Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Καλησπερα, 

Ενας φιλος μου εδωσε το λαπτοπ του για να το κανω format. Οταν το ανοιγω μπαινει κανονικα στο bios και επειτα βγαζει Link.png Site: αυτη  την οθονη. Οταν παω να το κανω format σε windows 10 (απο 8) παει σε Link.png Site: αυτη  την οθονη και κολλαει εκει. Στην αρχη σκεφτηκα μηπως ειναι θεμα των windows και δοκιμασα format με windows 7 αλλα παλι το ιδιο. Υπαρχει καποιος που γνωριζει τι πρεπει να κανω; 

Ευχαριστω.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ποιο laptop είναι αυτό?

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Ποιο laptop είναι αυτό?

Καλησπερα,

δε σε καταλαβαινω, ακριβως πανω στον τιτλο αναφερω το ονομα του λαπτοπ.

Επισκέπτης
Δημοσ.

Λάθος συγνώμη, δε το είδα, πως θέλεις να κάνεις εγκατάσταση με cd/dvd ή κάτι άλλο? ή προσπαθείς να κάνεις αναβάθμιση και σου βγάζει αυτές τις οθόνες??

Αρχεία δε θέλει να κρατήσει ο φίλος σου??

Δημοσ.

Μπες στο BIOS (με το F2 αν θυμάμαι καλά στα acer) και δες το boot order.

Επίσης κοίταξε αν υπάρχει επιλογή (γενικά σε κάποια καρτέλα) να ενεργοποιήσεις το πλήκτρο για το boot menu (F12) μιας και το έχω πετύχει αρκετές φορές στα Acer να το έχουν κλειστό.

Τέλος κλείσε το secure boot για λίγο.

Από εκεί και έπειτα κάνεις boot στο usb/dvd με τα Windows και (λογικά) θα συνεχίσεις με τον γνωστό και κλασσικό τρόπο για να περάσεις τα Windows.

Δημοσ.

Λάθος συγνώμη, δε το είδα, πως θέλεις να κάνεις εγκατάσταση με cd/dvd ή κάτι άλλο? ή προσπαθείς να κάνεις αναβάθμιση και σου βγάζει αυτές τις οθόνες??

Αρχεία δε θέλει να κρατήσει ο φίλος σου??

Εχω κανει bootable USB με το προγραμμα RUFUS. Αυτο δε νομιζω να ειναι θεμα γιατι προσφατα εκανα format το δικο μου PC (σταθερος) χωρις κανενα προβλημα. Ξαναλεω format, οχι αναβαθμιση. Επισης οχι δε θελει να κρατησει κατι αν και δε ξερω αν χρησιμευει καπου αυτο.

Μπες στο BIOS (με το F2 αν θυμάμαι καλά στα acer) και δες το boot order.

Επίσης κοίταξε αν υπάρχει επιλογή (γενικά σε κάποια καρτέλα) να ενεργοποιήσεις το πλήκτρο για το boot menu (F12) μιας και το έχω πετύχει αρκετές φορές στα Acer να το έχουν κλειστό.

Τέλος κλείσε το secure boot για λίγο.

Από εκεί και έπειτα κάνεις boot στο usb/dvd με τα Windows και (λογικά) θα συνεχίσεις με τον γνωστό και κλασσικό τρόπο για να περάσεις τα Windows.

Προφανως για να φτανω στο σημειο να μου βγαζει Link.png Site: αυτη την εικονα εχω κανει ολα τα παραπανω που ειπες. Το θεμα μου ειναι οτι κολλαει σε αυτο το σημειο και οσο και να το αφησω δεν γινεται τιποτα. Δε μπορει να προχωρησει η διαδικασια του format.

Δημοσ.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν φαίνεται να έχει κάνει boot από το usb.

Κανονικά θα σου βγάλει μια μπάρα "Windows is loading files" και έπειτα θα βγάλει το κλασσικό loading που έχουν τα Windows (π.χ στα 8.1/10 τις μπίλιες που κάνουν κύκλο) και θα σε βγάλει για επιλογή Γλώσσας/Περιοχής/κτλ.

Επίσης, έχεις κοιτάξει για υγεία δίσκου;

Επισκέπτης
Δημοσ.

ok , καλύτερα δοκίμασε με τις απαραίτητες ρυθμίσεις στο bios όπως σου έγραψε παραπάνω αλλά από dvd και όχι από το usb 2 ή 3 και θα το κάνεις.

Δημοσ.

Το θέμα όμως είναι ότι δεν φαίνεται να έχει κάνει boot από το usb.

Κανονικά θα σου βγάλει μια μπάρα "Windows is loading files" και έπειτα θα βγάλει το κλασσικό loading που έχουν τα Windows (π.χ στα 8.1/10 τις μπίλιες που κάνουν κύκλο) και θα σε βγάλει για επιλογή Γλώσσας/Περιοχής/κτλ.

Επίσης, έχεις κοιτάξει για υγεία δίσκου;

Ναι οταν βγαζει αυτη τη μπαρα που λες, με βγαζει να διαλεξω γλωσσα κτλπ και επειτα freez-αρει εκει και δε συνεχιζει στο επομενο window. Για υγεια δισκου οχι δεν εχω κοιταξει, διοτι δε ξερω πως.

Δημοσ.

Για δες τίποτα επιλογή για Uefi/Legacy στο BIOS, ίσως να κολλάει και από εκεί.

Για την υγεία, βγάλε τον σκληρό δίσκο (ελπίζω να βγαίνει εύκολα) και σύνδεσέ τον στο δικό σου pc.

Μπες στα Windows κανονικά (τα δικά σου εννοώ) και βάλε το Hard Disk Sentinel (το trial αρκεί), η άλλη επιλογή είναι να μπεις στα windows του laptop (μιας και δεν τα έχεις σβήσει ακόμα) και βάλε εκεί το hard disk sentinel.

Δημοσ.

Για δες τίποτα επιλογή για Uefi/Legacy στο BIOS, ίσως να κολλάει και από εκεί.

Για την υγεία, βγάλε τον σκληρό δίσκο (ελπίζω να βγαίνει εύκολα) και σύνδεσέ τον στο δικό σου pc.

Μπες στα Windows κανονικά (τα δικά σου εννοώ) και βάλε το Hard Disk Sentinel (το trial αρκεί), η άλλη επιλογή είναι να μπεις στα windows του laptop (μιας και δεν τα έχεις σβήσει ακόμα) και βάλε εκεί το hard disk sentinel.

Γινεται να συνδεσω τον σκληρο του laptop με σταθερο PC; 

Δημοσ.

Ναι γίνεταi.

Με τον ίδιο κλασσικό τρόπο που συνδέεις τους Sata δίσκους..

Θα το κοιταξω. Σ ευχαριστω για την βοηθεια.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν γίνεται να φριζάρει λόγω δίσκου - αφού δεν έχει καν ξεκινήσει η διαδικασία του φορμάτ - δεν δείχνει να έχει μπουτάρει από Usb.

Πιο πιθανό το κόβω πάντως να προσπαθείς να τραβήξεις recovery και να φριζάρει από τυχόν έλλειψη/διαγραφή του αντίστοιχου partition.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...