razorblade334 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Καλημερα συμφορουμιτες! Εδωσα τον προηγουμενο υπολογιστή που ειχα λογω οικονομικων δυσκολιων και σκεφτομαι στο μελλον να φτιαξω ενα νεο build οταν θα μπορω οικονομικα. Εχω βαλει στο ματι τον i5 7600k με μια z270 Gigabyte. Η χρηση που τον θελω ειναι αποκλειστικα για παιχνιδια αντε και καμμια ταινια απο το ιντερνετ με streaming. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι το εξης. Θα κανει bottleneck ο ι5 στα συγχρονα παιχνιδια και σ αυτα που θα κυκλοφορισουν οσωνουπω μαζι με μια 1060?εχω δει πως στα recomented μερικα παιχνιδια ζητανε ι7.επισης εχω ακουσει για προβληματα θερμοκρασιων στους ξεκλειδωτους Kaby lake.τι ισχυει τελικα? Επισης στα ιδια λεφτα (240€) υπαρχει καποια καλυτερη επιλογη? (Εκτος amd)
adtakhs Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Όχι δεν θα κανει, αλλά επειδη αναφέρεις streaming κοίτα και την περίπτωση AMD R5 1600 (230€) ή AMD R5 1600X αν έχεις ψύκτρα (260€) ASROCK AB350M PRO 4 (90€) που δίνει 6Core/12 Threads σε πλήρη φτηνή μητρική. Αυτή την περίοδο που μιλάμε είναι το απόλυτο VFM σε αυτή την κατηγορία τιμής, Performance I7 6800K σε τιμή I5. 3
Fulgore Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Επισης στα ιδια λεφτα (240€) υπαρχει καποια καλυτερη επιλογη? (Εκτος amd) Όχι δεν θα κανει, αλλά επειδη αναφέρεις streaming κοίτα και την περίπτωση AMD R5 1600 Οχι οτι ειμαι κατα των ryzen ,αλλα που να μην το γραφε κιολας.... σκεφτομαι στο μελλον να φτιαξω ενα νεο build οταν θα μπορω οικονομικα. Επειδη ειναι πολυ γενικο αυτο που γραφεις περι μελλοντος θα σου προτεινα να ανοιξεις θεμα οταν ειναι εχεις τα χρηματα και η αγορα ειναι αμεση. 1
adtakhs Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Οχι οτι ειμαι κατα των ryzen ,αλλα που να μην το γραφε κιολας.... Επειδη ειναι πολυ γενικο αυτο που γραφεις περι μελλοντος θα σου προτεινα να ανοιξεις θεμα οταν ειναι εχεις τα χρηματα και η αγορα ειναι αμεση. O άνθρωπος μπορεί να πιστεύει, γνωρίζει, πως είμαστε ακόμα στην εποχή των FX/DOZER . Κάποτε έλεγαν μακρυά και από τα single rail τροφοδοτικά, υψηλού αμπεραζ.... Σήμερα το 80% single rail είναι. Αν άκουγες κάτι τέτοιο θα πρότεινες μουλτι ραιλ ? 1
Fulgore Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 O άνθρωπος μπορεί να πιστεύει, γνωρίζει, πως είμαστε ακόμα στην εποχή των FX/DOZER . Κάποτε έλεγαν μακρυά και από τα single rail τροφοδοτικά, υψηλού αμπεραζ.... Σήμερα το 80% single rail είναι. Αν άκουγες κάτι τέτοιο θα πρότεινες μουλτι ραιλ ? Ο ανθρωπος επισης μπορει να γνωριζει την υπαρξη των ryzen απλα επειδη μονοπωλουν συνεχεια το ενδιαφερον αυτο τον καιρο,να δει τι παιζει και στην μπλε μερια. Ουτως ή αλλως για μελλοντικη αγορα μιλαει η οποια μπορει να ειναι σε 1 μηνα και μπορει να ειναι τελος του χρονου,δεν μπορουμε να ξερουμε μεχρι τοτε τι θα εχει βγει(μπορει να τυχει πχ να θελει να φτιαξει το pc Γεναρη και Φλεβαρη/Μαρτιο να βγαινουν νεοι ryzen). Επισης οπως ειδες και απο αυτα που εγραψα δεν εγινε πουθενα διλλημα μεταξυ i5 και ryzen για να υποστηριζω εγω το αντιθετο. Ο συμφορουμιτης ειχε ηδη pc με i7 6700 αρα για να κοιταζει σε κατι φθηνοτερο θα εχει τους λογους του http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/fullpc/861522-quest-gamestation-xtreme-asus-i7-6700-gtx-asus-rog-strix-1060-6gb/ Εδωσα τον προηγουμενο υπολογιστή που ειχα λογω οικονομικων δυσκολιων και σκεφτομαι στο μελλον να φτιαξω ενα νεο build οταν θα μπορω οικονομικα. 1
adtakhs Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Ο ανθρωπος επισης μπορει να γνωριζει την υπαρξη των ryzen απλα επειδη μονοπωλουν συνεχεια το ενδιαφερον αυτο τον καιρο,να δει τι παιζει και στην μπλε μερια. Ουτως ή αλλως για μελλοντικη αγορα μιλαει η οποια μπορει να ειναι σε 1 μηνα και μπορει να ειναι τελος του χρονου,δεν μπορουμε να ξερουμε μεχρι τοτε τι θα εχει βγει(μπορει να τυχει πχ να θελει να φτιαξει το pc Γεναρη και Φλεβαρη/Μαρτιο να βγαινουν νεοι ryzen). Επισης οπως ειδες και απο αυτα που εγραψα δεν εγινε πουθενα διλλημα μεταξυ i5 και ryzen για να υποστηριζω εγω το αντιθετο. Δεν είμαι μάντης να γνωρίζω τι γνωρίζει. Στην ερώτηση που έθεσε , έχω απαντήσει πως δεν θα κάνει μπουκάλι ο 7600κ στην 1060. Αν αγοράσει στο τέλος του χρόνου, κακώς ρωτά από τώρα. Η αγορά είναι δυναμική με νέα προιόντα και με προσαρμοζόμενες στα νέα δεδομένα τιμές . 3
Fulgore Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δεν είμαι μάντης να γνωρίζω τι γνωρίζει. Στην ερώτηση που έθεσε , έχω απαντήσει πως δεν θα κάνει μπουκάλι ο 7600κ στην 1060. Αν αγοράσει στο τέλος του χρόνου, κακώς ρωτά από τώρα. Η αγορά είναι δυναμική με νέα προιόντα και με προσαρμοζόμενες στα νέα δεδομένα τιμές . Γιαυτο και εγω ανεφερα το αυτονοητο που γραφεται συνεχεια. Δηλαδη το θεμα να ανοιχτει οταν η αγορα ειναι αμεση.
razorblade334 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Όχι δεν θα κανει, αλλά επειδη αναφέρεις streaming κοίτα και την περίπτωση AMD R5 1600 (230€) ή AMD R5 1600X αν έχεις ψύκτρα (260€) ASROCK AB350M PRO 4 (90€) που δίνει 6Core/12 Threads σε πλήρη φτηνή μητρική. Αυτή την περίοδο που μιλάμε είναι το απόλυτο VFM σε αυτή την κατηγορία τιμής, Performance I7 6800K σε τιμή I5. ευχαριστω για την απαντηση αλλα οπως αναφερω και στο thread δεν κοιταω στην αγορα της AMD καθως υπαρχουν πολλα προβληματα σε real time καταστασεις οσων αφορα την αποδοση τους στο Gaming που αμφιβαλλω πως λυνονται με ενα bios update.θα πρεπει να υπαρξει συνφωνια με τους developers για καλυτερη υποστηριξη και optimizING πραγμα που μενει με το ΑΝ.αν υπαρξει δηλαδη.εκτος αυτου κανενα παιχνιδι δεν ζρησιμοποιει ακομα πανω απο 4 πηρυνες.στο μελλον μπορει ολα αυτα να αλλαξουν βεβαια.Να διευκρυνησω ακομα οτι σκεφτομαι για αγορα τον επομενο μηνα εαν πανε καλα καποια πραγματα.εαν δεν τοτε θα αργησω να παρω νεο συστημα οποτε ολα θα αλλαξουν.μακαρι να μπει γερα στο παιχνιδι και η AMD γιατι εχω ακουσει παρ ολα αυτα καλα λογια για την σχεση καταναλωση /αποδοση και θερμοκρασιες.αν στην αληθινη ζωη μεταφραστουν σε επιδοσεις θα με ενδιεφερε.
Damachi Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Για πες για τις "real time καταστασεις" χρηση nasa θα ειναι ; Για σοβαρη δουλεια εχω 7700k επειδη ειναι δοκιμασμενος και σταθερος αλλα για παιχνιδι με budget προφανως και πας ryzen . 3 ος κατασκευαστης υπαρχει κανας κινεζικος Cyrix ; 3
tanasen01 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 3 ος κατασκευαστης υπαρχει κανας κινεζικος Cyrix ; Πάντως μέχρι τέλος του έτους θα δούμε mobile PC με windows10 και ARM επεξεργαστή.
razorblade334 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Για πες για τις "real time καταστασεις" χρηση nasa θα ειναι ; Για σοβαρη δουλεια εχω 7700k επειδη ειναι δοκιμασμενος και σταθερος αλλα για παιχνιδι με budget προφανως και πας ryzen . 3 ος κατασκευαστης υπαρχει κανας κινεζικος Cyrix ;Xaxaaxa real life ηθελα να πω!!!
adtakhs Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Πάντως μέχρι τέλος του έτους θα δούμε mobile PC με windows10 και ARM επεξεργαστή. Δεν θα περπατήσουν καθόλου. Χαμηλή επίδοση που δεν θα δικαιολογεί την αγορά τους. Το κόστος εξάλλου σε ένα φορητό βρίσκεται σε οθόνες, μνήμες, σκληρούς , πλακέτα. Apus παίζουν πολύ φτηνά και σήμερα με καλύτερη απόδοση. Οπότε από πού θα κόψουν για να το φέρουν φτηνά στον καταναλωτή, ώστε να τον δελεάσουν από την χαμηλότερη τιμή ?
razorblade334 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δεν ξερω βρε παιδια.εγω φοβαμαι οτι ο cpu δεν θα με καλυψει.με προβληματιζει που δεν εχουν οι ι5 hyperthreading
adtakhs Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δεν ξερω βρε παιδια.εγω φοβαμαι οτι ο cpu δεν θα με καλυψει.με προβληματιζει που δεν εχουν οι ι5 hyperthreading r5 1600x είναι η λύση που έχει μέλλον. 6C/12T είναι αυτά. Για αυτό και είναι best buy μαζί με τον απλό 1600 που τον προτιμούν ακόμα περισσοτεροι.
Fulgore Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δεν ξερω βρε παιδια.εγω φοβαμαι οτι ο cpu δεν θα με καλυψει.με προβληματιζει που δεν εχουν οι ι5 hyperthreading Αν θες να πας σε intel θα περιμενεις να βγουν mainstream intel(δηλαδη φθηνοτεροι). Το εχω πει απειρες φορες παρολο που ειναι κατι αυτονοητο. Οταν εχεις ηδη περασει απο 4πυρηνο επεξεργαστη(με ή χωρις hyperthreading)αναβαθμιση δεν ειναι να ξαναπας σε 4πυρηνο οσο πυραυλος και να ειναι(ακομα και ο i7 7700k). Η εννοια/λεξη της αναβαθμισης ειναι να πας σε κατι καλυτερο απο 4πυρηνες,κοινως απο 6 και πανω. Αρα ειναι απολυτως λογικο την παρουσα χρονικη στιγμη οι ryzen να προτεινονται τοσο,παρολο που στην πραξη στα παιχνιδια ο i7 7700k ειναι καλυτερος(εστω και για λιγο). 3
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα