De@th L0rd Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Έχουμε το εξής πρόβλημα αυτή την στιγμή έχουμε ένα Core 2 Duo 775 socket με 2 GB ram σε abit μητρική που τρέχει windows xp . Αυτό γίνεται γιατί τα πλώτερ, ένα κοπτικό, και o μύλος CNC έχουν είτε παράλληλη θύρα σε έξτρα κάρτα PCI (η μητρική είναι νεώτερη και δεν έχει LPT) είτε έχει πάψει η υποστήριξη από τις εταιρίες ή θέλουν χιλιάρικα για έναν καινούριο driver o οποίος είναι φουλ beta και μόνο αξιόπιστος δεν είναι. Ο υπολογιστής έπρεπε να είχε αναβαθμισθεί εδώ και χρόνια βέβαια (άλλα οι δουλειές δεν πηγαίνουν καλά λόγω κρίσης) άλλα πλέον έφτασε ο κόμπος στο χτένι γιατί χρειαζόμαστε πολλή περισσότερη μνήμη SSD κτλ. Ποιά θα ήταν η πιό ορθή λύση; Εγώ σκέφθηκα να δοκιμάσω την πατέντα με αναβάθμιση σε xeon CPU και φουλάρισμα της μνήμης, νομίζω παίρνει μέχρι 8GB , SSD,και να τρέξω Windows 7 64bit σε πρώτη φάση, και μετά 10. Οι drivers έχουν επίσης το πρόβλημα με 32bit -64bit, no support. Θα βάλω και windows xp εννοείται αν χρειαστεί και θα βάλω ένα δεύτερο pc για ίντερνετ και χρήση για πελατών usb stick κτλ. Επειδή δεν υπάρχει χώρος για 2 οθόνες με ποιό τρόπο θα έχω άμεση επικοινωνία μέσω του καινούριου pc που θα τρέχει windows 10 μέσω δικτύου; Σκεφτόμουν για teamviewer αλλα υπάρχει κάποιο που συνδέεται μέσω LAN MONIMA; Ευχαριστώ προκαταβολικά.
panoc Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δε καταλαβα ακριβως τι θες να κανεις. Στη θεση σου, θα εφτιαχνα ενα νεο μηχανημα για να δουελυω εκει τα προγραμματα μου και θα κρατουσα το παλιο για να εχω συνδεδεμενο πανω του τις συσκευες μου. Εαν δεν εχει 1000αρι lan το παλιο θα του προσθετα και μια pci/pcie 1000αρα καρτα δικτιου. Επειδη το sharing τοσο παλαιων συσκευων δε θα δουλεψει μεσω δυκτιου, θα τα εβαζα στο ιδιο δυκτιο με ενα switch, θα δημιουργουσα ενα κοινοχρηστο φακελο σε οποιοδηποτε απο τα 2 μηχανηματα και θα αποθηεκυσα εκει τις προς εκτυπωση δουλειες. Στη συνεχεια θα ανοιγα απο το παλιο μηχανημα τις δουλειες αυτες και τα τις τυπωνα. Η διαχειρηση του παλαιου μηχανηματος μπορει να γινει με remote desktop των windows, με οποιδηποτε προγραμμα vnc κλπ ΥΓ, Δεν εχει νοημα να βαλεις 8GB μνημη στο παλιο μηχανημα εφοσον τρεχει 32bit λειτουργικο. Μεχρι 3.25GB θα βλεπει. 1
BlueBlood7 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Μάλλον ο φίλος θέλει να έχει πρόσβαση στο 2ο μηχάνημα με μία οθόνη. Αυτό γίνεται με KVN Switch https://www.skroutz.gr/c/225/kvm-kai-data-switch.html?from=catspan&keyphrase=switch 1
SwAToNeR Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Εγώ πάντως θα έπαιρνα ένα καινούργιο μηχάνημα, θα σήκωνα vms με vmware για να έχω και backup. Αν τα φτύσει το xp μηχάνημα και δεν ξανα ανάψει τι θα κάνεις; Remote control θα κάνεις με RDP. Επίσης μπορείς να δείς και το nomachine που είναι κυρίως lan use 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα