Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Heybro είπε

Το airflow αν έχετε καλά εξαρτήματα θα είναι μια χαρά μην σκατε. Άλλαξα τους ανεμιστηρες του 340 με καλούς corsair και οι θερμοκρασίες είναι όσο πιο κάτω γίνεται. Το βασικό για μένα είναι η εμφάνιση cable management και η ποιότητα το airflow φτιάχνετε εκτός περιπτώσεων. 

Για διπλανό γυαλί το ακρυλικό χαράζεται εύκολα το κανονικό γυαλί δεν παθαίνει τίποτα από γρατζουνιές. 

Ε ναι αν βάλεις ανεμιστήρια που ακούγονται σαν κομπρεσέρ θα έχεις καλό airflow.

• Απαντ. 1,1k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
16 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Ε ναι αν βάλεις ανεμιστήρια που ακούγονται σαν κομπρεσέρ θα έχεις καλό airflow.

Στις 450 στροφές που τα έχω και δεν ακούγεται τίποτα έχω Idle 23 cpu 36 gpu. Σε load 46 cpu 49 gpu. Αν τα βάλω φουλ τρώνε τον τόπο αλλά δεν χρειάζεται. 

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Heybro είπε

Στις 450 στροφές που τα έχω και δεν ακούγεται τίποτα έχω Idle 23 cpu 36 gpu. Σε load 46 cpu 49 gpu. Αν τα βάλω φουλ τρώνε τον τόπο αλλά δεν χρειάζεται. 

Για τον cpu δεν με υδρόψυξη που έχεις,δεν παίζει ρόλο το airflow μέσα στο κουτί αφού παίρνει κρύο αέρα από έξω! Τώρα για την gpu ,αναλόγως τι εννοείς load. 49c σε πραγματικό load -απαιτητικό game με τέτοια κάρτα μόνο αν έχεις κατεβάσει powerlimit και undervolting .Αλλιώς δε παίζει 

Δημοσ.
Μόλις τώρα, mcrae13 είπε

Για τον cpu δεν με υδρόψυξη που έχεις,δεν παίζει ρόλο το airflow μέσα στο κουτί αφού παίρνει κρύο αέρα από έξω! Τώρα για την gpu ,αναλόγως τι εννοείς load. 49c σε πραγματικό load -απαιτητικό game με τέτοια κάρτα μόνο αν έχεις κατεβάσει powerlimit και undervolting .Αλλιώς δε παίζει 

Για αυτό γράφω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο τα εξαρτήματα. Στο 70% power limit είναι η θερμοκρασία που γράφω σε full load είναι στους 55 βαριά βαριά με 40%  ανεμιστήρες gpu. Σε 80% πέφτει κάτω από 40. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικο το όλο θέμα του airflow το κυριότερο είναι να είναι καθαρό γιατί η σκόνη κάνει πολύ κακό στις θερμοκρασίες και τα ανεμιστηρακια ψύξη cpu να είναι επίσης σε υψηλό επίπεδο. Αν είχα κάποια 1070ti reference σίγουρα θα είχα υψηλές θερμοκρασίες αλλά η strix κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. 

Δημοσ.
10 λεπτά πριν, Heybro είπε

Για αυτό γράφω ότι παίζουν μεγάλο ρόλο τα εξαρτήματα. Στο 70% power limit είναι η θερμοκρασία που γράφω σε full load είναι στους 55 βαριά βαριά με 40%  ανεμιστήρες gpu. Σε 80% πέφτει κάτω από 40. Μου φαίνεται λίγο υπερβολικο το όλο θέμα του airflow το κυριότερο είναι να είναι καθαρό γιατί η σκόνη κάνει πολύ κακό στις θερμοκρασίες και τα ανεμιστηρακια ψύξη cpu να είναι επίσης σε υψηλό επίπεδο. Αν είχα κάποια 1070ti reference σίγουρα θα είχα υψηλές θερμοκρασίες αλλά η strix κάνει τη δουλειά της όπως πρέπει. 

Δεν είναι υπερβολικό το θέμα αδερφέ ,και δεν είναι κάτι που διορθώνεται με ανεμιστήρες κάποιυ είδους ή ποιότητας.Ένα κουτί ή για να έχει καλό airflow πρέπει να έχει σχεδιαστεί κατάλληλα.

Επίσης δεν κατεβάζουν όλοι το powerlimit και δεν έχουν όλοι υδρόψυξη. Με high end gpu και cpu και αερόψυκτα,θες καλό airlfow,απλά. Πόσο μάλλον αν το σύστημα είναι oced ,που τα tdp ανεβαίνουν .

• Like 1
Δημοσ.
12 λεπτά πριν, mcrae13 είπε

Δεν είναι υπερβολικό το θέμα αδερφέ ,και δεν είναι κάτι που διορθώνεται με ανεμιστήρες κάποιυ είδους ή ποιότητας.Ένα κουτί ή για να έχει καλό airflow πρέπει να έχει σχεδιαστεί κατάλληλα.

Επίσης δεν κατεβάζουν όλοι το powerlimit και δεν έχουν όλοι υδρόψυξη. Με high end gpu και cpu και αερόψυκτα,θες καλό airlfow,απλά. Πόσο μάλλον αν το σύστημα είναι oced ,που τα tdp ανεβαίνουν .

Μαζί σου απλά αυτό έχω δει στο κουτί που έχω που λέτε στο θέμα για μέτριο airflow. Σίγουρα με άλλα εξαρτήματα ειδικά αεροψυκτρα που βγάζει τον αέρα μέσα στο κουτί να είναι πολύ διαφορετικά τα πράγματα. Οι απλές gpu ας είναι και high end θα έχουν μεγάλες θερμοκρασίες η ψύξη παίζει πολύ βασικό ρόλο και να είναι καθαρό το κουτί. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ανάλογα. Στο δικό μου S340 (απλό) Έχω τα εξής:

Μπροστά -> phanteks sp 140 X2 -> 1200rpm συνεχώς 

Πάνω -> στοκ NZXT ανεμιστηρακι συνδεδεμένο στο cpu fan 2 

Πίσω -> Arctic Liquid Freezer 120 push pull. Από bios level 1 στο θέμα rpm ( ξεκινά από τα 900 rpm, δεν ξέρω βέβαια αν μέτρα Χ2 )

Παίζω Positive pressure airflow μηπως και γλυτώσω λίγη συσσώρευση σκόνης γιατί απεχθάνομαι την απεχθάνομαι, λόγω που το pc ειναι αναγκαστικά σε μπαλκονόπορτα κοντά και έτσι κι αλλιώς μπαίνει λόγω περιβάλλοντος ( μένω κ σε εξοχή φάση περίπου και ότι και να κάνεις με το ξεσκονοπανο στο χέρι :P )

Έχω αυτή τη περίοδο τα εξής temps.

Μετά από πολύωρο gaming:

Gpu max: 63-64 ( evga sc Stock ) χωρίς  custom fan curve

cpu: 51-56-54-53 ( i7 2600k 1.32v core @4.5GHz )

Για να έχετε μια ιδέα με το κουτί

Επεξ/σία από 7nisiotis
Δημοσ.
6 ώρες πριν, 7nisiotis είπε

Ανάλογα. Στο δικό μου S340 (απλό) Έχω τα εξής:

Μπροστά -> phanteks sp 140 X2 -> 1200rpm συνεχώς 

Πάνω -> στοκ NZXT ανεμιστηρακι συνδεδεμένο στο cpu fan 2 

Πίσω -> Arctic Liquid Freezer 120 push pull. Από bios level 1 στο θέμα rpm ( ξεκινά από τα 900 rpm, δεν ξέρω βέβαια αν μέτρα Χ2 )

Παίζω Positive pressure airflow μηπως και γλυτώσω λίγη συσσώρευση σκόνης γιατί απεχθάνομαι την απεχθάνομαι, λόγω που το pc ειναι αναγκαστικά σε μπαλκονόπορτα κοντά και έτσι κι αλλιώς μπαίνει λόγω περιβάλλοντος ( μένω κ σε εξοχή φάση περίπου και ότι και να κάνεις με το ξεσκονοπανο στο χέρι :P )

Έχω αυτή τη περίοδο τα εξής temps.

Μετά από πολύωρο gaming:

Gpu max: 63-64 ( evga sc Stock ) χωρίς  custom fan curve

cpu: 51-56-54-53 ( i7 2600k 1.32v core @4.5GHz )

Για να έχετε μια ιδέα με το κουτί

Καλές θερμοκρασίες. Βέβαια δεν θα θελα να είμαι κοντά στα 2-3 μέτρα με τους 2 sp να παίζουν στις 1200 συνεχώς :P  Δεν έχεις δοκιμάσει να τους κατεβάσεις? Πόση διαφορά να έχεις. Εχω 2 ίδιους μπροστα και έναν 140XP πίσω με μάξιμουμ στροφές σε όλους περίπου στις 850-900 ανάλογα το load. Από εκει και πάνω ακούγονται και το gain είναι από ελάχιστο εώς καθόλου,τουλάχιστον στο δικό μου case 

• Like 1
Δημοσ.

Guys, guys.. chill.

Μην λέτε για fans etc. Έχει πέσει χρήμα σε αυτά, μην σκάτε. Είναι καλά. Επίσης η υδρόψυξη, λοιπόν, τραβάει αέρα από μέσα προς τα έξω -coz reasons. Δεν μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό, ξέρω δεν είναι ιδανικό, πάμε παρακάτω.

Όπως είπα, θέλω airflow κουτάκι και μέχρι τώρα οι απαντήσεις που πήρα με κάλυψαν. Όταν προβώ σε αγορά, θα γράψω ένα update για το τι τελικά πήρα.

Ευχαριστώ πάντως όλους ;)

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, mcrae13 είπε

Καλές θερμοκρασίες. Βέβαια δεν θα θελα να είμαι κοντά στα 2-3 μέτρα με τους 2 sp να παίζουν στις 1200 συνεχώς :P  Δεν έχεις δοκιμάσει να τους κατεβάσεις? Πόση διαφορά να έχεις. Εχω 2 ίδιους μπροστα και έναν 140XP πίσω με μάξιμουμ στροφές σε όλους περίπου στις 850-900 ανάλογα το load. Από εκει και πάνω ακούγονται και το gain είναι από ελάχιστο εώς καθόλου,τουλάχιστον στο δικό μου case 

Το κάτω μπορώ να τον κατεβάσω. Το πάνω δεν. Μάλλον τον έχω συνδέσει σε Chassis_Fan1 όπου είναι 4pin (3 pin το φανακι ) και ενώ στη μητρική κατεβάζω rpm δεν τα δέχεται το fanακι. 

Έχω συνηθίσει το θόρυβο. Παλιά είχα Η100 οπου έκανε 2πλασιο.

Επεξ/σία από 7nisiotis
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχω 2 ιδιους μπροστα στις 850-900rpm ειναι κομπλε με το case στο 1 μετρο απο εμενα(στις 1000+rpm ακουγονται πολυ)...Τσεκαρε στο bios της μητρικης εκει που σου δειχνει το διαγραμμα και δοκιμασε τι επιλογες σου δινει...Εγω εχω την X370 Pro....Ιδανικα  θα τους προτιμουσα γυρω στις 600-700rpm αλλα δεν ρυθμιζονται τοσο χαμηλα

Το κουτι παιζει ρολο στο airflow....Ιδιο setup με fans ειχα στο P400S ιδιο και στο Meshify C αλλα στο cpu η διαφορα ειναι -10C

Επεξ/σία από Inler
  • Like 1
Δημοσ.
4 λεπτά πριν, Inler είπε

Εχω 2 ιδιους μπροστα στις 850-900rpm ειναι κομπλε με το case στο 1 μετρο απο εμενα(στις 1000+rpm ακουγονται πολυ)...Τσεκαρε στο bios της μητρικης εκει που σου δειχνει το διαγραμμα και δοκιμασε τι επιλογες σου δινει...Εγω εχω την X370 Pro....Ιδανικα  θα τους προτιμουσα γυρω στις 600-700rpm αλλα δεν ρυθμιζονται τοσο χαμηλα

Το κουτι παιζει ρολο στο airflow....Ιδιο setup με fans ειχα στο P400S ιδιο και στο Meshify C αλλα στο cpu η διαφορα ειναι -10C

Στη μητρική της υπογραφής μου ,τα ίδια fans τα δουλεύει από περίπου 450 στροφές στη λειτουργία DC .Τους έχω με μαξ περίπου στις 900 αναλόγως το φόρτο .Η πλάκα είναι οτι είχε δύο το κουτί και επειδή ήθελα τρεις,αγόρασα τον 140XP της phatnteks που είναι 4pin pwm ο οποίος  ξεκινάει από τις 650. Και τον περίμενα πιο παραμετροποιήσιμο. Έπρεπε να πάρω έναν ίδιο. Όπως είπες πάντως μέχρι 800-900 δεν ακούγονται.

Πάντως τους τριπινους πρέπει να τους βάζεις οπωσδήποτε στο DC mode μέσα από το bios .

Δημοσ.

Οι pwm είναι πιο ευέλικτοι τους ρίχνω μέχρι 350 στροφές τους ml πρακτικά είναι τελείως αθορυβοι. Από 700 και πάνω αρχίζουν να ακούγονται λίγο. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, Heybro είπε

Οι pwm είναι πιο ευέλικτοι τους ρίχνω μέχρι 350 στροφές τους ml πρακτικά είναι τελείως αθορυβοι. Από 700 και πάνω αρχίζουν να ακούγονται λίγο. 

Άρα δεν είναι αθόρυβοι. Ένα fan είναι αθόρυβο όταν ακούγεται από τις 850 στροφές και πάνω. Κάτω από τις 850 όποιο ακούγεται δεν είναι αθόρυβο. Είμαστε και offtopic 

Επεξ/σία από BlueBlood7
Δημοσ.
10 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε

Άρα δεν είναι αθόρυβοι. Ένα fan είναι αθόρυβο όταν ακούγεται από τις 850 στροφές και πάνω. Κάτω από τις 850 όποιο ακούγεται δεν είναι αθόρυβο. Είμαστε και offtopic 

Ένα φαν είναι αθόρυβο εφόσον στις στροφές που το έχεις σου προσφέρει εξαιρετικές θερμοκρασίες. Στις 650 που δεν ακούγεται τίποτα από τα 10 εκατοστά έχω εξαιρετικες θερμοκρασίες σε load οπότε ναι είναι αθορυβα. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...