Προς το περιεχόμενο

Witcher (Netflix, 2019)

Wayward

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, rudigarcia222 είπε

Πρώτων βάλε spoilers.

Spoiler

Ο commander του Nilfgaard δεν έχει καμια σχέση με το Wild Hunt, το Wild Hunt είναι Aen Elle elves από άλλη διάσταση. Το Nilfgaard ψάχνει την Ciri αλλα μέσω mercenaries όπως επίσης το ίδιο κάνουν πολλά Northern Kingdoms αλλα με την διαφορα ότι θέλουν να την σκοτώσουν. Το Nilfgaard έχει σύμβαση με τους Scoia'tael, τα Northern Kingdoms έχουν πόλεμο με τους Scoia'tael.

Το backstory της Yen είναι αυτό που λες μιας και δεν υπάρχουν πολλές αναφορές στην πρώιμη ζωή τις. Μιλάω πάντα για τα βιβλία έτσι.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

2 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

καποιες ακυρες αποριες που κολλησα λιγο,εχω μπερδευτει και με το λορ της cdpr και του συγγραφεα...

Spoiler

1)Οχι, ειναι Nilfgaardian commander.

2)Η Ciri ειναι η νομιμη διαδοχος του στεμματος της Cindra. Η Cindra ειναι στρατηγικης σημασιας βασιλειο και αν το Nilfgaard μπορουσε να παντρεψει την Ciri με καποιον Nilfgaardian θα αποκτουσε νομιμη προσβαση στην Cintra, σε αντιθεση με την κατασταση κατοχης που επικρατει τωρα. Δεν κανουν καποιο πογκρομ η κατι τετοιο οι nilfgaardian απεναντι στους Non-human, δεν ξερω πως σου ηρθε αυτο...

εγινε γκαις θενκς για τις απαντησεις,οκ το εβαλα σε σποιλερ αν και εχει 5 σελιδες με φουλ ανοιχτα σποιλερ σχολια ειδικα οσο αφορα την σιρι...αν και παμε παρακατω....

ablaoubla ok δεν με καταλαβες.... αυτο που αναφερεις ισχυει μεσα στην σειρα το δειχνει ενταξει....η ερωτηση μου αφορουσε πιο γενικα στο τι ισχυει στο συνολικο lore του witcher για τον λογο που κατεβαινουν σε πολεμο γιατι εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους εχουν βαλει δικα τους στοιχεια με cdpr με σαπκοφσκι τουρλου τουρλου

• Like 1

2 ώρες πριν, Ablaoublas_542 είπε
  Απόκρυψη περιεχομένων

1)Οχι, ειναι Nilfgaardian commander.

2)Η Ciri ειναι η νομιμη διαδοχος του στεμματος της Cindra. Η Cindra ειναι στρατηγικης σημασιας βασιλειο και αν το Nilfgaard μπορουσε να παντρεψει την Ciri με καποιον Nilfgaardian θα αποκτουσε νομιμη προσβαση στην Cintra, σε αντιθεση με την κατασταση κατοχης που επικρατει τωρα. Δεν κανουν καποιο πογκρομ η κατι τετοιο οι nilfgaardian απεναντι στους Non-human, δεν ξερω πως σου ηρθε αυτο...

Δεν ήταν οι Nilfgaardian που έκαναν κάτι τέτοια στο παιχνίδι ? οι τύποι που εκβίαζαν την κοπέλα elf τι ήταν ? (Εχει περάσει καιρός και ξέχασα λεπτομέρειες..)

3 ώρες πριν, rudigarcia222 είπε

εγινε γκαις θενκς για τις απαντησεις,οκ το εβαλα σε σποιλερ αν και εχει 5 σελιδες με φουλ ανοιχτα σποιλερ σχολια ειδικα οσο αφορα την σιρι...αν και παμε παρακατω....

ablaoubla ok δεν με καταλαβες.... αυτο που αναφερεις ισχυει μεσα στην σειρα το δειχνει ενταξει....η ερωτηση μου αφορουσε πιο γενικα στο τι ισχυει στο συνολικο lore του witcher για τον λογο που κατεβαινουν σε πολεμο γιατι εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους εχουν βαλει δικα τους στοιχεια με cdpr με σαπκοφσκι τουρλου τουρλου

Αυτο που σου ειπα ειναι το lore των βιβλιων. 

• Thanks 1

43 λεπτά πριν, Zus είπε

To Netflix έδωσε το timeline story των κεντρικών χαρακτήρων της σειράς.

Απόκρυψη περιεχομένων

HOotKaW.jpg

Ορίστε και το tweet επειδή από κινητό δεν βλέπω τίποτα με την εικόνα από το imgur. 😛

• Like 1

1 ώρα πριν, Zus είπε

To Netflix έδωσε το timeline story των κεντρικών χαρακτήρων της σειράς.

Απόκρυψη περιεχομένων

HOotKaW.jpg

😶wait wut? Αυτο ειναι λαθος 100%.

Spoiler

Η αρση της καταρας της striga γινεται 7 χρονια μετα το Season of Storms. Στο Season of Storms ο Geralt και η Yennefer ηδη εχουν γνωριστει και εχουν χωρισει.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Ablaoublas_542 είπε

😶wait wut? Αυτο ειναι λαθος 100%.

Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου

Η αρση της καταρας της striga γινεται 7 χρονια μετα το Season of Storms. Στο Season of Storms ο Geralt και η Yennefer ηδη εχουν γνωριστει και εχουν χωρισει.

και γω γιαυτο μπερδευτηκα διαβασα μονο το σπαθι πεπρωμενου  βεβαια και εχω χασει την μπαλα με την σειρα-ειχα και αλλες μινι αποριες αλλα περασαν ετσι δεν εδωσα σημασια ,και μεγαλα κομματια και chapter του βιβλιου δεν μπηκαν καν γιατι υποθετω δεν θεωρηθηκαν ιδανικα σε τηλεοπτκη εκδοχη......πχ ο Gerald δεν υποτιθεται οτι μπηκε στο μαγεμενο δασος να βρει τη σιρι...και αυτα τα κοριτσια ελφ δεν ηταν επι το πλειστον και επιπλεον απήγαγαν ανθρωπους...τα προσπερασαν ολα....και ο Εικ δεν επεσε μαχομενος με τον δρακο γιατι τον δολοφονησαν τοσο φθηνα αφου υποτιθεται στα βιβλια γαζωνει και δερνει

Επεξ/σία από rudigarcia222
  • Like 1

Πρίν απο 2 μήνες τελείωσα σε ps το Witcher 3 και στη συνέχεια διάβασα τα πρώτα 2 βιβλία. Υπήρξε λοιπόν το τέλειο timing με τη προβολή της σειράς.

Θα βαθμολογούσα τη σειρά με 6,5/10. Νομίζω οτι χρησιμοποίησαν πολλές ευκολίες, άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό κάποιες ιστορίες χωρίς προφανή λόγο (ή δεν τις παρουσίασαν ποτέ), δεν μπόρεσαν να αποδώσουν σωστά  κάποιες μάχες και ικανότητες του Γκέραλτ, και έκαναν τεράστια λάθη στην επιλογή των ηθοποιών για τους γυναικείους χαρακτήρες.

Κάποιες στιγμές ένιωθα, όπως έχουν προαναφέρει κάποιοι, οτι παρακολουθούσα μια σαφώς βελτιωμένη εκδοχή του Ηρακλή και της Ζήνας. Κρίμα, όταν έν έτη 2020  έχεις απολαύσει ήδη αριστουργήματα, αντίστοιχης θεματικής, όπως το Game of Thrones και το Lord of the Rings, να βλέπεις φτηνιάρικες παρουσιάσεις.

Η σειρά δεν σου βγάζει με τίποτα τη σκοτεινή και μυστηριώδη πλευρά της ιστορίας. Έκαναν πιο αδύναμες, ιστορίες και χαρακτήρες, με υπονοούμενα και αστεισμούς όπως αυτός του θανάτου του ιππότη Έικ. Την συνάντηση του Γκέραλτ με τη Σίρι, τη παρουσίασαν σαν άρλεκιν (στα βιβλία βέβαια υπάρχουν ήδη 2 συνευρέσεις).Το πάθος και η ένταση μεταξύ Γκέραλτ και Γένεφερ δεν φάνηκε ποτέ(ας μην αναφερθώ καλύτερα στη παράλειψη της κοινής ιστορίας με τον έτερο μάγο-ίσως τη δείξουν αργότερα).

Είδα τη σειρά και θα συνεχίσω να τη βλέπω απο "κεκτημένη ταχύτητα" της επίδρασης που είχαν σε μένα το παιχνίδι και τα βιβλία. Ελπίζω να φανεί καλύτερη στο μέλλον.

• Like 3

9 λεπτά πριν, GhostRiderLSOV είπε

spacer.png

Χαχαχαχχα έλα από το λεξικό είναι. 

15 λεπτά πριν, panman76 είπε

ς.

Θα βαθμολογούσα τη σειρά με 6,5/10. Νομίζω οτι χρησιμοποίησαν πολλές ευκολίες, άλλαξαν 

Κάποιες στιγμές ένιωθα, όπως έχουν προαναφέρει κάποιοι, οτι παρακολουθούσα μια σαφώς βελτιωμένη εκδοχή του Ηρακλή και της Ζήνας. Κρίμα, όταν έν έτη 2020  έχεις απολαύσει ήδη αριστουργήματα, αντίστοιχης θεματικής, όπως το Game of Thrones και το Lord of the Rings, να βλέπεις φτηνιάρικες παρουσιάσεις.

Η σειρά δεν σου βγάζει με τίποτα τη σκοτεινή και μυστηριώδη πλευρά της ιστορίας. Έκαναν πιο αδύναμες, ιστορίες και χαρακτήρες, με υπονοούμενα και αστεισμούς όπως αυτός του θανάτου του ιππότη Έικ. Την συνάντηση του Γκέραλτ με τη Σίρι, τη παρουσίασαν σαν άρλεκιν (στα βιβλία βέβαια υπάρχουν ήδη 2 συνευρέσεις).Το πάθος και η ένταση μεταξύ Γκέραλτ και Γένεφερ δεν φάνηκε ποτέ(ας μην αναφερθώ καλύτερα στη παράλειψη της κοινής ιστορίας με τον έτερο μάγο-ίσως τη δείξουν αργότερα).

Είδα τη σειρά και θα συνεχίσω να τη βλέπω απο "κεκτημένη ταχύτητα" της επίδρασης που είχαν σε μένα το παιχνίδι και τα βιβλία. Ελπίζω να φανεί καλύτερη στο μέλλον.

Οκ η σύγκριση με ζηνα είναι όντως υπερβολική. Σε μενα αυτό το επεισόδιο και το άλλο με τα ελφ που τον απήγαγαν θύμισε έντονα την ταινία του 96 dragon heart (και δεν το εννοώ θετικά) 

• Like 2

Τελείωσα κι εγώ την σειρά. Κακώς την ονόμασαν "the witcher". "Οι καύλ*ς της Γιένεφερ" έπρεπε να την πουν. 

Πάμε για σποιλερ:

Spoiler

Η ιστορία αχταρμάς, παρουσίαζαν ότι ήθελαν με ότι χρονική περιόδο ήθελαν. Οτι και καλά τι? Θα κρατήσει το ενδιαφέρον έτσι η σειρά?

Ο Γκεραλντ στο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ επεισόδιο της σεζόν, κομμπάρσος στην ίδια του την σειρά. Ξάπλα σε μια καρότσα και στο τέλος φώναζε για την μαμά και την μεγάλη του αγάπη. Ξερνάω απο τα αυτιά.

Ο χρυσός δράκος που μιλάει. Γελάνε τα φίλερ επεισόδια της Ζήνα & του Ηρακλή.

Η Γιένεφερ όποτε βόλευε το σενάριο, παρουσιαζόταν ως η "γαμάω" mage, και άλλες πάλι φορές τελείως ανύμπορη στην ίδια κι όλας χρονική περίοδο.

Όποιος θέλει πάει κι έρχεται στην σχολή των μάγων. Κόσμος έρχεται, κόσμος φεύγει, όλα μια χαρά.

Μία --- μόνο μία---- μάγισσα, πρώην μαθητευόμενη, κατάφερε να κάνει όλους τους mage να την φοβούνται και να την τρέμουν. Σοβαρά τώρα?

Θα μπορούσα να γράψω κι άλλα αρνητικά, αλλά αυτά έχω πρόχειρα.

Γενικά ήθελα (και προσπάθησα) να μου αρέσει πολύ η σειρά. Όσο προχωρούσε όμως, τόσο χειροτέρευε. Ίσως εγώ να είμαι να είμαι πολύ αυστηρός δεν ξέρω. Δεν γνωρίζω τίποτα για τα βιβλία ή τα παιχνίδια, και την είδα ως απλός θεατής.

Το μόνο εξαιρετικό στην σειρά ήταν ο κεντρικός ηθοποιός. Υπέροχος στον ρόλο του. Καθώς επίσης και η μουσική. Απίστευτη.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...