεκινάς με τη μελέτη που είναι η βασική υπηρεσία . 

Δημοσ.

το παρκέ είναι αξεπέραστο από όλες τις απόψεις. 
Οπτικά δείχνει πιο όμορφο, 
ακουστικά αν έχεις ηχεία και θες ο ήχος της μουσικής να ακούγεται σωστά χωρίς αντανακλάσεις το παρκέ είναι μονόδρομος.
με σωστή συντήρηση είναι αθάνατο.
αν για κάποιο λόγο κάποιος έχει ατύχημα και πέσει στο παρκέ με το κεφάλι οι πιθανότητες να σκοτωθεί είναι αισθητά μειωμένες. 

Δημοσ.
Στις 23/4/2023 στις 9:52 ΠΜ, 19741964 είπε

Επειδή έχω βάλει και laminate, και πλακάκι και ξύλο. Το ξύλο είναι ακριβό και θέλει σχετική προσοχή όμως σου ζεσταίνει τον χώρο. Φυσικό υλικό που όμως θέλει μάστορα να το βάλει σωστό για να μην φουσκώσει. Άριστη συμπεριφορά και χειμώνα και καλοκαίρι, ουδέτερο υλικό. Το πλακάκι, το βάζεις, προσέχεις λίγο χρωματισμούς και τελειώνεις. Αυτό όμως τον χειμώνα είναι κρυο. Laminate το βάζεις εάν δεν θες να πληρώσεις ακριβά για ξύλο. Εάν πρόκειται για μέρος που δεν θα έχει καταπόνηση δεν θα έχεις πρόβλημα. Έβαλα laminate στο μαγαζί, στα 5 χρόνια θέλει άλλαγμα λόγω καταπόνησης, μεταφοράς κιβωτίων κτλ. 

Προσεχεις υγρασίες βέβαια. Το πλακάκι είναι το λιγότερο επιρρεπές σε αυτες. Εάν είναι σε ορεινό μέρος το σπίτι, θα έβαζα ξύλο στις κρεβατοκαμαρες (ή laminate) και πέτρα σε κουζινα/σαλόνι. Στο μπάνιο μάλλον κάποιο πλακάκι λόγω του νερού. Δεν θα σου αντέξει ούτε ξύλο ούτε laminate. 

Δημοσ.

Καρφωτο ξυλο το εχω σιχαθει! αν μιλαμε δε για πολυκατοικια, ειναι ακαταλληλο υλικο. Σε ακουνε ολοι.

Πλακακι ειχα στο σπιτι. Εβαλα laminate tarket πριν 3 χρονια. Συμπερασμα?

2 βαθμους επανω η θερμοκρασια του χωρου.

Στο ματι αριστο.

Το παιδι εχει γλυτωσει μπολικα ραμματα.

Η αισθηση στο περπατημα ειναι αριστη. Ειναι μαλακο και σουσταρει. Εβαλα βεβαια το ακριβοτερο υποστρωμα που βρηκα με καουτσουκ και αλουμινιο.

Τα σοβατεπια δεν τα εβγαλα. Κολλησα απο πανω το laminate σοβατεπι με μαμουθ κολλα και στο χωρο που εμεινε στοκαρισα και ενα utp.

Η γυναικα μου ειναι αρρωστη με την καθαριοτητα. Σκουπιζει δυο φορες την ημερα. Σφουγγαρισμα οχι πολυ και οταν το κανει, το κάνει με πολυ στεγνη σφουγγαριστρα.

Νερα εχουν πεσει, λαδια, κοκα κολες, εγω βγαινω απο το μπανιο με γυμνα ποδια. Ουτε φουσκωσε, ουτε χαλασε, ουτε φαινεται το παραμικρο ψεγαδι.

Εννοειται οτι δεν παθαινει τιποτα οταν το χτυπαει με τις κουταλες και οτι αλλο βρει ο μικρος. Αν ηταν ξυλο θα ηταν χιλιοχτυπημενο.

Θα ξαναεβαζα σιγουρα laminate!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...