Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Οποιος ξέρει να με βοηθήσει θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα γιατί πραγματικά εχω απελπιστεί. Εχω 50αρα σύνδεση και συντόνιζα στα 38 - 42 το πολύ. Δήλωσα βλάβη, ήρθε τεχνικός του ΟΤΕ και μου είπε ότι το πρόβλημα δεν είναι στην γραμμή αλλά στην εσωτερική καλωδίωση του σπιτιού. Εφερα ηλεκτρολόγο και μου λέει ότι επειδή η εσωτερική καλωδίωση είναι παλιού τύπου (δεν θυμάμαι πως την είπε αλλά είναι κάτι λεπτά κοκκινα και μπλέ καλωδιάκια) και έχει πιάσει υγρασία, ή μόνη λύση είναι να καταργήσει ολες τις πρίζες και να βάλει καλώδιο UTP cat6 από έξω σε καινούργιες πρίζες τρυπώντας τον τοίχο. Επειδή λοιπόν η μονοκατοικία είναι διώροφη , επιλέξαμε να βάλει μια πρίζα επάνω και 2 κάτω. Όταν τελείωσε και τον ρώτησα ποια είναι τώρα η κεντρική πρίζα μου είπε ότι δεν υπάρχει πιά κεντρική πρίζα και όλες είναι το ίδιο αφου παίρνουν από την γραμμή του ΟΤΕ και αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος για την περίπτωσή μου. Βάζω όμως μετά το ρούτερ και βλέπω την απογοητευτική ταχύτητα των 42 mbps με κάποια επιπλέον περίεργα στατιστικά όπως μικρότερο Attenuation από πρίν αλλά αρνητικό (..??) Output Power. Ορίστε τα στατιστικά πρίν και μετά την αλλαγή που έκανε ο ηλεκτρολόγος:

ΠΡΙΝ:

attachment.php?attachmentid=183476&d=149

ΜΕΤΑ:

attachment.php?attachmentid=183477&d=149

Mετα από factory reset με attainable rate στα 58 και πραγματική ταχύτητα πάλι 42 (μηπως είναι κλειδωμένη από τον ΟΤΕ; Δεν ξέρω τι άλλο να υποθέσω )

attachment.php?attachmentid=183479&d=149   

Δημοσ.

"μου είπε ότι δεν υπάρχει πιά κεντρική πρίζα και όλες είναι το ίδιο αφου παίρνουν από την γραμμή του ΟΤΕ"

Αν τις εχει βαλει ολα τα εσωτερικά utp καλωδια(πριζες) παράλληλα επανω στην γραμμη του οτε, που αυτο φαντάζομαι, τοτε αυτο ειναι το πρόβλημα, μονο ενα καλώδιο πρεπει να ειναι συνδεμένο με το δικτυο του οτε

Δημοσ.

"μου είπε ότι δεν υπάρχει πιά κεντρική πρίζα και όλες είναι το ίδιο αφου παίρνουν από την γραμμή του ΟΤΕ"

Αν τις εχει βαλει ολα τα εσωτερικά utp καλωδια(πριζες) παράλληλα επανω στην γραμμη του οτε, που αυτο φαντάζομαι, τοτε αυτο ειναι το πρόβλημα, μονο ενα καλώδιο πρεπει να ειναι συνδεμένο με το δικτυο του οτε

Δεν μπορώ να καταλάβω τι έχει κάνει γιατί το καλώδιο του ΟΤΕ από την κολώνα καταλήγει σε ένα κουτί που είναι ψηλά κάτω από την στέγη και δεν έχω οπτική πρόσβαση. (Ανέβηκε με σκάλα εκεί). Λές να είναι τόσο άσχετος και να τις σύνδεσε παράλληλα;.... Τι να πώ

Δημοσ.

Μπορεις να το διαπιστώσεις και μονος σου, αν βαλεις τον ρουτερ και σε αλλη πρίζα και παίξει, τοτε την εχει κανει την πατάτα

Δημοσ.

Μπορεις να το διαπιστώσεις και μονος σου, αν βαλεις τον ρουτερ και σε αλλη πρίζα και παίξει, τοτε την εχει κανει την πατάτα

Παίζει και στις άλλες πρίζες με τα ίδια στατιστικά...   :whistle:  :wacko: 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...