Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημερα παιδια,

εχω μερικες αποριουλες πανω στην πτυχιακη μου σε joomla  που παλευω.

Οποιος μπορει να βοηθησει εστω και σε 1 ειναι υπεραρκετο!

1) Tι CSS κωδικα πρεπει να προσθεσω ετσι ωστε οταν ειναι Hover to submenu ναι παραμενει hovered και το menu? (σαν αλυσιδα δηλαδη το ανθρωπινο δυναμικο)

2) Στο slider που ειναι κατω απο το menu αν αλαξω και παω στην 2η φωτογραφια, οταν κανει hover στο menu (ανθρωπινο δυναμικο) δεν φαινονται τα submenu γιατι?

3) Με πιο Module μπορω οταν κλικαρω ενα menu item απο το menu μου αυτο να μπαινει στην κατηγορια αριστερα να βγαζει vertical το menu kai ta submenu που κλικαριστικε? 

4) Και τελευταιο, στο responsive τι κωδικα να βαλω ετσι ωστε οσα μενου εχουν submenu να βγαζει ενα + διπλα του και εφοσον πατηθει να βγαινουν τα submenun ετσι ωστε να μην γινεται αυτο το error που διχνω στην φωτογραφια? 

Συγγνωμη για το μεγαλο κειμενο παιδια πρωι πρωι, απλα πεδευμαι βραδυα τωρα με googlε searches tutorials και δεν εχω βρει ακρη σε αυτα. Σας ευχαριστω εκ των προτερων. Οποιαδηποτε βοηθεια υπεραρκετη.

ΥΓ> το λινκ που δουλευω ειναι http://devabout.aboutnet.gr/testtesttest/

post-403425-0-08605900-1495258637_thumb.jpg

post-403425-0-42130700-1495258639_thumb.jpg

post-403425-0-16382500-1495258641_thumb.jpg

post-403425-0-04450000-1495258643_thumb.jpg

Δημοσ.

1) Όταν κάνεις hover πάνω από ένα li item θα πρέπει με javascript να τους δίνεις μια κλάση πχ. active και να δίνεις το styling με το background εκεί.

2) To ul που περιέχει το μενού έχει χαμηλότερο z-index από τον slider.
Ο slider έχει 8 οπότε οτιδήποτε μεγαλύτερο από αυτό θα το κρατάει πιο ψηλά.

3) Θα χρειαστείς ένα menu module το οποίο θα το βάλεις σε ένα position στην sidebar, το οποίο δεν θα είναι visible στην αρχική αλλά στις εσωτερικές σελίδες.
Τέλος, για να μένουν ανοικτά τα link ίσως χρειαστεί να σκαλίσεις πράγματα παραπάνω με javascript.

4) Θα πρέπει να έχεις εξ αρχής ένα "+" icon το οποίο θα το κρύβεις στο desktop και θα το εμφανίζεις στο mobile.
Μπορείς εύκολα να το βάλεις σε ένα pseudoelement (:before ή :after).
Το hover επίσης δεν δουλεύει στο mobile οπότε καλό θα ήταν να πιάσεις την κλάση από το 1ο ερώτημα για να εμφανίζεις-εξαφανίζεις το μενού.

• Like 1
Δημοσ.

1) Όταν κάνεις hover πάνω από ένα li item θα πρέπει με javascript να τους δίνεις μια κλάση πχ. active και να δίνεις το styling με το background εκεί.

2) To ul που περιέχει το μενού έχει χαμηλότερο z-index από τον slider.

Ο slider έχει 8 οπότε οτιδήποτε μεγαλύτερο από αυτό θα το κρατάει πιο ψηλά.

3) Θα χρειαστείς ένα menu module το οποίο θα το βάλεις σε ένα position στην sidebar, το οποίο δεν θα είναι visible στην αρχική αλλά στις εσωτερικές σελίδες.

Τέλος, για να μένουν ανοικτά τα link ίσως χρειαστεί να σκαλίσεις πράγματα παραπάνω με javascript.

4) Θα πρέπει να έχεις εξ αρχής ένα "+" icon το οποίο θα το κρύβεις στο desktop και θα το εμφανίζεις στο mobile.

Μπορείς εύκολα να το βάλεις σε ένα pseudoelement (:before ή :after).

Το hover επίσης δεν δουλεύει στο mobile οπότε καλό θα ήταν να πιάσεις την κλάση από το 1ο ερώτημα για να εμφανίζεις-εξαφανίζεις το μενού.

Ευχαριστω για την γρηγορα απαντηση .

1) Στο active εχω βγαλει ακρη, στο hover ομως των submenu δεν μπορω να κρατησω hovered το κυριο menu

2) εβαλα 15 z-index ακομα το προβλημα επικρατει.

3) οκ

4) εννοω κατι τετοιο, να ειναι default μαζεμενο το menu και αν γινει κλικ να κανει expand.

post-403425-0-58719900-1495293453_thumb.jpg

Δημοσ.

1) Δεν μπορείς να κρατήσεις το background γιατί το ποντίκι σου φεύγει πάνω από το element.
Γιαυτό θα πρέπει με javascript να δίνεις μια κλάση πάνω από κάθε element που περνάει το ποντίκι σου.
Εκείνη την κλάση θα πρέπει να στυλάρεις όπως έχεις και την κλάση active τώρα.

2) Το z-index το χάνεις από το rule .nav > li:hover ul όπου το γυρνάς στο value 1.

4) Αν καταφέρεις το 1ο να το κάνεις δουλεύει τότε όλα θα γίνουν πιο εύκολα.
Απλά on hover θα είναι κλειστά όλα και onclick θα πέρνει την κλάση πχ. clicked και τότε μπορείς να έχεις το εξής: 
πχ.
.menu li ul {
 display: none;
}
.menu li.clicked ul {

display: block;
}

για να τα εμφανίζεις on click.*

Υπάρχει και πιο σύνθετος τρόπος που σου επιτρέπει να το κάνεις με css μόνο.
Link.png Site: https://css-tricks.com/the-checkbox-hack/

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Χερεται,

μπορει καποιος να με βοηθησει στο 3 και 4 να μου πει καποιο keyword κατι να κανω αναζητησεις να βρω λυση? Γιατι ειμαι ασχετος απο javascript 100% !

Ευχαριστω ..

Επεξ/σία από pokemonhunter

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...