Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Την κατάλληλη περίοδο, λίγο πριν τις καλοκαιρινές διακοπές, επέλεξε η Olympus για να παρουσιάσει τη νέα της “σκληρή” ψηφιακή φωτογραφική μηχανή.

Η νέα point-and-shoot Tough TG-5 αποτελεί μία πολύ καλή λύση για όσους αποζητούν μία ανθεκτική στις μικρές πτώσεις και στην κακομεταχείριση (είναι dust-proof, crush-proof και freezer-proof) ψηφιακή φωτογραφική μηχανή, η οποία επιπλέον είναι και water-proof (αντέχει στο νερό και σε βάθος έως και 15 μέτρων περίπου). Η rugged Tough TG-5 βασίζεται σε αισθητήρα 1/ 2.3” CMOS ανάλυσης 12 Megapixels, στον επεξεργαστή εικόνας TruePic III και έχει σύστημα φακών 25-100mm (f/2.0, wide-angle). Επίσης εξοπλίζεται με σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας και το ISO μπορεί να φτάσει έως και στα 12800.

Στα πλεονεκτήματα της βρίσκεται η δυνατότητα εγγραφής video με ανάλυση 4K στα 25fps ή 30fps, καθώς και με ανάλυση 1080p στα 25fps, 30fps, 50fps, 60fps ή και 120fps (για slow motion video). Στον εξοπλισμό της περιλαμβάνεται επίσης GPS, δυνατότητα λήψης σε RAW+JPEG, WiFi (καθιστά απλή υπόθεση τη μεταφορά φωτογραφιών από τη μηχανή στο κινητό σας) και οθόνη LCD με διαγώνιο 3,0 ιντσών.

Η κάμερα πρόκειται να κυκλοφορήσει τον Ιούνιο με τιμή $449,99. Όσοι επίσης θέλουν πρόσθετη προστασία, μπορούν να προμηθευτούν μία ειδική αδιάβροχη θήκη (προστατεύει τη μηχανή στο νερό σε βάθος έως και 45 μέτρων περίπου) έναντι $299,99.

Link.png Site: Engadget

Δημοσ.

Το θέμα είναι να αντέχει και στο θαλασσινό νερό !!!

Η συγκεκριμένη σειρά είναι και για θαλασσινό νερό

• Like 2
Δημοσ.

Το θέμα είναι να αντέχει και στο θαλασσινό νερό !!!

Για το θαλασσινο ειναι ,οπως ολα τα ειδη μετα θελουν ξεπλυμα  με γλυκο νερο .

• Like 1
Δημοσ.

Να γνωριζετε οτι οι περισσοτερες μηχανες αυτης της κατηγοριας καποια στιγμη θα σας προδοσουν (θα μπει νερο) αν γινεται συχνη χρηση μεσα στο νερο.

• Like 1
Δημοσ.

Με τον 1/2,3" δε πας και μακριά. Ιδίως στα... 15-45 μέτρα κάτω απ' το νερό, όπου έχει και εξαιρετική φωτεινότητα (irony). Νομίζω πως έχει έρθει ο καιρός να κάνουν τους 1" στάνταρ στην κατηγορία.

Κατά τ' άλλα χαίρομαι που δε μπήκαν στο τρυπάκι της απειροποίησης των megapixels.

• Like 2
Επισκέπτης
Δημοσ.

Παιδιά να πω ότι είμαι κάτοχος του προ-προηγούμενου μοντέλου και του έχω κάνει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε σε θάλασσα και πισίνες εδώ και 4 χρόνια. Έχει πέσει ακόμη και πάνω σε βράχο με φόρα και δεν έπαθε τίποτα. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι από αντοχή σκίζει. Μακάρι να έσκιζε και από ποιότητα εικόνας. Εκεί παιδιά είναι πραγματικά πολύ χάλια η κατάσταση. Φαντάζομαι ότι το νέο μοντέλο θα είναι πολύ βελτιωμένο σε αυτό το κομμάτι, αλλά για τα 450 δολάρια σίγουρα θα είναι και πάλι χάλια...

Δημοσ.

Παιδιά να πω ότι είμαι κάτοχος του προ-προηγούμενου μοντέλου και του έχω κάνει ό,τι μπορείτε να φανταστείτε σε θάλασσα και πισίνες εδώ και 4 χρόνια. Έχει πέσει ακόμη και πάνω σε βράχο με φόρα και δεν έπαθε τίποτα. Ως εκ τούτου, θεωρώ ότι από αντοχή σκίζει. Μακάρι να έσκιζε και από ποιότητα εικόνας. Εκεί παιδιά είναι πραγματικά πολύ χάλια η κατάσταση. Φαντάζομαι ότι το νέο μοντέλο θα είναι πολύ βελτιωμένο σε αυτό το κομμάτι, αλλά για τα 450 δολάρια σίγουρα θα είναι και πάλι χάλια...

Δεν ξέρω σε τι συνθήκες έβγαζες και ήταν χάλια το αποτέλεσμα, αλλά η μ-Tough 6000 που είχα εγώ έβγαζε εξαιρετικές φωτογραφίες ειδικά τα πρώτα χρόνια. Βέβαια μετά από μερικά χρόνια χρήσης έβγαλε μπόλικα προβλήματα (η ποιότητα εικόνας είχε πέσει αισθητά, δεν ανταποκρινόταν σωστά το shoot ενώ προς το τέλος όταν την απενεργοποιούσες μερικές φορές δεν έκλεινε το προστατευτικό του φακού) αλλά σε κάθε περίπτωση θα έλεγα ότι τα έβγαλε τα λεφτά της και με το παραπάνω

Δημοσ.

Για το θαλασσινο ειναι ,οπως ολα τα ειδη μετα θελουν ξεπλυμα  με γλυκο νερο .

Το ίδιο ισχύει και με τα αδιάβροχα κινητά; Θέλω να πω, μπορείς να τα χρησιμοποιείς για υποθαλάσσιες λήψεις (εντός προδιαγραφών πάντα) και μετά να τα ξεπλένεις με νερό και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; 

Δημοσ.

Το ίδιο ισχύει και με τα αδιάβροχα κινητά; Θέλω να πω, μπορείς να τα χρησιμοποιείς για υποθαλάσσιες λήψεις (εντός προδιαγραφών πάντα) και μετά να τα ξεπλένεις με νερό και να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο; 

Δεν ξερω για τα κινητα .

Επειδη εχω αντιστοιχο μοντελο της  panasonic με την καμερα του τοπικ   και την εχω κατεβασει  μεχρι 15 μετρα σε scuba παρολο που οι προδιαγραφες ειναι για 10 μετρα  δεν ειχε κανενα προβλημα .

Επισης μου εχει πεσει απο 5 μετρα σε βραχια   μεσα σε φαραγγι και περα απο γρατζουνιες δεν εχει αλλο θεμα καθως και την εχω παει σε -15 βαθμους και επισης δεν ειχε κανενα προβλημα .

Το ξεπλυμα με γλυκο νερο αφορα κυριως τις φλαντζες  και ισχυει για καθε κομματι του εξοπλισμου που ερχεται σε επαφη μαζι του σε διαφορες δραστηριοτητες που περιλαμβανουν  επαφη θαλασσινο νερο .

• Like 1
Δημοσ.

Οποίος ενδιαφέρεται για scuba diving καλύτερα να κοιτάξει αλλού. Τα μέχρι 15μ είναι λίγα ακόμα και αν δεν κατεβαίνεις βαθιά. Για βουτιές παιχνίδι στη θάλασσα πισίνα βροχή κλπ είναι μια χαρά. Πάντα ξέπλυμα με γλυκό νερό μετά πάντως.

• Like 1
Δημοσ.

παρά την μείωση των mp εδώ έχει δείγματα και δεν είναι πολύ σπουδαία (πολύ μέτρια αν όχι άσχημα) αν και μόλις στα iso 100.

αυτοι οι φακοί έχουν εσωτερικό ζουμ το οποίο τελικά δίνει υποδεέστερες οπτικές επιδώσεις από τους συμβατικούς (εκτεινόμενο ζουμ) με απώλεια οξύτητας. Το τελικό αποτέλεσμα (αισθητήρα φακού) είναι ασαφές με το λογισμικό ΑΙ να δημιουργεί artifacts στο textures των πραγμάτων σε θέαση 1:1. Για απλή χρήση σε θέαση όχι 1:1 ίσως είναι μια χαρά. 

Αραγε φοράει sony αισθητήρα (τέτοιος μοιάζει).

Δημοσ.

Η προηγούμενη ήταν 16mp και η καινούργια 12mp !!!!!!!

12mp έχει και το χειρότερο κινέζικο κινητό !!!

Με όλα τα άλλα όμοια (αισθητήρας, φακός, ρυθμίσεις, κλπ, ίδια), σε συνθήκες χαμηλού φωτός (π.χ. κάτω απ'το νερό) μία φωτογραφική με λιγότερα megapixel θα βγάλει πιο καλή φωτογραφία.

Στα κινητά αυξάνουν τα megapixel επειδή είναι η εύκολη λύση και πουλάει (απ' ότι φαίνεται...). Δεν κάνουν τα megapixel την καλή εικόνα όμως. Τα megapixel την κάνουν απλά μεγάλη. 

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...