Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μόνο 2 αντάπτορες, μόνο...

Το πιάνω το νόημα, αλλά 

είναι ουσιαστικά προέκταση του καλωδίου. 

Νομίζω ότι στην τελική έχει να κάνει με την προσωπική προτίμηση.  

Δημοσ.

κοιτάξτε είμαι 44 και από τα χέρια μου έχουν περάσει.... win 3.0, 3.1, 3.11, 95, 98, NT, 2000, millenium, 7.0, Vista, 8.0, 8.1, 10.0

Οπότε, επειδή σαν μηχανολόγος δεν μπορώ να έχω ταυτόχρονα στα χέρια και γράσα (μουτζούρης γαρ) και κατσαβίδια και CD με drivers kai DLS's, ε... είπα.... σκόνη και μπούρμπρη στα windows... νισάφι πια....

Το mid'14 που έχω είναι το πρώτο μου, και δεν έχω άλλη συκευή apple. Ε ρε παιδιά, δεν ξαναγυρίζω πίσω.... you can't teach and old dog new tricks....

Yπάρχει πολύς κόσμος που θέλει μια καθημερινή ομαλή απλότητα....... είναι τόσο απλό.. Απίστευτη οθόνη, απίστευτη μπαταρία, αξιοπιστία, απίστευτα γρήγορος δίσκος, συνδεσιμότητα περιφερειακών άμεση και απροβλημάτιστη...

Θα μου πείτε...ότι είναι ακριβό, ότι δεν κάνει για games... ΔΕΝ...ΔΕΝ....ΔΕΝ....

Δε με νοιάζει, καταλαβαίνετε τι σημαίνει να δουλεύεις στον Η/Υ σου και να είσαι χαρούμενος? Αυτό δεν πληρώνεται.... (συν το ότι τα win μηχανήματα με παρόμοια specs έχουν και παρόμοια τιμή).

Όταν φίλε clepto (KAI ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ) μπερδέψει κάνα πόδι/χέρι στο καλώδιο τροφοδοσίας και πέσει κάτω το μηχανάκι... τότε θα σου πω..... ξέρεις πόσες φορές έχει γλυτώσει την τούμπα..... και σώθηκε από το magsafe?

Όσο για τους αντάπτορες έχεις δίκιο, αλλά όταν θα τον ξεχάσεις και θα πας και δε θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, τότε θα με θυμηθείς.... 1 με 2 ΒΑΣΙΚΕΣ θύρες μπορούσε να τις έχει. Και όλοι ΘΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ....

• Like 9
Επισκέπτης
Δημοσ.

Να δούμε τι θα αφαιρέσουν τώρα.

Δημοσ.

κοιτάξτε είμαι 44 και από τα χέρια μου έχουν περάσει.... win 3.0, 3.1, 3.11, 95, 98, NT, 2000, millenium, 7.0, Vista, 8.0, 8.1, 10.0

Οπότε, επειδή σαν μηχανολόγος δεν μπορώ να έχω ταυτόχρονα στα χέρια και γράσα (μουτζούρης γαρ) και κατσαβίδια και CD με drivers kai DLS's, ε... είπα.... σκόνη και μπούρμπρη στα windows... νισάφι πια....

Το mid'14 που έχω είναι το πρώτο μου, και δεν έχω άλλη συκευή apple. Ε ρε παιδιά, δεν ξαναγυρίζω πίσω.... you can't teach and old dog new tricks....

Yπάρχει πολύς κόσμος που θέλει μια καθημερινή ομαλή απλότητα....... είναι τόσο απλό.. Απίστευτη οθόνη, απίστευτη μπαταρία, αξιοπιστία, απίστευτα γρήγορος δίσκος, συνδεσιμότητα περιφερειακών άμεση και απροβλημάτιστη...

Θα μου πείτε...ότι είναι ακριβό, ότι δεν κάνει για games... ΔΕΝ...ΔΕΝ....ΔΕΝ....

Δε με νοιάζει, καταλαβαίνετε τι σημαίνει να δουλεύεις στον Η/Υ σου και να είσαι χαρούμενος? Αυτό δεν πληρώνεται.... (συν το ότι τα win μηχανήματα με παρόμοια specs έχουν και παρόμοια τιμή).

Όταν φίλε clepto (KAI ΕΥΧΟΜΑΙ ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΒΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ) μπερδέψει κάνα πόδι/χέρι στο καλώδιο τροφοδοσίας και πέσει κάτω το μηχανάκι... τότε θα σου πω..... ξέρεις πόσες φορές έχει γλυτώσει την τούμπα..... και σώθηκε από το magsafe?

Όσο για τους αντάπτορες έχεις δίκιο, αλλά όταν θα τον ξεχάσεις και θα πας και δε θα μπορείς να κάνεις τη δουλειά σου, τότε θα με θυμηθείς.... 1 με 2 ΒΑΣΙΚΕΣ θύρες μπορούσε να τις έχει. Και όλοι ΘΑ ΒΓΑΖΑΜΕ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ....

Γενικά συμφώνω και αυτοί είναι οι λόγοι για τους οποίους πληρώνει συνήθως κανείς το premium καπέλο της Apple. Μην ξεχνάς όμως ότι όλα αυτά που αναφέρεις αφορούν κυρίως το '14 μοντέλο. Σήμερα καλώς ή κακώς η Apple έχει κάνει πολλά βήματα προς τα πίσω και οι ανταγωνιστές έχουν προχωρήσει. Τι να πρωτοπώ; Για magsafe, έλλειψη βασικών θυρών, σμίκρινση για λίγα χιλιοστά με αντάλλαγμα στασιμότητα στο χρόνο αυτονομίας. Αντίστοιχα βλέπεις μηχανήματα οπως το xps, το ms studio και το spectre και ενώ έχουν καλύτερα χαρακτηρηστικά  (βλέπε xps) η διαφορά στην τιμή είναι της τάξης του χιλιάρικου(1500 vs 2400). Και φυσικά το λογισμικό στα Windows είναι πλέον έτη φωτός πιο μπροστά από ότι ήταν. Μακάρι η Apple να βάλει μυαλό και να δώσει αυτά που θέλει ο κόσμος και τότε οι πωλήσεις θα είναι φοβερές παρά το καπέλο στην τιμή, αλλά φαίνεται να έχει μείνει πίσω στο παιχνίδι...

• Like 1
Δημοσ.

δεν είμαι ειδικός στα specs και στην τελευταία νότα της τεχνολογίας.

Όσον αφορά τις τιμές, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω ελαφρώς. Τα καλά 13άρια και 15άρια XPS, φτάνουν τις τιμές των macbook.

Σε κάθε περίπτωση, ότι και να μου φέρουνε από win, παιδιά δεν ξανακοιτάζω πίσω (σε προσωπικό επίπεδο πάντα). Ίσως να είναι το "σύνολο" .... τι να πω... πάντως ποτέ ξανά win....ΠΟΤΕ........ να σας το πω αλλιώς.... "απου καεί στο χυλό, φυσά και το γιαούρτι..." 

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικά θέματα για βελτίωση..... απλά...."το πιάτο συγχωρεί" .... όπως λένε και οι εστιάτορες.... 

• Like 3
Δημοσ.

Κοιτάξτε..... το θέμα με τα νέα Macbook είναι να αναγνωρίσουν το μέγεθος της μακακίας που έχουν κάνει στους εξής τομείς:

1) Βάλτε ορέ 1 (μόνο μια) USB-3 θύρα. Και αν δε χωράει, βάλτε στη συσκευασία ένα μικροσκοπικο ανταπτοράκι USB-C 2 USB-3

2) Επαναφέρετε το magsafe, ήταν έτσι κι αλλιώς λεπτό, χωρά στο σασί

Και αν είναι και χουβαρντάδες, χωράει επίσης και SD card slot αν και δεν το νομίζω να παραδεχτούνε ότι κάνανε τόοοοοοοοοοσο μεγάλη γκάφα.

Ας γυρίσουνε αυτά τα 2... η μεταμέλεια θα εκτιμηθεί...

(κάτοχος macbook pro retina 13 mid' 14)

Είσαι απο Κέρκυρα ;

Δημοσ.

Στο θέμα της πτώσης, το απλό Macbook αν πέσει δε θα πάθει και τίποτα. Άντε να στραβώσει το σασί λίγο αλλά θα είναι λειτουργικό. Μην ξεχνάτε ότι όπως τα κινητά δεν έχει κινούμενα μέρη!

Σαφώς βέβαια θα ήθελα και εγώ το Magsafe αλλά πραγματικά με τη διάρκεια μπαταρίας που έχουν, νομίζω αλλάζει και το προφίλ χρήσης: Το χρησιμοποιείς χωρίς ρεύμα και όποτε χρειάζεται το κουμπώνεις.

Δημοσ.

μηχανολόγος εδώ 23 ετών,σε mac δεν τρέχεις ένα σωρό cad προγράμματα,δεν έχεις υποστήριξη απο προγραμματάκια τύπου mdsolids και υπολογιστικών,cfd κλπ.

και γενικά στην μηχανολογία η συμβατότητα με λογισμικά είναι το παν.

οι mac μπορεί να είναι super για γραφίστα,μουσικό και άλλα επαγγέλματα αλλά για μηχανολόγο δεν  

• Like 2
Δημοσ.

Για μισό λεπτό, και εγώ που μόλις αγόρασα Macbook; Δεν με σκέφτεται η Apple καθόλου;

Καλα αν η διαφορα ειναι π.χ. i5 6xxx με i5 7xxx και μικροδιαφορες σε σημεια, δεν σε πιασαν και κοροιδο.

Δημοσ.

δεν είμαι ειδικός στα specs και στην τελευταία νότα της τεχνολογίας.

Όσον αφορά τις τιμές, επίτρεψέ μου να διαφωνήσω ελαφρώς. Τα καλά 13άρια και 15άρια XPS, φτάνουν τις τιμές των macbook.

Σε κάθε περίπτωση, ότι και να μου φέρουνε από win, παιδιά δεν ξανακοιτάζω πίσω (σε προσωπικό επίπεδο πάντα). Ίσως να είναι το "σύνολο" .... τι να πω... πάντως ποτέ ξανά win....ΠΟΤΕ........ να σας το πω αλλιώς.... "απου καεί στο χυλό, φυσά και το γιαούρτι..." 

Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχουν σημαντικά θέματα για βελτίωση..... απλά...."το πιάτο συγχωρεί" .... όπως λένε και οι εστιάτορες.... 

Δεν ισχύει αυτό με τις τιμές εκτός και αν συγκρίνεις μοντέλο mac με τον χαμηλοτερο i5(~1500 Ε) με το ακριβότερο xps που έχει i7 και gpu(επίσης ~1500Ε). Η δικαιη σύγκριση είναι τα κορυφαία μοντέλα(περίπου 900Ε διαφορά). Σε όλα τα άλλα συμφωνώ. Γι αυτό και το σκέφτομαι και εγώ για αγορά παρά τα όσα ανέφερα.

Δημοσ.

μηχανολόγος εδώ 23 ετών,σε mac δεν τρέχεις ένα σωρό cad προγράμματα,δεν έχεις υποστήριξη απο προγραμματάκια τύπου mdsolids και υπολογιστικών,cfd κλπ.

και γενικά στην μηχανολογία η συμβατότητα με λογισμικά είναι το παν.

οι mac μπορεί να είναι super για γραφίστα,μουσικό και άλλα επαγγέλματα αλλά για μηχανολόγο δεν  

To αυτό.

Σε ειδικευμένο λογισμικό κάποιων επαγγελμάτων το MacOS είναι "λίγο" με πολλές ασυμβατότητες και προβλήματα(όταν φυσικά λειτουργεί).

Εάν είναι να κάμω dual boot σε μηχάνημα των 1.5Κ€ για να έχω τα βασικά, το βατέψαμε και ψόφησε.

Από εκεί και πέρα φυσικά ο καθείς αγοράζει ότι γουστάρει και τον βολεύει.

• Like 1
Δημοσ.

To αυτό.

Σε ειδικευμένο λογισμικό κάποιων επαγγελμάτων το MacOS είναι "λίγο" με πολλές ασυμβατότητες και προβλήματα(όταν φυσικά λειτουργεί).

Εάν είναι να κάμω dual boot σε μηχάνημα των 1.5Κ€ για να έχω τα βασικά, το βατέψαμε και ψόφησε.

Από εκεί και πέρα φυσικά ο καθείς αγοράζει ότι γουστάρει και τον βολεύει.

σαν μηχανολόγος είδα ένα σωρο προγραμματάκια στην σχολή για υπολογισμούς και άλλα διάφορα που σε mac δεν θα τρέχανε ποτέ native στο λειτουργικό,εκεί υστερεί για μένα η apple στους υπολογιστές.

και δεν μπορείς να είσαι μηχανολόγος και ο ανταγωνιστής σου να έχει το τάδε πρόγραμμα και εσύ όχι καταλαβαίνεις :-) 

σε άλλες ειδικότητες που δουλεύον Mac συγκεριμένα σπέρνουν και για αυτό και τα παίρνουν οι επαγγελματίες 

Δημοσ.

Σχετικά με το magsafe, θα αφήσω αυτό εδώ.

Επίσης θα συμφωνήσω για την αλλαγή στον τρόπο χρήσης. Συνήθως το έχω στην πρίζα μόνο στο σπίτι. 

5-6 ώρες βαριάς χρήσης που κρατάει η μπαταρία με καλύπτει για όταν είμαι έξω.

Δημοσ.

σαν μηχανολόγος είδα ένα σωρο προγραμματάκια στην σχολή για υπολογισμούς και άλλα διάφορα που σε mac δεν θα τρέχανε ποτέ native στο λειτουργικό,εκεί υστερεί για μένα η apple στους υπολογιστές.

και δεν μπορείς να είσαι μηχανολόγος και ο ανταγωνιστής σου να έχει το τάδε πρόγραμμα και εσύ όχι καταλαβαίνεις :-)

σε άλλες ειδικότητες που δουλεύον Mac συγκεριμένα σπέρνουν και για αυτό και τα παίρνουν οι επαγγελματίες 

Δεν είναι στόχος της apple οι διάφοροι επαγγελματίες, τουλάχιστον όχι πια και όχι για τους περισσότερους.

Προσωπικά οι ιδιοκτήτες ΜAC που ξέρω είναι άτομα που είτε δεν είχαν ιδιαίτερα προγράμματα στο γκομπιούτερ(δουλεύουν Office και άλλα προγράμματα του είδους), ή είχαν dual boot.

Υμείς οι υπόλοιποι έχουμε είτε Win ή/και Linux.

Φυσικά πάντα για προσωπική εμπειρία από άτομα που δεν είναι στις εικαστικές τέχνες ή στην μουσική.

Εκεί δεν ξέρω.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...