enclave Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2004 γεια σας παιδες....θελω να αλλαξω το pc μου και μετα απο ενα σχετικο ψαξιμο κατεληξα στα παρακατω,θα ηθελα πολυ να ακουσω γνωμες. AMD ATHLON XP 2600+ 1.92GHz fsb333 GIGABYTE GA-7N400L1 RETAIL chipset: NVIDIA nForce2 Ultra 400 MSI VGA FX5600XT TD 256MB TVOUT, DVI DIMM DDR 256MB PC2700 (333MHz) και κατι ακομα, ισχυει οτι στον ATHLON XP μια modo με dual ddr δεν του προσφερει κατι απο την στιγμη που δεν εχει 800αρι fsd;;; (ελπιζω να καταλαβατε την ερωτηση :wink: ) ευχαριστω προκαταβολικα.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2004 Λοιπόν, για αρχή μία ερώτηση: μπορείς να κινηθείς λίγο παραπάνω από άποψης χρημάτων? Και εξηγούμαι: - η FX5600, γνώμη μου να αλλαχθεί με μία 9600 (για ΑΤΙ μιλάμε)... - η CPU μια χαρά, αλλά αν μπορούσες να ανέβαινες λίγο σε ένα Barton 2500+ θα ήσουν αρκετά καλύτερα. - η μνήμη που επέλεξες, απο πλευράς ποσότητας πρέπει να θεωρείται το απολύτο minimum σε μηχάνημα που αγοράζεται τώρα. Όσο για αυτό, ισχυει οτι στον ATHLON XP μια modo με dual ddr δεν του προσφερει κατι απο την στιγμη που δεν εχει 800αρι fsd;;; ...θα υποθέσω πως σου το είπε κάποιος άσχετος τεχνικός, στην προσπάθειά του να σου πουλήσει Pentium. Φυσικά και δεν ισχύει, απλά για να δουλέψεις σε dual channel θέλεις δύο ίδια sticks μνήμης...
enclave Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 18 Ιανουαρίου 2004 καταρχην, ευχαριστω για το ενδιαφερον.... για τα λεφτα, ηδη ειμαι πανω απο τον αρχικο υπολογισμο και δεν θα ηθελα να ανεβω και αλλο,επειδη ειναι η πρωτη φορα που ασχολουμαι με τους athlon και δεν ξερω πως "δουλευει" το συστημα υποτιθεται οτι ο επεξεργαστης εχει πυρηνα barton(αν εννοεις αυτο) και τωρα τα δυσκολα..... η αρχικη μου επιλογη για VGA ηταν η 9600 pro ομως συζητησα με εναν τεχνικο και μου ειπε οτι η pro εχει 20 pin παραπανω απο την απλη και αρα πρεπει να βρω ΜΟΒΟ με αντιστοιχη θυρα για την καρτα(ισχυει;; και εκτος αυτου περιπου στα ιδια λεφτα με την 5600 στα 256MB μπορω να βρω την 9600 αλλα στα 128MB μου προτινεις να την επιλεξω;;; αν μπορεις θα ηθελα να μου πεις την γνωμη σου για τις ΜΟΒΟ θα ηταν προτιμοτερο να παρω μια ASUS η μια MSI στα ιδια χρηματα;;; αν εχεις να μου προτινεις καποια θα με διευκολυνες... σου γραφω το link για την MOBO που εχω επιλεξει αν θες να κοιταξεις http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.526556 thanks.
skoy Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Opws leei kai o Marcus anevase ti mnimi opws kai dipote!!! Pare 2x256 na tis valeis kai dual ddr... To idio kai gia tin VGA. O texnikos pou sou ta leei ayta einai sigoura texnikos H/Y i mipos einai texnikos se oikodomes? oles ma oles oi VGA pou koikloforoun edw kai kati xronia einai se AGP... To AGP slot einai to idio se OLES ti mobo eite einai AGP 8x eite AGP 4x i pio palio... Gia mobo egw tha sou prwtina MSI K7N2 Delta-l : http://www.e-shop.gr/sql/show_per.phtml?id=PER.523433 Prosekse giati sto e-shop exei kai mia pio palia me to idio onoma kai pio akrivi.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 19 Ιανουαρίου 2004 @enclave: η mobo που επέλεξες είναι πολύ καλή για τα λεφτά της (βασικά το nForce2 Ultra 400 κάνει την μεγάλη διαφορά). Τις MSI δεν τις ξέρω, ενω τις ΑSUS τις θεωρώ καλές αλλά υπερτιμημένες. Για κάρτα γραφικών, μεταξυ των FX5600 256MB και 9600Pro 128MB πας χαλαρά για την δεύτερη. Τα MB της μνημης που μάλλον σε προβλημάτισαν ΔΕΝ παίζουν κανένα ρόλο στην απόδοση της κάρτας. Και διεκρινίζω: θα παίζαν ρόλο ΑΝ είχαμε πάρα πολύ απαιτητικά παιχνίδια (δεν έχουμε ακόμα τόσο) και οι μνήμες ήταν γρήγορες (δεν θα είναι επειδή για να βάλει περισσότερη μνήμη πάνω, αυτή λογικά θα είναι πιο αργή) και αν η κάρτα ήταν αρκετά γρήγορη για να την αξιοποιήσει (δεν είναι). Ο υπάλληλος που σου έδωσε την πληροφορία ( για τα pins είναι απαράδεκτος. Είναι ο ίδιος που σου είπε και για το FSB? Μπορείς να μας δώσεις το όνομα του καταστήματος ώστε να το έχουμε ως παράδειγμα προς αποφυγή?
skoy Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Marcos i MSI kai eidika i sigekrimeni kai i ILSR ekdosi einai apo tis kaliteres kartes pou paizoun kai se super timi. Eclave, opws leei o Marcus i Asus poulane onoma, oxi oti den einai kales alla einai panakrives gia ayto pou prosferoun. Twra gia tis Gigabyte kales einai alla oi MSI einai kapws kaliteres... Otan telika apofosiseis rikse to kai edw gia na figei kai i periergeia...
madsc Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 O texnikos pou sou ta leei ayta einai sigoura texnikos H/Y i mipos einai texnikos se oikodomes? oles ma oles oi VGA pou koikloforoun edw kai kati xronia einai se AGP... To AGP slot einai to idio se OLES ti mobo eite einai AGP 8x eite AGP 4x i pio palio... Όχι δεν είναι ίδιο σε όλες τις mobo. Άλλο agp άλλο agp pro, μην βιαζόμαστε να κρίνουμε τους υπόλοιπους πριν να κρίνουμε τις γνώσεις μας. Ένα απλό googlosearch θα ήταν αρκετό. sc
unreal Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 kai vevea oxi tin FX. Einai polu xeiroterh apo 9600
enclave Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Μέλος Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2004 Tελικά με βλέπω να μένω με το ΡΙΙΙ στα 866 που έχω... όσο πιο πολύ ψάχνω τόσο χειρότερα μπλέκομαι... :wink:, πάντως έχω ακόμα αρκετό καιρό μπροστά μου μέχρι να αποφασίσω καθώς τώρα είναι περίοδος εξεταστικής και έχω τρεχάματα. Marcos νομίζω ότι δεν χρειάζεται να αναφέρω το μαγαζί μιας και πιστεύω ότι ο τεχνικός με τον οποίο μίλησα δεν είχε καλή πρόθεση αλλά ίσως δεν ήταν αρκετά ενημερωμένος και εκτός αυτού με έχει βγάλει αρκετές φορές από δύσκολες καταστάσεις. Σας ευχαριστώ, όλους για την βοήθεια.
KWSN_Men Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 O texnikos pou sou ta leei ayta einai sigoura texnikos H/Y i mipos einai texnikos se oikodomes? oles ma oles oi VGA pou koikloforoun edw kai kati xronia einai se AGP... To AGP slot einai to idio se OLES ti mobo eite einai AGP 8x eite AGP 4x i pio palio... Όχι δεν είναι ίδιο σε όλες τις mobo. Άλλο agp άλλο agp pro' date=' μην βιαζόμαστε να κρίνουμε τους υπόλοιπους πριν να κρίνουμε τις γνώσεις μας. Ένα απλό googlosearch θα ήταν αρκετό. sc[/quote'] Ναι μεν, αλλά από την άλλη έχω καιρό να δω AGP Pro καρτούλα. Και σίγουρα άλλο το AGP Pro και άλλο η 9600Pro...
Gabriel Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 η CPU μια χαρά' date=' αλλά αν μπορούσες να ανέβαινες λίγο σε ένα Barton 2500+ θα ήσουν αρκετά καλύτερα. [/quote'] Aπό πότε ο 2500+ είναι καλύτερος από τον 2600+; ο 2600+ στα 1.92GHz είναι ήδη Barton... o 2,083GHz ήταν Tbred-B.
Marcos_Aurilius Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 ...ο 2600+ στα 1.92GHz είναι ήδη Barton... Όντως... :oops: Somebody shoot me!
Marcos_Aurilius Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2004 Καλά κανεις εσύ και διορθώνεις...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.