Προς το περιεχόμενο

Υπολογιστής χωρίς κουτί.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημέρα,

εδώ και μερικούς μήνες έχω φτιάξει έναν υπολογιστή που είναι χύμα μέσα σε ένα έπιπλο-ντουλάπι τηλεόρασης στο σαλόνι. Ο υπολογιστής είναι χύμα μέσα χωρίς κουτί, αλλά στο ντουλάπι έχουν γίνει οι ανάλογες modες με ανεμιστήρες και panel με κουμπιά on/off reset.

Η ερώτηση μου είναι η εξής:

Επειδή η μητρική ακουμπάει μέσα στο ξύλινο ντουλάπι και δεν είναι σε μεταλλικό κουτί υπολογιστή (με standoffs κτλ κτλ) υπάρχει περίπτωση να έχω πρόβλημα με βραχυκύκλωμα λόγο grounding η στατικού ηλεκτρισμού?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ίσως προκύψει πρόβλημα. Έχω κάνει κι εγώ την ίδια πατέντα και για αποφυγή τέτοιου ατυχήματος έχω ενώσει ένα καλώδιο από την μητρική αλλά και την κάρτα γραφικών με το εξωτερικό περίβλημα του τροφοδοτικού.

• Like 1

Ίσως προκύψει πρόβλημα. Έχω κάνει κι εγώ την ίδια πατέντα και για αποφυγή τέτοιου ατυχήματος έχω ενώσει ένα καλώδιο από την μητρική αλλά και την κάρτα γραφικών με το εξωτερικό περίβλημα του τροφοδοτικού.

Μα το ντουλάπι δεν είναι ξύλινο; Πως μπορεί να βραχυκυκλωσει κάτι;
  • Like 1

Μα το ντουλάπι δεν είναι ξύλινο; Πως μπορεί να βραχυκυκλωσει κάτι;

Δεν εννοώ απ'το ντουλάπι. Πες ότι αναπτύχθηκε στατικός ηλεκτρισμός απ'τον αέρα, πες ότι κάτι πάει στραβά στη μητρική, πες ότι κουνήθηκε κάτι κατά λάθος, μπλα μπλα...

Καλύτερα να προφυλάξεις τη μητρική απ'το να την κλαις :)

• Like 2

Το ξύλο, είτε το σκέτο είτε το βερνικωμένο, όπως πχ ένα έπιπλο, ούτε αγώγιμο είναι ούτε απ όσο γνωρίζω μπορεί να συγκρατήσει στατικό ηλεκτρισμό. Οπότε απο αυτή την άποψη δέν υπάρχει πρόβλημα να ακουμπά η μητρική απευθείας στο ξύλο.

Ακόμα και αν αναπτυχθεί κάποιος στατικός ηλεκτρισμός, όλα σημεία της μητρικής που συνδέονται στο 0V (μαύρα καλώδια του τροφοδοτικού) είναι επίσης και γειωμένα στην ηλεκτρολογική γείωση (μέσω του τροφοδοτικού) οπότε εκ των πραγμάτων όποιος στατικός ηλεκτρισμός δημιουργηθεί θα διοχετευθεί άμεσα προς τη γείωση και θα μηδενιστεί.

Παρόλα αυτά δέν είναι κακή ιδεα να βάλεις κάποια μικρά standoffs στις τρύπες που κανονικά μπάινουν οι βίδες στήριξης. Μπορείς να βάλεις πλαστικά ποδαράκια σαν αυτά:

6mm-font-b-Plastic-b-font-Parts-font-b-P

Ο λόγος είναι οτι και υγρασίες μπορεί να αναπτυχθούν στο ξύλο με τον καιρό, αλλά και σκόνες. Με τα ποδαράκια το κάτω μέρος της μητρικής θα παραμείνει καθαρό

• Like 4

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...