Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Πρόσφατα παράγγειλα τον πρώτο μου (ο θεός να το κάνει)gaming υπολογιστή. Βασίστηκα πλήρως σε έναν φίλο μου μιας και εγώ δεν γνωρίζω πολλά για hardware. Μπήκα να τσεκάρω στο can you run it ,παιχνιδάκια που μπορώ να τρέξω και απο οτι είδα ειναι παρα πολλα παιχνίδια που δεν φτάνω τα recommended requirements λογο cpu, ακόμα και για πιο παλιά παιχνίδια όπως skyrim και witcher 3.

Tα spec του υπολογιστή μου ειναι αυτα:

video card: geforce gtx 1060 (6gb)

cpu: ryzen 5 1400

ram: 8gb

Οι cpu που προτείνει το site ειναι παλαιότερες και φτηνοτερες (πχ FX-8350 4 GHz) όποτε δεν καταλαβαίνω, διαλέξαμε λαθος cpu η το site λεει οτι του κατέβει?

• Απαντ. 50
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλησπερα,

Πρόσφατα παράγγειλα τον πρώτο μου (ο θεός να το κάνει)gaming υπολογιστή. Βασίστηκα πλήρως σε έναν φίλο μου μιας και εγώ δεν γνωρίζω πολλά για hardware. Μπήκα να τσεκάρω στο can you run it ,παιχνιδάκια που μπορώ να τρέξω και απο οτι είδα ειναι παρα πολλα παιχνίδια που δεν φτάνω τα recommended requirements λογο cpu, ακόμα και για πιο παλιά παιχνίδια όπως skyrim και witcher 3.

Οι cpu που προτείνει το site ειναι παλαιότερες και φτηνοτερες (πχ FX-8350 4 GHz) όποτε δεν καταλαβαίνω, διαλέξαμε λαθος cpu η το site λεει οτι του κατέβει?

μια χαρα τα τρεχει,μην βασιζεσαι σε site δεν ειναι σωστα τα οσα λεει :)

• Like 1
Δημοσ.

Καλησπερα,

Αγαπητε πως να σου προτεινουν επεξεργαστη σε παλιοτερα παιχνιδια ο οποιος τωρα κυκλοφορησε,και αρα πιο παλια δεν υπηρχε καν?

Μια χαρα ειναι ο εν λογω επεξεργαστης οπως και το συστημα που εφτιαξες μην δινεις σημασια. Δοκιμασε να παιξεις καποια παιχνιδια και θα δεις και εσυ ο ιδιος οτι το συστημα σου δεν εχει θεμα.

• Like 1
Δημοσ.

Μια χαρά είναι το σύστημα. Απλά ο επεξεργαστής είναι νεότατος και δεν υπάρχει σε πολλες λίστες ανάλογων σελίδων.

• Like 1
Δημοσ.

ουφ!! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ :D Δεν σκέφτηκα πως ίσως δεν έχουν απλά συμπεριλάβει τον επεξεργαστή! 

• Like 1
Δημοσ.

Αν μπορούσες να αλλάξεις με τον 1500Χ θα ήταν καλύτερα. Από τα benchmark φαίνεται ότι οι 1400 έχουν κάποιο πρόβλημα και υστερούν σε σχέση με τον ελάχιστα ακριβότερο 1500Χ.

Δημοσ.

Αν μπορούσες να αλλάξεις με τον 1500Χ θα ήταν καλύτερα. Από τα benchmark φαίνεται ότι οι 1400 έχουν κάποιο πρόβλημα και υστερούν σε σχέση με τον ελάχιστα ακριβότερο 1500Χ.

Γιατί το λες αυτό ; Μια χαρά παίζουν .

• Like 1
Δημοσ.

Γιατί το λες αυτό ; Μια χαρά παίζουν .

Ναι φίλτατε όμως τώρα συγκρίνεις δύο επεξεργαστές που ο ένας έχει τριπλάσια σχεδόν τιμή σε σχέση με τον άλλο...γενικά είναι μια χαρά (και παραπάνω από μια χαρά) ο R5 1400, όμως μην τον συγκρίνεις με έναν επεξεργαστή που κάνει 65 ευρώ για να πεις ότι είναι μια χαρά...4 πυρήνες και 8 νήματα σε τιμή όπως του 1400 δεν θα βλέπαμε ούτε στα όνειρά μας από τους μπλε...

• Like 3
Δημοσ.

Ναι φίλτατε όμως τώρα συγκρίνεις δύο επεξεργαστές που ο ένας έχει τριπλάσια σχεδόν τιμή σε σχέση με τον άλλο...γενικά είναι μια χαρά (και παραπάνω από μια χαρά) ο R5 1400, όμως μην τον συγκρίνεις με έναν επεξεργαστή που κάνει 65 ευρώ για να πεις ότι είναι μια χαρά...4 πυρήνες και 8 νήματα σε τιμή όπως του 1400 δεν θα βλέπαμε ούτε στα όνειρά μας από τους μπλε...

Και πάλι όμως , ο τριπλάσιας τιμής και με διπλάσιους πυρήνες ... χάνει σε κάποια games !!! Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός πυρήνων και threads ... με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά μου, με όσο γίνεται μικρότερη αρχική δαπάνη , όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα και για όσο γίνεται μεγαλύτερη διάρκεια.

• Like 2
Δημοσ.

Και πάλι όμως , ο τριπλάσιας τιμής και με διπλάσιους πυρήνες ... χάνει σε κάποια games !!! Εμένα δεν με ενδιαφέρει ο αριθμός πυρήνων και threads ... με ενδιαφέρει να γίνεται η δουλειά μου, με όσο γίνεται μικρότερη αρχική δαπάνη , όσο γίνεται λιγότερα προβλήματα και για όσο γίνεται μεγαλύτερη διάρκεια.

Φυσικό είναι να χάνει σε games που δεν εκμεταλλεύονται τους περισσότερους πυρήνες των Ryzen μιας και δεν έχουν τόσο υψηλές συχνότητες όπως οι intel. Αν αυτά τα (για μένα) κακογραμμένα games θέλουν απλά ταχύτητα ενός πυρήνα λογικό να βγαίνει και από πάνω κάποιες φορές ο 4560...δεν λέει κάτι αυτό όμως για το ότι ο 1400 είναι απείρως καλύτερος επεξεργαστής τώρα...θα έπρεπε πάντως να σε ενδιαφέρουν οι πυρήνες και τα threads γιατί το σημαντικό είναι το τελευταίο που είπες..."όσο μεγαλύτερη διάρκεια"...εδώ ήδη οι τετραπύρηνοι ζορίζονται σε κάποια cpu demanding παιχνίδια...πόσο μάλλον ο διπύρηνος...τα παιχνίδια θέλουμε δεν θέλουμε πηγαίνουν προς multicore/multithread εκμετάλλευση...οι κονσόλες τα οδηγούν εκεί, οι οποίες είναι ήδη πολυπύρηνες...συγκεκριμένα 8 πύρηνες...οπότε σαφέστατα είναι πιο σοφή επιλογή ένας 1400 από οτιδήποτε άλλο αυτή την στιγμή κάτω από 200 ευρώ...φυσικά αν το επιτρέπει το budget πάντα...αν το budget είναι για επεξεργαστή κάτω από 100 ευρώ τότε ο 4560 δεν έχει αντίπαλο για την ώρα...έρχονται και εκεί οι R3 και θα έχουμε γλέντι πάλι...αν σκάσουν τετραπύρηνοι με 4 threads εκεί στο 100άρικο και μπουν και οι APUs στο παιχνίδι να δω που θα χωρέσει ο 4560...γενικά κατά την ταπεινή μου γνώμη αυτή την στιγμή οι δύο ας το πούμε έτσι "με λόγο ύπαρξης" επεξεργαστές της intel είναι ο 7700k και ο 4560 πάντα σε σχέση και με την τιμολογιακή πολιτική που ακολουθεί η intel...άντε και ο 4600...οι υπόλοιποι δεν...αν σηκώνει το budget όμως R5 1400 σαφώς και είναι καλύτερη επιλογή από τον 4560 και τον 4600...

• Like 1
Δημοσ.

Δηλαδή να πάρουμε όλοι 4560 και να παίζουμε πασιέντζα. Έχεις μία "ειδικού τύπου" λογική.

PS και ο 5πλασιας αξίας με διπλάσιους πυρήνες της ίδιας εταιρείας είναι σε αυτά τα παιχνίδια 10% μπροστά;

• Like 4
Δημοσ.

τα παιχνίδια θέλουμε δεν θέλουμε πηγαίνουν προς multicore/multithread εκμετάλλευση...

Αυτά τα ακούγαμε όμως, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ και το 2012 όταν βγήκαν οι FX. Και το μέλλον αυτό δεν ήρθε ποτέ, ενώ οι FX έχουν πάει ήδη στο χρονοντούλαπο. Για μένα όσο η Intel θα συνεχίζει να βγάζει 2πύρηνους και να έχουν μεγάλο ποσοστό της αγοράς, δεν πρόκειται οι δημιουργοί των games να βγάλουν παιχνίδια που δεν θα παίζουν σε 2πύρηνους, γιατί δεν θελουν να χάσουν πελάτες.

• Like 2
Δημοσ.

Αυτά τα ακούγαμε όμως, ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΑ ΙΔΙΑ και το 2012 όταν βγήκαν οι FX. Και το μέλλον αυτό δεν ήρθε ποτέ, ενώ οι FX έχουν πάει ήδη στο χρονοντούλαπο. Για μένα όσο η Intel θα συνεχίζει να βγάζει 2πύρηνους και να έχουν μεγάλο ποσοστό της αγοράς, δεν πρόκειται οι δημιουργοί των games να βγάλουν παιχνίδια που δεν θα παίζουν σε 2πύρηνους, γιατί δεν θελουν να χάσουν πελάτες.

Μάλλον πρέπει να διαβάσεις λίγο.

Ένα tip μόνο θα σου πω, "κονσόλες".

Τα υπόλοιπα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, εάν εσύ είσαι οκ με το μπρίκι δεν σου βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό, ούτε επίσης κάνει κακό στο gaming.

Αντιθέτως όμως η δική σου συμπεριφορά κρατάει ή μάλλον κρατούσε πίσω τους προγραμματιστές (μαζί με τις κονσόλες φυσικά).

Οικονομικό dual core πριν τον 4560 ποιόν θεωρείς; Τον 130€ i3 ή τον 180€+ i3;

Εάν θέλεις να δώσεις συμβουλές μπορείς ελεύθερα να το κάνεις κρίνοντας ομωςυ αντικειμενικά και όχι βάση της δικής σου τσέπης.Αλλωστε μην ξεχνάμε το φτηνό βγαίνει πολλές φορές ακριβότερο!!

PS ορίστε παράδειγμα κολλημένο 100% CPU usage https://m.youtube.com/watch?v=OqxdALB7nwg

Κάνε ελεύθερα επένδυση πάνω σε αυτό το CPU δικά σου χρήματα, οι άλλοι δεν σου φταίνε σε κάτι.

• Like 5
Δημοσ.

Μάλλον πρέπει να διαβάσεις λίγο.

Ένα tip μόνο θα σου πω, "κονσόλες".

Τα υπόλοιπα άλλα λόγια να αγαπιόμαστε, εάν εσύ είσαι οκ με το μπρίκι δεν σου βάζει κανένας το μαχαίρι στο λαιμό, ούτε επίσης κάνει κακό στο gaming.

Αντιθέτως όμως η δική σου συμπεριφορά κρατάει ή μάλλον κρατούσε πίσω τους προγραμματιστές (μαζί με τις κονσόλες φυσικά).

Οικονομικό dual core πριν τον 4560 ποιόν θεωρείς; Τον 130€ i3 ή τον 180€+ i3;

Εάν θέλεις να δώσεις συμβουλές μπορείς ελεύθερα να το κάνεις κρίνοντας ομωςυ αντικειμενικά και όχι βάση της δικής σου τσέπης.Αλλωστε μην ξεχνάμε το φτηνό βγαίνει πολλές φορές ακριβότερο!!

PS ορίστε παράδειγμα κολλημένο 100% CPU usage https://m.youtube.com/watch?v=OqxdALB7nwg

Κάνε ελεύθερα επένδυση πάνω σε αυτό το CPU δικά σου χρήματα, οι άλλοι δεν σου φταίνε σε κάτι.

Είδες να προτείνω εγώ παραπάνω κάποιο επεξεργαστή ;;;

Είδες να προτείνω τον g4560 ;

Άλλοι προτείνουν για πάσα νόσο ryzen ...

Εγώ απλά έβαλα μετρήσεις που κάνουν τρίτοι στο youtube. Και ο ryzen χάνει από το g4560.

Αν έχεις αμφιβολίες, ξαναδιάβασε.

Αν δεν τα καταφέρνεις, ζήτα να στα διαβάσει κάποιος που καταλαβαίνει καλύτερα και να στα εξηγήσει .

Δημοσ.

παρότι η σύγκριση δεν είναι δίκαια λόγο του ότι ο g4560 είναι εικονικά τετραπύρινος ενώ ο 1400 εικονικά εικονικά οκταπύρινος 

και οι τιμές είναι 58 για τον intel και 169 για τον amd εάν κάποιος σκεφτεί ότι στα games είναι παρόμοιοι μια νικάει ο ένας μια ο άλλος 

εάν κάποιος δεν ασχολείται με βαριές εργασίες και δεν απαιτούν πολλούς πυρήνες οι δουλειές που κάνει και θέλει απλά games 

τότε δεν έχει κανένα λόγο να πάει στον 1400 διότι με τον 1/3 της τιμής πάει στον 4560 και παίζει άψογα τα ποιο πολλά παιχνίδια με αξιοπρεπείς κάρτα και 8gb ram 

και προσοχή δεν τα λέω όλα αυτά στον αέρα έχω φτιάξει pc για φίλο με τον 4560,gtx 960 4gb G1,8gb ram ddr4 

και ειλικρινά τα ποιο πολλά games τα παίζει πάνω από medium σε high δηλαδή και σε ανάλυση 2560x1080 χωρίς καθόλου bottleneck 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...