iceman33221 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Καλημερα. Θα ήθελα τα φώτα σας. Εφτιαξα ενα καινουργιο build και το συναρμολογησα μονος μου( Ειναι το 4ο που συναρμολογω και μεχρι τωρα κανενα προβλημα δεν ειχα).Αυτην την φορα ομως οποτε ανοιγω τον διακοπτη του πολυμπριζου δινει αμεσως ρευμα στον υπολογιστη και αναβουν τα φωτακια στο ποντικι, ενω ο υπολογιστης ειναι κλειστος ακομα. Μολις πατησω "Τερματισμο" στον υπολογιστη μου κ αφου περιμενω 5 δευτερα για να κλεισουν κ τα φωτακια της καρτας γραφικων,τα φωτακια στο ποντικι μενουν ανοιχτα. Κλεινω τον διακοπτη του πολυμπριζουν κ παταω το κουμπι του πυργου για να φυγει οτι εχει μεινει απο ρευμα κ τοτε σβηνει κ το ποντικι. Η ερωτηση μου ειναι γιατι κραταει ρευμα? δεν εχω συνδεσει κατι καλα? Μπορει να μου δημιουργησει προβλημα εαν αφου κλεισω το πολυμπριζο μεινει αυτο το ρευμα? Ευχαριστω εκ τον προτερων και περιμενω τις αποψεις σας.
nemesiskp Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Λογικα η μητρικη σου εχει επιλογη να δινει ρευμα απο τα usb για να φορτιζεις συσκευες οπως κινητα κλπ.Δεν ειναι προβλημα αυτο.Εαν σε ενοχλει ψαξε στο bios για καμια ρυθμιση που το απενεργοποιει ή εαν εχει καποιες θυρες οι οποιες δεν δινουν ρευμα οταν ειναι σβηστο το συστημα. 1
iceman33221 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 οταν ειναι κλειστος ο υπολογιστης? αυτο δλδ δεν μπορει να δημιουργησει προβλημα ειτε μελλοντικο ειτε τωρινο?δλδ με το ρευμα που εχει μεινει οταν πατησω εγω το κουμπι να βραχικυκλωσει τπτ? σε ευχαριστω παντως δεν το ηξερα οτι γινεται αυτο.
dpolal Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Όπως στο είπαν, δεν θα έχεις πρόβλημα μελλοντικά αλλά αν δεν θες να βλέπεις το ποντίκι μονίμως αναμένο δοκίμασε από το BIOS ή με αλλαγή θύρας.
jeandoumpier Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Όχι, δεν θα σου δημιουργήσει κανένα απολύτως πρόβλημα. Προσωπικά, μετά από πολλές προσπάθειες που έκανα και είδα ότι η μητρική μου παρά τις αμέτρητες επιλογές που είχε, ΔΕΝ είχε την επιλογή να απενεργοποιηθούν οι θύρες usb του κουτιού οι οποίες μένουν μόνιμα φωτισμένες (και ενεργές φυσικά) για φόρτιση κινητού- απλά συμβιβάστηκα με αυτό και το συνήθισα. Πάντως, η επιλογή που σχετίζεται (άν την έχει η μητρική σου) ονομάζεται κάπως Eup αν θυμάμαι καλά. Άν είναι enable την κάνεις disable και σβήνουν όλα μετά το shutdown.
nemesiskp Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Αν η μητρικη ειναι αυτη της υπογραφης σου εχει την επιλογη on/off charge που ειναι αυτη που ανεφερα.Προβλημα δεν θα σου παρουσιασει.Η ταση που περναει απο τις θυρες ειναι αμελητεα για το τροφοδοτικο,ενω η μητρικη ειναι σχεδιασμενη να παρεχει αυτη την λειτουργια.Στην δικη μου(7 χρονων) φορτιζω το κινητο σχεδον καθημερινα και δεν εχει το παραμικρο προβλημα.
iceman33221 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 ναι αυτη της υπογραφης μου ειναι.Ενταξει τοτε σας ευχαριστω πολυ ολους για την απαντηση. Αγαπητε dpolal αυτο δυστηχως δεν γινεται γιατι ολες οι θυρες εχουν συνδεδεμενα αλλα πραγματα πανω τους οπως πχ σκληρους. Οποτε Προτιμω να μενει τα λαμπακια του ποντικιου αναμενα απο εναν σκληρο ευχαριστω παντως θα ψαξω το Bios oπως μου προτείνατε.
cabdik Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 και η δικη μου GIGABYTE, το ιδιο κανει, και ειναι 3 χρονων πλεον...!!! δεν ασχοληθηκα ποτε να κλεισω την παροχη ρευματος. μαλιστα εβαλα και κατι USB LED φωτακια, κι εχω και φως στο δωματιο...............!!
iceman33221 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 και η δικη μου GIGABYTE, το ιδιο κανει, και ειναι 3 χρονων πλεον...!!! δεν ασχοληθηκα ποτε να κλεισω την παροχη ρευματος. μαλιστα εβαλα και κατι USB LED φωτακια, κι εχω και φως στο δωματιο...............!! εγω την κλεινω για να κλεισουν κ οι σκληροι. γιατι αλλιως δεν σταματανε να "δουλευουν" κ με ενοχλει κ το βραδυ το λαμπακι της μητρικης οταν πεφτω για υπνο
jeandoumpier Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Τους εξωτερικούς σκληρούς εννοείς φαντάζομαι... 2
cabdik Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 εγω την κλεινω για να κλεισουν κ οι σκληροι. γιατι αλλιως δεν σταματανε να "δουλευουν" κ με ενοχλει κ το βραδυ το λαμπακι της μητρικης οταν πεφτω για υπνο αν εννοεις εξωτερικους...., βγαζε τους.. απλα..! ο αλλος τροπος ειναι να κλεινεις το τροφοδοτικο.....!!! 1
iceman33221 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 ναι τους εξωτερικους εννοω. τι εννοεις βγαζε τους? απο το usb? δν εχει σχεσει δουλευουν κ μονο με το ρευμα,αφου αναβει το λαμπακι τους κ τους ακους οτι γυρναει μεσα ο δισκος.
jeandoumpier Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Από το ρεύμα βγάλε τους, εννοεί φαντάζομαι... Βγάζε την πρίζα του δίσκου. Τόσοι πολλοί είναι;
iceman33221 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Από το ρεύμα βγάλε τους, εννοεί φαντάζομαι... Βγάζε την πρίζα του δίσκου. Τόσοι πολλοί είναι; 5 ειναι οποτε ναι ειναι δυσκολο αλλα δεν πειραζει αφου μου λυσατε την απορια για το ρευμα ολα καλα ευχαριστω κ παλι ολους για την απαντηση σας.
cabdik Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 5 ειναι οποτε ναι ειναι δυσκολο αλλα δεν πειραζει αφου μου λυσατε την απορια για το ρευμα ολα καλα ευχαριστω κ παλι ολους για την απαντηση σας. αν εχουν δικο τους τροφοδοτικο, εε απλο ειναι....... βαλτους πανω σε ενα καλο πολυπριζο με διακοπτη, και κλεινε το διακοπτη...!!! 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα