geioannou Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 θελω να στειλω γραμμα με τα ΕΛΤΑ, οχι συστημενο, αλλα μπορω να σιγουρέψω την ασφαλεια του ? δηλαδη, θελω να παει στο σπιτι με τον ταχυδρομο για να γινει η σχετικη εκπληξη και μαλιστα δεν θελω να βαλω και ονομα αποστολέα (για να ειναι όντως εκπληξη). αλλα πως μπορει να διασφαλιστει οτι δεν θα χαθει η κατι αλλο ?
haris_216 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μπορείς να στείλεις χωρίς αποστολέα με ΕΛΤΑ (όχι συστημένο) αλλά διασφάλιση ότι δεν θα χαθεί δεν έχεις. Ούτε καν ότι θα παραδοθεί σε συγκεκριμένο χρόνο. Μπορεί ναι, μπορεί όχι. Αν επιμένεις να κάνεις την έκπληξή σου με αυτό τον τρόπο θα έχεις κι εσύ μια έκπληξη (το αν θα παραδοθεί ή όχι ). Για να μην γινόμαστε κακοί βέβαια να πω ότι δεν ακούω ιδιαίτερα συχνά να χάνονται γράμματα οπότε μάλλον θα είσαι οκ. Απλά μην περιμένεις τη σιγουριά του συστημένου
geioannou Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 το ειχα ξανακανει σε μια φιλη και μαλιστα σε αποστολη στο εξωτερικο. ειχα στειλει 4 φακελους κανονικου μεγεθους τους οποιους τους ειχα στειλε με διαφορα 3 ημερων απο διαφορετικα καταστηματα ΕΛΤΑ. Αιολου, Συνταγμα, Ν. Σμυρνη. Τα τρία απο αυτα εφτασαν κανονικα, αυτο απο την Νεα Σμυρνη δεν εφτασε ποτε.!!!! Για αυτο το φοβαμαι τωρα. Ξερω βεβαια οτι με το συστημενο εχεις πληρη εικονα του φακελου αλλα δεν θελω ουτε να τρεχουν στο ταχυδρομειο, ουτε βεβαια να δωσω και ονομα αποστολεα. Βεβαια ουτε εγω εχω ακουσει να χανεται πακετο. παρα πολυ σπανια. αλλα επειδη την εκπληξη θελω να χωρισω σε 3-4 γραμματα, δεν με "παιρνει" σε καμια περιπτωση να διακινδυνέψω το οτι μπορει κατι να χαθει. αυτο ειναι το θεμα μου. δεν ξερω εαν με καποιο τροπο μπορει να μπει καποιος κωδικός στον φακελο οπου σε περιπτωση που γινει κατι να επιστρεψει σε καταστημα ΕΛΤΑ και μεσω αυτο του κωδικου να μπορουν να βρουν τον αποστολεα, εμενα δηλαδη (αυτο για να μην γραψω επανω στο φακελο τα στοιχεια μου)
haris_216 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 το ειχα ξανακανει ..................... Όχι σε όλα αυτά που θες. Υπάρχει λόγος που ο ένας τρόπος αποστολής λέγεται "απλό ταχυδρομείο" και ο άλλος "συστημένο". Χωρίς αποστολέα, να γυρίσει "αν γίνει κάτι", κωδικούς και τα ρέστα, απλά δεν παίζουν. Ίσως αν απευθυνθείς σε κάποια εταιρία courier να υπήρχε κάτι (αν και χωρίς αποστολέα μάλλον το βλέπω χλωμό). Και βέβαια το κόστος δεν θα είχε καμία σχέση με "απλό του ΕΛΤΑ"
l3ft3r1s Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Εγγυημένο σε αυτή τη ζωή δεν είναι τίποτα! Εφόσον δε θες συστημένο, δες σε Site: αυτή τη σελίδα μήπως σου κάνει κάποια από τις υπόλοιπες υπηρεσίες... (μήπως η Registered Premium?)
geioannou Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 (μήπως η Registered Premium?) ναι αυτο μοιαζει να ειναι κατι που μου κανει. Αν και σκεφτηκα το έξης. εκει που θελω να το στειλω ειναι 10km απο το σπιτι μου (Αθηνα παντα), ουτε εξωτερικο ουτε σε αλλη πολη δηλαδη. Σκεφτομαι να βαζω στους φακελους τα αναλογα γραμματοσημα για να μοιαζει το γραμμα σαν να ειναι απο ταχυδρομειο και να κανω τον κοπο να το πηγαινω εγω να το αφηνω στο γραμματοκιβώτιο. Ετσι και θα ξερω οτι παντα θα "φτανει" το γραμμα στον προορισμο του και θα μοιαζει του ταχυδρομειου. Αλλα δεν ξερω εαν μπαινει καποια σφραγιδα απο το ταχυδρομειο πριν αποσταλούν !!! πως το ακουτε !
haris_216 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 ναι αυτο μοιαζει να ειναι κατι που μου κανει. Αν και σκεφτηκα το έξης. εκει που θελω να το στειλω ειναι 10km απο το σπιτι μου (Αθηνα παντα), ουτε εξωτερικο ουτε σε αλλη πολη δηλαδη. Σκεφτομαι να βαζω στους φακελους τα αναλογα γραμματοσημα για να μοιαζει το γραμμα σαν να ειναι απο ταχυδρομειο και να κανω τον κοπο να το πηγαινω εγω να το αφηνω στο γραμματοκιβώτιο. Ετσι και θα ξερω οτι παντα θα "φτανει" το γραμμα στον προορισμο του και θα μοιαζει του ταχυδρομειου. πως το ακουτε ! Πρώτα απ' όλα το Registered Premium είναι...registered. Δηλαδή συστημένο. Και αυτό το είχες απορρίψει από το αρχικό σου post. Και μετά, εννοείται πως το σενάριο που λες τώρα (ιδιόχειρη επίδοση στο γραμματοκιβώτιο) είναι μακράν το καλύτερο αφού έχει όλα όσα θέλεις (σίγουρη παράδοση, όχι συστημένο, χωρίς να φαίνεται αποστολέας). Μάλιστα αν έχεις εκτυπωτή μπορείς να περάσεις στον φάκελο κάποια από αυτές τις σφραγίδες και να φαίνεται ακόμα πιο original (μαζί με τα γραμματόσημα)
geioannou Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 ναι, νομιζω οτι αυτο ΠΡΕΠΕΙ να κανω. γιατι ετσι και δεν θα φαινόταν το ποιος το στελνει αλλα και δεν θα υπαρχει και κανενας κίνδυνος να χαθει το γραμμα. αλλα σύμφωνα με το παραπανω, οταν περναει απο την διαλογη ενα γραμμα μπαινει σφραγιδα λοιπον ε ! σωστα ? αυτο ειναι ενα θεμα γιατι θα πρεπει να κανω κατι σχετικο με την συμβουλη σου haris_216 και δεν ξερω κατα ποσο ευκολο ειναι μιας και δεν εχω εκτυπωτη κλπ
haris_216 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Ε καλά, μην πεθάνεις κι όλας. Η σφραγίδα θα ήταν μια πινελιά ρεαλισμού αλλά δε νομίζω να το προσέξει και κανείς. Φάκελος με γραμματόσημα στο γραμματοκιβώτιο σου απλά τον ανοίγεις. Σιγά μην τσεκάρει κανείς και σφραγίδες ή ημερομηνία αποστολής
gokuthelegend Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δεν απαντάω στην ερωτησή σου, αλλά διαβάζοντας το θέμα μου κινήθηκε η περιέργια. Για ποιο λόγο θες να κάνεις κάτι τέτοιο; Συγκεκριμένα δηλαδή. Αν είναι κάτι γαμάτο να το έχουμε σαν ιδέα να το κάνουμε και εμείς καμιά φορά.
bad_freddy Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Καλά με τα ΕΛΤΑ μην εμπιστεύεσαι τίποτα. Προσωπικά έστειλα συστημένο φάκελο πριν 3-4 χρόνια με τιμολόγια και κατάφεραν και τον έχασαν, άγνωστο πως, οπότε καταλαβαίνεις. Απλά έχουν μια στάνταρ χρηματική αποζημίωση 35 ευρώ αν θυμάμαι καλά, ανεξάρτητα απο το περιεχόμενο του φακέλου που χάθηκε την οποία έλαβα μετά απο τρελό τρέξιμο, χαρτούρα και αποδεικτικά λες και έφταιγα εγώ...
SakislolGR Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 θελω να στειλω γραμμα με τα ΕΛΤΑ, οχι συστημενο, αλλα μπορω να σιγουρέψω την ασφαλεια του ? δηλαδη, θελω να παει στο σπιτι με τον ταχυδρομο για να γινει η σχετικη εκπληξη και μαλιστα δεν θελω να βαλω και ονομα αποστολέα (για να ειναι όντως εκπληξη). αλλα πως μπορει να διασφαλιστει οτι δεν θα χαθει η κατι αλλο ? εδώ χάνονται συστημένα και εσύ θες να το στείλεις απλό.
geioannou Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δεν απαντάω στην ερωτησή σου, αλλά διαβάζοντας το θέμα μου κινήθηκε η περιέργια. Για ποιο λόγο θες να κάνεις κάτι τέτοιο; Συγκεκριμένα δηλαδή. Αν είναι κάτι γαμάτο να το έχουμε σαν ιδέα να το κάνουμε και εμείς καμιά φορά. εχω φτιαξει μια χειροτεχνια, hand made, απο φυσικα υλικα το οποιο αποτελει ενα ωραιο δωρο. το οποιο ομως για να το δει καποιος θα πρεπει πρωτα να συναρμολογιθει απο τα κομμάτια που αποτελείται. σκεφτηκα λοιπον, αντι να το δωσω ολο μαζι εκει που θελω, να το δωσω τμηματικα και μαλιστα να αποκαλυφθει το απο ποιον ειναι μαζι με την εμφανηση του τελευταιου κομματιου. αυτη ειναι η σκεψη και για αυτο το θεμα εκπληξη εχει τοση σημασια και για αυτο βεβαιως εχει σημασια να μην χαθει ΚΑΝΕΝΑ κομματι. παραπανω δεν θα πω για ευνοήτους λογους. Η σφραγίδα θα ήταν μια πινελιά ρεαλισμού αλλά δε νομίζω να το προσέξει και κανείς. Φάκελος με γραμματόσημα στο γραμματοκιβώτιο σου απλά τον ανοίγεις. Σιγά μην τσεκάρει κανείς και σφραγίδες ή ημερομηνία αποστολής απο την μια αυτο που λες εχεις δικιο. αλλα απο την αλλη, οταν ανοιξει καποιος τον φακελο ο οποιος περιεχει κατι που δεν μπορει να καταλαβει ουτε το τι ειναι, ουτε απο ποιον ειναι εκει αρχιζει οχι μονο να ψαχνει τον φακελο αλλα αμα μπορουσε θα το εστελνε και σε εργαστηρια. για αυτο θελω να ειναι εντελως τυπικο, ουτως ωστε να μην κινησει τιποτα και καμια υποψία και ειδικα απο την στιγμη που δεν ειναι ενας φακελος αλλα τουλαχτον τέσσερις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα