Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίδες έχω μια ερώτηση προς τους γνώστες.

Αν αφήσουμε στην άκρη το αν είναι σωστή ή λάθος αυτή η πολιτική κλπ, μπορείτε να μου εξηγήσετε τεχνικά γιατί το S5+ που έχω, θα μείνει στο Android 6 και δε θα πάρει το 7; Είναι θέμα δυνατοτήτων συσκευής; Είναι τόσο υποδεέστερα τα χαρακτηριστικά του σε σχέση με ένα low-end κινητό που πωλείται σήμερα με το Android 7;

Δημοσ.

για να πουλήσουν τα καινούργια και να σε αναγκάσει να αγοράσεις. 

Ακριβώς αυτό, διότι ο κατασκευαστής κάνει κουμάντο και εσύ απλά καταναλώνεις αυτό που σου σερβίρει.

Δημοσ.

Και οι αδυναμοι επεξεργαστες σε καποιες περιπτωσεις. Τωρα στην περιπτωση του s5 που φοραει τον 801 νομιζω ειναι ικανος να υποστηριξει μια χαρα μια σωστη εκδοση του android 7.

Δημοσ.

μια χαρα θα σηκώσει το 7

αλλά την εταιρεία δεν τη συμφέρει να το κάνει

πλέον custom roms απο το xda ή το needrom

• Like 1
Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, χρειάζεται κάποια δουλειά από τον κατασκευαστή ώστε να φτιάξει μια σωστή έκδοση για το S5 για παράδειγμα, σωστά; Την οποία δουλειά κρίνει ο κατασκευαστής ως μη σεμφέρουσα. Αυτό καταλαβαίνω

• Moderators
Δημοσ.

Σε κάθε περίπτωση όμως, χρειάζεται κάποια δουλειά από τον κατασκευαστή ώστε να φτιάξει μια σωστή έκδοση για το S5 για παράδειγμα, σωστά; Την οποία δουλειά κρίνει ο κατασκευαστής ως μη σεμφέρουσα. Αυτό καταλαβαίνω

Πανω κατω αυτο.

Οταν περασει Χ χρονος απο την κυκλοφορια ενος μοντελου αυτο "δεν πουλαει πια" και σιγα σιγα τεινει να καταργηθει. Οποτε βγαινουν νεα μοντελα αντικαταστατες του. Η εκαστοτε εταιρεια λοιπον επενδυει στα νεα μοντελα και αφηνει πισω τα παλια γιατι δεν την συμφερει αφενος και γιατι θελει να προωθησει τα νεα που ερχονται με τη νεα εκδοση του λειτουργικου.

Ολο αυτο καλυπτεται με τον μανδυα του "δεν το σηκωνει το hardware". Οπως αναφερθηκε, καποιες φορες ισχυει, καποιες αλλες παλι οπως στο S5 λ.χ. δεν ισχυει. 

Αν το ρωτησες ακαδημαικα, αυτοι ειναι πανω κατω οι λογοι.

Αν το ρωτησες γιατι θελεις να εχεις το νεο λειτουργικο κλπ, μπορεις να ριξεις μια ματια στους xda οπως ειπε ο isay και να δεις τι μπορεις να κανεις :)

Δημοσ.

Θα τα πω λιγο πιο ωμα σε σχέση με τον storm (βλ παραπάνω) γιατί εχω την αίσθηση οτι ακομα δεν κατάλαβες το λόγο.

Η sammy και οι λοιπες μεγάλες εταιρείες βγάζουν λεφτά απο τις πωλήσεις κινητών σαν αντικείμενα. Το ιδανικό για αυτες ειναι κάθε χρόνο να πετάς (ουτε καν να πουλας) το παλιό σου sammy και να αγοράζεις το φετινό, άντε το περσινο.

Αν λοιπον φροντίζουν να βγαίνουν updates για παλιότερες σειρές κινητών, δεν θα εχεις λόγο να αγοράσεις το τελευταίο μοντέλο, άρα χαμένα λεφτά για τις εταιρίες. Η sammy εχει ήδη τους προγραμματιστές και μπορούσε άνετα να βάλει το anrdoid 7 σε ακριβές-παλιές συσκευές και το συνολικό κόστος αναπτυξης θα ήταν αστείο σε σχέση με τα κέρδη της ΑΛΛΑ κάτι τετοιο θα δημιουργούσε πολύ μεγαλύτερη χασούρα απο τις νεοτερες συσκευές που δεν θα αγοραζονταν.

Με λίγα λογια, είτε φθηνή, είτε ακριβή σειρα, η sammy (κλπ μεγάλες εταιρείες) μολις περάσει το δευτερο έτος θα σε γειώσουν μπας και τα σκάσεις πάλι για νεα ακριβή συσκευή. 

• Like 1
Δημοσ.

Άρα δηλαδή θεωρεί η εταιρεία οτι το νέο software είναι αρκετό για να με κάνει να πετάξω το παλιό μου κινητό και να πάρω καινούριο; Δεν ξέρω, μου φαίνεται πολύ στρεβλή αυτή η λογική. Υπάρχει κάποια εταιρεία που στηρίζει παλαιότερες συσκευές (άρα καταναλωτές/πελάτες της);

Δημοσ.

Στρεβλη ή όχι έτσι είναι. Δε νομίζω να υπάρχει εταιρεία που να υποστηρίζει πολλές μελλοντικές αναβαθμίσεις.

Δημοσ.

Η μοτορόλα φημιζόταν για καλή σχετικά υποστήριξη των συσκευών της, όμως έγινε λενοβο και νομίζω κατρακυλάει.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...