Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

είναι ζόρικο αλλά όχι απίθανο 

Και ζόρικο είναι και απίθανο είναι. Δεν πας πολύ καιρό έτσι, κάποια στιγμή "καίγεσαι".

• Like 1
Δημοσ.

να σου πω την αλήθεια δεν έχω δοκιμάσει ποτέ κάτι τέτοιο, μέχρι μερικές 100αδες κιλά ελιές έχω κουβαλήσει σε σακιά για κάποια απόσταση  (δε νομίζω καν να ήταν πάνω από 300-400 κιλά σύνολο) και είμαι πάντα ρημάδι για τις επόμενες μέρες μαζί με όλες τις υπόλοιπες δουλειές που απαιτούνται βέβαια

δεν αμφισβητώ όμως ότι υπάρχουν πανίσχυροι άνθρωποι, έχω δει εργάτες ή μεταφορείς που πάνε σα μυρμήγκια

μου είχε πει κάποιο σχετικό νούμερο φίλος μου που είναι σε εργοστάσιο με λιπάσματα  για τον καλύτερό τους εργάτη, αλλά δε το έχω συγκρατήσει, θα τον ξαναρωτήσω, μου έλεγε πάντως ότι όλο το ωράριο δε σταματάει κουβαλάει και δε μιλάει και δεν καταλαβαίνει τίποτα. 

Δημοσ.

Παιδιά όταν λέω 120€ εννοώ την εβδομάδα από δευτέρα ως σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι ότι ώρα πάρει συνήθως 5-6 και εννοείται δεν είναι ασφαλισμένος κλπ. Απλά αυτός που έχει το μαγαζί είναι σοι και του λέει ότι αλλού δουλειά τόσα λεφτά δεν θα βρει και τέτοια .

Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έπαιρνε 160€

Να σημειώσω ότι εννοείται οτι δουλεύει κάθε μέρα εκτός Κυριακής.

Είναι μήπως κάτω των 25 ετών?

Σε αυτή την περίπτωση το ημερομίσθιο είναι 22,83€ μεικτά (καθαρά κάτω από 20€).

Οπότε ουσιαστικά του δίνουν τον απολύτως βασικό:

Η πραγματικότητα είναι βέβαια πως είναι στην παραγωγή. Είναι εντελώς αναλώσιμη θέση που μπορεί να την κάνει ο οποιοσδήποτε και ειλικρινά υπάρχουν πολλοί που θέλουν δουλειά γιατί δεν έχουν να φάνε. Είναι μια μη ανταγωνιστική θέση εν ολίγοις. Δεν θέλει καμία γνώση, παρά μόνο υγεία και αντοχή. Ε σε μια τέτοια θέση είναι μάλλον δύσκολο να δώσουν περισσότερα σε άτομα χωρίς προϋπηρεσία και γνώσεις (που ούτως ή άλλως δεν χρειάζονται).

Μερικές παρόμοιες θέσεις δίνουν περισσότερα γιατί:

• το εργοστάσιο είναι σε μεγάλη απόσταση απο τις οικίες των εργαζομένων (>30χμ)
  • Το εργοστάσιο είναι σε κάποια απόμερη επαρχία που δεν υπάρχει κόσμος (προσφορά / ζήτηση)
  • Το εργοστάσιο είναι σε κάποια επαρχία που δεν υπάρχει ανεργία και δεν βρίσκει υπαλλήλους (προσφορά / ζήτηση)
  • Η θέση απαιτεί γνώσεις και χωρίς γνωσεις υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα με μεγάλο κόστος
  • Έτυχε να πέσει σε κουβαρντάδες εργοδότες (σπάνιο, γιατί ακόμα και αν κάποτε τα έδινε ο εργοδότης τα επιπλέον χρήματα, με το χρόνο θα καταλάβει πως κανείς δεν εκτιμά και ποτέ όσα και να δώσεις δεν είναι αρκετά, οπότε και το γύρισε στο νόμιμο)
  • Like 2
  • 4 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.

Καλησπέρα, επαναφέρω το θέμα διότι έχω να ρωτησω εάν ξέρει κανείς να με διαφωτίσει. 

Σε εργοστάσιο παραγωγής, το ημερομισθιο του ανειδίκευτου εργατη είναι 29και κάτι αν δεν απατώμαι. 

Αμείβονται όλοι ίσα κ όμοια, πέραν του γεγονότος όμως ότι υπάρχουν άτομα σε θέσεις ευθύνης δηλαδή χειριστές διαφόρων μηχανών παραγωγής κτλ. Αυτοί δεν θα έπρεπε να αμειβωνται παραπάνω; 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, mihawk88 είπε

Αμείβονται όλοι ίσα κ όμοια, πέραν του γεγονότος όμως ότι υπάρχουν άτομα σε θέσεις ευθύνης δηλαδή χειριστές διαφόρων μηχανών παραγωγής κτλ. Αυτοί δεν θα έπρεπε να αμειβωνται παραπάνω; 

Αυτή είναι επιλογή του εργοδότη. Δεν υπάρχει "πρέπει" σε τέτοια θέματα. Το όλο ζήτημα είναι πόσο σημαντικός είσαι για τον εργοδότη.

Επίσης μη θεωρείς δεδομένο ότι πληρώνονται παραπάνω όσοι γνωρίζουν χειρισμό μίας μηχανής και μόνο. Συνήθως τα παραπάνω χρήματα τα παίρνουν αυτοί που γνωρίζουν αρκετές μηχανές (ή και όλες) στο χώρο παραγωγής και συνήθως μπαίνουν ως επικεφαλής ομάδας ατόμων σε βάρδια.

Δημοσ.
Στις 20/5/2017 στις 9:53 ΠΜ, Ελλεν είπε

Καλησπέρα παιδιά έχω μια απορία και θέλω να ακούσω γνώμες ή εμπειρίες από άλλους που έχουν δουλέψει σε εργοστάσια.

Ο δικός μου δουλεύει προσωρινά για να βοηθήσει σε εργοστάσιου ενός γνωστού μας το οποίο είναι οικογενειακό και παράγει τροφές για ζώα για αυτό και δεν έχουν πολλούς εργάτες. Στην παραγωγή δουλεύει ο δικός μου μόνος του βγάζει 6-10 τόνους την ημέρα μόνος του εξυπηρετεί τους πελάτες παράλληλα και δεν έχει στάνταρ ωράριο πάει στις 8 το πρωί και φεύγει και 5-6 το απόγευμα. Μόνο Κυριακές δεν δουλεύει και του δίνουν 120€.
Θεωρείται το ποσό ικανοποιητικό; Μας λέει ότι στα εργοστάσια παίρνουν το πολύ μέχρι 22-23€ την ημέρα οι εργάτες.
Προσωπικά μου φαίνεται πολύ μικρό το ποσό σε σχέση με τη δουλειά που κάνει. Δεν ξέρω βέβαια που κυμαίνονται οι μισθοί αλλά πιστεύω ότι ένα 40€ παραπάνω θα έπρεπε να το έπαιρνε.

Πω τι μου θύμισε το απο πάνω ποστ!!!Εκείνη την εποχή για την ίδια δουλειά έβγαζα 800€ τον μήνα αλλά κουβάλαγα πάνω απο 40 τονους την ημέρα.10 τόνοι  ήταν παιχνιδάκι.Και ωράριο μέχρι ́.......όποτε φορτωθούν τα αμάξια.Και ξεφόρτωμα σε μαντριά κλπ .

• Like 2
Δημοσ.
31 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Επειδη με ενδιαφερει και εμενα το θεμα, οσοι εχουν γνωση ας μας πουν αλλαξαν καθολου τα πραγματα απο το 2017 σε ωραριο και μισθους?

Επειδη μιλάω με φίλο που ακόμα δουλευει εκεί συνεχίζει να παίρνει τα ίδια λεφτά που έπαιρνε και τότε ,1200€ γιατί είναι και οδηγός αλλά χειρίζεται και τα μηχανήματα,αλλά και οποιος πάει για δουλειά 30€ πληρώνεται.

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Ukforthemoment είπε

Επειδη μιλάω με φίλο που ακόμα δουλευει εκεί συνεχίζει να παίρνει τα ίδια λεφτά που έπαιρνε και τότε ,1200€ γιατί είναι και οδηγός αλλά χειρίζεται και τα μηχανήματα,αλλά και οποιος πάει για δουλειά 30€ πληρώνεται.

Πεντε χρονια μετα καμια αυξηση? Κριμα.

Δημοσ.
4 ώρες πριν, mihawk88 είπε

Σίγουρα είναι ανάλογα την επιχείρηση, τον κλάδο κτλ. Από φίλο που δούλεψε παραγωγή ξέρω οτι παίζαν και κάτι bonus παραγωγής στο χέρι (ας πούμε κανα 100άρικο) και οτι οι χειριστές ήταν οι καλύτερα αμειβόμενοι στους εργάτες παραγωγής και μπορεί (δε θυμάμαι 100%) να φτάναν να χτυπήσουν 900 + το bonus. Πάει κανα 3 χρόνια βέβαια. 

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, OxiGiannisGiannakis είπε

Πεντε χρονια μετα καμια αυξηση? Κριμα.

Φίλε είναι δύσκολες οι εποχές .Δεν υπάρχει δουλειά,ουρά κάνουν οι εργάτες για μεροκάματο και εσύ άυξηση.;Είσαι με τα καλά σου;"

Κάτι τέτοιες παπ@ριές μου έλεγε εμένα .Εγω θα πω απλά πως κανείς  δεν χάνεται.Οσο σκέφτομαι 3 χρόνια πριν που ήμουν και που είμαι τώρα μου αρκεί.Τωρα αν κάποιος περιμένει να του πέσει το λόττο.........καλή του τύχη.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Ukforthemoment είπε

Φίλε είναι δύσκολες οι εποχές .Δεν υπάρχει δουλειά,ουρά κάνουν οι εργάτες για μεροκάματο και εσύ άυξηση.;Είσαι με τα καλά σου;"

Κάτι τέτοιες παπ@ριές μου έλεγε εμένα .Εγω θα πω απλά πως κανείς  δεν χάνεται.Οσο σκέφτομαι 3 χρόνια πριν που ήμουν και που είμαι τώρα μου αρκεί.Τωρα αν κάποιος περιμένει να του πέσει το λόττο.........καλή του τύχη.

Επειδη καναμε την ιδια διαδρομη καταλαβαινω πολυ καλα τι εννοεις!! Σε εμενα τουλαχιστον φανηκε πιο ευκολο απ`οτι φανταζομουν!

Παντως το 2017 η ανεργια ηταν στο 21%, στις μερες μας εχει πεσει στο 13%. Συντομα η καραμελα οτι ουρα κανουν οι εργατες δεν θα ισχυει. Αλλαζουν οι εποχες και θα γυρισουμε παλι εκει οπου ο καλος εργαζομενος θα πληρωνεται. Και θα παιρνει και αυξησεις.

• Like 3
Δημοσ.

Εγω δουλεύω σε εργοστάσιο. Σαν υπεύθυνος βαρδιας. Αλλα ολα περνανε απο το χερι μου, αλλαγες, σταματημα ξεκινημα μηχανων, ελεγχος καλης λειτουργίας, επιδιόρθωση μηχανων απο ενα απλο φωτοκύτταρο ή ασφαλεια (αν και στα ηλεκτρολογικα, δεν ακουμπάω πολλα) ως αλλαγη καποιας χαλασμενης μπουκαλας αερος και εχω την ευθυνη να φυγει το προιον σωστα.

Τα μεροκάματα που δινει ειναι για γελια. 30€ στην καλύτερη. Φερνει καποια ατομα να μαθουν και για ενα εξαμηνο τους δινει 25€. Οι πιο πολλοί το βλέπουν σαν ταμειο ανεργίας και στο εξαμηνο φεύγουν τον λενε δεν μπορω να ανταποκριθω. Ενας εκατσε μια ώρα και την κοπανησε χωρις να πει γεια.

Δουλεύουμε τρεις βαρδιες, 7 μερες την εβδομαδα και αργιες, χωρις να τις πληρώνει. Πχ. 15 αυγουστο δουλεύω κανονικα για ένα ξερω μεροκάματο και αν γινει κατι, θα με κλαιει η μανα μου.

Απο τους μηχανικούς που εχει τωρα ημαστε στο συνολο 4, που ο ένας δεν ξερει, παρα μονο τα βασικα, ιχθυλογος στο επάγγελμα, αν και δεν μου λεει αυτο εμενα κατι, στο παιδι αποδεικτηκε οτι δεν το χει.

Υπάρχει εκμετάλλευση στο φουλ, επαρχία ολα αυτα.

Στελνω βιογραφικά αλλα σχεδον ολοι δινουν τα ιδια, απλα το πρόγραμμα αλλαζει. Τα χω ξαναγραψει.

Στα εργοστάσια ειδικα με μικρης κλιμακα παραγωγης επικρατει η αντίληψη του εργοδοτη, ειμαστε μικρη επιχείρηση αυτα μπορω να δωσω και στο μελλον βλεπουμε. Το μελλον είναι οταν ο ήλιος ανατέλλει απο την δυση.

• Like 1
  • Sad 4
Δημοσ.

Εξαρταται το Εργοστασιο αλλα η πλειοψηφια αντικατοπτριζεται στα λογια του προηγουμενου!

Εγω γνωριζω απλουχειριστη Ανυψωτικου σε πασιγνωστο Εργοστασιο πρωην ΔΕΚΟ γνωστου Εφοπλιστη που συνεργαζεται με τα Ελλ. Πετρελαια που παιρνει 15 Αυγουστο και αργιες +100% δωροεπιταγες 100 και 200 ευρω καθε Πασχα Χριστουγεννα Καλοκαιρι, Δωρα Πασχα, Χριστουγεννων θερους κανονικοτα, Δωρο καθε καλοκαιρι 4ημερη διαμνη σε 5αστερο ξενοδοχειο της Χαλκιδικης κλπ κλπ .... Νομιζω 15-16 Μηνιατικα το χρονο κανονικα διχως καμια περικοπη απο την εναρξη των Μνημονιων ...αλλα φυσικα αυτοι ειναι οι GOLDEN προνομιουχοι εργατες

Δημοσ.
On 17/02/2022 at 19:35, mihawk88 said:

Ο καθένας παίρνει αυτά που έχει κανονίσει. 

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. 

• Thanks 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...