Fulgore Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Παιδιά όταν λέω 120€ εννοώ την εβδομάδα από δευτέρα ως σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι ότι ώρα πάρει συνήθως 5-6 και εννοείται δεν είναι ασφαλισμένος κλπ. Απλά αυτός που έχει το μαγαζί είναι σοι και του λέει ότι αλλού δουλειά τόσα λεφτά δεν θα βρει και τέτοια . Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έπαιρνε 160€ Να σημειώσω ότι εννοείται οτι δουλεύει κάθε μέρα εκτός Κυριακής. 480ευρω το μηνα για 60ωρες και ανασφαλιστος και απο σοι κιολας? Οσο κακο και αν ακουστει αυτο που θα πω,καλυτερα ανεργος παρα να σε εκμεταλευεται ετσι το ιδιο σου το αιμα κιολας. 7
top904 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Πάντα θα υπάρχουν μλκες που εκμεταλλεύονται. Ειδικά στην Βόρειο Ελλάδα που τα εργοστάσια είναι πολύ λίγα... για κατέβα Αθήνα σε βιομηχανική περιοχή... Σε πολλα εργοστασια εχω παει σε συνεντευξη κανενας δεν εδινε πανω απο το βασικο, απο υπερωριες οταν τους ρωτουσα μου λεγαν διαφορα οπως θα τ επερνα σε ρεπο η μονο 10 ωρες τον μηνα και ας εκανα παραπανω. Σε μια αποθηκη που πηγα για συνεντευξη ηθελε να μου δωσει μισθο 440 τον μηνα (καθαρα) οταν την ειπα οτι ο βασικος ειναι παραπανω (27 χρονων ειμαι ) μου ειπε τοσο θα περνεις και θα δουλευεις απο τις 8 εως 6 το λιγοτερο, δευτερα - σαββατο και κυριακες οταν ειναι ανοιχτα τα μαγαζια. Ενας μου ειπε τα σαββατα οταν θα δουλευεις δεν θα πληρωνεσαι. Και μιλαμε για εταιρειες που εχουν δουλεια απλα εκμεταλλευονται. 1
παπι Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 480ευρω το μηνα για 60ωρες και ανασφαλιστος και απο σοι κιολας? Οσο κακο και αν ακουστει αυτο που θα πω,καλυτερα ανεργος παρα να σε εκμεταλευεται ετσι το ιδιο σου το αιμα κιολας. Πλακα πλακα, ενα 60€ επρεπε να πεφτει για πλακα. Δεν μιλαμε για ραντομ προσωπικο, μιλαμε για ατο ο το οποιο βγαζει τη δουλεια.
zianna Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Πλακα πλακα, ενα 60€ επρεπε να πεφτει για πλακα. Δεν μιλαμε για ραντομ προσωπικο, μιλαμε για ατο ο το οποιο βγαζει τη δουλεια.Υπάρχει μεγάλη ανεργία και μεγάλη προσφορά εργατικών χεριών.Αν δεν θες εσύ θα βρει άλλον, και υπάρχουν και πολλοί μα πάρα πολλοί ξένοι, οι οποίοι ζουν σχεδόν σε κοινόβια οπότε τους μένει χρήμα στην άκρη το οποίο θα έχει αξία πίσω στη χώρα τους. Ο γαμπρός μου είναι ο από τους λίγους έλληνες στο εργοστάσιο που δουλεύει, και δεν έχει στάνταρ ωράριο, όποτε το αφεντικό γουστάρει και χρειάζεται υλικό να βγει τον παίρνει τηλέφωνο. Αν η μηχανή που δουλεύει δεν ήταν δύσκολη στην εκμάθησή της και να θέλει και "τέχνη" να βγει το υλικό καλό, πιθανότατα να είχε και σε αυτήν τη θέση ξένο. Αν δεν βγάλει υλικό ο γαμπρός μου ή ο συνάδελφός του που μοιράζονται το μηχάνημα, το εργοστάσιο βάζει λουκέτο, δεν μπορεί κανείς άλλος να δουλέψει. Στο ίδιο αφεντικό 25 χρόνια, χώρια που του χρωστά σύνολο καμιά 10 χιλιάρικα σε απλήρωτα μηνιάτικα και απλήρωτες υπερωρίες, έφαγε απόλυση για ένα χρονικό διάστημα (χωρίς αποζημίωση βεβαίως βεβαίως) και μετά επαναπρόσληψη με το βασικό ωρομίσθιο γιατί πριν είχε μεγάλο μισθό. Και είπαμε, δουλεύει με το "χτυπάει το τηλέφωνο, έλα στη δουλειά σε χρειάζομαι" όποια ώρα, όποια μέρα τύχει να χρειαστούν υλικό. 1 1
Ελλεν Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Το κακό είναι αυτό που είπαν και πολλοί φίλοι εδώ. Ότι αν δώσει αυτό το ποσό σε κάποιον αλλοδαπό θα το δεχθεί και θα του πει και ότι είναι μια χαρά. Με αποτέλεσμα μετά ο άλλος να φαίνεται ότι ζητάει πολλά.
Anuminas Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 480ευρω το μηνα για 60ωρες και ανασφαλιστος και απο σοι κιολας? Οσο κακο και αν ακουστει αυτο που θα πω,καλυτερα ανεργος παρα να σε εκμεταλευεται ετσι το ιδιο σου το αιμα κιολας. έτσι, με 480 ευρώ πως ζει κάποιος μόνος αν έχει ενοικιο (ειδικά αυτό), έχει να πληρώσει ρευμα, τηλεφωνο, νερο κτλ, βενζινες κτλ και φυσικά λεφτά για να φάει; οι Αλβανοι στα χωράφια, σε αγροτικές περιοχές, περισσοτερα παιρνουν, 30 ευρω μεροκάματο. 1
haris_216 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 έτσι, με 480 ευρώ πως ζει κάποιος μόνος αν έχει ενοικιο (ειδικά αυτό), έχει να πληρώσει ρευμα, τηλεφωνο, νερο κτλ, βενζινες κτλ και φυσικά λεφτά για να φάει; οι Αλβανοι στα χωράφια, σε αγροτικές περιοχές, περισσοτερα παιρνουν, 30 ευρω μεροκάματο. Μα ακριβώς εξαιτίας αυτών των καταστάσεων (βέβαια υπάρχουν πάντα οι από άποψη μπαταχτσήδες) ξεκινάει το "πιστόλιασμα" στον σπιτονοικοκύρη, στη ΔΕΗ, τα κοινόχρηστα, το κινητό, κλπ. Και βέβαια, με τέτοια εισοδήματα, άμα σου ξεφύγει έστω και ένας λογαριασμός δεν μαζεύεται με τίποτα το πράγμα (domino effect) 3
panther_512 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Πάντως η παραγωγή που αναφέρει ο δημιουργός του τόπικ φαίνεται χαμηλή. 6-10 τόνοι την ημέρα στοιβαγμα από ένα άτομο είναι λίγοι. Σε εργοστάσιο που ξέρω, η στοίβα σάκων είναι μεταξύ 35-40 τόνους το άτομο το 8ωρο. Μισθός 1000 μεικτά και οι υπερωρίες πληρώνονται κανονικά. Αυτά στην Κύπρο. 1
Lanike71 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Αν ένα αφεντικό σέβεται τον εαυτό του και τον εργάτη, δίνει τουλάχιστον 800+ καθαρά. Όποιος δεν έχει δουλέψει σε βιομηχανία, απλά δεν ξέρει τι σημαίνει τρέξιμο, να είσαι μόνιμα στο θόρυβο, πάνω από τη μηχανή όλο το 8ωρο να βγάλεις το μάξιμουμ παραγωγής. Εκεί που δουλεύω πέρασαν τουλάχιστον 30 άτομα με το βασικό + πληρωμένες υπερωρίες, που σημαίνει κάπου στα 600 ευρώ καθαρά και δεν έμεινε (παραιτήσεις) κανείς, λόγω συνθηκών. Τώρα για το φίλο που λέει "πληρώνεται και σερφάρει", αυτό δεν είναι μέρος της παραγωγής σε βιομηχανία. 3
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Υπάρχει μεγάλη ανεργία και μεγάλη προσφορά εργατικών χεριών. Αν δεν θες εσύ θα βρει άλλον, και υπάρχουν και πολλοί μα πάρα πολλοί ξένοι, οι οποίοι ζουν σχεδόν σε κοινόβια οπότε τους μένει χρήμα στην άκρη το οποίο θα έχει αξία πίσω στη χώρα τους. Ο γαμπρός μου είναι ο από τους λίγους έλληνες στο εργοστάσιο που δουλεύει, και δεν έχει στάνταρ ωράριο, όποτε το αφεντικό γουστάρει και χρειάζεται υλικό να βγει τον παίρνει τηλέφωνο. Αν η μηχανή που δουλεύει δεν ήταν δύσκολη στην εκμάθησή της και να θέλει και "τέχνη" να βγει το υλικό καλό, πιθανότατα να είχε και σε αυτήν τη θέση ξένο. Αν δεν βγάλει υλικό ο γαμπρός μου ή ο συνάδελφός του που μοιράζονται το μηχάνημα, το εργοστάσιο βάζει λουκέτο, δεν μπορεί κανείς άλλος να δουλέψει. Στο ίδιο αφεντικό 25 χρόνια, χώρια που του χρωστά σύνολο καμιά 10 χιλιάρικα σε απλήρωτα μηνιάτικα και απλήρωτες υπερωρίες, έφαγε απόλυση για ένα χρονικό διάστημα (χωρίς αποζημίωση βεβαίως βεβαίως) και μετά επαναπρόσληψη με το βασικό ωρομίσθιο γιατί πριν είχε μεγάλο μισθό. Και είπαμε, δουλεύει με το "χτυπάει το τηλέφωνο, έλα στη δουλειά σε χρειάζομαι" όποια ώρα, όποια μέρα τύχει να χρειαστούν υλικό. Α μπραβο, εν ολιγοις προσφορα και ζητηση. Για θεσεις που δεν απαιτουν προσοντα δεν εχει λογο καποιος να δινει πολλα λεφτα γιατι θα βρει οσους θελει και με τα λιγα. Οι μισθοι δεν ανεβαινουν μαγικα ουτε με ενα νομο και με ενα αρθρο οπως λεγανε κατι ψυχες. 2
chrisde Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 26.18 είναι το κατώτατο ημερομίσθιο για ανειδίκευτο εργάτη πάνω από 25 ετών, άρα 22 ευρώ στο χέρι οι εργάτες έχουν υψηλότερο ωρομίσθιο από τους υπαλλήλους Σωστός ο συνάδελφος, απλά να διευκρινήσουμε ότι τα 22€/ημέρα αφορούν ασφαλιστικά ημερομίσθια δηλαδή 6,667 ώρες εργασίας την ημέρα, χωρίς την αναλογία του Σαββάτου. Σε πραγματικό ημερομίσθιο (8ωρο) είναι 26€/ημέρα περίπου. 1
logistoulis Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 ναι το 6.666ώρες τη μέρα στην ουσία αναφέρεται σε 6ημερο με 40 ώρες την εβδομάδα, αν και πλέον όταν δηλώνεις αποδοχές στη πρόσληψη δε θέλει το ημερομίσθιο στο υεκα αλλά μισθό, αν δε ταιριάζει στη συνάρτηση το ωρομισθίο που βάζεις με το μισθό που αναλογεί στον εργάτη δε στο παίρνει λογικά γιατί το ημερομίσθιο του 26.18 δεν αντιστοιχεί στο πραγματικό 8ωρο 1
Fulgore Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Το θεμα ειναι οτι στην παραπανω περιπτωση ειναι προφανες οτι ο εργοδοτης/σοι ψαχνει για ''σκλαβους'' ή κοροιδα οπως θελετε πειτε το. 480ευρω το μηνα για σχεδον 60ωρες την εβδομαδα(9-10 ωρες την ημερα,6μερες την εβδομαδα,χωρις ασφαλεια,χωρις πληρωμενες υπερωριες). Σε λιγο θα μας πουν οτι μας κανουν και χαρη οποιοι πληρωνουν. 5
agrio.imeros Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) Λυπούμαι Ελλεν αλλά τον δικό σου τον έπιασε κότσο ο "γνωστός".Επειδή κατάλαβα ότι δε μπορεί να αφήσει τη δουλειά τουτουλάχιστον ας επιδιώξει μια πρόσληψη να είναι καλυμένοςαπό ασφάλεια, δώρα, υπερωρίες κτλ και πάνω απ΄όλα ναδει και τις προθέσεις του "γνωστού". Πάντως η παραγωγή που αναφέρει ο δημιουργός του τόπικ φαίνεται χαμηλή. 6-10 τόνοι την ημέρα στοιβαγμα από ένα άτομο είναι λίγοι. Σε εργοστάσιο που ξέρω, η στοίβα σάκων είναι μεταξύ 35-40 τόνους το άτομο το 8ωρο. Μισθός 1000 μεικτά και οι υπερωρίες πληρώνονται κανονικά. Αυτά στην Κύπρο. Συγνώμη τι δουλειά είναι αυτή όπου σε ένα οκτάωρο χωρίςδιάλειμμα ένας εργάτης ανά 15 δευτερόλεπτα σηκώνει 20 κιλά;Μιλάμε για ποσότητα που αναλογεί να φορτώσεις 4 φορτηγάσαν αυτό της φώτο... Επεξ/σία 25 Μαΐου 2017 από agrio.imeros
logistoulis Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 Δημοσ. 24 Μαΐου 2017 καλά παίζει ρόλο και για πόση απόσταση τα μεταφέρει αν πάντως μιλάμε για 40 κιλά τη φορά (δεν ξέρω αν είναι τόσο ή πόσο επιτρέπεται γενικά) δηλαδή 1000 σακιά το 8ωρο τότε μιλάμε για 2 σακιά το λεπτό περίπου (1000/480) είναι ζόρικο αλλά όχι απίθανο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα