Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Volta, GV100

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Εννοείται ότι ο αντικαταστάτης της 970 είναι η 1070, όπως της 980 είναι η 1080 και αντίστοιχα της 980Ti η 1080Ti. Και έτσι θα συνεχίσει να 'ναι.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 1,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
24 λεπτά πριν, phanispal είπε

Άρα πάλι σύμφωνα με τη λογική σου, κάθε φορά που επόμενη σειρά θα έχει επιδόσεις από το επόμενο tier level της προηγούμενης σειράς, θα πρέπει να ανεβαίνει ανάλογα και η τιμή.

Και άρα να φτάσουμε σε καμια δεκαετία να σκάμε 2.000€, 3.000€ και βάλε.

Κλαίω απλά.

Που εν τω μεταξύ όταν έλεγα ότι η 1070 ήταν αντικαταστάτης της 970, μου τα ζαλίσατε ότι δεν ήταν η 1070, αλλά η 1060.

Εγω δεν σου ανεφερα την λογικη μου σε καποιο υποθετικο/φανταστικο σεναριο.

Λεω πως ειχαν τα πραγματα σε αυτη την γενια με τους Πασχαληδες day one και ποσο στεκουν αυτα που λεει ο Psycho οτι γραφουν μερικοι για 1160.Γιατι και πριν βγουν οι Πασχαληδες πολλοι περιμεναν αναλογες τιμες με Maxwell και οταν ειδαν τις παραπανω τιμες τοτε εφαγαν τα λογια τους.

Μην εχετε μεγαλες απαιτησεις/προσδοκιες,μην πεσει κανενα rebrand και κλαιτε μετα.

Επισης μην ξεχνας οτι αλλο η 1060 3gb και αλλο η 1060 6gb που οι καλες υλοποιησεις πλησιαζαν τα 370ευρω.Στην προηγουμενη 960 ποτε δεν την ειχαμε δει να παιζει σε αυτα τα χρηματα γιατι τοσο επαιζε η 970.Ουτε ειπα πουθενα οτι ειναι λογικο και σωστο να φτασουμε να πληρωνουμε 1000ρικα για x80 μοντελο.

Οσο για το τελευταιο που λες εγω σου ειχα γραψει ποτε το παραπανω που γραφεις ή ο Psycho?Αν οχι τοτε γιατι με βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με αλλα ατομα?

Με βαζεις στο ιδιο τσουβαλι με τους αλλους,ενω γνωριζεις οτι εκανα προσωπικα μεταβαση(οπως και ο psycho)απο 970 σε 1070,αρα γνωριζουμε πολυ καλα ποιος ειναι ο αντικαταστατης ποιου απο πρωτο χερι.....

Δεν ξερω και δεν θυμαμαι τι μπαινει και γραφει ο καθε ακυρος στο forum.Ορισμενοι μπορει να ειχαν γραψει οτι αντικαταστασης της 970 ειναι η 1050ti που εχει και αυτη 4gb Vram,τι παει να πει αυτο οτι τον επαιρνε κανεις στα σοβαρα?

Οταν δεν υπαρχει ενεργο moderation αυτα συμβαινουν,μπαινει ο καθε πικραμενος πεταει την εξυπναδα του και μετα φευγει.

Και με τις νεες καρτες πρωτα ο Θεος οποτε βγουν παλι αυτο θα συμβει.Θα μαζευτει παλι κοσμος για να μαθει ποιες αξιζουν και σε τι αναλυσεις και χρηματα και μεσα σε αυτους θα ειναι και ορισμενοι που θα ερθουν μονο και μονο για να γραψουν τις κοτσανες τους.

Επεξ/σία από Fulgore

Η λογική ότι η 1070 καλώς κόστιζε 500€ επειδή η 970 που ήταν πιο αργή κόστιζε 400€, ότι η 1170 καλώς θα κοστίζει 600€ επειδή είναι πιο γρήγορη από την 1070, ότι η 1270 θα κοστίζει 700€ επειδή θα είναι πιο γρήγορη από την 1170, αντιλαμβάνεστε ότι είναι ανύπαρκτη.

Τα τελευταία χρόνια δεν πάμε καλά, το πράγμα ξεφεύγει με ταχείς ρυθμούς και δεν ξέρω κατά πόσο το αντιλαμβάνονται όλοι, ή κατά πόσο το έχουν αποδεχτεί, συνειδητά και μη.

Δεν υπήρχαν τέτοια margins μεταξύ σειρών και αντίστοιχων tier levels παλιότερα. Δεν υπήρχε αυτό το χάλι.

Αναρωτιέμαι πόσο μακριά έχει να πάει η βαλίτσα και τι θα καταφέρουν στο τέλος.

4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Η λογική ότι η 1070 καλώς κόστιζε 500€ επειδή η 970 που ήταν πιο αργή κόστιζε 400€, ότι η 1170 καλώς θα κοστίζει 600€ επειδή είναι πιο γρήγορη από την 1070, ότι η 1270 θα κοστίζει 700€ επειδή θα είναι πιο γρήγορη από την 1170, αντιλαμβάνεστε ότι είναι ανύπαρκτη.

Τα τελευταία χρόνια δεν πάμε καλά, το πράγμα ξεφεύγει με ταχείς ρυθμούς και δεν ξέρω κατά πόσο το αντιλαμβάνονται όλοι, ή κατά πόσο το έχουν αποδεχτεί, συνειδητά και μη.

Δεν υπήρχαν τέτοια margins μεταξύ σειρών και αντίστοιχων tier levels παλιότερα. Δεν υπήρχε αυτό το χάλι.

Αναρωτιέμαι πόσο μακριά έχει να πάει η βαλίτσα και τι θα καταφέρουν στο τέλος.

Αντε παλι τα ιδια?Να σου πω, οτι θελεις καταλαβαινεις?

Εγραψα πουθενα ή ειπα οτι καλως εκανε η 1070 και ειχε αυτη την αρχικη τιμη?Ειπα οτι αυτη ηταν η αρχικη τιμη της που την περιμεναν φθηνοτερα πολλοι σε σχεση με την προηγουμενη 970,δεν ειπα πουθενα οτι καλα εκανε και βγηκε ακριβοτερη.

Εγραψε κανεις στο θεμα αυτο οτι καλα κανει η nvidia και ανεβαζει τις τιμες στις καρτες?

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα(οπως και στην κοκκινη μερια)καλως ή κακως.

Παλιοτερα παντως η σειρα χ70 δεν αντεχε ποτε για πανω απο 1080p. Ουτε καν η πολυ ακριβοτερη 980 δεν ηταν αρκετη για 1440p 60fps.Μονο η 980ti ηταν αρκετη.

Εκει πατανε οι εταιρειες και εχουμε τις τιμες που εχουμε σε Pascal και Vega.

27 minutes ago, phanispal said:

Και τι μου σκότιζαν τις μπάλες τότε (οι άμπαλοι);

Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι, αλλά κάποιοι κάνουν λάθος γιατί βλέπουν την 1080 ας πούμε να είναι πιο γρήγορη από την 980Ti και την θεωρούν αντικαταστάτη της.

Ενώ αν ξέρεις την ονομασία στους πυρήνες ή το μέγεθός τους, ξέρεις ότι..

GM200(980Ti) -> GP102(1080Ti)

GM204(980) -> GP104(1080)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

3 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Αντε παλι τα ιδια?Να σου πω, οτι θελεις καταλαβαινεις?

Εγραψα πουθενα ή ειπα οτι καλως εκανε η 1070 και ειχε αυτη την αρχικη τιμη?Ειπα οτι αυτη ηταν η αρχικη τιμη της που την περιμεναν φθηνοτερα πολλοι σε σχεση με την προηγουμενη 970,δεν ειπα πουθενα οτι καλα εκανε και βγηκε ακριβοτερη.

Εγραψε κανεις στο θεμα αυτο οτι καλα κανει η nvidia και ανεβαζει τις τιμες στις καρτες?

Αυτη ειναι η πραγματικοτητα(οπως και στην κοκκινη μερια)καλως ή κακως.

Παλιοτερα παντως η σειρα χ70 δεν αντεχε ποτε για πανω απο 1080p. Ουτε καν η πολυ ακριβοτερη 980 δεν ηταν αρκετη για 1440p 60fps.Μονο η 980ti ηταν αρκετη.

Εκει πατανε οι εταιρειες και εχουμε τις τιμες που εχουμε σε Pascal και Vega.

Δεν είπα ότι είπες εσύ ή κάποιος άλλος αυτό το πράγμα.

Απλά εξέφρασα τον προβληματισμό μου, δεν απευθύνθηκα σε κάποιον.

1 λεπτό πριν, Psycho_Warhead είπε

Δεν ξέρω σε ποιους αναφέρεσαι, αλλά κάποιοι κάνουν λάθος γιατί βλέπουν την 1080 ας πούμε να είναι πιο γρήγορη από την 980Ti και την θεωρούν αντικαταστάτη της.

Ενώ αν ξέρεις την ονομασία στους πυρήνες ή το μέγεθός τους, ξέρεις ότι..

GM200(980Ti) -> GP102(1080Ti)

GM204(980) -> GP104(1080)

Δε θυμάμαι τώρα ποιοι τα έλεγαν, και βαριέμαι να ανατρέξω τόσο πίσω, δεν είναι αυτό το θέμα ούτως ή άλλως.

Είπα τι με προβληματίζει εμένα προσωπικά.

Επεξ/σία από phanispal

41 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Η 1070 παντως οταν πρωτο κυκλοφορησε που ειχε επιδοσεις ιδιες με 980ti ζητουσε κοντα 500ευρω(η δε Msi gaming απο γνωστα καταστηματα πλησιαζε τα 600ευρω),δεν κοστιζε οσο η 970 πριν απο αυτην αλλα πολλα παραπανω.

Κανονικά πρέπει να κοιτάς τις σχέσεις τιμής ανάμεσα σε 980ti-1070 και 970-1060, msrp στο launch. Γιατί αυτό που ενδιαφέρει, εμένα τουλάχιστον, είναι πόσο έπεσε η τιμή μιας κάρτας απόδοσης Χ. Δηλαδή πριν 2 χρόνια ήθελα 400€ ενώ τώρα θέλω 300€ (περίπου, τα νούμερα είναι για 970 και 1060 κατά προσέγγιση). Άρα αν η κάρτα αντίστοιχης απόδοσης στην σειρά 11ΧΧ δεν πέσει σε τιμή κάτω από 1060, και μάλιστα αρκετά, δεν πάμε καλά. 

Το πρόβλημα είναι ότι ανεβαίνουν και ανά bracket οι τιμές, όπως είπες πχ για 970-1070, αλλά δεν σχολίαζα αυτό αρχικά. Εννοείται ότι, ειδικά αν βγουν το '19, εγώ θέλω να δω τις επιδόσεις της 1080 στο bracket των ΧΧ60 στα 300€. 

• Like 1

Δεν ξερω τι θα κανει η Nvidia και η καθε nvidia γιαυτο και παρακολουθω τα εν λογω θεματα.

Αν πχ δω οτι θα κυκλοφορησει μονο η 1180 στα 899δολλαρια msrp και η 1170 στα 699δολλαρια(αρα σε ευρω και καλες υλοποιησεις ξεφευγει τρελα),τοτε θα αγορασω μια 1080.

Δεν θα κατσω να με γδυσει η καθε nvidia στις καρτες γραφικων.

Γιαυτο και δεν αγορασα ηδη μια 1080ti να τελειωνα με καρτα γραφικων.Γιατι δεν προκειται να δωσω 1000ρικο για αυτην.

Αν εβρισκα μια Strix 1080ti στα 750 θα την αγοραζα.

2 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

Εννοείται ότι, ειδικά αν βγουν το '19, εγώ θέλω να δω τις επιδόσεις της 1080 στο bracket των ΧΧ60 στα 300€. 

Το (άλλο) πρόβλημα είναι ότι όταν έχουμε τέτοιες καθυστερήσεις στα launches, τι να τις κάνεις τις επιδόσεις της 1080 το 2019 στα 300€, (ότ)αν για τα τότε παιχνίδια είναι ανεπαρκής;

Αυτό βέβαια συνδυάζεται και με το άλλο γνωστό πρόβλημα με τα ports, τα κακογραμμένα και βαριά παιχνίδια χωρίς ανάλογο αποτέλεσμα στον οπτικό τομέα κ.λπ..

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, phanispal είπε

Το (άλλο) πρόβλημα είναι ότι όταν έχουμε τέτοιες καθυστερήσεις στα launches, τι να τις κάνεις τις επιδόσεις της 1080 το 2019 στα 300€, (ότ)αν για τα τότε παιχνίδια είναι ανεπαρκής;

Αυτό βέβαια συνδυάζεται και με το άλλο γνωστό πρόβλημα με τα ports, τα κακογραμμένα και βαριά παιχνίδια χωρίς ανάλογο αποτέλεσμα στον οπτικό τομέα κ.λπ..

Γιαυτο και οι περισσοτεροι εχουν μεινει σε 1080p οθονες.Γιατι τους βγαινει πιο οικονομικα και απο πλευρας οθονης και απο πλευρας αναβαθμισεων.

Επισης αλλοι για παραδειγμα περιμενουν τις νεες καρτες για να παρουν φθηνοτερα τις υπαρχουσες απο αγγελιες που θα θελουν πολλοι να τις διωξουν οσο οσο(σε λογικα παντα πλαισια).

Ουτε εμενα μαρεσει αυτη η ανοδος τιμων αλλα δεν μπορω να κανω κατι για αυτο περαν του να εχω χαμηλες προσδοκιες για το οικονομικο κομματι και απο εκει και περα να περιμενω επισημη ανακοινωση για να αγορασω αναλογα.

Επεξ/σία από Fulgore
  • Like 1

Σωστά, αλλά ακόμα και για 1440p 75hz δεν θα χαλούσαν κάποιον οι επιδόσεις της 1080 στα 300€ με μια 1160. Όποιος θέλει να είναι στο bleeding edge των οθονών έχει ήδη απύθμενες τσέπες, δεν ασχολείται με τέτοια. 

Αν η Nvidia πάει τις ΧΧ60 400€ και τις ΧΧ80 800€ μπορούν να τις χαρούν μόνοι τους, εικάζω ότι θα βρωμάει ο τόπος από μεταχειρισμένες Pascal, Polaris και Vega για πολλά χρόνια. Μια 1080ti θα είναι relevant για μέχρι 1440p 75hz για πολλά χρόνια, ειδικά αν με τα χρόνια αρχίσει να πηγαίνει προς το 500άρικο και κάτω. Το raytracing θα είναι ήδη βαρύ και για τις καινούργιες, δεν παίζει να μην είναι απλά ένα option στις ρυθμίσεις αλά Hairworks. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 λεπτά πριν, mindtrapper είπε

δεν θα χαλούσαν κάποιον οι επιδόσεις της 1080 στα 300€ με μια 1160.

Δεν ειναι το θεμα του τι χαλαει τον καθενα.Το θεμα ειναι οτι η σειρα x60 τα τελευταια χρονια απο την 560 και 660 εχει φτασει στην 1060 και τιμη(για την 6αρα εκδοση)τα 300-360+ευρω(αναλογα την υλοποιηση).

Βεβαια απο την αλλη ποτε η σειρα -60 δεν μπορουσε να σηκωσει παιχνιδια σε 1440p 60fps ενω πλεον μπορει(εστω και σε medium-high).

Ολα σχετικα ειναι,αλλα το μονο σιγουρο οτι δεν προβλεπω χαμηλες τιμες. Μην ξεχνας οτι αν οι νεες καρτες εχουν τιμες ιδιες και λιγο χαμηλοτερες απο Pascal,αυτο θα σημαινει τεραστια χασουρα για οποιον πουλησει pascal για να παει στην νεα σειρα,κοινως τεραστιες απωλειες στα μεταχειρισμενα.

Ασε που παιζουν παρα πολλοι παραγοντες στην τελικη τιμη της καρτας που θα φτασει στα ραφια περαν του MSRP.

Παιζει ρολο αν την καρτα την αγορασεις τις πρωτες μερες που θα υπαρχει αυξημενη ζητηση αλλα χαμηλη διαθεσιμοτητα(προσφορα).

Παιζει ρολο τι υλοποιηση και ποιας εταιρειας θα παρεις.

Παιζει ρολο απο ποιο καταστημα/site θα αγορασεις.

Παιζει ρολο αν θα εχει διαφορετικα μοντελα(οπως η 1060 στην vram).

Μπορει πχ ο Jensen να πει 350δολλαρια msrp και στα ραφια να τις δουμε τις 1170 550-600ευρω.

Επεξ/σία από Fulgore

Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα για την Nvidia γιατί αν πάνε την 1160 400€ ή και πάνω για καλές υλοποιήσεις για ποιον λόγο ακριβώς να μην πάρει κάποιος μια 1080 που θα πέσει στην ίδια τιμή ή και πιο κάτω; Ειδικά αν έχει ακόμα εγγύηση κανένα 6μηνο και πάνω. 

Η νέα σειρά έχει να ανταγωνιστεί την Pascal, είναι πολύ χειρότερο να μην έχουν καλές πωλήσεις πάρα να πρέπει να πουλήσεις φτηνά την παλιά σου Pascal. Από θέμα τιμής μετοχής και γκρίνια από shareholders εννοώ. Γι αυτό προσωπικά πιστεύω κάνουν λάθος που περιμένουν τόσο πολύ (για να ξεπουλήσουν τις εκατομμύρια Pascal που έχουν, θεωρητικά) πριν βγάλουν νέα σειρά. Στην ουσία αυξάνουν μόνοι τους τον μελλοντικό ανταγωνισμό τους. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

16 λεπτά πριν, Fulgore είπε

Βεβαια απο την αλλη ποτε η σειρα -60 δεν μπορουσε να σηκωσει παιχνιδια σε 1440p 60fps ενω πλεον μπορει(εστω και σε medium-high).

Αυτό που βάζεις στη συνάρτηση και τις αναλύσεις είναι άτοπο κατά τη γνώμη μου.

Είναι προφανές ότι όσο περνούν τα χρόνια και αυξάνονται οι επιδόσεις, τόσο πιο εύκολο θα είναι για μια κάρτα να τρέχει στην ίδια δεδομένη ανάλυση.

Αυτή η σύγκριση θα είχε νόημα αν με τις αυξήσεις στις επιδόσεις αυξάνονταν αναλογικά και οι αναλύσεις, κάτι που προφανώς δεν είναι εφικτό, αφού μετά το 1080p η επόμενη «βασική» ανάλυση είναι το 4Κ. Το 1200p, το 1440p, 21:9 και άλλες τέτοιες αναλύσεις και formats έχουν τόσο μικρό μερίδιο στην αγορά που παρόλο που έχω 1440p monitor δεν τα βάζω στην ίδια εξίσωση.

Δεν έχει να λέει κάτι δηλαδή το ότι το 2022 θα μπορώ επιτέλους με την 1250 να παίξω σε 1440p σε high settings.

Επεξ/σία από phanispal

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...