torq Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Kαι ποιο ειναι το διακυβευμα απο αυτην την ιστορια; Οτι υπαρχουν καλοι και κακοι επιχειρηματιες; Ανακαλυψαμε την Αμερικη δηλαδη; οντως ποιο είναι; γιατί κι εγώ έχω παράδειγμα ατομου που απολύθηκε επειδή αντί να δουλεύει σέρφαρε όλη την ώρα. που καταλήγουμε τώρα; 1
Ελλεν Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Παιδιά όταν λέω 120€ εννοώ την εβδομάδα από δευτέρα ως σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι ότι ώρα πάρει συνήθως 5-6 και εννοείται δεν είναι ασφαλισμένος κλπ. Απλά αυτός που έχει το μαγαζί είναι σοι και του λέει ότι αλλού δουλειά τόσα λεφτά δεν θα βρει και τέτοια .Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έπαιρνε 160€ Να σημειώσω ότι εννοείται οτι δουλεύει κάθε μέρα εκτός Κυριακής.
UsualSuspect__ Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Παιδιά όταν λέω 120€ εννοώ την εβδομάδα από δευτέρα ως σάββατο από τις 8 το πρωί μέχρι ότι ώρα πάρει συνήθως 5-6 και εννοείται δεν είναι ασφαλισμένος κλπ. Απλά αυτός που έχει το μαγαζί είναι σοι και του λέει ότι αλλού δουλειά τόσα λεφτά δεν θα βρει και τέτοια . Θεωρώ ότι θα έπρεπε να έπαιρνε 160€ Να σημειώσω ότι εννοείται οτι δουλεύει κάθε μέρα εκτός Κυριακής. Σοι του είναι και λέει που θα βρει αλλού τέτοιο θύμα.. 3
dollyyy19 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 και που στε ακομη.εχει και πιο κατω.και αν δεν δεχτειτε εσεις,εχει αλλα κοροιδα ή λακαμαδες που δεχονται και θα δεχονται.και η αλλη επιλογη,ειναι οξω.διοτι αν θα δοκιμασετε να γινετε εσεις το αφεντικο,θα δειτε την γλυκα.......οταν εβαζαν 29% φορολογια σε αυτους,δεν μιλησατε-αντιδρασατε.......
sargio01 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Kαι ποιο ειναι το διακυβευμα απο αυτην την ιστορια; Οτι υπαρχουν καλοι και κακοι επιχειρηματιες; Ανακαλυψαμε την Αμερικη δηλαδη;Οχι, αυτό εξάλλου είναι λογικό.Το θέμα απο την ιστορία αυτή αλλά και του liverpool είναι οτι νομίζουν πως με αυτές τις μισθολογικές πρακτικές είναι που θα γίνουν πλούσιοι. (δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψιν την ιστορία του live, σ' αυτήν αναφέρεται το παράδειγμά μου...)
YourTrueLegend Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Οχι, αυτό εξάλλου είναι λογικό. Το θέμα απο την ιστορία αυτή αλλά και του liverpool είναι οτι νομίζουν πως αυτές οι μισθολογικές πρακτικές είναι που θα τους κάνουν πλούσιους. (δεν ξέρω αν έχεις υπ' όψιν την ιστορία του live, σ' αυτήν αναφέρεται το παράδειγμά μου...) Δεν ειναι παντου οπως τα λες. Υπαρχουν επιχειρησεις που παλευουν να επιβιωσουν σε μια οικονομια ακρως εχθρικη. Φορολογια στο θεο, οικονομικο κλιμα αρνητικο, κοσμος χωρις αγοραστικη δυναμη, αλλαγες σε επιπεδο νομοθεσιας καθε μερα με αποτελεσμα ο επιχειρηματιας (οπως και ο εργαζομενος) να μην μπορει να προγραμματισει τα βασικα πραγματα. Αυτα επηρεαζουν ολη την αλυσιδα απο τον επιχειρηματια ως τον εργαζομενο και τον πελατη. Σαφως υπαρχουν πολλοι που εκμεταλλευονται την κατασταση και βγαζουν υπερκερδη, αλλα πρεπει να ζει καποιος σε παραλληλο συμπαν για να μην εχει αντιληφθει οτι πεφτουν 1000δες λουκετα καθε χρονο, πολυ περισσοτερα απο αυτους που βγαζουν υπερκερδη πατωντας στην κριση. Δεν ειναι ολοι οι επιχειρηματιες-εργοδοτες λαμογια που κοιταν να αφαιμαξουν τον εργαζομενο για να γινουν παμπλουτοι. Ειναι πολλοι αυτοι που παλευουν να κρατησουν ζωντανη την επιχειρηση τους και κατ'επεκταση να ειναι σε θεση να δινουν και δουλεια στον κοσμακη με μικρο ή μεγαλυτερο μισθο. 3
sargio01 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Ναι, συμφωνώ όσο δεν πάει μαζί σου. Αναφέρθηκα απλά στις περιπτώσεις που προσπαθούν να μοιάσουν σ' αυτές της τελευταίας παραγράφου σου
NickTG Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Η αλήθεια είναι ότι νόμιζα ότι τα 580 είναι καθαρά και όχι μικτά. άρα 480 καθαρά. όπως πολύ σωστά αναφέρετε πιο πάνω. -όμως- αυτό που ισχύει στα εργοστάσια (και το ξέρω καλά) είναι 600 ευρώ. Τώρα μπορεί να υπάρχουν και ελάχιστα εργοστάστια που να δίνουν 480. Αλλά 3/4 δίνουν 580-600ευρώ. Ποια εργοστάσια δίνουν τόσο στην παραγωγή?
Πανος999 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Στα περισσοτερα εργοστασια δινουν τον κατωτατο..480 για κατω τν 24 κ 550-560 για 24+..Σε 3 εχω παει,δν τα λεω ετσι..
Πανος999 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Παγωτων,κρεατων.. Απλα να τονισω οτι οι μισθοι που ανεφερα,ειναι για 5νθημερο-8ωρο.. (Επειδη δεν εχω παρακολουθησει ολη τη συζητηση)
top904 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Σε εργοστασιο στην σινδο καθαρα στο χερι επερνα 490 δευτερα - σαββατο με βαρδιες πρωι,απογευμα, βραδυ. και τς υπερωριες θα της επαιρνα σε αδεια. Εδινα 120 ευρω τον μηνα σε βενζινη.
logistoulis Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Απλά από την στιγμή που δεν είναι με χαρτιά ούτε τίποτα και πήγε για να τους βοηθήσει ουσιαστικά , περίμενα πως θα έπρεπε να πάρει και ένα ποσό λίγο πιο μεγάλο. Παρόλα αυτά επειδή του έκαναν και πρόταση να τον προσλάβουν κανονικά κάποια στιγμή του είπαν πως το ημερομίσθιο του θα είναι μέχρι 20-22€ 26.18 είναι το κατώτατο ημερομίσθιο για ανειδίκευτο εργάτη πάνω από 25 ετών, άρα 22 ευρώ στο χέρι οι εργάτες έχουν υψηλότερο ωρομίσθιο από τους υπαλλήλους 2
SakislolGR Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Στα περισσοτερα εργοστασια δινουν τον κατωτατο.. 480 για κατω τν 24 κ 550-560 για 24+.. Σε 3 εχω παει,δν τα λεω ετσι.. άρα με επαληθεύεις. δλδ αυτό που είπα 580προς600 με 650 (αναλογα το εργοστασιο και την δουλεια) Σε εργοστασιο στην σινδο καθαρα στο χερι επερνα 490 δευτερα - σαββατο με βαρδιες πρωι,απογευμα, βραδυ. και τς υπερωριες θα της επαιρνα σε αδεια. Εδινα 120 ευρω τον μηνα σε βενζινη. Πάντα θα υπάρχουν μλκες που εκμεταλλεύονται. Ειδικά στην Βόρειο Ελλάδα που τα εργοστάσια είναι πολύ λίγα... για κατέβα Αθήνα σε βιομηχανική περιοχή...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα