Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Που βλεπω ποσοι χρηστες πεφτουν πανω στο AP? Και τι ειναι βασικα το AP? Σας ευχαριστω για καθε βοηθεια και γνωση!

Δημοσ.

AP=access point, επειδη κατα το πληστον το δουλευεις ασυρματα στο ειπε ετσι ο φιλος απο πανω. Τους συνδεδεμενους χρηστες θα τους δεις καπου στο menu wireless>clients κατα πασα πιθανοτητα. Πες πιο μηχανημα εχεις μηπως και σε βοηθησουμε παραπανω.

Καλο θα ηταν βεβαια καποια στιγμη να παρετε ενα καλυτερο μηχανημα αν εξυπηρετειτε ταυτοχρνονα πολλους χρηστες.

Κατι μοντελα zte και techinicolor των παροχων καποια στιγμη, δεν μπορουσαν να παιξουν μετα τα 5 ατομα να φανταστεις.

Δημοσ.

Νομιζω ειναι zte. Το speedport entry 2i. Βρηκα τους clie ts. Σε περιπτωση που παμε για αλλαγη ποιο θα μου προτεινατε? Επισης κατι που με παρεξενεψε. Η συνδεση μας ειναι adsl. Μεσα στο ρουτερ στο connection type μου το εμφανιζει vdsl. Πως γινεται αυτο?

Δημοσ.

Στα ποσα συχρονιζει δλδ?

Εγω στη θεση σας θα σας εβαζα ενα mikrotik σα ρουτερ, θα σας εφτιαχνα limits, QOS κ.λ.π. αλλα η δικια μου λυση ειναι η πιο δυσκολη απο ολες................ αλλα και η πιο καλη.

Δημοσ.

Οριστε φιλε μου. Ποιο το κοστος αυτου που λες και ποιο το κοστος για ενα καλο ρουτερ? Κριμα να μην σε εχουμε εδω επαρχεια να τα ξεπετουσες!

post-273346-0-12962400-1495190797_thumb.png

Δημοσ.

H σύνδεσή σου δεν είναι ADSL αλλά VDSL και μάλλον έχεις το πακέτο 30/2,5Mbps. Και αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από το Upstream που είναι 2,5Mbps.

Βασικά σύμφωνα με τα στοιχεία που δείχνει, σε φυσιολογική γραμμή είσαι για τουλάχιστον 40Mbs και πρέπει να κοιτάξεις λίγο την εσωτερική σου εγκατάσταση, διότι χάνεις σε συγχρονισμό.

Δημοσ.

και ποιος σου ειπε οτι δεν ειμαι επαρχια? Επαρχια ομως ειναι και η κρητη και ο εβρος............

Δημοσ.

Χαχα πτολεμαιδα ειναι rfc. Δηλ το καταστημα εχει vdsl το πακετο των 30 και απλα εχει κλειδωσει στα 15 ? Υπαρχει τροπος να βελτιωθει η γραμμη?

Δημοσ.

Ναι αν μπει το ρουτερ στη πρωτη πριζα του χωρου απο το καλωδιο του οτε που ερχεται απ εξω. Εκει πρεπει να μπει αν γινεται.Αν ειναι ετσι τοτε δεν εχετε σωστα καλωδια, ή το τηλ. καλωδιο που κουμπωνει στο ρουτερ σας ειναι αυτο το πλακε της πλακας και αρκετα μακρυ. Ή και ολα μαζι αυτα που ανεφερα.

Δημοσ.

Καταλαβα. Θελει ξηλωματα η δουλεια γτ οντως τα καλωδια ειναι αρκετα μεγαλα. Σας ευχαριστω και παλι παιδια.

Δημοσ.

Ναι, έχει το πακέτο VDSL 30/2,5. Χρειάζεται έλεγχος της εσωτερικής εγκατάστασης και αν δείξει ότι αλλού είναι το πρόβλημα, να δοθεί βλάβη στον πάροχο να κοιτάξουν την γραμμή λόγω χαμηλού συγχρονισμού.

Για τον εσωτερικό έλεγχο, βρίσκεις στον κατανεμητή της οικοδοής το ζεύγος που έρχεται από τον ΟΤΕ και κάνεις εκεί μέτρηση, απομονώνοντας την γραμμή προς το μαγαζί.

Αν έχεις ίδιο συγχρονισμό με μέσα, δίνεις βλάβη στον πάροχο και ζητάς έλεγχο της γραμμής.

Αν έχεις μεγαλύτερο και φυσιολογικό συγχρονισμό, κοιτάς την εσωτερική σου εγκατάσταση ή περνάς νέο καλώδιο UTP μέχρι έκει που είναι το modem/router.

Σε κάθε περίπτωση προσέχεις το τηλεφωνικό καλώδιο (και το modem/router) να έχει μια ελάχιστη απόσταση (> 20cm) από ηλεκτρικά καλώδια και συσκευές που επηρεάζουν το σήμα (μοτέρ, μετασχηματιστές κλπ).

Δημοσ.

Λοιπον παιδια με μια γρηγορη τοποθετηση του ρουτερ στην πρωτη πριζα με καλωδιο 6 μετρων πηρα τα παρακατω αποτελεσματα. Αν το κοντινω και αλλο θα ειμαστε καλυτερα?

Επισης. Το τηλεφωνο περναει μεσω ρουτερ. Αν το καλωδιο π φευγει απο ρουτερ για τηλεφωνο ειναι μεγαλο χανουμε σε συγχρονισμο ?

post-273346-0-38082500-1495201176_thumb.png

Δημοσ.

Έχεις ακόμη δρόμο να διαβείς!

Προφανώς έχεις VoIP τηλεφωνία από τον ΟΤΕ. Όχι, δεν έχει σημασία στον συγχρονισμό, πόσο μακρύ είναι το τηλεφωνικό καλώδιο από τον router έως το τηλέφωνο.

Σημασία έχει να μην υπάρχουν άλλες συνδέσεις στην κύρια γραμμή μέχρι τον router, ώστε να απομονώνεται αυτή.

post-157145-0-91347300-1495202327_thumb.png

Δημοσ.

Το καλωδιο απο τη πριζα στο ρουτερ να μην ειναι μεγαλο και να μην ειναι της πλακας.... αυτο το πλακε. Εγω ακομη και σε αυτο βαζω utp καλωδιο.

Συν αυτα που σου λεει ο κουκος προσεξε.

Δημοσ.

Τελικα υπαρχει μεγαλυτερο προβλημα απ οτι περιμενα παιδια. Ηρθε ο ηλεκτρολογος μας και ουτε αυτος ηξερε τι εχει κανει με τις πριζες τηλεφωνου. Διοτι το καταστημα αρχικα ειχε τοιχο με την κεντρικη πριζα. Αφου τον εριξαν τραβηξε την γραμμη πανω σε παταρι σε εναν τοιχο. Αυτος ο τοιχος μετα απο καιρο εγινε επενδυση και την πηγε παραδιπλα διπλα στον κεντρικο πινακα. Μετα μου ανεφερε οτι αφησε κατι παγιδες τηλεφωνου πισω απο την επενδυση. Το θεμα τωρα ειναι οτι μεσα στην πριζα τηλεφωνου ειχε συνδεμενα 3 συνολικα καλωδια - γραμμες. Του ειπα να αφησει μονο το κεντρικο. Εβγαλε τα 3 και τωρα δεν μπορει να βγαλει ακρη πιο ειναι διοτι δεν εχει ταση πουθενα. Εχει κανει παντρεματα τρελα ο τυπος απ οτι φαινεται. Του ανοιξα δουλειες χαχα! Οταν τελειωσουν ολα και βρεθει η ακρη θα ποσταρω!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...