Προς το περιεχόμενο

No boot device μετά από Bios Update UEFI vs Legacy Boot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα και πάλι....

Σε Acer laptop πήγα να κάνω εγκατάσταση το νέο bios. Κατεβάζω το .exe που αντιστοιχούσε στο λάπτοπ μου, το τρέχω. Κάνει restart γράφει κάποια πράγματα στην οθόνη και πριν προλάβω να τα διαβάσω κάνει restart ξανά. Μετά το 2ο restart μου εμφανίζει no boot device found.... Αλλάζοντας το boot από UEFI σε Legacy μπήκα μια χαρά.... 

Το λάπτοπ είχε αρχικά Ubuntu, δεν θυμάμαι με ποιο boot option τα έκανα εγκατάσταση, αλλά εάν θυμάμαι καλά το UEFI δεν σε αφήνει και πρέπει να το κάνεις με Legacy....Όταν έκανα εγκατάσταση τα Windows ξέχασα να το αλλάξω. Ψάχνοντας λίγο στο ίντερνετ είδα και πως άλλοι είχαν το ίδιο πρόβλημα και πως γενικά εάν κάνεις εγκατάσταση ένα λειτουργικό με το ένα boot option δεν ξεκινάει εάν του αλλάξεις το boot option. Ισχύει ή άλλα κατάλαβα; 

Επίσης τι προσφέρει το UEFI που δεν προσφέρει το legacy; Υπάρχει τρόπος να αλλάξω σε UEFI ή μονο με καθαρή εγκατάσταση; Αξίζει; 

Δημοσ.

Δε λες όμως τι windows έχεις.

Αφού δουλεύει έτσι όπως το έχεις άφησε το. Αν θελήσεις να βάλεις 10άρια καθαρά τότε γύρισε το σε uefi.

Δημοσ.

Θα το γυρίσεις σε uefi όταν θα κάνεις φορμάτ. Θα πρέπει να δημιουργήσεις το usb με κάποιο πρόγραμμα που υποστηρίζει uefi boot π.χ. το rufus.

Δημοσ.

αααα δλδ δεν παίζει να το κάνω κάπως αλλιώς σωστά; 

Βέβαια από ότι είδα στο νετ δεν μου προσφέρει και τπτ ιδαίτερο το UEFI εκτός από πιο γρήγορο boot και υποστήριξη 2+ TB σκληρών

Δημοσ.

για να κανεις σωστη εγκατασταση uefi πρεπει να το κανεις με boot device φορμαρισμενο και σεταρισμενο για Uefi

τσεκαρε το rufus

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...