Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα αρκετά περίεργο και θα ήθελα να πάρω και καμια άλλη γνώμη.

Ξεκίνησε όταν βρήκα το pc να έχει κολλήσει, είχαν παγώσει τα πάντα, δεν ανταποκρινόταν τίποτα και απλά φαινόταν η επιφάνεια εργασίας στην οθόνη. Το έκλεισα από το κουμπί αναγκαστικά. Όταν το ξανάνοιξα, η μητρική έκανε ένα μακρύ μπιπ και 2-3 μικρά, δεν είναι ξεκάθαρο, πιο πιθανό 2. Και δεν έδωσε κανένα σήμα στην οθόνη.

Το έδωσα για service στο κατάστημα που έχει εγγύηση η μητρική και μου είπαν ότι έφταιγε η κάρτα γραφικών καθώς έβαλαν άλλη και δούλεψε κανονικά το pc.

Οπότε το παρέλαβα και έβαλα πάνω μια άλλη κάρτα γραφικών και όντως δούλεψε εκείνο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, το ανοίγω και κάνει ακριβώς το ίδιο με τα μπιπ. Με την ίδια κάρτα που το προηγούμενο βράδυ δούλεψε για να είμαστε ξεκάθαροι.

Από τότε λοιπόν οι παρατηρήσεις που έχω κάνει είναι:

- Μερικές φορές κάνει αυτά τα μπιπ και δεν δίνει σήμα στην οθόνη, μερικές φορές δεν κάνει κανένα μπιπ(το φυσιολογικό είναι να κάνει 1) και δεν δίνει σήμα στην οθόνη, και πολύ σπάνια ανοίγει κανονικά.

- Όταν ανοίξει κανονικά, άμα κάνω restart, όσα και να κάνω, δεν το παθαίνει, ανοίγει πάλι κανονικά. Αλλά αν το κλείσω εντελώς και πάω να το ξανανοίξω το πιο πιθανό είναι να μη δουλέψει.

- Το heatsink δίπλα στη cpu μου φαίνεται ότι έχει ξεκολλήσει, αλλά μπορεί να ταν κ έτσι εκ κατασκευής δεν ξέρω, γιατί είναι βιδωμένο με κάτι βίδες-ελατήρια.

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

- Το έλυσα όλο το καθάρισα, πάλι δεν άνοιξε

- Έκανα reset το cmos, πάλι δεν άνοιξε με τη πρώτη, μετά από αρκετές προσπάθειες χωρίς να έχει αλλάξει κάτι άνοιξε.

- Το κράτησα ανοιχτό εκείνο το βράδυ, δούλεψε κανονικά και μετά το άφησα για 23 ώρες να τρέξει memtest86, δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

Το σύστημα είναι:

Mobo: Gigabyte GA-990XA UD3 rev3.0

CPU: AMD FX8320

RAM: Corsair CMZ8GX3M2A1600C9B VENGEANCE 8GB (2X4GB)
PSU: Corsair RM750X 750W
GPU: Sapphire Radeon HD4850X2 2GB αυτή που μου είπαν ότι χάλασε
SSD: Samsung 850PRO 128GB
OS: Linux Mint 18 and Windows 7 Professional σε διαφορετικά partitions

και η άλλη κάρτα που χρησιμοποιώ MSI N440GT MD1GD3/LP .

Για πείτε καμιά γνώμη. Ευχαριστώ.

**UPDATE**

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω δοκιμάσει να βάλω τη κάρτα σε άλλη pci-e θύρα και πάλι έκανε τα ίδια.

Επεξ/σία από findor
Δημοσ.

Το manual της μητρικής δεν λέει τίποτε για beep error codes και μου κάνει εντύπωση. Πάντως γενικά για gigabyte motherboards νομίζω ισχύει ότι 1 μακρύ και 2 μικρά beep είναι monitor/GPU error. Υποθέτω ότι τέσταρες και λειτουργεί χωρίς καμία κάρτα οπότε ,αν είσαι σίγουρος ότι η μία τουλάχιστον gpu δεν έχει θέμα, παίζει να φταίει η PCI-Express θύρα που χρησιμοποιείς δοκίμασε να βάλεις την κάρτα που δουλεύει στην άλλη θύρα (αν δεν είσαι σίγουρος ποια είναι δες στο manual) αν το πρόβλημα δεν παρουσιαστεί ξανά τότε μπορεί όντως να μην φταίει η κάρτα αλλά εάν το πρόβλημα δεν έχει παρουσιαστεί καιρό τώρα παίζει να έκαψε η κάρτα την θύρα οπότε δεν θα την ξαναχρησιμοποιούσα αν δεν έπαιρνα μια γνώμη από κάποιον ειδικό για το αν δουλεύει ή όχι. Πριν κάνεις οτιδήποτε μέσα στο pc βγάλτω από την πρίζα και σβήσε από το κουμπί το PSU! Αν δεν είσαι σίγουρος για το εάν το heatsink έχει τοποθετηθεί σωστά ανέβασε μια φωτογραφία για να μπορούμε να σου πούμε μια γνώμη, αν και δεν νομίζω να είχες ακριβώς το ίδιο πρόβλημα με πριν αν έφταιγε αυτό.

Δημοσ.

Ναι δεν λέει κάτι το manual. Πάντως έτσι λένε γι αυτά τα beep για gigabyte, ότι είναι gpu ή monitor related το πρόβλημα.

Ξέχασα να το γράψω ότι έχω δοκιμάσει να τη βάλω σε άλλη pci-e και έκανε το ίδιο. Ευχαριστώ για τη παρατήρηση πάντως.

Δημοσ.

Όχι δεν έχω πειραξει τπτ στη cpu. Δεν χειροτερεύει κάτι, ειναι τυχαίο εντελώς...τις περισσότερες φορές δεν ανοίγει, πολυ σπάνια ανοίγει.

Δημοσ.

Το μυαλό μου πάει στο χειρότερο σενάριο που δυστυχώς είναι δύσκολο το troubleshooting... Τροφοδοτικό... Και περισσότερο πάει εκεί γιατί είπες πως κάποιες φορές δεν κάνει καθόλου μπιπ. Όταν δεν κάνει μπιπ, οι δίσκοι σου συνεχίζουν να φορτώνουν λειτουργικό? Δηλαδή, βλέπεις activity στους δισκους? Ή σου παγώνει το σύστημα εκεί? Αν παγώνει, είναι ακόμα πιο σίγουρο για τροφοδοτικό ή για το 12volt του τροφοδοτικού ή της mobo.

Μήπως δίνει ότι ρεύμα θέλει στην gpu και τις αλλάζει τα φώτα?

Δοκίμασε να βγάλεις το 12volt και το 24 pin, φύσατα καλά και ξαναβαλτα. Αν έχεις και πολύμετρο να ελέγξεις το 12volt, κάνοντας bridge το psu, ακόμα καλύτερα

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω ένα πρόβλημα αρκετά περίεργο και θα ήθελα να πάρω και καμια άλλη γνώμη.

Ξεκίνησε όταν βρήκα το pc να έχει κολλήσει, είχαν παγώσει τα πάντα, δεν ανταποκρινόταν τίποτα και απλά φαινόταν η επιφάνεια εργασίας στην οθόνη. Το έκλεισα από το κουμπί αναγκαστικά. Όταν το ξανάνοιξα, η μητρική έκανε ένα μακρύ μπιπ και 2-3 μικρά, δεν είναι ξεκάθαρο, πιο πιθανό 2. Και δεν έδωσε κανένα σήμα στην οθόνη.

Το έδωσα για service στο κατάστημα που έχει εγγύηση η μητρική και μου είπαν ότι έφταιγε η κάρτα γραφικών καθώς έβαλαν άλλη και δούλεψε κανονικά το pc.

Οπότε το παρέλαβα και έβαλα πάνω μια άλλη κάρτα γραφικών και όντως δούλεψε εκείνο το βράδυ. Την επόμενη μέρα, το ανοίγω και κάνει ακριβώς το ίδιο με τα μπιπ. Με την ίδια κάρτα που το προηγούμενο βράδυ δούλεψε για να είμαστε ξεκάθαροι.

Από τότε λοιπόν οι παρατηρήσεις που έχω κάνει είναι:

- Μερικές φορές κάνει αυτά τα μπιπ και δεν δίνει σήμα στην οθόνη, μερικές φορές δεν κάνει κανένα μπιπ(το φυσιολογικό είναι να κάνει 1) και δεν δίνει σήμα στην οθόνη, και πολύ σπάνια ανοίγει κανονικά.

- Όταν ανοίξει κανονικά, άμα κάνω restart, όσα και να κάνω, δεν το παθαίνει, ανοίγει πάλι κανονικά. Αλλά αν το κλείσω εντελώς και πάω να το ξανανοίξω το πιο πιθανό είναι να μη δουλέψει.

- Το heatsink δίπλα στη cpu μου φαίνεται ότι έχει ξεκολλήσει, αλλά μπορεί να ταν κ έτσι εκ κατασκευής δεν ξέρω, γιατί είναι βιδωμένο με κάτι βίδες-ελατήρια.

Τι έχω κάνει μέχρι τώρα:

- Το έλυσα όλο το καθάρισα, πάλι δεν άνοιξε

- Έκανα reset το cmos, πάλι δεν άνοιξε με τη πρώτη, μετά από αρκετές προσπάθειες χωρίς να έχει αλλάξει κάτι άνοιξε.

- Το κράτησα ανοιχτό εκείνο το βράδυ, δούλεψε κανονικά και μετά το άφησα για 23 ώρες να τρέξει memtest86, δεν βρήκε κάποιο πρόβλημα.

Το σύστημα είναι:

Mobo: Gigabyte GA-990XA UD3 rev3.0

CPU: AMD FX8320

RAM: Corsair CMZ8GX3M2A1600C9B VENGEANCE 8GB (2X4GB)

PSU: Corsair RM750X 750W

GPU: Sapphire Radeon HD4850X2 2GB αυτή που μου είπαν ότι χάλασε

SSD: Samsung 850PRO 128GB

OS: Linux Mint 18 and Windows 7 Professional σε διαφορετικά partitions

και η άλλη κάρτα που χρησιμοποιώ MSI N440GT MD1GD3/LP .

Για πείτε καμιά γνώμη. Ευχαριστώ.

**UPDATE**

Ξέχασα να αναφέρω ότι έχω δοκιμάσει να βάλω τη κάρτα σε άλλη pci-e θύρα και πάλι έκανε τα ίδια.

g mena το καλυτερο ειναι να βγαλεις τα πραγματα απο πανω και να τα ξαναβαλεις .. επανω βαλε γ αρχη καρτα γραφικων τροφοδοτικο και ραμ και δες αν συνεχιζεις και εχεις προβληματα  αν συνεχιζεις και εχεις προβλημα παρε απο εναν φιλο σου ενα τροφοδοτικο δοκιμασε το και αν εισαι οκ τοτε παει να πει οτι το τροφοδοτικο σου τα επαιξε και εισαι αναγκασμενος να παρεις αλλο !

Δημοσ.

Το μυαλό μου πάει στο χειρότερο σενάριο που δυστυχώς είναι δύσκολο το troubleshooting... Τροφοδοτικό... Και περισσότερο πάει εκεί γιατί είπες πως κάποιες φορές δεν κάνει καθόλου μπιπ. Όταν δεν κάνει μπιπ, οι δίσκοι σου συνεχίζουν να φορτώνουν λειτουργικό? Δηλαδή, βλέπεις activity στους δισκους? Ή σου παγώνει το σύστημα εκεί? Αν παγώνει, είναι ακόμα πιο σίγουρο για τροφοδοτικό ή για το 12volt του τροφοδοτικού ή της mobo.

Δοκίμασε να βγάλεις το 12volt και το 24 pin, φύσατα καλά και ξαναβαλτα. Αν έχεις και πολύμετρο να ελέγξεις το 12volt, κάνοντας bridge το psu, ακόμα καλύτερα

Δεν το έχω τσεκάρει αυτό με τον δίσκο που λες, θα το τσεκάρω και θα σ πω. Αν και, διόρθωσε με αν το σκέφτομαι λάθος, αμά η μητρική δεν κάνει post(ενα μπιπ) υποθέτω δεν ζητάει και απο τον δίσκο να φορτώσει λειτουργικό. Δηλαδή υποθέτω δεν θα υπάρχει ούτως ή άλλος activity από τον δίσκο.

Τεσπα, αύριο βράδυ θα έχω πρόσβαση στο pc πάλι οπότε θα το τσεκάρω αυτό και θα σ πω.

Το pc το έχω λύσει όλο το έχω καθαρίσει και το έχω ξαναδέσει, οπότε δεν τίθεται θέμα "φυσίματος" υποδοχών, τα έχω κάνει αυτά.

g mena το καλυτερο ειναι να βγαλεις τα πραγματα απο πανω και να τα ξαναβαλεις .. επανω βαλε γ αρχη καρτα γραφικων τροφοδοτικο και ραμ και δες αν συνεχιζεις και εχεις προβληματα  αν συνεχιζεις και εχεις προβλημα παρε απο εναν φιλο σου ενα τροφοδοτικο δοκιμασε το και αν εισαι οκ τοτε παει να πει οτι το τροφοδοτικο σου τα επαιξε και εισαι αναγκασμενος να παρεις αλλο !

όπως είπα και στον kogos απο πάνω το pc το έχω λύσει όλο, έχω καθαρίσει τα πάντα και το έχω ξαναδέσει.

Το psu όντως είναι μια καλή πιθανότητα, άμα μπορέσω να βρω psu από κάποιον θα το τσεκάρω.

Δημοσ.

Για καποιο λογο δεν μπορώ να το πετυχω να μην κανει μπιπ..κανει συνεχεια τα πολλα μπιπ ή κανει ενα κ ανοιγει..παντως μετα απο τα τρια μπιπ για καποιο λογο η ενδειξη του δισκου αναβοσβήνει...αμα το πετυχω να μην κανει μπιπ θα γραψω τι κανει κ εκει...psu δεν εχω βρει να δοκιμασω ακομα..στη χειροτερη σε 10 μερες θα εχω προσβαση σε ενα για να το τσεκαρω

Δημοσ.

1)Παρότι έκανες memtest πολλές ώρες αν μπορείς βρες άλλες μνήμες να δοκιμάσεις για μερικές ημέρες.

2)Όπως ειπώθηκε να δοκιμάσεις άλλο τροφοδοτικό 

3)Δες τον επεξεργαστή αν έχει στραβωμένα pins.

4)Αν δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω τότε είναι η μητρική.

Μεγαλύτερη πιθανότητα δίνω στο τελευταίο.

• Like 1
Δημοσ.

Το πέτυχα να μην κάνει κανένα μπιπ, δεν λειτουργεί καθόλου ο δίσκος.

Δημοσ.

Το πέτυχα να μην κάνει κανένα μπιπ, δεν λειτουργεί καθόλου ο δίσκος.

Μην ξεχάσουμε και τα λίγα που ξέρουμε.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...