panos0100 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 κλεισε την επιλογη αυτη για τις θυρες, αν δεν φορτιζεις κινητα ή δεν θελεις κατι αλλο να κανεις, γιατι ενας κεραυνος καμια υπερταση να ερθει θα στα καψει ολα, οχι οτι αν τα εχεις κλειστες τις θυρες παλι δεν μπωρει να γινει τιποτα αλλα ενταξει γνωμη μου να τα σβηνεις
madfury Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Δημοσ. 26 Μαΐου 2017 Ελεος δηλαδή "αν δεν φορτιζεις κινητα ή δεν θελεις κατι αλλο να κανεις, γιατι ενας κεραυνος καμια υπερταση να ερθει θα στα καψει ολα, οχι οτι αν τα εχεις κλειστες τις θυρες παλι δεν μπωρει να γινει τιποτα αλλα ενταξει γνωμη μου να τα σβηνεις" Δεν έχεις ιδέα πως λειτουργεί το τροφοδοτικό ενός υπολογιστή και αντί να μάθεις πως λειτουργεί δίνεις και συμβουλές που γελάνε και οι πέτρες, για να καταλάβεις τι γράφεις δες στο 24 pin που έρχεται από το τροφοδοτικό και κουμπώνει πάνω στην μητρική ένα μώβ καλώδιο που υπάρχει αυτό λοιπόν το καλώδιο φέρνει μια τάση 5v λέγεται +5VSB, το πώς δίνει την τάση αυτή το τροφοδοτικό και σε τι χρησιμεύει βρες το εσύ και θα καταλάβεις και τι γίνεται όταν πατάς το power button, όπως και το τι έγραψες πιο πάνω, να στο έγραφα θα είχα όλη την καλή διάθεση, αρκεί να ρωτούσες και να μην έδινες ανεύθυνα συμβουλή σε σχέση με κάτι το οποίο αγνοείς, άσε που αν ψάξεις μόνος σου μπορεί και να μάθεις κάτι
panos0100 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Μια χαρά ξέρω τι λέω εσύ δεν ξέρεις, αυτή η τάση που λες τα 5v σε εμένα δεν θέλω να υπάρχουν και για μεγαλύτερη ασφάλεια θα το κλείσω από το bios γιατί ούτε το λαμπάκι του ποντικιού θέλω να φέγγει το βράδυ ούτε κινητά φορτίζω, ούτε έχω κανέναν ανεμιστήρα ανοιχτό για δροσιά το βράδυ, οπότε όλα σβηστά τώρα αν ο φίλος θέλει να τα αφήνει ανοιχτά ας τα αφήνει
Alexlooker Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Κραταει ρευμα μετα το κλεισιμο ο υπολογιστης τα τελευταια 15 χρονια ετσι τους κατασκευάζουν οι εταιρείες (να κρατανε ρευμα) ειναι λοιπον μια φυσιολογικη λειτουργια. Μια χαρά ξέρω τι λέω εσύ δεν ξέρεις, αυτή η τάση που λες τα 5v σε εμένα δεν θέλω να υπάρχουν και για μεγαλύτερη ασφάλεια θα το κλείσω από το bios γιατί ούτε το λαμπάκι του ποντικιού θέλω να φέγγει το βράδυ ούτε κινητά φορτίζω, ούτε έχω κανέναν ανεμιστήρα ανοιχτό για δροσιά το βράδυ, οπότε όλα σβηστά τώρα αν ο φίλος θέλει να τα αφήνει ανοιχτά ας τα αφήνει μπορει ενας ανεμιστηρας να λειτουργει μεσω ενος computer; 1
panos0100 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Δημοσ. 28 Μαΐου 2017 Αυτοί που είναι μεσώ usb για το καλοκαίρι πως δεν γίνεται, αν αφήσουμε ανοιχτή την επιλογή για το erp μπορούμε να φορτίζουμε κινητά, ή να δροσιζόμαστε την νύχτα με τον ανεμιστήρα ή να βλέπουμε το ποντίκι που αλλάζει χρώματα την νύχτα αν δεν είναι το κλασικό το κόκκινο
madfury Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Δημοσ. 29 Μαΐου 2017 Μια χαρά ξέρω τι λέω εσύ δεν ξέρεις, αυτή η τάση που λες τα 5v σε εμένα δεν θέλω να υπάρχουν και για μεγαλύτερη ασφάλεια θα το κλείσω από το bios γιατί ούτε το λαμπάκι του ποντικιού θέλω να φέγγει το βράδυ ούτε κινητά φορτίζω, ούτε έχω κανέναν ανεμιστήρα ανοιχτό για δροσιά το βράδυ, οπότε όλα σβηστά τώρα αν ο φίλος θέλει να τα αφήνει ανοιχτά ας τα αφήνει Γραφεις βλακειες λογω ασχετοσυνης και επιμενεις Η γαμ...η μητρικη ΟΤΙ διαολο και να κανεις ειναι παντα σε soft off κατασταση εφ οσον υπολογιστης ειναι στην πριζα και ο διακοπτης ανοικτος ΚΑΜΜΙΑ σχεση δεν εχει αν γινει ζημια απο υπερταση το αν εχεις ενεργοποιημενο η οχι το ρευμα στις usb θηρες απο το bios Αυτο που γραφεις εσυ γινεται μονο αν κλεινεις το διακοπτη του τροφοδοτικου και τον βγαζεις και απο την πριζα αν ακομα δε καταλαβαινεις τι γραφω δες καλυτερα ζουζουνια στο yt
panos0100 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Δημοσ. 30 Μαΐου 2017 Μίλα καλύτερα φίλε έτσι, σε δημόσιο φόρουμ είσαι και όχι στο καφενείο της γειτονιάς, στο φορουμ τις γνωμες μας λεμε οποτε μετρημενα τα λογια σου δεν με ξερεις ενταξει
takos Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Σκέπασε το ποντίκι για να μην φωτίζει με ένα handmade mouse cover, και μπίνγκο απλά κ ομορφα. Αν δεν βρεις άκρη με bios που μας τρώει το βίος μας, χαχαχα
madfury Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μίλα καλύτερα φίλε έτσι, σε δημόσιο φόρουμ είσαι και όχι στο καφενείο της γειτονιάς, στο φορουμ τις γνωμες μας λεμε οποτε μετρημενα τα λογια σου δεν με ξερεις ενταξει Και να μη σε ξέρω σε έμαθα από τις ........ που γράφεις, αν ήσουν λίγο σοβαρός και ένιωθες λίγο θα έγραφες Ναι λάθος μου, και πάμε παρακάτω, εσύ μόνο και μόνο λόγω του ανόητου εγωισμού σου αντί να παραδεχθείς οτι έγραψες κάτι λάθος επιμένεις να έχεις τον τελευταίο λόγο έχεις δεν έχεις δίκιο σα παιδάκι στο δημοτικό. Φυσικά μπορείς να έχεις την άποψη σου στο φόρουμ ΟΤΑΝ όμως είναι λάθος ΔΕΝ μπορείς να δίνεις συμβουλές σε άλλους χρήστες, όταν καταλάβεις κάτι και γίνει κτήμα σου τότε μπορείς να συμβουλεύεις υπεύθυνα, ξέρω πολύπλοκο αλλά έτσι πάει.
iceman33221 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Κραταει ρευμα μετα το κλεισιμο ο υπολογιστης τα τελευταια 15 χρονια ετσι τους κατασκευάζουν οι εταιρείες (να κρατανε ρευμα) ειναι λοιπον μια φυσιολογικη λειτουργια. μπορει ενας ανεμιστηρας να λειτουργει μεσω ενος computer; αγαπητε ειχα υπολογιστες κ πριν κ ΚΑΝΕΝΑΣ δεν κραταγε συνεχεια ρευμα. Ελαχιστες ειναι οι φορες που ειχαν κρατησει, τωρα κραταει συνεχεια για αυτο ρωτησα
skfn Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δημοσ. 31 Μαΐου 2017 Δεν "κρατάνε " ρεύμα, είναι σχεδιασμένα να δίνουν 5volt για φόρτιση συσκευών ακόμα και αν το pc είναι off.Όπως ειπωθηκε!Αν δεν σου αρέσει το απενεργοποιεις απο το bios η πολύμπριζο η σκέπασμα η ψάξε κάποια άλλη θύρα μήπως δεν ....Προς τι το μίσος και ο αλληλοσπαραγμός, ελληνόπουλα ;;;;;
madfury Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 To pin no 9 purple +5vsb ή αλλιώς voltage stand by είναι μια τάση που υπάρχει συνεχώς στην μητρική εφ' όσον ο διακόπτης του τροφοδοτικού είναι ανοικτός και το τροφοδοτικό στην πρίζα για να υπάρχει αυτή η τάση μόνιμα πάνω στην μητρική την παίρνουμε από ενα μετασχηματιστή ξεχωριστό που υπάρχει στη δεύτερη φάση του τροφοδοτικού ΚΑΙ όταν πατάμε το power με ενα μκρό βραχυκύκλωμα η τάση αυτή εκκινεί το chipset της μητρικής μας ΟΠΟΤΕ "ανάβει" ο υπολογιστής. Επίσης δεν υπάρχει κρατάει ρεύμα, ούτε κρατάω κεράσια υπάρχει τάση, ένταση και αντίσταση, Η ένταση (μετράται σε ampere) υπολογίζεται από το κλάσμα της τάσης πρoς την αντίσταση. Στην τελική δεν μπορείς να κατανοήσεις πώς ξεκινά ένας υπολογιστής αν δεν γνωρίζεις τουλάχιστον πώς κινούνται τα ηλεκτρόνια μέσα σε μια μπαταρία και τι προκαλεί την κίνηση τους, μιλάμε για απλούστατη φυσική γυμνασίου Eιναι βασικές γνώσεις που χρειάζονται για μην διαβάζουμε βατράχια από πολύ κόσμο όπου άλλοι μπερδεύουν τη συχνότητα hz του εναλασόμενου με την σάρωση hz ενός μονιτορ ή μπερδεύουν οτι το τροφοδοτικό του υπολογιστή λέγεται switch επειδή δίνει τρείς τάσεις 3.3, 5 και 12v σε σχέση με ενα linear που δίνει μόνο μία Αν ΔΕΝ θές να υπάρχει καμία τάση πάνω στην μητρική βγάζεις το καλώδιο από την πρίζα, πατάς το power buton 3 4 φορές και αφαιρείς και την μπαταρία που κρατάει τις ρυθμίσεις και την ημερομηνία στο bios
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα