Προς το περιεχόμενο

NVIDIA Volta, GV100

Psycho_Warhead

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Επειδή κοίταξα για αυτό το λέω... Όσοι τίτλοι παίζουν ~60 fps σε 4Κ με την 1080ti, στην καλύτερη έχουν περίπου 120fps σε 1440p (και σε άλλες περιπτώσεις γύρω στα 100). Όχι ότι πάλι είναι χαμηλά, απλά ας πούμε ότι δεν αξιοποιείται πλήρως το refresh rate της οθόνης. Και αυτά αφορούν games διετίας σχεδόν πλέον. Με τον καιρό ανεβαίνουν οι απαιτήσεις. Και φυσικά πάντα παίζει ρόλο και ο παράγοντας cpu όταν μιλάμε για τόσο ψηλά refresh rates.

http://www.guru3d.com/articles_pages/asus_rog_strix_geforce_gtx_1080_ti_review,1.html

Επεξ/σία από naruto14
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Είναι επειδή αν κάνει σε 4Κ 53fps θα πεις, ε εντάξει, πολύ κοντά σε 60 fps. Ενώ αν κάνεις μια μέθοδο των τριών και το 53/60 το κάνεις 127 fps θα πεις, τι 144fps, ούτε τα 130 δεν πιάνει. :)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Για 144Hz δεν μπορω να μιλησω αλλα για 4k μπορω και μαλιστα εχω γινει ειδικος με τοσα χρονια στην πλατη :P

Εχει ακομη ψωμακια η 1080Ti για ανετα 60αρια αλλα ειναι με διαφορα η μονη gpu που μπορει να ισχυριστει οτι τα "εχει" πανω κατω.. 

Τα μεγαλα προβληματα ηταν στο Wildlands, Watch Dogs 2  και στο Mass Effect Andromeda σε 4k/ultra. Ειδικα στα 2 πρωτα γονατιζει με τα αναλογα settings αν ανεβασεις και draw distance.. 

Αλλα γενικοτερα επειδη και με 980Ti SLi και με 970 SLi την ειχα διαχειριστει παλιοτερα την αναλυση, η επαρκεια μνημης και η διαθεσιμη μνημη της εκαναν την διαφορα σε σχεση με τα SLi που μπορει σε raw framerate να την ξεπερναγαν σε καποιες περιπτωσεις αλλα ειχαν σε καποια παιχνιδια stutter issues λογω μη επαρκους διαθεσιμης μνημης.

υ.γ Και οκ ετσι ειναι ριχνεις κατι που θεωρεις οτι κανει την μικροτερη διαφορα και τελειωνεις πιανοντας το επιθυμητο framerate.. Βασικα αν ειμαι κοντα στο επιθυμητο framerate και απο κατω να ειμαι αν εχω καλα frametimes δεν με ενδιαφερει καθολου.. Δεν εχω ψυχαναγκασμο να βλεπω κολλημενο ενα νουμερο στην οθονη η εμπειρια μετραει οταν παιζεις..

υ.γ 2 Και ενταξει παιδια λιγο να σκεφτομαστε τι ζηταμε.. Και μονο οτι υπαρχει καρτα που παλευει αυτη την στιγμη τα 60αρια σε 4k ειναι εντυπωσιακο.. Πλεον οι αναλυσεις ανεβαινουν εκθετικα, δεν ειναι μεταπηδω απο 1024x768 σε 1280x960(1024) και μετα σε 1600x1200 και 1920x1080. Απο εκει και περα και το 2560x1440 παλευτηκε σχετικα γρηγορα, αλλα πλεον το 4k και αργοτερα το 8k θα θελησουν περισσοτερο χρονο να καλυφθουν και ειδικα σε μεγαλο framerate με βαση τα κατασκευαστικα ορια και την υπαρχουσα τεχνολογια και πως αυτη εξελισσεται.. 

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 1

Τι να τις κάνουμε τις αναλύσεις, οι φωτοσκιάσεις πρέπει να βελτιωθούν αρκετά. Ένα CGI video σε 720P κάνει σκόνη οποιοδήποτε σημερινό παιχνίδι σε 4Κ.

• Like 4

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν ξέρω γιατί τα τελευταία χρόνια προσπαθούν όλοι να πλασάρουν το 4K ενώ πραγματικά δεν υπάρχει hardware να το υποστηρίξει αξιοπρεπώς εκτός από την 1080ti. Πλασάρεται και στις κονσόλες με το xbox one x... Μια 1060 έχει άνετα 4k στα 30 fps με τα κονσολοsettings. Το 1440p για μένα είναι το sweet spot. Μπορεί να μην έχει την τεράστια διαφορά από το 1080p, αλλά είναι αρκετά πιο προσβάσιμο για hardware και χτυπάς και πιο εύκολα μεγαλύτερα frame rates. 

Από τις κάρτες που θα βγουν σύντομα μόνο η 2080 θα κουτσοπαλευει τα νέα 4K 144Hz monitors. Η 2080ti θα είναι η ιδανικότερη περίπτωση για αυτά μέχρι την επόμενη γενιά της Nvidia (φυσικά εξαιρώντας τα sli). 

Επεξ/σία από naruto14

Δεν γνωρίζω αν ειπώθηκε πριν αλλά τελικά ούτε Ampere θα ονομάζονται τελικά αλλά Turing

https://www.reuters.com/article/us-nvidia-results-research/frenzied-demand-for-nvidias-graphic-chips-shoot-prices-through-the-roof-idUSKBN1FT2AW

Προτιμώ το Ampere προσωπικά γιατί έχει σχέση με το ρεύμα και ταιριάζει καλύτερα. Κλάιν το πως θα τις πουν βέβαια, το θέμα είναι να τις βρούμε σε σωστές τιμές.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Δεν νομιζω οτι πλασαρεται η αναλυση και γενικοτερο το 4k UHD προτυπο ξεχωριστα και περισσοτερο απο οτι αλλες φορες και ειδικα στα PC. Οπως και με τις HD Ready και τις Full HD και αλλα προτυπα παλιοτερα απλα συνυπαρχει γιατι εξελισσεται η τεχνολογια. 

Το αν το χρειαζομαστε ή οχι ειναι αλλο καπελο και προσωπικα θεωρω οτι δεν χρειαζεται να συγχεουμε την εξελιξη των γραφικων με τις εκαστοτε αναλυσεις. Με λιγα λογια δηλαδη καλο θα ειναι να εστιαζουμε στο τι θεωρουμε την καλυτερη gaming εμπειρια για τα δικα μας δεδομενα και να επενδυουμε αναλογα. Απο επιλογες αλλο τιποτα. Αλλος γουσταρει 4k, αλλος θελει τιγκα frames, αλλος θελει widescreen π.χ .. Βρισκεις τι σε ενδιαφερει περισσοτερο και κινησε αναλογα. Δεν σημαινει οτι επειδη θα βγαλει 4k/144Hz μονιτορ πρεπει να αρχισω να τρελαινομαι που δεν υπαρχουν καρτες στην αγορα να το υποστηριξουν. Αυτο ειναι προβλημα του κατασκευαστη οχι δικο μου. Αν θα επιλεξω να επενδυσω εγω ειναι δικο μου θεμα αλλα θα πρεπει να γνωριζω τι κανω..

Οι κονσολες το υποστηριζουν γιατι υπαρχει ενα λανσαρισμα των 4k τηλεορασεων πιο μαζικα στην αγορα εδω και αρκετο καιρο αφου εγιναν πιο προσιτες τιμολογιακα, οποτε το προβλημα θεωρω οσο αφορα αυτες ηταν η εντελως λανθασμενη αρχιτεκτονικη που ειχαν εξ αρχης και αναγκαστηκαν και οι δυο να βγαλουν καινουρια μοντελα και οχι τοσο η αναλυση. Ακομη και σημερα πιο πολυ θεμα υποστηριξης ειναι παρα να παιξει καποιος σε κονσολα σε 4k..

Επισης στο PC που κατεξοχην σε τετοιες περιπτωσεις οδηγει τις εξελιξεις απλα υπαρχει σαν λυση και προωθειται αναλογα καθως περναει ο καιρος. Αυτο ελειπε να μην οδηγουσε τις εξελιξεις και αυτος ο χωρος αν ειναι να το κλεισουν το μαγαζακι και την πλατφορμα και να μεινουμε με τις κονσολες..

Δεν βλεπω ομως καποιο ιδιαιτερο σπρωξιμο ειδικα για τον gaming χωρο στο 4k.. Στον κινηματογραφο σαφως και οδηγει τις εξελιξεις πλεον και υπαρχει ακομη format war ..

Στα pc συνυπαρχει μαζι με τις υπολοιπες αναλυσεις και τα υπολοιπα μονιτορ και σαφεστατα δεν αποτελει την μονη ταση.. Και 5k μονιτορ υπαρχουν για γραφιστικους λογους και οχι μονο και 8k θα ερθουν συντομοτερα απο οτι ισως χρειαζεται και WFHD/WQHD μονιτορ βλεπω να βγαινουν κατα κορον με νεα πανελς οποτε η δικη μου αποψη ειναι οτι δεν χρειαζεται να δινουμε ιδιαιτερη εμφαση σε κατι που δεν μας απασχολει..

Και γενικοτερα τα μονιτορ και ο εξοπλισμος ειναι συνηθης τακτικη να προηγουνται των εξελιξεων σε καρτες γραφικων και ιστορικα να το δουμε.. Τωρα αν καποιος θελει να παρει ενα 4k/144Hz μονιτορ και περιμενει αυριο να μπορεσει να παιξει ε προφανως καλο θα ηταν να το σκεφτει αν δεν το βλεπει σαν επενδυση.

Επεξ/σία από d4ydr33m3r
  • Like 2

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Έχει μια λογική .. 

Nvidia may reveal dedicated ‘Turing’ cryptocurrency mining cards in March

Why? The Turing code name stems from Alan Turing, an English computer scientist, theoretical biologist, mathematician, and cryptanalyst. The use of his name for a class of add-in GPU cards dedicated to cryptocurrency mining makes sense given his work on cryptography. He helped crack coded messages sent by the Nazis, contributing to the Allies winning World War II. 

https://www.digitaltrends.com/computing/nvidia-turing-ampere-graphics-cards-gtc-2018/

Επεξ/σία από mcrae13

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...