Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Καλημέρα σε όλους, Από χτες το απόγευμα έχω το εξής θέμα: Ενώ το router λέει πως συγχρονίζει κανονικά και έχω σταθερό τηλέφωνο κανονικά, δεν έχω ίντερνετ. Μιλώντας με το τεχνικό τμήμα της Voda μου είπανε πως είναι θέμα ρουτερ και σε 2 εργάσιμες θα έχω νέο ρουτερ. Προσωπικά υποψιάζομαι πως είναι πρόβλημα της τηλεφωνικής πρίζας και όχι του ρουτερ. Υπάρχει περίπτωση να φταίει η πρίζα; Επίσης υπάρχει περίπτωση να βρεθεί τεχνικός για να ρίξει μια ματιά στην τηλεφωνική πρίζα, σήμερα Κυριακή 21/5/17, περιοχή Ντεπό Θεσσαλονίκη σε λογική τιμή; Εννοείται έχω κάνει hard reset στο router, ότι έχω αλλάξει καλώδια κτλ κτλ δεν δούλεψε τίποτε. Το ρουτερ ειναι το Technicolor TD5136V2
Μακιαβέλλι Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Καλημέρα. Εννοείται πως ενδέχεται να φταίει η πρίζα, αλλά θα ήταν πιθανότερο να μην είχες ούτε τηλεφωνία και να μη συγχρόνιζε καν. Δεν έχεις άλλη στο σπίτι να δοκιμάσεις; 1
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Μακιαβέλλι αυτό δεν το σκέφτηκα! Επειδή το σπίτι είναι νέο θα ψάξω να βρω και θα επανέλθω, ευχαριστώ! Μόλις δοκίμασα σε 2η τηλεφωνική πρίζα: Εκεί δεν δουλεύει ούτε το τηλέφωνο ούτε συγχρονίζει το ρούτερ. Επέστρεψα στην κλασσική πρώτη πρίζα και το πρόβλημα επιμένει. Αν υπάρχει κανείς απο Θεσσαλονίκη (με το αζημίωτο φυσικά) που μπορεί να βοηθήσει Κυριακάτικα θα ήμουν ευγνώμων.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Το θέμα είναι όμως ότι αφού παρουσιάζει διαφορετικό πρόβλημα η 2η πρίζα δεν μπορείς να αποκλείσεις κάτι. Δες αν μπορείς να βρεις 3η. Στο σπίτι αυτό έχει δουλέψει ποτέ το συγκεκριμένο router; Είναι παλιό το σπίτι; 1
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Το σπίτι δεν είναι παλιό. Το συγκεκριμένο ρούτερ δούλευε στην συγκεκριμένη πρίζα εδώ και ένα 3μηνο. Βρήκα και τρίτη πρίζα η οποία και παλι δεν δίνει ούτε τηλέφωνο... Τώρα που επανέφερα το ρουτερ στην αρχική πρίζα χωρίς λόγο έσβησε το wlan και δεν δίνει wireless. Πριν το έδειχνε και μπορούσες να προσπαθήσεις να συνδεθείς αλλά πχ σε android έγραφε πως κάνει έλεγχο δικτύου και δνε συνδεόταν. Ότι δλδ και στο PC που το βλέπω αλλά λέει Limited.
Μακιαβέλλι Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Hard reset έκανες; Περίεργο η μία να δίνει τηλεφωνία και οι άλλες όχι. Χλωμό πάντως να έχουν πρόβλημα 3 πρίζες (εκτός αν ηλεκτρολογικά είναι εκτός οι 2). Είναι vobb η τηλεφωνία; 1
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Βεβαίως και έκανα hard reset (δύο φορές) χωρίς αποτέλεσμα. Λογικά τις έχουν off τις άλλες τηλεφωνικές πρίζες, έτσι το εξηγώ εγώ. Η τηλεφωνία δεν είναι voip είναι ψηφιακή κανονική.
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Έβγαλα κ μερικές φώτο από την κεντρική πρίζα, μήπως ξέρει κανείς να βοηθήσει: εντωμεταξύ το ρουτερ ισχυρίζεται ότι είναι συνδεδεμένο...
chios Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Το ρουτερ έχει συγχρονισμό και έχει πάρει ip οπότε έχει ίντερνετ κανονικά Αν ήταν θέμα μπρίζα δεν θα είχε συγχρονισμό Ίντερνετ δεν έχεις ούτε ασύρματο ούτε με καλώδιο; 1
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Σιγουρα εχεις κανει σωστα το hard reset? Στο PC σου το network το εχεις ρυθμισμενο σαν DHCP η εχεις καρφωτη IP? 1
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Το ρουτερ έχει συγχρονισμό και έχει πάρει ip οπότε έχει ίντερνετ κανονικά Αν ήταν θέμα μπρίζα δεν θα είχε συγχρονισμό Ίντερνετ δεν έχεις ούτε ασύρματο ούτε με καλώδιο; Ιντερνετ δεν έχω ούτε ασύρματα ούτε με καλώδιο. Σιγουρα εχεις κανει σωστα το hard reset? Στο PC σου το network το εχεις ρυθμισμενο σαν DHCP η εχεις καρφωτη IP? Σωστά το έχω κάνει, έχει σβήσει και κάθε προηγούμενη ρύθμιση (πχ τους κωδικούς του wifi.) Δεν έχω καρφωτή IP.
YourTrueLegend Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Ειναι πολυ περιεργο παντως. Για κανε ενα review τα lan/dhcp settings του router και δοκιμασε αλλους dns πχ. Κανα αλλο προχειρο modemακι δεν εχεις; 1
firewalker Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Για δοκίμασε να μπεις εδώ: http://216.58.209.14/ ή εδώ: http://213.249.29.63/ 1
Federacion Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Ειναι πολυ περιεργο παντως. Για κανε ενα review τα lan/dhcp settings του router και δοκιμασε αλλους dns πχ. Κανα αλλο προχειρο modemακι δεν εχεις; Δεν έχω δυστυχώς άλλο μοντεμ και θα ήθελα βοήθεια στο πρώτο που μου λες. Για δοκίμασε να μπεις εδώ: http://216.58.209.14/ ή εδώ: http://213.249.29.63/ Δεν μπαίνει δυστυχώς.
m32s Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Στην κεντρική σου πρίζα αν είναι αυτή, αν βλέπω καλά το κίτρινο και το μαύρο καλώδιο της rj11 δε συνδέονται με τίποτε ενώ το πράσινο και το κόκκινο καλώδιο είναι αυτά που συνδέονται με τη γραμμή. Το πράσινο φαίνεται να συνδεεται με ένα καλώδιο, ενώ για το κόκκινο δυστυχώς δε φαίνεται με πόσα καλώδια συνδέεται. Αρκεί όμως για να καταλάβεις πως - είτε δεν είναι αυτή η κεντρική σου πρίζα - είτε είναι η κεντρική σου πρίζα αλλά δεν έχουν συνδεθεί τα καλώδια που στέλνουν σήμα στις υπόλοιπες Βλέπω όμως και κάτι άλλο, στο κανάλι δεν έχει χωριστά τα ζεύγη καλωδίων που οδηγούν στις άλλες πρίζες. Πρέπει να βρεις το κουτί διακλάδωσης και από εκεί να καταλάβεις πώς καταλήγουν στις πρίζες ανά ζεύγη. Οι φωτογραφίες δεν επιτρέπουν να δεις αν έχει κοπεί καλώδιο που δεν πρέπει ή κάνει επαφή καλώδιο εκεί που δεν πρέπει. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα