Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Ψάχνω 2η οθόνη για βοηθητική χρήση στον iMac, αλλά και στο laptop, για όταν θέλω να δουλέψω από Windows. Οι δουλειές είναι τύπου "γραφείου" (προγραμματισμός, σχεδίαση κυκλωμάτων, που και που καμιά επεξεργασία φωτογραφίας ή γραφικών) οπότε δίνω μεγάλη σημασία στα χρώματα, στις γωνίες θέασης και στο να είναι 'ξεκούραστη΄ η οθόνη. Με games δεν ασχολούμαι (καθόλου, ούτε ποκεράκι στο Facebook :P).

Ιδανικά, θέλω μικρό μέγεθος, για να μη μου πάρει πολύ χώρο στο γραφείο. Αλλά καταλαβαίνω ότι από ένα επίπεδο και πάνω σε ανάλυση θα θέλω κυάλια αν πάρω πολύ μικρή οθόνη (αν και δεν έχω θέμα με την όραση — αυτή τη στιγμή ο iMac είναι στα 80 εκατοστά, κι είναι 24" με 1920×1200).

Τον προϋπολογισμό δεν τον ορίζω αυστηρά, αλλά όπως και να 'χει δύσκολα θα ανέβω πάνω από τα 300 ευρώ χωρίς εξαιρετικά σοβαρό λόγο. Θα προτιμήσω να πάρω κάτι "καλό" στα 150-200 ευρώ, παρά κάτι "εξαιρετικό" στα 300-350. 

Κοιτάω κατά κύριο λόγο σε Dell.

Απορίες. 

Αξίζει το QHD για τη χρήση που το θέλω; Να δω π.χ. και την P2416D; Το μεγαλύτερο screen real estate με δελεάζει πολύ.

Αξίζει το touch (π.χ. P2418HT — αν κι εδώ ξεφεύγουμε αρκετά σε χρήματα). Θα μου φαινόταν ενδιαφέρον να δοκιμάζω hover-focus states σε σχεδίαση σελίδας χωρίς να ψάχνω το ποντίκι, και γενικά οτιδήποτε θα έρθει "πιο κοντά μου" με την αφή.

Δημοσ.

Να προσθέσω και την S2240T που είδα μόλις τώρα; Δείχνει ιδανική: μικρό μέγεθος, τρομερή εργονομία, πανελάκι LED-VA (να δούμε και κάτι διαφορετικό από IPS) και touch.

Απόψεις;

Δημοσ.

Στην σελίδα της εταιρεία αναφέρει μόνο για δάχτυλο (10-touch points, finger + thin gloves, capacitive touch screen).

Να ρωτήσω γιατί μου χρειάζεται το πενάκι σε οθόνη 21.5"; Δε σχεδιάζω, κι επίσης είναι τεράστια - δεν είναι κάποιο Wacom tablet - στο όνομα των οποίων οι γραφίστες πίνουν νερό. Σε τι μπορεί να κάνει τη διαφορά ώστε τώρα που δεν το υποστηρίζει να αποτελεί κακή επιλογή έναντι μίας άλλης που να υποστηρίζει πενάκι;

Δημοσ.

Επειδή γράφεις "σχεδίαση κυκλωμάτων, που και που καμιά επεξεργασία φωτογραφίας ή γραφικών". Κατα τ' άλλα είναι καλή επιλογή

Δημοσ.

Όντως δε το διευκρίνισα πολύ σωστά. Δε θα σχεδιάσω κάποιο vector απ' το μηδέν, ώστε να χρειάζομαι πενάκι. Μπορεί να τροποποιήσω κάποιο ώστε να γίνει καταλληλότερο για τις ανάγκες μου, ή να επεξεργαστώ (raster) φωτογραφίες, όπου εκεί έτσι κι αλλιώς δε χρησιμοποιείται πενάκι.

Οπότε μάλλον καταλήγω στην S2240T που με κέρδισε με το συνδυασμό ανάλυσης, μεγέθους, panel και touch. 

Σ' ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια! :) 

Δημοσ.

Εννοείται, μόλις την πάρω κι έρθει θα γράψω εντυπώσεις (με φωτό κλπ).

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...