Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέας φωτογραφικής μηχανής


Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα σας,

είμαι σε αναζήτηση νέας φωτογραφικής μηχανής. Μέχρι τώρα χρησιμοποιούσα την Canon Ixus 90 IS, από την οποία είμαι πολύ ευχαριστημένος αλλά πριν μερικούς μήνες μου εμφάνισε πρόβλημα στο κουμπί της. Επισκευάστηκε μεν αλλά επειδή δεν υπήρχε καινούργιο ανταλλακτικό χρησιμοποιήθηκε ανταλλακτικό από μεταχειρισμένη μηχανή οπότε έχω αρχίσει να ψάχνω αντικαταστάτη.

Την μηχανή την χρησιμοποιώ για να φωτογραφίζω κυρίως μέσα μεταφοράς (τρένα και λεωφορεία κυρίως), οπότε υποθέτω ότι χρειάζομαι μία μηχανή με γρήγορο Autofocus. Από την Canon Ixus 90 IS που έχω χρησιμοποιήσει μέχρι τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος σε αυτό το θέμα. Γενικά τα κριτήρια μου για επιλογή μηχανής είναι:
- κόστος περίπου 400 ευρώ
- με ενδιαφέρει να είναι μικρού μεγέθους για να μπορώ να την έχω συνέχεια μαζί μου.
- να τραβάει καλά αντικείμενα που κινούνται
- μάλλον δεν με ενδιαφέρει να μπλέξω με αλλαγές φακών στην αρχή. Θα ήθελα δηλαδή, αν πάω σε mirrorless, ο κιτ φακός να είναι αρκετά καλός για αυτό που την θέλω.

Μέχρι τώρα από άλλα θρεντ έχω δει να προτείνονται η Nikon 1 J5 αν και λόγω φωτεινότερου φακού γλυκοκοιτάζω και την RX-100. Επίσης μου έχουν προτείνει και την Sony HX60 ενώ και η Panasonic GF7 μου φαίνεται ενδιαφέρουσα αν και μεγαλύτερη σε μέγεθος. Γενικά κοιτάω για κάτι σε mirrorless ή καλή compact. Για να είμαι ειλικρινής έχω μπερδευτεί λίγο γι' αυτό ζητάω και την βοήθεια σας.

Να σημειώσω ότι η αγορά θα γίνει μάλλον τον Ιούλιο/Αύγουστο.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • 5 μήνες μετά...

Ξεθάβω το θέμα γιατί τελικά για διάφορους λόγους δεν έχω αγοράσει ακόμα φωτογραφική. Θα ανεβάσω το budget στα 600 ευρώ περίπου. Επίσης καταστάλαξα στο ότι θέλω μία compact με αισθητήρα 1'' και όχι mirrorless. Είμαι ανάμεσα στην Panasonic TZ-100 και την Canon G7X II. Ποια πιστεύετε θα είναι καταλληλότερη για την χρήση που γράφω στο πρώτο μήνυμα; Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη μηχανή;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...