Προς το περιεχόμενο

Περιφερειακή Υμηττού - νέες speed cams

papars

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Τη βδομάδα που μας πέρασε (15-20/5/17) παρατήρησα συνεργεία να τοποθετούν νέες κάμερες ταχύτητας στα ίδια γνωστά σημεία στην περιφερειακή Υμηττού.

Οι νέες κάμερες είναι έξω από τα παραλληλόγραμμα κουτιά των παλαιών (αν υπήρχαν μέσα).

Το όριο ταχύτητας είναι 80 στα σημεία αυτά και το "κλικ" ήταν στα 130 - το ξέρω από προσωπική κλήση που έφαγα ένα πρωινό που έτρεχα σε ένα επείγον περιστατικό.

Αν θα συνεχίσει να είναι στα 130 δεν το ξέρω, απλά υποθέτω ότι λόγω αφραγκίας του κράτους θα το έχουν κατεβάσει αφού σχεδόν κανένας δεν πάει με το όριο. 

• Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δηλαδή αν περνουσες με 120 εισαι βεβαιος οτι δε θα σε εγραφαν, λες.

Τη βδομάδα που μας πέρασε (15-20/5/17) παρατήρησα συνεργεία να τοποθετούν νέες κάμερες ταχύτητας στα ίδια γνωστά σημεία στην περιφερειακή Υμηττού.

Οι νέες κάμερες είναι έξω από τα παραλληλόγραμμα κουτιά των παλαιών (αν υπήρχαν μέσα).

Το όριο ταχύτητας είναι 80 στα σημεία αυτά και το "κλικ" ήταν στα 130 - το ξέρω από προσωπική κλήση που έφαγα ένα πρωινό που έτρεχα σε ένα επείγον περιστατικό.

Αν θα συνεχίσει να είναι στα 130 δεν το ξέρω, απλά υποθέτω ότι λόγω αφραγκίας του κράτους θα το έχουν κατεβάσει αφού σχεδόν κανένας δεν πάει με το όριο.

• Like 2

Σε ποια σημεία ακριβώς είναι οι κάμερες;

Προ 10ετιας μου είχαν πάρει το δίπλωμα στον περιφερειακό για κάνα δίμηνο που πήγαινα με 160+ αλλά εκεί ήταν με πιστόλι που κρατούσε αστυνομικός

Ήταν η τελευταία κλήση που είχα φάει

Την πλήρωσες ο ίδιος την κλήση με όχημα έκτακτης ανάγκης(υποθέτω είχες και αναμμένο φάρο; ) ή απλά άναψε το φλας και μας ενημερώνεις;

Σιγά μην έτρωγε κλήση με όχημα εκτάκτου ανάγκης. Απλά βιαζόταν να πάει σε κάποια επίγουσα δουλειά κ την έφαγε. Οι περισσότεροι πάντως που τρέχουν είναι ανεκδιήγητοι. Ειδικά μέσα σε κατοικημένες περιοχές να πηγαίνουν γαμιόντας με 80 χλμ κ να το θεωρούν φυσιολογικό.

• Like 5

Μόνο εγώ θεωρώ τα όρια ταχύτητας φυσιολογικά; Και το να πηγαίνεις π.χ με 160χλμ/ώρα υπερβολικό κι επικίνδυνο, ειδικά σε ελληνικό δρόμο; 

• Like 3

Μόνο εγώ θεωρώ τα όρια ταχύτητας φυσιολογικά; Και το να πηγαίνεις π.χ με 160χλμ/ώρα υπερβολικό κι επικίνδυνο, ειδικά σε ελληνικό δρόμο; 

Όχι δεν είσαι η μόνη. Αλλιώς θα είχαμε δεκάδες θανατηφόρα κάθε μέρα.

• Like 1

Μέσα στην Αττική μπορείς να το πεις επικίνδυνο, γενικά πχ σε μια καλή εθνική οδό όχι

εγώ δε παραπονέθηκα που με έγραψαν τότε καλώς με έγραψαν

Αρκετές φορές που περνάω από το κομμάτι που πάει από Κατεχάκη προς Παπάγου βλέπω να ανάβει το φλας στην κάμερα που είναι στο μεσαίο παρτέρι για αρκετούς που πάνε προς Κατεχάκη (στο αντίθετο ρεύμα από το δικό μου).

Σε αυτή την πήρα και εγώ.  Πήγαινα με 131 για την ακρίβεια (τόσο έλεγε η κλήση) ένα πρωί που πήγαινα συγγενή στο 401.  Λόγω του συμβάντος κράτησα το δίπλωμα και πλήρωσα μόνο την κλήση.

Αρκετές φορές έχω περάσει με 120 από εκεί - και θα έλεγα είναι ο κανόνας να πάνε όλοι πάνω από 80.  Ειδικά σε ώρες αιχμής είναι εύκολο να παρασυρθείς από την γενική κίνηση που πάει πάνω από 100 σε εκείνο το σημείο.

Το όριο 130 μου το είχε πει τροχονόμος φίλος πριν πολύ πολύ καιρό - κάτι είχε να κάνει με την νομοθεσία των προστίμων (τότε).

Πάντως μου έκανε εντύπωση η αναβάθμιση των καμερών - κάπου είχε αναφερθεί ότι δεν υπήρχαν χρήματα για το σκοπό αυτό.  Φαίνεται μετά το ατύχημα με την πόρσε πύραυλο αποφάσισαν να εισπράξουν μερικά χρήματα.

Κακά τα ψέμματα, οι σταθερές καταγράφονται σε αρχείο που περνάει στο GPS, άρα ξέρουμε όλοι πότε να "κόψουμε".

Απλά κυκλοφόρησε "βρώμα" ότι είναι "κλειστές" και "ξεχαστήκαμε" άπαντες.

Έχουν να γράψουν τζίρους πάλι τα σπρέϋ πινακίδας .............................

Ναι κάπου εκεί στα 120-130 στην περιφερειακή Υμμητού πρέπει να ξεκινούν να φωτογραφίζουν.

Βγάλαν τα λεφτά τους οι παλιές και για αυτό πάμε σε κάτι πιο καινούργιο :P

Πάντως και οι κάμερες που προυπάρχουν και που βρίσκονται μέσα στα παραλληλόγραμμα κουτιά διαθέτουν και έναν στύλο - μια υποσυσκευή μπροστα τους περίπου στα 2 μετρά.

Κάτι σαν αισθητήρα ή φλάς.

Κακά τα ψέμματα, οι σταθερές καταγράφονται σε αρχείο που περνάει στο GPS, άρα ξέρουμε όλοι πότε να "κόψουμε".

Απλά κυκλοφόρησε "βρώμα" ότι είναι "κλειστές" και "ξεχαστήκαμε" άπαντες.

Έχουν να γράψουν τζίρους πάλι τα σπρέϋ πινακίδας .............................

Όντως στο ιντερνετ και σε διάφορα αυτοκινητιστικά φορουμς μπορείς να βρείς χαρτογραφημένες τις κάμερες.

Οι πιο "ύπουλες" είναι αυτές που βρίσκονται πίσω απο τις ηλεκτρονικές πινακίδες και πιάνουν και τις τρείς λωρίδες κυκλοφορίας.

Οι υπόλοιπες που είναι είτε πάνω στο διάζωμα είτε δεξιά στο "πεζοδρόμιο" διακρίνονται πιο εύκολα.

Πάντως πρέπει να νιώθουμε και απο μόνοι μας την ταχύτητα που πηγαίνουμε και να μην οδηγούμε μηχανικά.

Σταμάτησαν να λειτουργούν οι κάμερες αυτό το διάστημα που εγκαθιστούν τις καινούργιες ;;

πηγαίνοντας από κατεχάκη πρός παπάγου ,στήν αριστερή επικίνδυνη στροφή (πού ελάχιστα μέτρα πρίν  πάς δεξιά γιά αττική οδό),

εχω περάσει πάρα πολλές φορές ( κ χειμώνα κ καλοκαίρι) γύρω στίς 5.30- 6 τό ξημέρωμα ( κάθε φορά (χωρίς υπερβολή ) βλέπω κάτι τύπους μέ κουβάδεςς τύπου matiz 800  η μέ fiat punto -500-panda η  μέ smart (παρα πολλά τέτοια) η μέ opel corsa  η μέ citroen c1 κλπ ...νά πηγαίνουν κυριολεκτικά τού σκοτωμού πιάνοντας τήν αριστερή λωρίδα κ κυριολεκτικά νά ...

προκαλούν γιά τόν θάνατό τους ... (ελπίζω νά τούς πιάνουν οι κάμερες γιά τά περαιτέρω ...) 

μιλάμε γιά full επικίνδυνη οδήγηση ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...