Millennium Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Καλημέρα. Σε αυτό το εύρος του budget, θα σου πρότεινα κάτι τέτοιο-με οθόνη από τώρα : Από e-shop.gr (σου κάνουν και δωρεάν συναρμολόγηση) : eshop222.png + κάρτα γραφικών από αλλού : http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=16BEA0CF-4DF4-450A-8E2C-26A566C1379B και να την κουμπώσεις εσύ. Σύνολο 1450€ Υ.Γ. Η οθόνη που σου πρότεινα έχει freesync που δεν θα το χρειαστείς φυσικά, αλλά στα χρήματά της είναι πολύ καλή επιλογή νομίζω. Ως κάρτα γραφικών επιλέχθηκε nvidia λόγω πιθανής επεξεργασίας βίντεο που έγραψες ότι θα κάνεις. Άν θέλεις να ρίξεις το κόστος αφήνεις στην άκρη τον m.2 και πας σε αυτόν http://www.e-shop.gr/ssd-samsung-mz-75e250b-eu-850-evo-series-250gb-25-sata3-p-PER.306098 ή και σε μικρότερη οθόνη : http://www.e-shop.gr/othoni-dell-se2416h-238-led-full-hd-black-p-PER.157897 ή αν η επεξεργασία βίντεο που θα κάνεις είναι απλή σε καλύπτει και αυτή η κάρτα http://www.quickshop.gr/ProductDetails.aspx?product=786E6D4F-D6E3-45FF-85D1-A65FB15F1597 +1 Με μια καλυτερη οθονη ομως (με μια-δυο αλλαγες) και καρτα ηχου αν αφησεις κατι για μετα.Για μουσικη παραγωγη+επεξεργασια βιντεο ο 6c/12t 1600x ειναι λουκουμι και σε πλατφορμα που θα κρατησει ποσα χρονια.Αν και εγω γενικα προτεινω να μαζεψεις να τα παρεις ολα μαζι. 1
Xzidique Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 (επεξεργασμένο) +1 Με μια καλυτερη οθονη ομως (με μια-δυο αλλαγες) και καρτα ηχου αν αφησεις κατι για μετα.Για μουσικη παραγωγη+επεξεργασια βιντεο ο 6c/12t 1600x ειναι λουκουμι και σε πλατφορμα που θα κρατησει ποσα χρονια. Τον έχεις δοκιμάσει γιατί διάβασα πως έχει θεματάκια σε Low Latency Operation 32/64 Samples Audio Buffer. Για βίντεο και όλα τα υπόλοιπα ο επεξεργαστής είναι φανταστικός. http://www.scanproaudio.info/2017/03/02/amd-ryzen-first-look-for-audio/ Γνωμη μου πας ασυζητητη για 7700 . Το ζηταει και η steinberg, επεξεργαστες με υψηλους χρονισμους και οχι μεγαλη διασταση στους πυρηνες. Εχουμε ξανασυζητησει στο forum αναλογα θεματα για επεξεργασια ηχου, Καρτα ηχου θα κοιταζα σε Μ-audio (πολλα ευσημα απο τον καθηγητη μου , μουσικης τεχνολογιας) η σε focusrite πχ https://www.skroutz.gr/c/2706/epagelmatikes-kartes-ichou.html?from=most-popular&keyphrase=Focusrite Οπως και να εχει σε καμια περιπτωση εσωτερικη καρτα ηχου αν ασχοληθεις επαγγελματικα (μην κοιτας εγω που εχω εσωτερικη στην υπογραφη ) Εγώ έχω μια Focusrite Saffire Pro DSP Firewire και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Την Δουλεύω σε Win10 Creators, EL Capitan, και Hackintosh Sierra. Τώρα για τις Scarlett Gen2 είχαν θέματα με τους USB drivers οπότε καλό είναι να το ψάξεις πριν αγοράσεις. Για τις M-Audio θα σου έλεγα να τις αποφύγεις γιατί έχουν πάρα πολύ κακή υποστήριξη στο λογισμικό τους και δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο πλέον (Πριν αγοράσει την εταιρία η AVID έβγαζαν φανταστικές κάρτες ειδικά η Delta 1010 ακόμα μου λειτουργεί). Εγώ είχα μια Fast Track Pro που μου δούλεψε ελάχιστα και μετά άρχισε να μου κάνει νερά στις εισόδους μέχρι που παρέδωσε πνεύμα λίγο αργότερα. Αγόρασα το Trigger Finger Pro περίμενα 1 χρόνο να βγάλει patch για το Firmware που είχε ένα θέμα με το midi clock και ευτυχώς που βρήκα και το πούλησα γιατί ακόμα δεν έχει διορθωθεί. Ένα φίλος πιο πάνω σου έγραψε για Native Instruments και αν θες την άποψή μου να την προτιμήσεις γιατί ο κολλητός μου που γράφουμε μουσική παρέα έχει μια Audio 10 με απίστευτους drivers και optimisation που ζηλεύουν και οι UAD. Πριν από 3 χρόνια κατά λάθος της έκανε ζημιά (εκτός εγγύησης η κάρτα πολλά χρόνια)και η Native Instruments του την επισκεύασε χωρίς καμία επιβάρυνση, παρά μόνο τα έξοδα αποστολής έδωσε για την Γερμανία και πίσω. Λίγο offtopic Δεν ξέρω πολλά από ηχογράφηση αλλά η κάρτα ήχου και τα ηχεία θα έπρεπε να σε απασχολούν περισσότερο, αυτά είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς έχουν διαφορές, μετά cpu + SSD + 16gb ram και οθόνη μεγάλη, 27” min, είναι κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα και να έχεις σάπια ηχεία, ένα ζευγάρι ενεργών ηχείων κοστίζει από 300€ και οι 5” είναι το minimum (για εμένα), ίσως να θες και subwoofer ή πιο μεγάλα ηχεία ανάλογα τις προτιμήσεις σου, η κάρτα ήχου θα πάει άλλο ένα 120€ το ελάχιστο, δεν ξέρωβ αν χρειάζεσαι εισόδους για μουσικά όργανα, δεν ξέρω αν θες/χρειάζεσαι μικτη ή όχι, αν έχεις είδη τα ηχεία, αν τα έχεις υπόψη απλά τα αναφέρω, no offence plz! Καλό είναι να έχεις ένα ζευγάρι αυτοενισχυόμενα γύρω στις 5" εγώ χρησιμοποιώ ADAM A7x αλλά έχω ακούσει τα KRK Rockit 5 τα Alesis 5" και VXT8. Και Behringer να πάρεις είναι OK για τα λεφτά τους. Τώρα αν δεν σε βγάζει το Budget ένα ζευγάρι ακουστικά Sennheiser, AKG ή Beyer Dynamic και θα κάνεις δουλειά. Προσπάθησε να είναι ανοικτού τύπου το ακουστικό κι όχι κλειστό γιατί σου δίνει περισσότερη ένταση στο bass το κλειστό. Επεξ/σία 20 Μαΐου 2017 από Xzidique 2
Millennium Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Τον έχεις δοκιμάσει γιατί διάβασα πως έχει θεματάκια σε Low Latency Operation 32/64 Samples Audio Buffer. Για βίντεο και όλα τα υπόλοιπα ο επεξεργαστής είναι φανταστικός. http://www.scanproaudio.info/2017/03/02/amd-ryzen-first-look-for-audio/ Τον 1600Χ; Για ηχο/μουσικη οχι αλλα τον εχω δοκιμασει σε αλλες χρησεις.Απο γνωστους που ασχολουνται με μιξη κλπ και πηγαν σε Ryzen 1600,1700 μονο καλα λογια ακουω.Και γνωριμοι απο τα φορα τα ιδια,ο atropa λογου χαρη απο εδω αλλαξε σε R7 1700 απο παλιοτερο i7 για τετοιες δουλειες και ειναι καταευχαριστημενος. Ειμαι υπερ του 1600(Χ) γιατι ειναι καλος all around και για αυτα που θελει,κρυος και αφηνει χωρο απο οικονομικης πλευρας για ποιοτικα υπολοιπα parts χωρις να χανεις σε επεξεργαστικη ισχυ.Και στο am4+ εχεις και το πλεονεκτημα οτι μπορεις να κρατησεις τη μητρικη χρονια και να αναβαθμισεις σε βαθος χρονου. Το βιντεακι που δειχνεις ειναι παλιο,αν και το πες νομιζω,κατι σε beta bios ειχαν τοτε και δεν ειχαν ξεκινησει τα patches.Υπαρχουν βιντεακια που δειχνουν διαφορα αποτελεσματα. 1
dimgall Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Εσύ τι θέλεις να κάνεις με τον υπολογιστή ακριβώς; Τι προγράμματα θα δουλεύεις στην μουσική; Τι εμπειρία έχεις; Τι μουσική θα γράφεις; Ποιος είναι ο τρόπος εργασίας σου; Για κάρτα ήχου μπορείς να πάρεις μια Usb Presonus που έχουν καλούς drivers και είναι πολύ καλές κάρτες για τα λεφτά τους. Καταλαβαίνω πως μάλλον ξεκινάς τώρα. Αν μου δώσεις να καταλάβω τι ακριβώς θες να κάνεις μπορώ να σε βοηθήσω. Δεν είναι απαραίτητος ο i7 αλλά πρέπει να ξέρω τι θες να κάνεις για να μην πέσω έξω. ηχογραφηση ,μιξη mastering οσο πιο καλο αποτελεσμα μπορω να πετυχω.cubase 5 .εχω εμπειρια σχετικη .δουλευα απο το 2000 περιπου για 7 χρονια .ξεκινησα με το cubasis και πηγα στο cubase πετα απλα για καποια χρονια το αφησα .και θελω να το ξαναπιασω τωρα .γραφω κιθαρεσ μπασσα φυσικα .(και καποια midi bass).και προγραμματιζω τα υπολοιπα τυμπανα πληκτρα .ειδος κυριως ροκ μεχρι metal. Γνωμη μου πας ασυζητητη για 7700 . Το ζηταει και η steinberg, επεξεργαστες με υψηλους χρονισμους και οχι μεγαλη διασταση στους πυρηνες. Εχουμε ξανασυζητησει στο forum αναλογα θεματα για επεξεργασια ηχου, Καρτα ηχου θα κοιταζα σε Μ-audio (πολλα ευσημα απο τον καθηγητη μου , μουσικης τεχνολογιας) η σε focusrite πχ https://www.skroutz.gr/c/2706/epagelmatikes-kartes-ichou.html?from=most-popular&keyphrase=Focusrite Οπως και να εχει σε καμια περιπτωση εσωτερικη καρτα ηχου αν ασχοληθεις επαγγελματικα (μην κοιτας εγω που εχω εσωτερικη στην υπογραφη ) http://www.rme-audio.de/en/products/overview_pci.php#intern εγω νομιζα οτι οι εσωτερικες pci δουλευουν καλυτερα με το pc .δεν ισχυει πχ κατι τετοιο? Λίγο offtopic Δεν ξέρω πολλά από ηχογράφηση αλλά η κάρτα ήχου και τα ηχεία θα έπρεπε να σε απασχολούν περισσότερο, αυτά είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα καθώς έχουν διαφορές, μετά cpu + SSD + 16gb ram και οθόνη μεγάλη, 27” min, είναι κρίμα να δώσεις τόσα χρήματα και να έχεις σάπια ηχεία, ένα ζευγάρι ενεργών ηχείων κοστίζει από 300€ και οι 5” είναι το minimum (για εμένα), ίσως να θες και subwoofer ή πιο μεγάλα ηχεία ανάλογα τις προτιμήσεις σου, η κάρτα ήχου θα πάει άλλο ένα 120€ το ελάχιστο, δεν ξέρωβ αν χρειάζεσαι εισόδους για μουσικά όργανα, δεν ξέρω αν θες/χρειάζεσαι μικτη ή όχι, αν έχεις είδη τα ηχεία, αν τα έχεις υπόψη απλά τα αναφέρω, no offence plz! αυτα δεν τα υπολογιζω ακομα στο budget .το ξερω οτι πρεπει να ειναι καλα αλλιως δεν εχει νοημα να στησω καλο μηχανημα.ευχαριστω!
Kostas.karras Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Εγώ έχω μια Focusrite Saffire Pro DSP Firewire και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Την Δουλεύω σε Win10 Creators, EL Capitan, και Hackintosh Sierra. Τώρα για τις Scarlett Gen2 είχαν θέματα με τους USB drivers οπότε καλό είναι να το ψάξεις πριν αγοράσεις. Για τις M-Audio θα σου έλεγα να τις αποφύγεις γιατί έχουν πάρα πολύ κακή υποστήριξη στο λογισμικό τους και δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο πλέον (Πριν αγοράσει την εταιρία η AVID έβγαζαν φανταστικές κάρτες ειδικά η Delta 1010 ακόμα μου λειτουργεί). Εγώ είχα μια Fast Track Pro που μου δούλεψε ελάχιστα και μετά άρχισε να μου κάνει νερά στις εισόδους μέχρι που παρέδωσε πνεύμα λίγο αργότερα. Αγόρασα το Trigger Finger Pro περίμενα 1 χρόνο να βγάλει patch για το Firmware που είχε ένα θέμα με το midi clock και ευτυχώς που βρήκα και το πούλησα γιατί ακόμα δεν έχει διορθωθεί. Ένα φίλος πιο πάνω σου έγραψε για Native Instruments και αν θες την άποψή μου να την προτιμήσεις γιατί ο κολλητός μου που γράφουμε μουσική παρέα έχει μια Audio 10 με απίστευτους drivers και optimisation που ζηλεύουν και οι UAD. Πριν από 3 χρόνια κατά λάθος της έκανε ζημιά (εκτός εγγύησης η κάρτα πολλά χρόνια)και η Native Instruments του την επισκεύασε χωρίς καμία επιβάρυνση, παρά μόνο τα έξοδα αποστολής έδωσε για την Γερμανία και πίσω. Συμφωνω εφοσον τα εχεις δουλεψει και ξερεις, δεν εχω δουλεψει καιρο σε νεα Μ-audio ειναι η αληθεια, μπορει και να μην ειναι αυτο που ηταν, αλλα με τις focusrite φιλου δεν υπηρχε θεμα..Σε scarlett καλυτερα εννοειται. Να δωσω +1 στα ακουστικα Sennheiser, οτι καλυτερο.. Το fl studio ειναι κατι αλλο.. Ακομα και σε αυτο να δουλεψει κραταμε βαση του cubase/nuedo στην μιξη του και βαση αυτου παμε σε ι7 και δεν σηκωνω κουβεντα.. Ελεος με τις εμπαθειες και τους φανμποισμους εδω μεσα.. Οι περισσοτεροι που προτεινουν ryzen ειναι λες και εχετε μετοχες και ποτε και σε καμια περιπτωση δεν ειστε αντικειμενικοι, και δεν εχω ακουσει να προτεινετε απο την αντιθετη εταιρια. Και για να επενθυμισω λιγο ontopic A) http://www.insomnia.gr/topic/643620-νεο-pc-build-μετά-από-πολλά-χρόνια/?p=55664513 β ) http://www.insomnia.gr/topic/643620-νεο-pc-build-μετά-από-πολλά-χρόνια/?p=55665851 Διαβαστε καλα αυτα που εχει ο φιλος με μπλε γραμματα. http://www.rme-audio..._pci.php#intern εγω νομιζα οτι οι εσωτερικες pci δουλευουν καλυτερα με το pc .δεν ισχυει πχ κατι τετοιο? Οχι, δεν θα σε βολεψει καθολου κατι τετοιο. Εξωτερικη καρτα κοιτα καλυτερα. 1
AliasAndrew Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Λοιπον φιλε επειδη εψαχνα και γω τις προαλλες για pc με την ιδια χρηση, να σου πω μερικα πραγματα που κατεληξα. Καταρχας για καρτα ηχου. Ολοι οι επαγγελματιες δουλευουν εξωτερικες, οι εσωτερικες δεν βολευουν καθολου απο πρακτικη αποψη. Μια εξαιρετικη all around καρτα με χαμηλο latency ειναι η Site: scarlett2i4 2nd gen . Θα την προτεινα αν θελεις να δουλεψεις εξισου κανονικα οργανα και vst. Ο,τι αρθρο και βιντεο δεις την προτεινουν. Αν χρειαζεσαι 2 υποδοχες για ακουστικα παρε την scarlett 6i6. Αν δουλευεις κυριως με kontakt θα προτεινα την Site: KompleteAudio 6 , ειναι βελτιστοποιημενη για αυτο το προγραμμα και θα εχεις το χαμηλοτερο latency. Δεν ειναι ασχημη και στα κανονικα οργανα. Τωρα για τα του υπολογιστη. Αν μεινεις με το Cubase 5 η επιλογη σου για επεξεργαστη ειναι μονοδρομος: i7 7700k. Ουτε για πλακα Ryzen. Ειναι προγραμμα σχεδιασμενο να εκμεταλλευεται καλυτερα λιγοτερους πυρηνες που ειναι πιο γρηγοροι. Αποσπασμα απο την κατασκευαστρια εταιρια: 'Processors with faster cores are preferable to a higher core count for real-time audio performance. The more cores are available, the more thread synchronization is required. This can lead to a reduced processing power and slow down the system after all' Και ειναι καλυτερος και στο θεμα latency. Eπισης δεν βγαινουν πλεον updates για αυτη την εκδοση οποτε δεν θα αλλαξει κατι στο μελλον. Αν παρεις πιο νεα εκδοση Cubase οι ryzen στο μελλον θα πλησιασουν την αποδοση με καποιο update αλλα και παλι θα εχει προβαδισμα ο 7700k. Αν πας σε αλλο DAW κοιτα και για Ryzen αλλα απο R7 1700 και πανω. Μην πας παρακατω ομως. Core i7 ή Ryzen 7. Κοψε απο αλλου αν ειναι αναγκη. Ο επεξεργαστης ειναι το πιο σημαντικο κομματι για την επεξεργασια ηχου. Μην ακους που λενε οτι δε χρειαζεται δυνατος για αυτη τη δουλεια. Οσο πιο πολλα tracks,εφφε και vst εχεις τοσο πιο δυνατη cpu χρειαζεται. Μετα παμε στην RAM. 16 GB ειναι το minimum σημερα για τη χρηση σου. Μια instance πχ του Trilian μονο μπορει να σου φαει 2 GB μνημης. Ξεκινα με 16 GB και αν δεις οτι δεν σου φτανουν βαλε αλλα 16 αργοτερα. Ενα αλλο πολυ σημαντικο θεμα: Οι σκληροι δισκοι. Με 1 και με 2 δεν γινεται δουλεια. Θα κολλαει και θα αργει πολυ το προγραμμα και δεν θα ξερεις τι φταιει. Θα χρειαστουν 3. 1 ssd και 2 hdd. Ο ιδανικος συνδυασμος ειναι ο εξης: Ενας ssd (240 GB και ανω) που θα βαλεις τα windows και τα προγραμματα. Ενας hdd (2 TB) που θα αποθηκευεις τα project του cubase και οτι αλλα γενικα αρχεια εχεις. Και αλλος ενας hdd (εγω εχω εναν εξωτερικο) οπου θα αποθηκευεις τα samples απο kontakt,trilian κλπ. Μην το βλεπεις σαν υπερβολη, αν αποθηκευεις και τα projects και τα samples στον ιδιο δισκο δεν θα ανταποκρινεται καλα. Το εχω δει στην πραξη. Για οθονη εγω βολευομαι πολυ ανετα με μια 24αρα 1080p. Το cubase 5 εξαλλου δεν υποστηριζει μεγαλυτερες αναλυσεις απ'οτι θυμαμαι και καλυτερα να ριξεις τα χρηματα αλλου. Η καρτα γραφικων δεν παιζει ρολο στην επεξεργασια ηχου, παρε μια φτηνη για να μην τραβαει απο τον επεξεργαστη πορους. Ο υπολογιστης που παρηγγειλα εγω για την ιδια χρηση (και δουλευω και το Cubase 5) ειναι ο εξης: Site: pcpartpicker Και κατι ακομη, εγω πηρα απο eshop γιατι στον συναρμολογουν αυτοι δωρεαν και δινουν και 3 χρονια εγγυηση 3
Havik Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Λοιπον φιλε επειδη εψαχνα και γω τις προαλλες για pc με την ιδια χρηση, να σου πω μερικα πραγματα που κατεληξα. Καταρχας για καρτα ηχου. Ολοι οι επαγγελματιες δουλευουν εξωτερικες, οι εσωτερικες δεν βολευουν καθολου απο πρακτικη αποψη. Μια εξαιρετικη all around καρτα με χαμηλο latency ειναι η Site: scarlett2i4 2nd gen . Θα την προτεινα αν θελεις να δουλεψεις εξισου κανονικα οργανα και vst. Ο,τι αρθρο και βιντεο δεις την προτεινουν. Αν χρειαζεσαι 2 υποδοχες για ακουστικα παρε την scarlett 6i6. Αν δουλευεις κυριως με kontakt θα προτεινα την Site: KompleteAudio 6 , ειναι βελτιστοποιημενη για αυτο το προγραμμα και θα εχεις το χαμηλοτερο latency. Δεν ειναι ασχημη και στα κανονικα οργανα. Τωρα για τα του υπολογιστη. Αν μεινεις με το Cubase 5 η επιλογη σου για επεξεργαστη ειναι μονοδρομος: i7 7700k. Ουτε για πλακα Ryzen. Ειναι προγραμμα σχεδιασμενο να εκμεταλλευεται καλυτερα λιγοτερους πυρηνες που ειναι πιο γρηγοροι. Αποσπασμα απο την κατασκευαστρια εταιρια: 'Processors with faster cores are preferable to a higher core count for real-time audio performance. The more cores are available, the more thread synchronization is required. This can lead to a reduced processing power and slow down the system after all' Και ειναι καλυτερος και στο θεμα latency. Eπισης δεν βγαινουν πλεον updates για αυτη την εκδοση οποτε δεν θα αλλαξει κατι στο μελλον. Αν παρεις πιο νεα εκδοση Cubase οι ryzen στο μελλον θα πλησιασουν την αποδοση με καποιο update αλλα και παλι θα εχει προβαδισμα ο 7700k. Αν πας σε αλλο DAW κοιτα και για Ryzen αλλα απο R7 1700 και πανω. Μην πας παρακατω ομως. Core i7 ή Ryzen 7. Κοψε απο αλλου αν ειναι αναγκη. Ο επεξεργαστης ειναι το πιο σημαντικο κομματι για την επεξεργασια ηχου. Μην ακους που λενε οτι δε χρειαζεται δυνατος για αυτη τη δουλεια. Οσο πιο πολλα tracks,εφφε και vst εχεις τοσο πιο δυνατη cpu χρειαζεται. Μετα παμε στην RAM. 16 GB ειναι το minimum σημερα για τη χρηση σου. Μια instance πχ του Trilian μονο μπορει να σου φαει 2 GB μνημης. Ξεκινα με 16 GB και αν δεις οτι δεν σου φτανουν βαλε αλλα 16 αργοτερα. Ενα αλλο πολυ σημαντικο θεμα: Οι σκληροι δισκοι. Με 1 και με 2 δεν γινεται δουλεια. Θα κολλαει και θα αργει πολυ το προγραμμα και δεν θα ξερεις τι φταιει. Θα χρειαστουν 3. 1 ssd και 2 hdd. Ο ιδανικος συνδυασμος ειναι ο εξης: Ενας ssd (240 GB και ανω) που θα βαλεις τα windows και τα προγραμματα. Ενας hdd (2 TB) που θα αποθηκευεις τα project του cubase και οτι αλλα γενικα αρχεια εχεις. Και αλλος ενας hdd (εγω εχω εναν εξωτερικο) οπου θα αποθηκευεις τα samples απο kontakt,trilian κλπ. Μην το βλεπεις σαν υπερβολη, αν αποθηκευεις και τα projects και τα samples στον ιδιο δισκο δεν θα ανταποκρινεται καλα. Το εχω δει στην πραξη. Για οθονη εγω βολευομαι πολυ ανετα με μια 24αρα 1080p. Το cubase 5 εξαλλου δεν υποστηριζει μεγαλυτερες αναλυσεις απ'οτι θυμαμαι και καλυτερα να ριξεις τα χρηματα αλλου. Η καρτα γραφικων δεν παιζει ρολο στην επεξεργασια ηχου, παρε μια φτηνη για να μην τραβαει απο τον επεξεργαστη πορους. Ο υπολογιστης που παρηγγειλα εγω για την ιδια χρηση (και δουλευω και το Cubase 5) ειναι ο εξης: Site: pcpartpicker Και κατι ακομη, εγω πηρα απο eshop γιατι στον συναρμολογουν αυτοι δωρεαν και δινουν και 3 χρονια εγγυηση Για μένα win10 από ebay ή κλειδάδικο και αντι για 2,5” ssd καλύτερα Μ.2 SSD. 1
AliasAndrew Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Για μένα win10 από ebay ή κλειδάδικο και αντι για 2,5” ssd καλύτερα Μ.2 SSD. Ενας σοβαρα γρογοροτερος Μ2 θα ειναι και αρκετα ακριβοτερος και για αυτη την χρηση θα ηταν προτιμοτερο τα εξτρα χρηματα να διατεθουν σε μεγαλυτερης χωρητικοτητας 'απλο' ssd παρα για εναν Μ2. 1
Xzidique Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 ηχογραφηση ,μιξη mastering οσο πιο καλο αποτελεσμα μπορω να πετυχω.cubase 5 .εχω εμπειρια σχετικη .δουλευα απο το 2000 περιπου για 7 χρονια .ξεκινησα με το cubasis και πηγα στο cubase πετα απλα για καποια χρονια το αφησα .και θελω να το ξαναπιασω τωρα .γραφω κιθαρεσ μπασσα φυσικα .(και καποια midi bass).και προγραμματιζω τα υπολοιπα τυμπανα πληκτρα .ειδος κυριως ροκ μεχρι metal. Ότι επεξεργαστή και να επιλέξεις την δουλειά σου τι κάνεις. Ξέρω κόσμο που ακόμα χρησιμοποιούν Phenom/Core2 για ακριβώς τον ίδιο φόρτο εργασίας στα DAW με εσένα. Όποτε αν επιλέξεις Core i5 7500 είτε Ryzen 5 1600 είσαι jet δεν χρειάζεται κάν να δώσεις παραπάνω από 300 ευρώ για CPU. Τα project σου τα υπολογίζω να έιναι κοντά στα 20 κανάλια αρχικά (2bass, 2guitar, 2-3pads/strings, 9percussion, 2-4sendfx) Δεν υπάρχει περίπτωση Ryzen CPU να σου κολλάει σε τόσο μικρά project. Εγώ δεν δουλεύω Cubase γιατί δεν με βολεύει καθόλου και πλέον το θεωρώ δεινόσαυρο για την εργασία μου. Η έκδοση που έχεις είναι τουλάχιστον 7ετίας και θα σου έλεγα να την αναβαθμίσεις άν σου επιτρέπετε ή να αγοράσεις μια Steinberg/Native Instruments κάρτα ήχου που σου δίνει το Cubase Elements for free που είναι μεταγενέστερη έκδοση αν και είναι κομμένο αρκετά σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις. Για την μουσική που θες να κάνεις σου κάνει και περισσεύει προς το παρόν. Εγώ χρησιμοποιώ για DAW έναν Xeon (haswell) στα 2.7 12core και πίστεψε με δεν έχω πρόβλημα με dropouts clicks pops κλπ σε χαμηλό Latency στα 64/128 samples. Τα project μου εμένα περιέχουν αρκετό sound design το οποίο σημαίνει τεράστια strips από effects/equalizers/comps/guitar rig συν το εκάστοτε generator (spire/serum/diva/sampler). Σου τα γράφω αυτά γιατί εγώ υπάγομαι στην κατηγορία cpu λίγοι πυρίνες αλλά πολλά Ghz και δεν έχω πρόβλημα που έκανα ακριβώς το αντίθετο. Τα project μου εμένα περιέχουν πολλά κανάλια φτάνω άνετα τα 80-100(παρέα με busses, groups, effects) πάρα πολλές φορές. Βέβαια σε αυτό το σημείο έχω ανεβάσει τα samples σε 512-1024 ανάλογα με το complexity. Εγώ στην θέση σου θα περίμενα για 2 εβδομάδες να έβλεπα τις τιμές των Skylake X με x299 που θα κυκλοφορίσει τώρα η intel. Αν βιαζόμουν θα αγόραζα Ryzen γιατί είναι future proof και αγοράζεις περισσότερο performance στα ίδια λεφτά σε σχέση με έναν intel Για κάρτα ήχου θα έπερνα Native Instruments με κλειστά μάτια ή Presonus που σου δίνει άδεια για το Studio One που εγώ το αγαπώ και το δουλεύω, και θα σου έλεγα να το τσεκάρεις κι εσύ γιατί είναι μοντέρνο έχει καλό sampler καλά instruments και φανταστικό ήχο εφάμιλλο με cubase/logic/Protools αν και τείνει περισσότερο στο Logic. 2
Kostas.karras Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Δημοσ. 20 Μαΐου 2017 Ότι επεξεργαστή και να επιλέξεις την δουλειά σου τι κάνεις. Ξέρω κόσμο που ακόμα χρησιμοποιούν Phenom/Core2 για ακριβώς τον ίδιο φόρτο εργασίας στα DAW με εσένα. Όποτε αν επιλέξεις Core i5 7500 είτε Ryzen 5 1600 είσαι jet δεν χρειάζεται κάν να δώσεις παραπάνω από 300 ευρώ για CPU. Τα project σου τα υπολογίζω να έιναι κοντά στα 20 κανάλια αρχικά (2bass, 2guitar, 2-3pads/strings, 9percussion, 2-4sendfx) Δεν υπάρχει περίπτωση Ryzen CPU να σου κολλάει σε τόσο μικρά project. Εγώ δεν δουλεύω Cubase γιατί δεν με βολεύει καθόλου και πλέον το θεωρώ δεινόσαυρο για την εργασία μου. Η έκδοση που έχεις είναι τουλάχιστον 7ετίας και θα σου έλεγα να την αναβαθμίσεις άν σου επιτρέπετε ή να αγοράσεις μια Steinberg/Native Instruments κάρτα ήχου που σου δίνει το Cubase Elements for free που είναι μεταγενέστερη έκδοση αν και είναι κομμένο αρκετά σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις. Για την μουσική που θες να κάνεις σου κάνει και περισσεύει προς το παρόν. Εγώ χρησιμοποιώ για DAW έναν Xeon (haswell) στα 2.7 12core και πίστεψε με δεν έχω πρόβλημα με dropouts clicks pops κλπ σε χαμηλό Latency στα 64/128 samples. Τα project μου εμένα περιέχουν αρκετό sound design το οποίο σημαίνει τεράστια strips από effects/equalizers/comps/guitar rig συν το εκάστοτε generator (spire/serum/diva/sampler). Σου τα γράφω αυτά γιατί εγώ υπάγομαι στην κατηγορία cpu λίγοι πυρίνες αλλά πολλά Ghz και δεν έχω πρόβλημα που έκανα ακριβώς το αντίθετο. Τα project μου εμένα περιέχουν πολλά κανάλια φτάνω άνετα τα 80-100(παρέα με busses, groups, effects) πάρα πολλές φορές. Βέβαια σε αυτό το σημείο έχω ανεβάσει τα samples σε 512-1024 ανάλογα με το complexity. Εγώ στην θέση σου θα περίμενα για 2 εβδομάδες να έβλεπα τις τιμές των Skylake X με x299 που θα κυκλοφορίσει τώρα η intel. Αν βιαζόμουν θα αγόραζα Ryzen γιατί είναι future proof και αγοράζεις περισσότερο performance στα ίδια λεφτά σε σχέση με έναν intel Για κάρτα ήχου θα έπερνα Native Instruments με κλειστά μάτια ή Presonus που σου δίνει άδεια για το Studio One που εγώ το αγαπώ και το δουλεύω, και θα σου έλεγα να το τσεκάρεις κι εσύ γιατί είναι μοντέρνο έχει καλό sampler καλά instruments και φανταστικό ήχο εφάμιλλο με cubase/logic/Protools αν και τείνει περισσότερο στο Logic. O ανθρωπος δουλευει cubase,(και καλα κανει) θα του αλλαξουμε και τον τροπο με τον οποιο δουλευει? 1
Millennium Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Ότι επεξεργαστή και να επιλέξεις την δουλειά σου τι κάνεις. Ξέρω κόσμο που ακόμα χρησιμοποιούν Phenom/Core2 για ακριβώς τον ίδιο φόρτο εργασίας στα DAW με εσένα. Όποτε αν επιλέξεις Core i5 7500 είτε Ryzen 5 1600 είσαι jet δεν χρειάζεται κάν να δώσεις παραπάνω από 300 ευρώ για CPU. Τα project σου τα υπολογίζω να έιναι κοντά στα 20 κανάλια αρχικά (2bass, 2guitar, 2-3pads/strings, 9percussion, 2-4sendfx) Δεν υπάρχει περίπτωση Ryzen CPU να σου κολλάει σε τόσο μικρά project. Εγώ δεν δουλεύω Cubase γιατί δεν με βολεύει καθόλου και πλέον το θεωρώ δεινόσαυρο για την εργασία μου. Η έκδοση που έχεις είναι τουλάχιστον 7ετίας και θα σου έλεγα να την αναβαθμίσεις άν σου επιτρέπετε ή να αγοράσεις μια Steinberg/Native Instruments κάρτα ήχου που σου δίνει το Cubase Elements for free που είναι μεταγενέστερη έκδοση αν και είναι κομμένο αρκετά σε σχέση με τις άλλες εκδόσεις. Για την μουσική που θες να κάνεις σου κάνει και περισσεύει προς το παρόν. Εγώ χρησιμοποιώ για DAW έναν Xeon (haswell) στα 2.7 12core και πίστεψε με δεν έχω πρόβλημα με dropouts clicks pops κλπ σε χαμηλό Latency στα 64/128 samples. Τα project μου εμένα περιέχουν αρκετό sound design το οποίο σημαίνει τεράστια strips από effects/equalizers/comps/guitar rig συν το εκάστοτε generator (spire/serum/diva/sampler). Σου τα γράφω αυτά γιατί εγώ υπάγομαι στην κατηγορία cpu λίγοι πυρίνες αλλά πολλά Ghz και δεν έχω πρόβλημα που έκανα ακριβώς το αντίθετο. Τα project μου εμένα περιέχουν πολλά κανάλια φτάνω άνετα τα 80-100(παρέα με busses, groups, effects) πάρα πολλές φορές. Βέβαια σε αυτό το σημείο έχω ανεβάσει τα samples σε 512-1024 ανάλογα με το complexity. Εγώ στην θέση σου θα περίμενα για 2 εβδομάδες να έβλεπα τις τιμές των Skylake X με x299 που θα κυκλοφορίσει τώρα η intel. Αν βιαζόμουν θα αγόραζα Ryzen γιατί είναι future proof και αγοράζεις περισσότερο performance στα ίδια λεφτά σε σχέση με έναν intel Για κάρτα ήχου θα έπερνα Native Instruments με κλειστά μάτια ή Presonus που σου δίνει άδεια για το Studio One που εγώ το αγαπώ και το δουλεύω, και θα σου έλεγα να το τσεκάρεις κι εσύ γιατί είναι μοντέρνο έχει καλό sampler καλά instruments και φανταστικό ήχο εφάμιλλο με cubase/logic/Protools αν και τείνει περισσότερο στο Logic. +1 Αν μπορει να περιμενει και να μαζεψει λιγα παραπανω για καρτα ηχου,ηχεια/ακουστικα,οθονη συν τα αλλα θα'ταν το καλυτερο. 1
oneofthem Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 (δεν ξέρω γιατί μου στέλνετε pm να κοιτάξω το θέμα, το έχω δει το θέμα αλλά βλέπω ακριβώς τα ίδια άτομα με το προηγούμενο θέμα να προτείνουν ακριβώς τα ίδια πράγματα χωρίς κάποια λογική (πλασιέ είναι τέλος πάντων?), δηλαδή τι να κάνω να ξαναγράψω τα ίδια για να τα διαβάσουν... πάλι οι ίδιοι??) α) άλλο το latency σε επεξεργασία clip και άλλο το latency σε live επεξεργασία input (σταματήστε να βάζετε το συγκεκριμένο video αν δεν ξέρετε τι είναι το ένα, τι είναι το άλλο και τι ενδιαφέρει τον χρήστη) - αν έχει πολλά clip και το μόνο που γράφει κάτι πάνω σε αυτά είναι ένα μπάσσο τότε είναι προτιμότερος ο ryzen το ίδιο και άμα έχει πολλά όργανα να γράψει αλλά είναι όλα ήδη έτοιμα πχ από πεταλιέρες, ενισχυτές, hardware modelers και 512 και 2048 να παει το latency δεν μας ενδιαφέρει γιατί μπορείς να δουλέψεις με το σήμα απευθείας χωρίς επεξεργασία ή μπορείς να κάνεις compensate προκειμένου να γράψεις συγχρονισμένα με τα clip πράγμα που δεν θα τον ενοχλήσει με τέτοια input ο ryzen συγκριτικά θα μπορέσει να φορτώσει παραπάνω clip που στην πράξη δεν ενδιαφέρει τον χρήστη γιατί και ο i7 τον υπερκαλύπτει, δεν έχει διαφορά το 40 από το 80 fx για ένα χρήστη αλλά από την άλλη με τον ryzen θα κερδίζει σε κάποιες άλλες εργασίες εάν τον ενδιαφέρει το video editing (και πάλι θα χάνει αν τον ενδιαφέρει να έχει quick sync, τι να κάνουμε) - αν θέλει όμως να γράφει όργανα ή input και θέλει να χρησιμοποιεί τα vst plugin, πράγμα πολύ πιθανό από αυτά που έχει πει, τότε χρειάζεται όσο χαμηλότερο latency γίνεται για να μπορεί να παίξει, δηλαδή έναν 6700k/7700k κτλ αντίθετα με την προηγούμενη περίπτωση που είπα ότι κι ένας i7 μας καλύπτει, εδώ δεν υπάρχει αρκετή επεξεργαστική ισχύς για να μπορείς να φορτώσεις ότι γουστάρεις οπότε δεν μπορούμε να πούμε το αντίστροφο κάποιος μπορεί να γράψει 5 πράγματα μαζί με ένα vst αλλά ένας άλλος μπορεί να γράψει ένα όργανο σε τέσσερα κανάλια με 4 vst στο καθένα δεν μιλάμε για 40-80 fx όπως μιλάμε στην επεξεργασία clip γιατί εδώ θέλουμε χαμηλό latency (είδατε στο video που λέει ότι 128 είναι υπερβολικά χαμηλό; το λέει γιατί μιλάμε για άλλη περίπτωση...) αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι κανένας επεξεργαστής είτε amd είτε intel από φορητό μέχρι four socket δεν μπορεί να ακολουθήσει τους i7 6700/7700 (ή τους αντικαταστάτες τους) β) βλέπω ότι ο χρήστης ρωτάει κάποια πράγματα που δείχνουν πληροφόρηση ενώ αγνοεί κάποια άλλα οπότε μαντεύω πως είναι μουσικός έμπειρος αλλά δουλεύει με ηχολήπτες και για αυτό δεν έχει ασχοληθεί με αυτό το κομμάτι, κάτι τέτοιο; γ) αν πας για usb κάρτα τότε πρέπει να είναι εξωτερικής τροφοδοσίας, δηλαδή άλλο καλώδιο για μεταφορά δεδομένων και άλλο για τροφοδοσία ρεύματος είναι και καιθαρίστας και του προτείνατε μια κάρτα πιο πάνω που δεν έχει εξωτερική τροφοδοσία, θα την πάρει και θα σας βρίζει μετά, θα χει πρόβλημα λέμε... σημειώσεις: επειδή διαβάζω για metal κτλ, αν έχεις κιθάρες με υψηλή έξοδο θα χρειαστείς κάρτα με pads στα input μήπως θα γράφεις με di box σε mic Input όμως; αν και εκεί μάλλον δεν θα χρειαστείς pads, μήπως έχει ήδη το di σου; αν δεν ξέρεις τι είναι αυτά που μόλις έγραψα τότε δεν αγοράζεις κάρτα ήχου ακόμη, πρέπει πρώτα να καταλάβεις τι χρειάζεσαι και μετα να πας για κάρτα δ) οι pci, αλλά κυρίως οι pci-e και thunderbolt κάρτες έχουν υπεροχή το θέμα είναι θα χρειαστείς την κάρτα για κάτι παραπάνω από προσωπική χρήση; αν όχι, δεν σε απασχολεί το θέμα, πας σε usb αν ναι, πχ αν θα μπει σε κάποιο studio η κάρτα τότε ναι πιθανόν να χρειάζεται να σκεφτείς αν θα πάρεις κάτι τέτοιο δεν ξέρω αν έχει αλλάξει κάτι αλλά νομίζω ότι ξεφεύγουμε πολύ εκτός του budget που έχεις αναφέρει οπότε δεν νομίζω ότι μας ενδιαφέρει αφού με φέρατε όμως ορίστε μερικές σημειώσεις - αν ψάξεις στο internet υπάρχουν και άρθρα πιο αναλυτικά: - για thunderbolt ή pci-e αν έχεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών (σε ryzen είναι απαραίτητο αφού δεν έχουν ενσωματωμένη ενώ και σε intel είναι πιθανό να πάρεις ξεχωριστή κάρτα γραφικών) τότε πρέπει να βρεις μητρική που δίνει δεύτερη pci-e με x4 από cpu αλλιώς δεν έχει νόημα πχ σπάζοντας σε 2x x8 τις πρώτες δύο pci-e ή δίνοντας τις extra x4 από cpu στην δεύτερη - για pci πάλι πρεπει να ελέγξεις ότι η μητρική δίνει lanes από cpu (δεν το ξέρω αν υπάρχει κάτι σήμερα, δεν έχω ελέγξει) - αν θες thunderbolt πας σε intel γιατί η τεχνολογία είναι της intel και δεν υπάρχει σε amd/ryzen μητρικές συγκεκριμένα όμως πρέπει να βρεις μητρική που να υποστηρίζει tb και να το αναφέρει, να βρεις ποια έκδοση υποστηρίζει, να βρεις κάρτα thunderbolt (δεν μιλάω για την κάρτα ήχου) που υποστηρίζει την ίδια έκδοση και να επιβεβαιώσεις ότι 100% έχει το σωστό βύσμα ή αντάπτορα και φυσικά να δεις και τι έκδοση tb κάρτα θα πάρεις (εδώ μιλάω για την κάρτα ήχου) δεν περιμένω να καταλάβεις χριστό από αυτά, αν χρειάζεται θα τα αναλύσω, μόνο μη με βάλεις να τα αναλύσω τζάμπα αν δεν έχεις χρήματα για τέτοια πράγματα και δεν προορίζεται η κάρτα για κάποιο studio ε) δεν νομίζω πως οι νέοι x299 της intel θα είναι φθηνοί αν δεν χρειάζεται οπωσδήποτε παραπάνω από 2x x8 pci-e θύρες (που δεν βλέπω να χρειάζεται) τότε δεν μας απασχολεί αυτή η πλατφόρμα καθόλου προς τον ενδιαφερόμενο - μη σε απασχολεί αν δεν καταλαβαίνεις που γράφουμε z270, x299 κτλ, είναι τα chipset που φοράνε οι μητρικές και υποστηρίζουν αντίστοιχους επεξεργαστές και αριθμό pci-e αν χρειαζόσουν 3 pci-e για παράδειγμα πχ αν έκανες gpu rendering, gpu mining, επεξεργασία video σήματος κτλ τότε θα μιλάγαμε για x99 / x299 σίγουρα στ) γενικά, αν αυτή τη στιγμή δεν είσαι με πολύ παλιό υπολογιστή, και μπορείς να περιμένεις τότε καλό θα ήταν να περιμένεις, όχι για να δεις τι καινούργιο θα βγει αλλά για να καταλήξεις στις ανάγκες σου αν χρειάζεσαι αναβάθμιση ούτως ή άλλως τότε πάρε κάτι γενικά καλό τώρα αλλά μην βάλεις βαθιά το χέρι για κάποιο κομμάτι μην πάρεις ακριβές κάρτες ήχου, μην πάρεις ακριβές κάρτες γραφικών μην πάρεις άπειρη μνήμη, κόψε κόστος όπου μπορείς γιατί είναι πολύ πιθανό να χρειαστείς κάτι άλλο αργότερα ή ακόμη και να χρειαστεί να αλλάξεις pc και από intel να πας σε ryzen ή το αντίστροφο αν πας σε intel ίσως να ήταν καλύτερα στην αρχή να μην πάρεις καν κάρτα γραφικών αν δεν είναι απαραίτητη αυτή είναι η άποψή μου, αν έχεις ερωτήσεις ζητώ συγνώμη αλλά πιθανόν να αργήσω να απαντήσω σχετικά με τα lanes κτλ που έγραψα πιο πάνω μπορείς να ρωτήσεις και τα παιδιά, ξέρουν 1
dimgall Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 21 Μαΐου 2017 Λοιπον φιλε επειδη εψαχνα και γω τις προαλλες για pc με την ιδια χρηση, να σου πω μερικα πραγματα που κατεληξα. Καταρχας για καρτα ηχου. Ολοι οι επαγγελματιες δουλευουν εξωτερικες, οι εσωτερικες δεν βολευουν καθολου απο πρακτικη αποψη. Μια εξαιρετικη all around καρτα με χαμηλο latency ειναι η Site: scarlett2i4 2nd gen . Θα την προτεινα αν θελεις να δουλεψεις εξισου κανονικα οργανα και vst. Ο,τι αρθρο και βιντεο δεις την προτεινουν. Αν χρειαζεσαι 2 υποδοχες για ακουστικα παρε την scarlett 6i6. Αν δουλευεις κυριως με kontakt θα προτεινα την Site: KompleteAudio 6 , ειναι βελτιστοποιημενη για αυτο το προγραμμα και θα εχεις το χαμηλοτερο latency. Δεν ειναι ασχημη και στα κανονικα οργανα. Τωρα για τα του υπολογιστη. Αν μεινεις με το Cubase 5 η επιλογη σου για επεξεργαστη ειναι μονοδρομος: i7 7700k. Ουτε για πλακα Ryzen. Ειναι προγραμμα σχεδιασμενο να εκμεταλλευεται καλυτερα λιγοτερους πυρηνες που ειναι πιο γρηγοροι. Αποσπασμα απο την κατασκευαστρια εταιρια: 'Processors with faster cores are preferable to a higher core count for real-time audio performance. The more cores are available, the more thread synchronization is required. This can lead to a reduced processing power and slow down the system after all' Και ειναι καλυτερος και στο θεμα latency. Eπισης δεν βγαινουν πλεον updates για αυτη την εκδοση οποτε δεν θα αλλαξει κατι στο μελλον. Αν παρεις πιο νεα εκδοση Cubase οι ryzen στο μελλον θα πλησιασουν την αποδοση με καποιο update αλλα και παλι θα εχει προβαδισμα ο 7700k. Αν πας σε αλλο DAW κοιτα και για Ryzen αλλα απο R7 1700 και πανω. Μην πας παρακατω ομως. Core i7 ή Ryzen 7. Κοψε απο αλλου αν ειναι αναγκη. Ο επεξεργαστης ειναι το πιο σημαντικο κομματι για την επεξεργασια ηχου. Μην ακους που λενε οτι δε χρειαζεται δυνατος για αυτη τη δουλεια. Οσο πιο πολλα tracks,εφφε και vst εχεις τοσο πιο δυνατη cpu χρειαζεται. Μετα παμε στην RAM. 16 GB ειναι το minimum σημερα για τη χρηση σου. Μια instance πχ του Trilian μονο μπορει να σου φαει 2 GB μνημης. Ξεκινα με 16 GB και αν δεις οτι δεν σου φτανουν βαλε αλλα 16 αργοτερα. Ενα αλλο πολυ σημαντικο θεμα: Οι σκληροι δισκοι. Με 1 και με 2 δεν γινεται δουλεια. Θα κολλαει και θα αργει πολυ το προγραμμα και δεν θα ξερεις τι φταιει. Θα χρειαστουν 3. 1 ssd και 2 hdd. Ο ιδανικος συνδυασμος ειναι ο εξης: Ενας ssd (240 GB και ανω) που θα βαλεις τα windows και τα προγραμματα. Ενας hdd (2 TB) που θα αποθηκευεις τα project του cubase και οτι αλλα γενικα αρχεια εχεις. Και αλλος ενας hdd (εγω εχω εναν εξωτερικο) οπου θα αποθηκευεις τα samples απο kontakt,trilian κλπ. Μην το βλεπεις σαν υπερβολη, αν αποθηκευεις και τα projects και τα samples στον ιδιο δισκο δεν θα ανταποκρινεται καλα. Το εχω δει στην πραξη. Για οθονη εγω βολευομαι πολυ ανετα με μια 24αρα 1080p. Το cubase 5 εξαλλου δεν υποστηριζει μεγαλυτερες αναλυσεις απ'οτι θυμαμαι και καλυτερα να ριξεις τα χρηματα αλλου. Η καρτα γραφικων δεν παιζει ρολο στην επεξεργασια ηχου, παρε μια φτηνη για να μην τραβαει απο τον επεξεργαστη πορους. Ο υπολογιστης που παρηγγειλα εγω για την ιδια χρηση (και δουλευω και το Cubase 5) ειναι ο εξης: Site: pcpartpicker Και κατι ακομη, εγω πηρα απο eshop γιατι στον συναρμολογουν αυτοι δωρεαν και δινουν και 3 χρονια εγγυηση ευχαριστω .νομιζω κατεληξα για ιντελ i7. και για motherboard βλεπω καποια με 4 θεσεις για ddr 4 ram ωστε αν χρειαστει να φτασει 64 gb ram. 3
oneofthem Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 για αυτά που με ρώτησες: α) πολλοί δεν το ξέρουν αλλά ναι, το αν μια κάρτα ήχου (για usb κάρτες μιλάμε) έχει εξωτερική τροφοδοσία ή όχι, επηρρεάζει την ποιότητα εγγραφής εσύ δεν χρειάζεται να κάνεις κάτι ιδιαίτερο όμως, απλά δες εδώ στην αριστερή πλευρά: https://www.steinberg.net/uploads/RTEmagicC_ur44-rear_20.png.png βλέπεις ότι έχει ένα βύσμα USB 2.0 (το 3ο) αλλά πιο αριστερά έχει και ξεχωριστό βύσμα ρεύματος; αυτό είναι το σωστό β) ε ναι, τότε θα ναι καλύτερα να πάρεις μια κάρτα με pads γιατί υπάρχει πιθανότητα να τα χρειαστείς αρκετοί heavy μαγνήτες (για passive μιλάμε - οι άλλοι έχουν τελείως άλλη εμπέδηση) έχουν πολύ δυνατό σήμα με αποτέλεσμα να τρώνε clipping στην είσοδο αφού λες ότι παίζεις heavy rock/metal και θες (όπως είναι λογικό) να μπορείς να παίζεις και απευθείας στο instrument input για να φορτώνεις bias κτλ τότε υπάρχει πιθανότητα να έχεις τέτοιο πρόβλημα οπότε καλύτερα να πάρεις κάρτα με pads τα pad (δες στη φωτογραφία, δίπλα στα gain) μειώνουν το σήμα ώστε να μπορείς να το ελέγξεις με τα gain σου και να μην έχεις πρόβλημα http://www.panoramaaudiovisual.com/wp-content/uploads/2015/03/Steinberg-UR242-web.jpg 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα