Προς το περιεχόμενο

Νέα φωτογραφική για ενόργανη


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Λοιπόν μια βοήθεια από τους γνώστες.

Θέλω μια φωτογραφική μηχανή, ώστε να αποτυπώνω την κόρη μου στην ενόργανη γυμναστική κατά την διάρκεια των αγώνων.

Προφανώς κάθομαι εξέδρα, οπότε θέλω ζουμ, καλή φωτεινότητα, και να βγάζω σε μεγάλη ταχύτητα πολλά καρέ. Δε θέλω να χάνω τις φιγούρες της στον αέρα  :-)

Επίσης δεν υπάρχουν πολλά χρήματα, και θέλω όσο πιο φορητή γίνεται. Μην με κράξετε αν τα θέλω όλα δικά μου ε; Ψάχνω προφανώς μια αξιοπρεπή και όχι επαγγελματική λύση.

Ευχαριστώ!  

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλή ερώτηση....μέχρι 300-400. Εκτός αν υπάρχει κάτι τόοοοσο εξαιρετικό με λίγα παραπάνω

Παίζω και σε μεταχειρισμένα! 

Επεξ/σία από telis
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτό που ζητάς σε καμία περίπτωση δεν είναι φτηνό. Στο budget σου εκτιμώ ότι είναι και αδύνατο. Θες μηχανή να τραβάει ριπές(5-6 fps τουλάχιστον), και σε δύσκολο φωτισμό που σημαίνει φωτεινούς φακούς και αν γίνεται και φλας. Εκτός απο εξαιρετικές περιπτώσεις που είναι σουπερ φωτεινό το μέρος. Αν ανέβαζες το budget θα μπορούσα να σου κάνω πρόταση, τώρα με το budget αυτό δύσκολο. Επίσης, τι γνώσεις έχεις απο φωτογραφία? Θα μπορούσες ας πούμε να παίζεις με flash στο μανουαλ? Για πιο οικονομική χρήση. 

 

Αντιθέτως σε video θα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. 

Επεξ/σία από denis_kos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Γνωρίζω τα βασικά από φωτογραφία, αλλά δεν έχω ασχοληθεί να πω την αλήθεια. Ξέρω τι σημαίνουν οι ρυθμίσεις. Προφανώς αν πάρω κάτι θα πειραματιστώ. Όπως ξαναείπα δεν θέλω κάτι εξαιρετικό. Απλά να είναι αξιοπρεπές. 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

θα απογοητευτεις απο το αποτελεσμα

ειναι αδυνατον με αυτο το budget και απο τις γνωσεις σου να βγαλεις ακομα και κατι μετριο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Απλά τα αθληματα είναι αρκετά απαιτητικό θέμα και δεν μιλάμε για το εξαιρετικό προφανώς. Για να είναι αξιοπρεπές, πρέπει να μην είναι κουνημένη και  δυστυχώς εκτιμώ ότι θές τουλάχιστον ταχύτητα 1/500 για να γίνει αυτό. Ισως θες και παραπάνω, δεν ξερω ποσο πολυ γιατί τραβάω μυστήρια και δεν εχω ασχοληθεί ποτέ με σπορ. Σιγουρα όμως για να πιάσεις τόσο μεγάλη ταχύτητα θες μηχανή να σηκώνει πολλά iso. Επίσης θες φωτεινό φακο για να μπορέσεις να αποφύγεις το φλας. Απο την άλλη, ίσως να είσαι τυχερός και να είναι πολύ φωτεινό το στάδιο, κομματακι δύσκολο . Γενικά είναι πολλοι παράγοντες. Ιδανικά θα πρότεινα όσο καλύτερο σώμα μπορείς να ώστε να σηκώσει iso και να έχει γρήγορη ριπή και έναν φωτεινό ζοομ με διάφραγμα 2.8.

 

Ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι δεν θέλω να σε αποπάρω, αλλα προσπαθώ να σου μεταφέρω ότι στην περίπτωση σου, είτε θα πάρεις μια καλή φωτογραφια έιτε μια πολύ κακή. Δεν υπάρχει μέση-φτηνή οδος. 

Επεξ/σία από denis_kos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μια LUMIX FZ200 ή FZ300 ειναι η μοναδικη που μπορει να κανει κατι για αυτο που θελεις σε αυτα τα χρηματα.

 

Σε νοιωθω, αλλα λυπαμαι διοτι αυτα που θελεις (και θελω κι εγω τα ιδια) ειναι οτι πιο ακριβο μπορεις να ζητησεις σε μια φωτογραφικη απο σωμα και φακο.

 

Φλας απο τοσο μακρια ειναι αχρηστο αλλα απαγορευεται κι ολας απο κοντα για προστασια των αθλητων. Φωτεινο φακο και με zoom θα τον χρυσοπληρώσεις ακομη και μεταχειρισμενο.

 

Το πιο φθηνο σοβαρο σωστο για sport σετακι που μπορει να παιξει ειναι μια Canon 7D και ενας Canon 70-200mm L f/2.8 (χωρις σταθεροποιηση) που με μεγαλη τυχη σε μεταχειρισμενα θα βγει κατ ελαχιστα 1000+ ευρω.

 

Οποτε παμε σε φθηνο και μεγαλο zoom που σου δινουν οι bridge με τους μικροσκοπικους αιθητηρες 1/2.3". Προτεινω την Lumix FZ200/300 γιατι ο φωτεινός φακός της f/2.8 θα σε βοηθησει οσο μπορει σε οχι καλες συνθηκες φωτισμου και το zoom της ειναι υπεραρκετο (max 600mm).

 

Εχω την FZ200 για τον ιδιο ακριβως λογο. Σε κλειστα κολυμβητηρια σε φιλικους αγωνες ειναι ακομη κι ετσι δυσκολα. Θελει να τραβας σε raw υποφωτισμενα για να διατηρεις μια ελαχιστη ταχυτητα 1/250-1/300 sec. Σε κανονικους αγωνες με ολους τους προβολεις ανοιχτους ειναι καλυτερα τα πραγματα και με καλοφωτισμο δεν χρειαζομαι κατι παραπανω θα ελεγα. Και η ριπη της ειναι καλη με γρηγορη καρτα και το AF αξιοπρεπεστατο. 

  • Like 4
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

γυρω στα 300 με 350 ευρω βρισκεις μια used Nikon D 300 οχι την S. και εναν Tamron 70-300vc στα 250 ευρω περιπου και αυτον used. νομιζω οτι ειναι η καλυτερη περιπτωση με τα χρηματα που διαθετεις να παρεις ενα αξιοπρεπες αποτελεσμα.

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Με 350 βρίσκει και την 7000 που είναι πολύ πολύ καλύτερη..Το θέμα είναι ότι κάνοντας αυτό το έξοδο (550-600) η μεγαλύτερη πιθανότητα είναι να μην πάρει αυτό που θέλει και τσάμπα τα έξοδα.. Ts νομίζω το πιο ασφαλές είναι να πάρεις ενα φίλο με εξοπλισμό μια φορά μαζί σου.. και να δοκιμάσεις να τραβήξεις με ρυθμίσεις που θα έχεις διαθέσιμες αν πάρεις έναν τέτοιο συνδιασμο.. Δλδ iso 2000 ανάλογα την μηχανή ίσως φτάσεις και 3200, διάφραγμα γύρω στο 4.5 (τόσο θα έχει ένας 70-300 στα μμ που θα είσαι λογικα) και να δεις αν μπορεις να πιάσεις μια σχετικά γρήγορη ταχύτητα.. Αν δεις οτι σε ικανοποιεί τα τσιμπάς και έισαι άρχοντας!

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Θα σας το πω εγω. Με τετοιους φακους που μιλάτε εσεις απλα ΔΕΝ ΘΑ ΠΙΑΣΕΙ ούτε 1/200 ταχυτητα κλείστρου.

 

Η θα βγάλει μαυρες φωτο στην σωστη ταχυτητα ή θα βγαλει θολες φωτο λογω αργης ταχυτητας κλειστου.

 

Αυτα που νομιζετε οτι προτεινεται λειτουργουν για σταθερα θεματα και τριποδα. Κατα βαση δεν ειναι το σωμα αλλα ο φακος που θα μετρησει σε αυτες τις καταστασεις και ήδη το f/2.8 δεν επαρκει. Ποσο μαλλον τα f/4.5 και πανω!

 

Η D300 που λετε ειναι αθλια σε low light καταστασεις και η D7000 ειναι ηδη ξεπερασμενη σε αυτο απο την D3300 (να μην πω και απο την D3200). Αλλου ειναι που κερδιζει και οχι σε low light/high ISO.

 

Σε DSLR σας ειπα την πιο φθηνη επιλογη που μπορεις να κανεις για να εχει νοημα η κινηση σου. Μην μπερδευετε το action shooting και μαλιστα το low light action με την απλη φωτογραφηση. Δυστυχως παμε στα πιο ακριβα σωματα και φακους για αυτο το αντικειμενο.

 

Εαν θελετε να πατε σε Nikon και φθηνά τοτε πας σε μια D3300 και εναν παλιο Nikon 80-200 f/2.8 D ED αλλα το AF σου θα ειναι ΑΡΓΟ και θα πρεπει να προεστιαζεις, κατι που για ενοργανη δεν ειναι και δυσκολο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αυτο λέω ρε συ πιο πάνω σε 2 ποστ. Το σχόλιο αφορούσε καθαρά αυτό που είπε ο μαικ. Σε καμία περίπτωση δεν προτεινα κάτι τέτοιο. 

Επεξ/σία από denis_kos
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εχω και την D7000 και ξερω. Και εαν κατι γνωριζω απο φωτογραφια (οσο το γνωριζω), ειναι το action shooting. Sorry αλλα απλα δεν γινεται με αργους φακους και για γρηγορους πας σε κοστη με τετραψηφια νουμερα μονο για φακους. Σε ολα τα συστηματα το ιδιο ακριβο ειναι. Φθηνο και μεγαλο zoom μονο σε bridge αλλα και εκει μονο σε φακους με σταθερο f/2.8 και με ολα τα μειονεκτηματα του μικρου αισθητηρα. Τουλαχιστον ομως θα εχεις φωτο που μετά εστω απο επεξεργασια μπορεις να εχεις καποιες καλες να κρατησεις.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

18558874_1563177887049675_45677414082176

 

Beach volley κατα τις 20:00 (ειχε λιγο φως)

 

1/200s, f/3.2, ISO 1.600
Mode: M, Meter: Matrix, No Flash, Auto WB
Focal: 125mm, 12/5/2017 7:29:15 μμ, sRGB IEC61966-2.1
2.8MP (2.048x1.367) NIKON D600 #6056928, 70.0-200.0 mm f/2.8
 
Καταλαβαινετε τωρα οτι ειναι αδυνατο με οτιδηποτε αλλο να βγει σωστη φωτογραφια?
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...