Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
On 20/11/2018 at 21:05, BILL5 said:

Κατάργηση isdn 30 ευρώ τέλος διακοπής μου είπε το κατάστημα γερμανός 

γυρνας απο isdn σε pots?σε γυρνανε σε voip?γραψε αναλυτικα .

Δημοσ.
10 ώρες πριν, poulinos είπε

γυρνας απο isdn σε pots?σε γυρνανε σε voip?γραψε αναλυτικα .

Από Τετάρτη που θα έρθουν  θα σου πω 

Δημοσ.

Τελικά σήμερα Τετάρτη δεν ήρθε καν ο τεχνικός του οτε μάλλον Πέμπτη θα έρθει 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τι σχέση έχει ο τεχνικός που δεν ήρθε με την κατάργηση του ISDN  και τα 30€ που αναφέρεις; 

Επεξ/σία από jkoukos
Δημοσ.

Δεν υπάρχει ISDN ή PSTN VoIP.

Μια τηλεφωνική γραμμή θα είναι είτε ISDN είτε PSTN είτε VoIP.

Για κάτι άλλο θα πλήρωσες. Τι αναφέρει ο λογαριασμός σου γι' αυτό το ποσό;

Δημοσ.
Στις ‎29‎/‎11‎/‎2018 στις 6:19 ΜΜ, jkoukos είπε

Δεν υπάρχει ISDN ή PSTN VoIP.

Μια τηλεφωνική γραμμή θα είναι είτε ISDN είτε PSTN είτε VoIP.

Για κάτι άλλο θα πλήρωσες. Τι αναφέρει ο λογαριασμός σου γι' αυτό το ποσό;

ημουν adsl isdn voip και ζητησα vdsl voip μου ειπαν ότι πρεπει από isdn να παω σε pstn με 30 ευρω κοστος, επισκεψη τεχνικου στο καφαο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πόσες φορές πρέπει να το γράψω. Δεν υπάρχει ούτε ISDN με VoIP, ούτε PSTN με VoIP. Αν είχες ISDN υποχρεωτικά υπήρχε και το Netmod μέσω του οποίου δούλευε η τηλεφωνία. Και αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το VoIP.

Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

• PSTN, όπου έχουμε ένα κανάλι φωνής. Αυτό μετατρέπεται σε VoIP με ένα κανάλι φωνής και στο ίδιο ακριβώς κόστος.
  • ISDN, όπου έχουμε δύο κανάλια φωνής με κόστος +6€ (λόγω 2ου καναλιού). Αυτό μετατρέπεται σε VoIP με 2 κανάλια φωνής και στο ίδιο ακριβώς κόστος με του ISDN.

Προφανώς μιλάς για αναβάθμιση από ADSL σε VDSL, οπότε μεταφέρουν την σύνδεση από το αστικό κέντρο σε νέα καμπίνα και υποχρεωτικά από αυτήν παρέχεται VoIP (αντί ISDN ή PSTN). Οπότε έχεις ταυτόχρονα 2 μετατροπές. Η πρώτη αλλαγή της DSL σύνδεσης (από ADSL σε VDSL) και η άλλη της τηλεφωνίας (από ISDN σε VoIP).

Δεν έχω υπόψη πόσο είναι το κόστος της αναβάθμισης, αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα αναφέρει ότι το τέλος ενεργοποίησης είναι δωρεάν για νέους μόνο πελάτες.

Επεξ/σία από jkoukos
  • Like 1
  • 4 μήνες μετά...
Δημοσ.
On 01/12/2018 at 20:57, jkoukos said:

Πόσες φορές πρέπει να το γράψω. Δεν υπάρχει ούτε ISDN με VoIP, ούτε PSTN με VoIP. Αν είχες ISDN υποχρεωτικά υπήρχε και το Netmod μέσω του οποίου δούλευε η τηλεφωνία. Και αυτό δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το VoIP.

Υπάρχουν οι εξής περιπτώσεις:

• PSTN, όπου έχουμε ένα κανάλι φωνής. Αυτό μετατρέπεται σε VoIP με ένα κανάλι φωνής και στο ίδιο ακριβώς κόστος.
  • ISDN, όπου έχουμε δύο κανάλια φωνής με κόστος +6€ (λόγω 2ου καναλιού). Αυτό μετατρέπεται σε VoIP με 2 κανάλια φωνής και στο ίδιο ακριβώς κόστος με του ISDN.

Προφανώς μιλάς για αναβάθμιση από ADSL σε VDSL, οπότε μεταφέρουν την σύνδεση από το αστικό κέντρο σε νέα καμπίνα και υποχρεωτικά από αυτήν παρέχεται VoIP (αντί ISDN ή PSTN). Οπότε έχεις ταυτόχρονα 2 μετατροπές. Η πρώτη αλλαγή της DSL σύνδεσης (από ADSL σε VDSL) και η άλλη της τηλεφωνίας (από ISDN σε VoIP).

Δεν έχω υπόψη πόσο είναι το κόστος της αναβάθμισης, αλλά στην επίσημη ιστοσελίδα αναφέρει ότι το τέλος ενεργοποίησης είναι δωρεάν για νέους μόνο πελάτες.

μηπως εννοει οτι ειχε εξοπλισμο που εβγαζε bri + Fxs και τωρα θελει να παει σε εξοπλισμο που βγαζει Fxs μονο κοινως απο oxygen σε speedport?

Δημοσ.
On 29/11/2018 at 18:06, alamogordo said:

εγω πληρωσα για Κατάργηση isdn voip 30 ευρώ  penalty . από isdn voip σε pstn voip

κατι αλλο εκανες γιατι το Isdn  voip se pstn voip δεν κολλαει

On 30/11/2018 at 20:03, alamogordo said:

ημουν adsl isdn voip και ζητησα vdsl voip μου ειπαν ότι πρεπει από isdn να παω σε pstn με 30 ευρω κοστος, επισκεψη τεχνικου στο καφαο

υπαρχουν τα παρακατω.

adsl over pstn μια τηλεφωνικη γραμμη με τηλεφωνια pstn(pots) και Internet.

adsl over isdn: δυο καναλια φωνης με isdn netmod και internet.to netmod βγαζει και bri και Fxs interfaces.

vdsl με voip το οποιο μπορει να εχει ενα απο τα δυο χαρακτηριστικα στον εξοπλισμο. Να βγαζει bri interface + fxs interfaces οπως το Netmod και το δινουν με oxygen εξοπλισμό ή να βγάζει μονο Fxs που το δινουν με speedport,fritz. 

vdsl με pots τηλεφωνια.:internet με pots τηλεφωνια και οσο ξερω υπαρχει και

vdsl με Isdn τηλεφωνια δηλαδη με Netmod. (σωστα δεν θυμαμαι οτι εδινε ο οτε για καποιο διαστημα vdsl με isdn netmod? @jkoukos @divo

οτι πχ εχεις adsl over pstn με αναλογικη τηλεφωνια δεν σημαινει οτι δεν μπορουν να σου δωσουν voip Με bri interface.

αλλο πραγμα αν η tdm τηλεφωνια θα ειναι pstn/isdn αλλο πραγμα αν η voip τηλεφωνια θα βγαλει fxs ή bri. το ενα ειναι τηλεφωνια πανω απο το ιντερνετ που απλα την βγαζεις στο Interface Που θες ενω το Pstn/isdn ειναι τηλεφωνια απο voice card που ειναι διαφορετικη καρτα απο την adsl card.

Καποια πραγματα μπορει να συνυπαρχουν. πχ να εχεις adsl over pstn Με tdm τηλεφωνια αναλογικη(Pots) και ταυτοχρονα να εχεις voip το οποιο να βγαινει σε bri(isdn) interface. οποτε δεν λες συνηθως την εκφραση voip over pots ,voip over isdn αλλα voip σε bri interface ή σε pri interface ή σε fxs.

Δημοσ.

Το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία αλλά η υλοποίηση αυτής. Έκανα μετάβαση σε VOIP και δεν έχω την ίδια ποιότητα υπηρεσίας τηλεφώνου με την συνδεσμολογία POTS.

To τηλέφωνο POTS  πρακτικά έχει 0 downtime, όμως με το VOIP έχω πρoβλήματα απροσδόκητης διακοπής κλήσης.

Δημοσ.
37 minutes ago, PC_MAGAS said:

Το πρόβλημα δεν είναι η τεχνολογία αλλά η υλοποίηση αυτής. Έκανα μετάβαση σε VOIP και δεν έχω την ίδια ποιότητα υπηρεσίας τηλεφώνου με την συνδεσμολογία POTS.

To τηλέφωνο POTS  πρακτικά έχει 0 downtime, όμως με το VOIP έχω πρoβλήματα απροσδόκητης διακοπής κλήσης.

ειναι σχετικο αυτο και θα αναφερω το γιατι.το ιντερνετ παιζει διαφορετικα απο την tdm τηλεφωνια.το Landline τηλεφωνο για να παιξει θελει να σηκωσει ταση πχ 48 volt.αν υπαρχει βραχυκυκλωμα τοτε το τηλεφωνο δεν θα παιζει αλλα το ιντερνετ μπορει να παιζει με μικροτερη ταχυτητα οποτε αν εχεις voip να παιξει.βεβαια υπαρχει και το αναποδο.να εχεις 48volt ταση αλλα να εχει αλλα θεματα η γραμμη οποτε να παιζει η tdm αλλα να μην παιζει η voip.βεβαια σε ολες τις περιπτωσεις μπορεις να κανεις  εκτροπη κλησης αν εχεις καποιο πακετο με δωρεαν κινητα. επισης για το ρευμα δινουν και mini ups(power bank). επισης το καλο με το voip ειναι οτι θα μπορουσε ο παροχος να σε αφησει σε περιπτωση βλαβης να εχεις το voip number στο κινητο σου οπως ειχε κανει η Cyta. γενικως υπαρχουν πολλα συν.

το κακο ειναι οτι αμα εισαι voip και δεν εχεις καλη γραμμη ειδικα για ατομα που παιρνουν απο το αστικο κεντρο τοτε ειναι ενα μεγαλο θεμα γιατι με την καθε αποσυνδεση θα χανεις το τηλεφωνο.το καλο απο την αλλη ειναι οτι μπορεις να εχεις δυο καναλια φωνης αν χρειαστει σαν να ειχες Isdn.

Δημοσ.
2 ώρες πριν, poulinos είπε

ειναι σχετικο αυτο και θα αναφερω το γιατι.το ιντερνετ παιζει διαφορετικα απο την tdm τηλεφωνια.το Landline τηλεφωνο για να παιξει θελει να σηκωσει ταση πχ 48 volt.αν υπαρχει βραχυκυκλωμα τοτε το τηλεφωνο δεν θα παιζει αλλα το ιντερνετ μπορει να παιζει με μικροτερη ταχυτητα οποτε αν εχεις voip να παιξει.βεβαια υπαρχει και το αναποδο.να εχεις 48volt ταση αλλα να εχει αλλα θεματα η γραμμη οποτε να παιζει η tdm αλλα να μην παιζει η voip.βεβαια σε ολες τις περιπτωσεις μπορεις να κανεις  εκτροπη κλησης αν εχεις καποιο πακετο με δωρεαν κινητα. επισης για το ρευμα δινουν και mini ups(power bank). επισης το καλο με το voip ειναι οτι θα μπορουσε ο παροχος να σε αφησει σε περιπτωση βλαβης να εχεις το voip number στο κινητο σου οπως ειχε κανει η Cyta. γενικως υπαρχουν πολλα συν.

το κακο ειναι οτι αμα εισαι voip και δεν εχεις καλη γραμμη ειδικα για ατομα που παιρνουν απο το αστικο κεντρο τοτε ειναι ενα μεγαλο θεμα γιατι με την καθε αποσυνδεση θα χανεις το τηλεφωνο.το καλο απο την αλλη ειναι οτι μπορεις να εχεις δυο καναλια φωνης αν χρειαστει σαν να ειχες Isdn.

Άρα κάτι παίζει με το εξοπλισμό της VodaFone στην περίπτωσή  μου, στο router απλά κόβετε η κλήση στην μέση της επικοινωνίας.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...