Προς το περιεχόμενο

Απορια σχετικα με ενα fan hub.

stratos789

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.

Λοιπόν θέλω να πάρω αυτό το fan hub http://www.e-shop.gr/phanteks-pwm-fan-hub-retail-black-p-PER.814720
Αλλά έχω μια απορία: Aν αυτό το συνδέσω στο 4πινο του cpu φαν,μετά τον ανεμιστήρα του cpu που θα τον συνδέσω αφού είναι 4πινος και αυτός και το hub έχει πάνω  3πινα?
Επίσης τις στροφές από που θα τις ρυθμίζω,από το bios η με κάποιο software?

Ευχαριστώ :D

• Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το fan του cpu θα το συνδέσεις στο hub στην άσπρη υποδοχή. Την έχει άσπρη γιατί είναι η μοναδική που θα σου δώσει ένδειξη των στροφών στα υπόλοιπα fans.

Όχι στο άσπρο, έχει ειδική θέση που γράφει 4pin cpu fan.

Αυτό που γράφει cpu fan είναι για το καλώδιο που περιέχεται στο hub που θα το συνδέσεις εκεί και την άλλη άκρη θα την συνδέσεις στο cpu fan header της μητρικής. Δες και στο manual

• Like 1

Προφανώς και θα δουλεύει γιατί παίρνει εντολές από το 4πινο που είναι συνδεδεμένο στο fan header της μητρικής. Τώρα δεν θυμάμαι τι στροφές θα έχουν τα υπόλοιπα fans αν αυτά λειτουργούν στις στροφές που θα λειτουργεί και το fan της cpu. Λογικά αυτό θα συμβαίνει. Αν έχεις κουτί με διαθέσιμο 5.25 είναι προτιμότερο ένας fan controller

επειδη ετυχε και αγορασα το συγκεκριμενο fan hub πριν 1 εβδομαδα, χωρις να ειαμι 100% σιγουρος, νομιζω πως στην θεση του 3πινου χωραει και 4πινο βυσμα, νομιζω πρεπει να εχει χωρο.

Στροφες τις ρυθμιζεις μεσω ΒΙΟΣ, δεδομενου οτι εχει ελεγχο η μητρικη πανω στο βυσμα.

Εμενα η μητρικη μου εχει 1 4πινο CPU και 1 ακομα 4πινο που το ελεγχει η μητρικη και εχω συνδεσει το FAN HUB επανω.

• Like 1

Ωραίος φίλε μου.

Ευχαριστώ!!
Να σε ρωτήσω και κάτι άλλο επειδή βλέπω στην υπογραφή σου έχεις το ίδιο κουτί,μπορείς να μου πεις που το έχεις βάλει το hub η να ποσταρεις και μια φώτο?

ειναι απο τις χαζομαρες που δεν τις διευκρινιζει σωστα, αλλα εαν βαλεις το ΣΑΤΑ ολοι οι ανεμιστηρες θα "τρεχουν" στο 100%. Δεν ξερω γτ το εχουν ετσι εκτος και χρησιμευει σε κατι που δεν ξερω.

Οποτε οπως καταλαβες για ευνοητους λογους το εχω ετσι και οι ανεμιστηρες πανε απο 800-1050 στροφες.

Α δηλαδή το συνδέεις με δυο τρόπους η με sata πανω στο τροφοδοτικό που δουλεύει 100% η στο 4πινο που ρυθμίζονται οι στροφές.

Ευχαριστώ πολύ φιλε μου για την βοήθεια και τις διευκρινίσεις.

Γιατι δεν μπορουσα να βρω πολλές πληροφορίες για αυτο το hub και στο manual δεν τα ελεγε τοσο αναλυτικά. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...