Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς.

μια χαρά ιδέα έχω για το τι λέω.

@all

κοίτα να δεις που κάποιος που προτιμάει Java θεωρείται απαρχαιωμένος... είτε σας αρέσει είτε όχι, ο κύριος λόγος σε αυτές τις αλλαγές είναι η ευκολία. 

Όχι αγαπητά μου παιδιά. Επιλογή είναι να προτιμώ να προγραμματίζω σε γλώσσες προγραμματισμού όπως C/C++/Java και όχι Javascript-style. Εκεί την βρίσκω... εκεί καυλώνω...

Βρε! δεν είναι ότι δεν θέλω κοτλιν επειδή δεν γνωρίζω αυτόν τον τρόπο προγραμματισμού. Την είδα την κοτλιν και παιχνιδάκι είναι. Απλά δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος προγραμματισμού. [επιλογές είναι αυτές]

Όσο για το 'μερικοί έχουν μείνει 10χρόνια πίσω με system.out.println', σίγουρα δεν είμαι ένας από αυτούς. Btw, που την θυμήθηκες την Sysout ρε τρελέ! είχα ξεχάσει ότι υπάρχει!!! 

Δημοσ.

Το γεγονός πως η kotlin υποστηρίζει type inference δεν την κάνει JavaScript. Και η C++ έχει το auto που κάνει αυτή την δουλειά.

Η kotlin είναι μια καλά σχεδιασμένη γλώσσα που διευκολύνει να γράφεις expressive κώδικα. Δεν μπορώ να σκεφτώ για ποιο λόγο κάποιος θα προτιμούσε να γράφει ολόκληρα pojos αντί για data classes, type declarations αντί για ένα var η val, και μιας και μιλάμε για Android, anonymous classes αντί για lambdas.

Δημοσ.

@all

κοίτα να δεις που κάποιος που προτιμάει Java θεωρείται απαρχαιωμένος... είτε σας αρέσει είτε όχι, ο κύριος λόγος σε αυτές τις αλλαγές είναι η ευκολία.

Όχι αγαπητά μου παιδιά. Επιλογή είναι να προτιμώ να προγραμματίζω σε γλώσσες προγραμματισμού όπως C/C++/Java και όχι Javascript-style. Εκεί την βρίσκω... εκεί καυλώνω...

Βρε! δεν είναι ότι δεν θέλω κοτλιν επειδή δεν γνωρίζω αυτόν τον τρόπο προγραμματισμού. Την είδα την κοτλιν και παιχνιδάκι είναι. Απλά δεν μου αρέσει αυτός ο τρόπος προγραμματισμού. [επιλογές είναι αυτές]

Όσο για το 'μερικοί έχουν μείνει 10χρόνια πίσω με system.out.println', σίγουρα δεν είμαι ένας από αυτούς. Btw, που την θυμήθηκες την Sysout ρε τρελέ! είχα ξεχάσει ότι υπάρχει!!!

Man, chill, δεν σου έβρισε τίποτα...
  • Like 2
Δημοσ.

@all

Γιατί απαντάς σε φανταστικά posts; Ποιο σου έθιξε τη Java να τον μαστιγώσουμε; :P

Και αφού δεν έχεις ιδέα για το τι γράφεις, γιατί το γράφεις; Τι system.out/in και πράσινα άλογα. Δε χρησιμοποιούνται τέτοια πράγματα στο Android SDK.

Αν και το account μου κάνει καθαρά για troll account, οπότε πάω πάσο.

• Like 1
Δημοσ.

@all

Είδες δηλαδή το syntax της kotlin και προτιμάς να γράφεις Java. 2 περιπτώσεις υπάρχουν η βαρίεσαι να μάθεις καινούργια πράγματα γενικά και έχεις βολευτεί με ότι έμαθες 20 χρόνια πρίν ή είσαι masochist.

Δημοσ.

Τέλος, ακόμη ψάχνω τον deal breaker λόγο που θα μάθει κάποιος kotlin και όχι C# και Xamarin.

Πιθανοί λόγοι:

• Έχεις ήδη επενδύσει στο JVM
  • Εκτιμάς τη μεγαλύτερη ωριμότητα και reach του JVM σε σχέση με το CLR
  • Πολύ ευκολότερα βρίσκεις Java devs

Το θέμα είναι απλό. Η Google θέλει να δείξει στην Oracle ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κρέμονται από τα @@ τους.

Δε σε πιάνω. Χωρίς Kotlin δηλαδή πώς κρέμονται από την Oracle?

@all

Χωρίς διάθεση να μαλώσω...

Πρώτα απ' όλα, γράφεις "το android αλλάζει γλώσσα προγραμματισμού" στον τίτλο. Αυτό είναι στην καλύτερη περίπτωση clickbait, στη χειρότερη κάτι διάβασες και δεν το κατάλαβες, με ο,τι αυτό συνεπάγεται.

Δεύτερον, δε σου αρέσει γιατί λες βασίζεται πάνω στη Java. Θα έλεγα μέχρι εδώ ότι γούστα είναι αυτά, μετά όμως λες ότι προτιμάς να προγραμματίζεις σε... Java.

Τρίτον, δε σου αρέσει επειδή χρησιμοποιεί το JVM. Εντελώς ευθέως και ειλικρινά, εμένα αυτό μου δίνει να καταλάβω ότι α) πιθανότατα την έχεις δει master race, που σημαίνει ότι δε μπορεί να ξέρεις και πολλά γιατί πρακτικά κανένας που ξέρει πραγματικά δεν τη βλέπει master race (αυτό έρχεται σε αντίθεση με το πνεύμα της εξερεύνησης) και β) δεν καταλαβαίνεις πως στον πραγματικό κόσμο, το να πατάς πάνω στο JVM θεωρείται πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα -- εσένα και εμένα μπορεί να μη μας αρέσει, αλλά FFS δεν πρόκειται να πω το άσπρο μαύρο επειδή δεν το γουστάρω.

Τέταρτον, σε ενίσχυση του παραπάνω, "όταν είσαι στα σκατά (java)". Well, δεν έχεις ιδέα από Java στα πλαίσια ενός πραγματικού, σοβαρά μεγάλου project, διαφορετικά δε θα έλεγες κάτι τέτοιο όσο και να μη σου αρέσει προσωπικά. 

Πέμπτο, λες την Kotlin Javascript-style. Σε τι το βασίζεις αυτό; Και τι πάει να πει "Javascript-style";

Μετά λες προτιμώ C++ τη βρίσκω και καυλώνω. Master race syndrome, πιθανότατα νομίζεις ότι ξέρεις C++ και ότι είναι γλώσσα για πραγματικούς άντρες. Ίσως να πιστεύεις ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα, αλλά άσε μου και μένα το δικαίωμα να πιστεύω ότι έχοντας δει στην καριέρα μου δεκάδες τέτοιους, τους αναγνωρίζω πλέον εύκολα.

Μετά, είδες την Kotlin και "είναι παιχνιδάκι", εντάξει απλά lol. Τι ακριβώς είναι "παιχνιδάκι"; Πιστεύεις ότι εσύ έχεις τα προσόντα όχι να υλοποιήσεις αλλά έστω και να προσδιορίσεις κάτι που να φτάνει το 10% της Kotlin (ή οποιασδήποτε άλλης γλώσσας, δεν έχει σημασία). Master race arrogance.

Και τέλος, ποιός είναι ο "τρόπος προγραμματισμού" που δε σου αρέσει; Θα είχε ενδιαφέρον να μας εξηγήσεις επακριβώς.

Και πάλι να με συμπαθάς, εσύ τα έγραψες, εγώ τα σχολιάζω.

• Like 4
Δημοσ.

Νομίζω πως ξεφεύγουμε. Το θέμα μπορεί να γίνει αφορμή να κάνουμε μια ωραία κουβέντα.

Θεωρώ την kotlin μια υπέροχα σχεδιασμένη γλώσσα. Το οικοσύστημα πάνω στο JVM είναι κάτι παραπάνω από ώριμο και παρέχει σχεδόν τα πάντα για την ανάπτυξη εφαρμογών σχεδόν κάθε είδους. Για την kotlin καταρχάς επέλεξαν να εστιάσουν στο καλό interoperability με την Java με αποτέλεσμα αυτό το οικοσύστημα να είναι διαθέσιμο και μέσω της kotlin.

Από εκεί και μετά έχουν υπάρξει πολλές εξελίξεις και νέες ιδέες στις γλώσσες προγραμματισμού από το 1995 που δημιουργήθηκε η Java. H Java ακριβώς λόγω της μεγάλης της απήχησης και χρήσης δεν γινόταν να ακολουθήσει όλες αυτές τις εξελίξεις, και αυτό έδωσε χώρο στο να δημιουργηθούν νέες γλώσσες που δουλεύουν πάνω στο JVM. H Scala θα μπορούσε να είναι η νέα Java, αλλά: 1) To interoperability με την Java δεν είναι τόσο εύκολο, 2) Επέλεξαν να στηριχθούν πάνω στο sbt για dependency management, 3) Η Scala δίνει τόσα πολλά που θέλει πειθαρχία και σοβαρή γνώση από τους developers για να μην φτάσει ο κώδικας σε σημείο που να μην είναι διαχειρίσιμος.

Η kotlin από την άλλη έχει πιο περιορισμένο feature set, αλλά σε βάζει σε ένα μονοπάτι να γράψεις expressive κώδικα χωρίς να γίνει bloated. Εγώ αν δούλευα ειδικά σε android θα το γύρναγα σε kotlin χθες ανεξαρτήτου ομάδας. Αλλά και στα υπόλοιπα διαφαίνεται λαμπρό μέλλον. Ήδη και στην ομάδα της Spring έχουν την kotlin κατά νου. Στην επόμενη έκδοση 5 θα υπάρχουν extensions ειδικά για kotlin, ενώ ήδη στο spring initializr υποστηρίζεται η kotlin.

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

@defacer ούτε λόγος για clickbait απλά δεν έδωσα πολύ σημασία. Btw δεν μπορώ και να τον αλλάξω τώρα.

@Fat4Life δεν είναι ότι βαριέμαι αλλά ένας προγραμματιστής δεν μπορεί να είναι τα πάντα. Δεν μπορεί να είναι Web dev, mobile dev, network programmer κλπ κλπ. Άρα δεν είναι ότι βαριέμαι να μάθω καινούργια πράγμα...

Θέλω να σου πω ότι μέχρι τώρα έχουμε μάθει σε έναν τρόπο προγραμματισμού, ένα συντακτικό. Δεν μπορώ μόνος μου να κάθομαι να μαθαίνω ότι καινούργιο βγαίνει. Θα το κάνω μόνο αν απαιτηθεί από την δουλειά.

Επεξ/σία από SakislolGR
Δημοσ.

Τι σχέση έχει αυτό;

Τα επιχειρήματα της Oracle στη δίκη δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο και με Kotlin μέσα στο παιχνίδι. Επίσης, σημαντικό μέρος των κατηγοριών στο θέμα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων (Java API και documentation) καθώς και οι κατηγορίες στο θέμα της παραβίασης πατέντας δεν επηρεάζονται και από οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική αλλαγή στο ρόλο της Kotlin.

Δημοσ.

Το θέμα είναι απλό. Η Google θέλει να δείξει στην Oracle ότι δεν είναι διατεθειμένοι να κρέμονται από τα @@ τους.

+1000000

εχουν ηδη δικαστηρια μεταξυ τους για licence disputes κτλπ για τη JAVA.

H Oracle ειχε ζητήσει ενα τεράστιο ποσό απο Google για τη χρήση της JAVA στο Αndroid SDK

Τι σχέση έχει αυτό;

Τα επιχειρήματα της Oracle στη δίκη δεν αλλάζουν ούτε στο ελάχιστο και με Kotlin μέσα στο παιχνίδι. Επίσης, σημαντικό μέρος των κατηγοριών στο θέμα της παραβίασης πνευματικών δικαιωμάτων (Java API και documentation) καθώς και οι κατηγορίες στο θέμα της παραβίασης πατέντας δεν επηρεάζονται και από οποιαδήποτε ενδεχόμενη μελλοντική αλλαγή στο ρόλο της Kotlin.

φυσικα και έχει.

Αν η Google σπρώξει το dev crew της μακριά απο JAVA, τοτε αυτο θα εχει ενα μεγάλο αντίκτυπο στην επιβίωση της γλώσσας.

Φυσικα και ειναι τεράστιος μοχλός πιεσης

Δημοσ.

Ta disputes της Oracle είχαν να κάνουν με το runtime που έχει φτιάξει η Google για το android (dalvik παλαιότερα και τώρα ART) και τα οποία παρέχουν σχεδόν πανομοιότυπο API με αυτό που δίνει για την java η Oracle.

Η χρήση της kotlin δεν έχει σχέση με τo ART που θα συνεχίσει να δουλεύει με τον ίδιο τροπο.

Οπότε κατά κάποιο τρόπο έχετε όλοι δίκιο. Αφενός αυτή η ανακοίνωση αυτη καθεαυτή δεν έχει να κάνει με τις αγωγές της Oracle, αφετέρου χτυπάει καμπανάκια.

Δημοσ.

@off

Όπως είπε και ένας σοφός άνθρωπος... κάνε καλό για να βρεις κακό.

Η Τεχνολογία αλλάζει τόσο γρήγορα, γίνεται ολοένα και πιο εύκολη και ο καθένας θα μπορεί στις επόμενες δεκαετίες να φτιάχνει οτιδήποτε (ή με ελάχιστη/μηδενική γνώση) μέσα από αυτοματοποιημένα εργαλεία.

Να δω που θα βρούμε δουλειά εμείς....

Δημοσ.

@off

Όπως είπε και ένας σοφός άνθρωπος... κάνε καλό για να βρεις κακό.

Η Τεχνολογία αλλάζει τόσο γρήγορα, γίνεται ολοένα και πιο εύκολη και ο καθένας θα μπορεί στις επόμενες δεκαετίες να φτιάχνει οτιδήποτε (ή με ελάχιστη/μηδενική γνώση) μέσα από αυτοματοποιημένα εργαλεία.

Να δω που θα βρούμε δουλειά εμείς....

Αργεί πολύ ακόμα αυτό...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...