Προς το περιεχόμενο

Witcher (Netflix, 2019)

Wayward

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Γητεύω σημαίνει προκαλώ κακό η αποτρέπω κάποιο κακό κάνοντας χρήση μαγικών δυνάμεων, και ο Γκέραλτ έχει κάποιες μαγικές δυνάμεις.

Οπότε αυτός που έχει αυτές τις μαγικές δυνάμεις ονομάζεται γητευτής.

Επεξ/σία από Anuminas
  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

γητεύω < αρχ. ελλ. γοητεύω: μαγεύω.γοητεία: μαγεία. γόης: μάγος

Ολόκληρο το κομμάτι που παρέθεσες:

γητεύω: κάνω γητειές· προκαλώ ή αποτρέπω ένα κακό με μαγικά μέσα. γοητεύω, μαγεύω. Παπαδ.: Πώς τα καταφέρνει! -Σαν να τον γνωρίζουν. -Λες και τα έχει γητεμένα! | < μσν. γητεύω < αρχ. ελλ. γοητεύω: μαγεύω.γοητεία: μαγεία. γόης: μάγος. Πβ. Καβ.: «Ποιό απόσταγμα να βρίσκεται από βότανα / γητεύματος», είπ᾿ ένας αισθητής, / «ποιό απόσταγμα κατά τες συνταγές / αρχαίων Ελληνοσύρων μάγων καμωμένο. Στον Πλατωνικό διάλογο Μένων 80a, η μαιευτική μέθοδος του Σωκράτη παρομοιάζεται με την άσκηση γοητείας: [Μιλάει ο Μένων] «Ὦ Σώκρατες, ἤκουον μὲν ἔγωγε πρὶν καὶ συγγενέσθαί σοι, ὅτι σὺ οὐδὲν ἄλλο ἢ αὐτός τε ἀπορεῖς καὶ τοὺς ἄλλους ποιεῖς ἀπορεῖν. καὶ νῦν, ὥς γέ μοι δοκεῖς, γοητεύεις με καὶ φαρμάττεις καὶ ἀτεχνῶς κατεπᾴδεις, ὥστε μεστὸν ἀπορίας γεγονέναι. καὶ δοκεῖς μοι παντελῶς, εἰ δεῖ τι καὶ σκῶψαι, ὁμοιότατος εἶναι τό τε εἶδος καὶ τἆλλα ταύτῃ τῇ πλατείᾳ νάρκῃ τῇ θαλαττίᾳ. καὶ γὰρ αὕτη τὸν ἀεὶ πλησιάζοντα καὶ ἁπτόμενον ναρκᾶν ποιεῖ. καὶ σὺ δοκεῖς μοι νῦν ἐμὲ τοιοῦτόν τι πεποιηκέναι, ναρκᾶν. ἀληθῶς γὰρ ἔγωγε καὶ τὴν ψυχὴν καὶ τὸ στόμα ναρκῶ, καὶ οὐκ ἔχω ὅ,τι ἀποκρίνωμαί σοι.» (Σωκράτη, εγώ τουλάχιστον, πριν σε γνωρίσω, άκουγα ότι τίποτε άλλο δεν κάνεις παρά να απορείς εσύ ο ίδιος και να κάνεις και τους άλλους να απορούν. Και τώρα, όπως μου φαίνεσαι, ασκείς πάνω μου γοητεία και φαρμακεία και, με λίγα λόγια, κάθε είδους μάγια, ώστε να απομείνω γεμάτος απορία. Και για να το διακωμωδήσω λίγο το πράγμα, θα έλεγα ότι είσαι ολόιδιος και στο είδος και σε όλα τα άλλα με το σαλάχι. Γιατί κι αυτό ναρκώνει όποιον το πλησιάζει και το αγγίζει. Κι εσύ λοιπόν μου φαίνεται ότι κάτι τέτοιο μου έχεις κάνει, με ναρκώνεις. Γιατί ειλικρινά εγώ νιώθω ναρκωμένος και στην ψυχή και στο στόμα μου και δεν έχω τι να σου απαντήσω). Βλ. & μανόγαλο το.

Γητεύω σημαίνει γοητεύω, είναι η άσκηση γοητείας, η υποταγή στη θέληση του γητευτή, συνήθως με μαγικά μέσα ή εν πάση περιπτώση με μέσα που φαντάζουν ανεξήγητα ή μαγικά στους άλλους.

Εξού και γητευτής φιδιών και γητευτής αλόγων.

Η γητειά που λέμε για τους ανθρώπους, είναι η άσκηση μαγείας για καλό ή κακό, αλλά και εδώ μιλάμε για είδος βασκανίας (μάτιασμα). Πάλι επιβολή θέλησης είναι.

Όλα τα παραπάνω δεν περιγράφουν ορθά την επαγγελματική δραστηριότητα ενός Witcher, που αποτελεί ξεχωριστό class.

Ένας Witcher είναι κυριολεκτικά Μεταλλαγμένος Εξολοθρευτής Τεράτων και Πνευμάτων, και επιστρατεύεται για το σκοπό αυτό σπαθί, αλχημείες και μαγείες. Βασικά είναι το συνεργείο εξολόθρευσης εντόμων/παράσιτων/τρωκτικών της εποχής.

Όσο Γητευτής είναι αυτός που βαζει παγίδες για τους ποντικούς και ψεκάζει για τις κατσαρίδες, άλλο τόσο Γητευτής ειναι ο Geralt, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια.

Από την άλλη, όσο πιό πολύ βλέπεις μία λέξη, τόσο τη συνηθίζεις. Από την παραάλλη, βάζεις κύρια γλώσσα του Netflix τα Αγγλικά και ησυχαζεις.

Επεξ/σία από panther_512
  • Like 1

1 λεπτό πριν, GhostRiderLSOV είπε

Ok, ας μείνουμε στο Witcher σαν λέξη, γιατί αλλιώς...

"Ο Γεράλτιος της Ριβίας, ο Λευκός Λύκος, ο Μάγισσος". :P

Τον φαντάζεσαι να έκανε παραγγελία καφέ από γνωστή αμερικάνικη αλυσίδα καφέ;

• Moderators
1 ώρα πριν, th_nikos είπε

Τον φαντάζεσαι να έκανε παραγγελία καφέ από γνωστή αμερικάνικη αλυσίδα καφέ;

Κράτηση σε ελληνικό ξενοδοχείο θα ήταν καλύτερα. :D

• Like 1

• 2 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, KilliK είπε

το βγαλανε. τι ηταν;

Φτου δεν παίζει. Έδειχνε στην ουσία τα armors που ήταν σα φτιαγμένα από χαρτόνι.

image.png.afd20006ec88a5592f0e571bf065255e.png

Επεξ/σία από Wayward
  • Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

https://www.gamesradar.com/the-witcher-netflix-series-has-wrapped-filming-heres-what-henry-cavill-has-to-say-about-the-shows-incredible-journey/

Στις 29/5/2019 στις 1:22 ΜΜ, Wayward είπε

Φτου δεν παίζει. Έδειχνε στην ουσία τα armors που ήταν σα φτιαγμένα από χαρτόνι.

Ναι δυστυχώς atm τα κουστούμια μοιάζουν μούφα, ειδικά assassin/sorcerer, του Geralt looks ok νομίζω. Μετά την ποιότητα του GOT αρχίζω και πιστεύω ότι θα φάμε φόλα.

Επεξ/σία από {TDi}Dj2k..infc

Νταξει αν εχεις τον πήχη στα επιπεδα του GoT λογικο να απογοητευτεις. Δεν θα επρεπε να ναι το GoT μετρο συγκρισης, καθως ειναι εντελως διαφορετικα τα μεγεθη

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι, γενικά όμως αυτό είναι το πρόβλημα με το genre, ή επενδύεις σε κάτι καλό ή βγαίνει κάτι γελοίο.

Ωστόσο σε σχέση μόνο με τα κοστούμια και το Vikings μικρό budget είχε, αλλά καλύτερα κοστούμια από αυτά όταν ξεκίνησε.

Πολύ κακό δείγμα, το πως ντύνεις τους χαρακτήρες παίζει μεγάλο ρόλο στο immersion. Αρχίζω και έχω The Shannara Chronicles vibes. xD

Επεξ/σία από Gilmaru
  • Like 1

2 ώρες πριν, Kostasspil είπε

Νταξει αν εχεις τον πήχη στα επιπεδα του GoT λογικο να απογοητευτεις. Δεν θα επρεπε να ναι το GoT μετρο συγκρισης, καθως ειναι εντελως διαφορετικα τα μεγεθη

Epic το ένα epic και το άλλο, με τι άλλο να συγκινώ? Λες και υπάρχουν πολλές epic σειρές. Πίστεψε με οι περισσότεροι με το GOT θα το συγκινούν και το ξέρουν πολλοί καλά και οι παραγωγοί, άλλωστε δεν νομίζω είναι τυχαίο που βγαίνει αυτό και το TLOR με το που τελειωσε το GOT.

Απλά φοβάμαι άμα είναι κακά τα κουστούμια ποσο κακό θα είναι το CGI για μαγεία και τέρατα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Το θεμα ειναι κατα ποσο το Netflix θελει ή δεν θελει να επενδυσει στην σειρα αυτη που σιγουρα εχει μπολικο υλικο για κατι τετοιο ή απλα θα την βγαλει για 1 season(στην καλυτερη να βγαλει και αλλη μια)και μετα τελος.

Παντως πραγματικα απορω πως πιο πισω τους ειχε πειραξει κιολας που τους εκραζαν περι SJW οταν μου εκαναν οτι να ναι επιλογη στην Triss.

Ε αμα το παμε ετσι,ας βαλουν Ασιατη να κανει τον Geralt δεν τρεχει τιποτα ή ας βαλουν τον Samuel Jackson(που λεει ο λογος προφανως) τωρα που τελειωσανε(?)οι avengers.

Επεξ/σία από Fulgore

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...