mr.robot Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 καλησπερα εχω adsl συνδεση, πολλες φορες η ταχυτητα ειναι 1,2 mbps, το upload 0.02.. κατι που με σοκαρει , χωρις να εχω ανοιξει καποιο προγραμμα παιχνιδι .. η αποσταση του μοντεμ με τον υπολογιστη μου ειναι 10 μετρα ακριβως, εχω ενα 15 μετρα ethernet.. σκεφτομαι να δοκιμασω ενα καλωδιο τηλεφωνου 10 μετρα, οπου υστερα θα συνδεθει απλα το μοντεμ επανω, το καλωδιο τηλεφωνου θα φευγει απο το σπλιτερ .. αξιζει να παρω μεγαλο καλωδιο τηλλεφωνου; η να κρατησω το 15 μετρο ethernet ; η απλα δεν θα δω διαφορα; ευχαριστω εκ των προτερων. να προσθεση οτι εχω ενα splitter το οποιο εχει μικρο καλωδιο, το κουτακι με τις δυο υποδοχες, αυτο ειναι με φιλτρο ετσι; μηπως ειναι καλυτερο να εχω σπλητερ χωρις το καλωδιο και το φιλτρο; Υ.Γ θα χρειαστω κατι αλλο να βαλω εφοσον θα βαλω μεγαλο καλωδιο τηλεφωνου;;
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, Καλύτερα γράψε τις πληροφορίες από το router σου να δούμε σε τι ταχύτητα κλειδώνει και μετά μπορείς να το φέρεις με τηλεφωνικό καλώδιο πιο κοντά στον υπολογιστή ώστε να μην έχεις απώλειες και από αυτό, σωστή η σκέψη σου.
mr.robot Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Καλησπέρα, Καλύτερα γράψε τις πληροφορίες από το router σου να δούμε σε τι ταχύτητα κλειδώνει και μετά μπορείς να το φέρεις με τηλεφωνικό καλώδιο πιο κοντά στον υπολογιστή ώστε να μην έχεις απώλειες και από αυτό, σωστή η σκέψη σου. χαιρετε και ευχαριστω για την αμεση απαντηση, μια φωτο μεσα απο τις ρυθμισεις του modem http://prntscr.com/f9d1dc
mr.robot Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Καλύτερα μακρύ ethernet. με λιγο ψαξιμο που εκανα τωρα οι περισσοτεροι αυτο λενε.. αλλα γιατι δεν καταλαβαινω :/
nikos1982 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 γιατο το cat 5 η cat 6 εχει ποιο μεγαλη διατομη στον χαλκο του και ειναι συνεστραμενα τα ζευγη μεσα με καλυτερη ταχυτητα.αν θελεις ακομα καλυτερο παρε ενα ftp που εχει με μόνωση απο αλουμινόχαρτο για καλυτερη προστασια απο ρευμα αν περναει κατι εκει κοντα.
mr.robot Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 γιατο το cat 5 η cat 6 εχει ποιο μεγαλη διατομη στον χαλκο του και ειναι συνεστραμενα τα ζευγη μεσα με καλυτερη ταχυτητα.αν θελεις ακομα καλυτερο παρε ενα ftp που εχει με μόνωση απο αλουμινόχαρτο για καλυτερη προστασια απο ρευμα αν περναει κατι εκει κοντα. utp πρπει να εχω τωρα. να δοκιμασω με ενα 10μετρο εθερνερτ ftp δηλαδη; οχι με μεγαλο τηλεφωνικο καλωδιο;α
MakeGreeceSexyAgain Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δεν τίθεται καν debate στην πραγματικότητα. Ξεκάθαρα θα προτιμήσεις μεγαλύτερο ethernet.
SeXBOX Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Ethernet με τα 1000 με απλό τηλεφωνικό ΑΝ πέσεις έστω και σε καλά patchαρισμένο καλώδιο σε τέτοιες αποστάσεις θα έχεις CRC Errors, αποσυνδέσεις κλπ. Να φανταστείς εγώ εχω το modem με καλώδιο τηλεφωνικό 25cm και εχω 4 μήνες ούτε 1 αποσύνδεση και περίπου 1000+ CRC Errors το οποίο είναι νορμάλ και 5 μετρά Ethernet Cat5, για WiFi adapter δεν το συζητάω, για τα κινητά μας και τα λάπτοπ στις καφετέριες καλό είναι, στο σταθερό του σπιτιού όμως όχι, πολλά packet loss και ασταθείς κλιμακωτά ταχύτητες.
mr.robot Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 18 Μαΐου 2017 Ethernet με τα 1000 με απλό τηλεφωνικό ΑΝ πέσεις έστω και σε καλά patchαρισμένο καλώδιο σε τέτοιες αποστάσεις θα έχεις CRC Errors, αποσυνδέσεις κλπ. Να φανταστείς εγώ εχω το modem με καλώδιο τηλεφωνικό 25cm και εχω 4 μήνες ούτε 1 αποσύνδεση και περίπου 1000+ CRC Errors το οποίο είναι νορμάλ και 5 μετρά Ethernet Cat5, για WiFi adapter δεν το συζητάω, για τα κινητά μας και τα λάπτοπ στις καφετέριες καλό είναι, στο σταθερό του σπιτιού όμως όχι, πολλά packet loss και ασταθείς κλιμακωτά ταχύτητες. οποτε να παρω ενα ftp ethernet καλυτερα λες; η να μεινω με το utp που μου ειμαι ηδη τωρα ; Να προσπεθω οτι το καλωδιο που εχω τωρα ειναι 5 μετρα μεγαλυτερο απο την αποσταση υπολογιστη-modem .. να αναφερω καποια πραγματα που ισως βοηθησουν περισσοτερο .. λοιπον γενικα εχω χαμηλες ταχυτητες οπως πολλα ατομα .. το θεμα ειναι οτι ενω η wind βλεπει την συνδεση να ειναι μια χαρα, δεν ειναι .. τρομερα υψηλο ping, πολλες φορες αργουν να ανοιξουν καποιες σελιδες, ειτε μεσω κινητου ειτε μεσω υπολογιστη . αυτο δεν γινεται μονο σε εμενα αλλα και σε αλλα ατομα της οικογενειας .. εχω δοκιμασει reset, tcp optimizer, να αλλαξω mtu , να αλλαξω dns μεσω απο windows και dns μεσω του modem .. δεν ξερω τι αλλο να κανω .. σημερα ηρθε τεχνικος της wind και ΕΤΥΧΕ να ειναι η γραμμη ΚΟΜΠΛΕ .. 11 mpbs του εβγαζε, οποτε εγω βγηκα τρελος , γιατι σου λεει που ειδε αυτος το 1 και 2 ; και να αναφερω πως τα μηχανηματα τους δεν διαψευονται .. αλλαξα modem αλλαξα εταιρια, format εκενα, τα παντα ΕΚΑΝΑ . τι αλλο να κανω; λεφτα για VDSL δεν δινω, να κατεβαζουν τιμες .. το θεωρω πεταμε , μου λεει ενας γνωστος πληρωνει vdsl 50 περιπου mpbs και εχει 2 mpbs ΓΙΑΤΙ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;
SeXBOX Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 Δημοσ. 19 Μαΐου 2017 1. Την βλέπει μια χαρά γιατί γι' αυτούς το Ping δεν είναι δικό τους πρόβλημα είναι θέμα της καλωδίωσης της πολυκατοικίας/μονοκατοικίας ακόμα και την ποιότητα της πρίζας σου. Δοκίμασε να τους ζητήσεις να σε βάλουν σε fastpath. 2. Ο τεχνικός θα δει 1ον αν συνδέεσαι, 2ον την ταχύτητα με την οποία συνδέεσαι και 3ον ένα γρήγορο line quality. Αυτά είναι τα οποία μπορούν να κανουν. Καλό θα ήταν αν ξανά φωνάξεις να τον ρωτήσεις αν θέλει(γιατί δεν είναι υποχρεωμένος) να ρίξει μια ματιά στις καλωδιώσεις να σου πει αν είναι διαβρωμένες και τέτοια. Αν είναι τότε πρέπει να γίνει συνέλευση στην πολυκατοικία σου να φέρετε τεχνικό να τα αλλάξει όλα το οποίο είναι μεγάλη δουλειά, απαιτεί λεφτά και φυσικά θα αρνηθούν. 3. Από την στιγμή που άλλαξες εταιρεία και έχεις τα ίδια τότε είναι αυτονόητο ότι κάτι τρέχει στην καλωδίωση. Για αρχή άλλαξε μια πρίζα με μια πολύ καλής ποιότητας(μη τσιγκουνευτείς). Δοκίμασε όσο πιο μικρο καλώδιο τηλεφώνου μπορείς και πολλά μπας και σου κάτσει κάποιο που κάνει δουλειά. Πχ. Εγώ εχω δοκιμάσει μέχρι και 5cm αλλά ένα των 25 έκανε καλύτερα. Αγόρασε ένα cat5 συσκευασμένο επώνυμο. 4. Το τελευταίο δεν το κατάλαβα πληρώνει vdsl 50 και πιάνει 2;;;; Ή ψεύδεται ή του δώσανε vdsl χωρίς να του παρέχει η περιοχή του. 5. Η vdsl ΑΝ είναι διαθέσιμη στην περιοχή σου αξίζει κάθε cent της. Εγώ από 24αρα που κλείδωνα σε 17mbps έβαλα 30αρα που μου παρέχει ο ΟΤΕ και η διαφορά είναι τεράστια. 6. Πέρνα μια βόλτα από το site της Cosmote και δες αν είναι διαθέσιμη στην περιοχή σου(κάτι που σπανίζει ακόμα και σήμερα). Αν δεν παρέχεται δεν έχουν στήσει k/v ή απέχεις χιλιόμετρα από το Α. Κέντρο τους. Υ.Γ. Θα εμπιστευτείς μόνο τι θα σου πουν στον ΟΤΕ, αν σου πουν πως δεν παρέχεται και η άλλη εταιρεία σου πει πως παρέχεται τότε λέει ψέματα γιατί όλες οι εταιρείες παίρνουν μισθωμένες από τον ΟΤΕ και χρησιμοποιούν.
mr.robot Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 22 Μαΐου 2017 μου εξηγει καποιος γιατι το MTU ειναι τοσο μεγαλο ; και τι ειναι το loopback pseudo http://prntscr.com/faucus
Επισκέπτης Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Καλημέρα , στη φώτο το MTU είναι 1500 γιατί τόσο εξυπηρετεί να φτάσει σύμφωνα με την εγκατάσταση που έχεις και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς. και η άλλη παράμετρος{loopback pseudo}γιατί σε απασχολεί αφού λογικά εσύ δεν τη χρησιμοποιείς από αυτά που έχεις γράψει μέχρι τώρα. επίσης τελικά τι έχεις κάνει? και τι αποτέλεσμα έχεις σε σχέση με το πρώτο{post} ερώτημα σου>??
mr.robot Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Μέλος Δημοσ. 23 Μαΐου 2017 Καλημέρα , στη φώτο το MTU είναι 1500 γιατί τόσο εξυπηρετεί να φτάσει σύμφωνα με την εγκατάσταση που έχεις και τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς. και η άλλη παράμετρος{loopback pseudo}γιατί σε απασχολεί αφού λογικά εσύ δεν τη χρησιμοποιείς από αυτά που έχεις γράψει μέχρι τώρα. επίσης τελικά τι έχεις κάνει? και τι αποτέλεσμα έχεις σε σχέση με το πρώτο{post} ερώτημα σου>?? αα, απλα ρωτησα γιατι ψαχνω γενικα να βρω το προβλημα της χαμηλης ταχυτητας και παραλληλα υψηλου ping και ειδα αυτη την τεραστια τιμη στο mtu .. την αλλαξα ομως.
SeXBOX Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Δημοσ. 25 Μαΐου 2017 Βάλε από το router σου MTU 1492 για αρχή που είναι default. Κανε CMD σαν administrator ping www.google.com -f -l #### Όπου #### το MTU που θες να δοκιμάσεις δες με το 1500 που έχεις τώρα αν έχεις packet loss. Αν ναι χαμήλωνε το 10-12 bytes και ξαναδοκίμασε. όταν φτάσεις σε έναν αριθμό που δεν θα έχεις packet loss δλδ 0% δες και τα ms που έκανε αν έγιναν received και τα 4 πακέτα. Δοκιμασε και πιο χαμηλά αν θες μέχρι να βρεις το μικρότερο ms, προσοχή το μικρότερο ms μπορεί να το έχεις και με μεγαλύτερο MTU δεν πάει να πει όσο λιγότερο τόσο μικρότερο ms. Οταν βρεις το ιδανικό για εσένα MTU #### πχ 1400 πρόσθεσε για IP and ICMP headers +28 άρα 1428. Βάλτο στο router σου στις ρυθμίσεις για το MTU και πράττοντας και βλέποντας θα βγάλεις τα συμπεράσματα σου, αν σε ικανοποιεί ή όχι.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα