pontez2 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Από τις πολύ καλές σειρές την οποία για μια ακόμα φορά χαλάει αυτή η μάστιγα των καιρών οι δήθεν βιβλιοδιαβαστες... Παρεκληνει απ' τα βιβλία αρα δεν είναι καλή. Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο λόγος που τους χαλάει είναι ότι δε ξέρουν τι θα συμβεί:-P Η σειρά είναι εξαιρετική και την απολαμβάνουμε. Και γουστάρω που έχουν αλλάξει πολλά (ειδικά τον χαρακτήρα της Γιενιφερ) και έχουμε τόσο καλό αποτέλεσμα. Ο Cavil ταιριάζει απίστευτα στη σειρα. Θα δούμε πως θα τα πάει ο νέος στο μέλλον. Αυτά είναι πράγματα που δε με αγχωνουν. 3 1
stevenfins Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, pontez2 είπε Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο λόγος που τους χαλάει είναι ότι δε ξέρουν τι θα συμβεί:-P Θα σου πω τι με χαλάει προσωπικά πιο πολύ απ' όλα ως κάποιος που έχει διαβάσει τα βιβλία. Με εξαίρεση δυο τρία επεισόδια (π.χ. το 1ο της σειράς ή το 1ο της 3ης σεζόν και αυτά σε μικρό βαθμό) δεν έχει μεταφερθεί το χαρακτηριστικό στυλ που χαρακτηρίζει το σύμπαν. Αυτό είναι ότι σπάνια υπάρχει ξεκάθαρο καλό και κακό, αλλά τα περισσότερα κινούνται στο ενδιάμεσο. Το ότι έχουν κάνει για παράδειγμα το Νιλφγκααρντ και τη Φριτζίλλα λες και είναι το απόλυτο κακό χωρίς ίχνος ανθρωπιάς, όχι μόνο είναι μακριά από τα βιβλία σαν ιστορία, αλλά είναι μακριά και από το όλο ύφος, το οποίο τόσο καλά είχαν καταφέρει να μεταφέρουν στα παιχνίδια από την άλλη. Τουλάχιστον να ήταν και καλοί οι διάλογοι ως διάλογοι πάει στο διάολο. Πετάνε ένα fuck ανά τρεις λέξεις, λες και αυτό θα δώσει το ώριμο και σοβαρό ύφος που χρειάζεται. Για μένα οι μόνοι που σώζονται είναι ο Geralt και η Ciri. Λιγότερο η Yennefer και ο Vesemir, με τους υπόλοιπους να είναι είτε πολύ κακοί, είτε τέρμα αδιάφοροι. Σε όλα αυτά δεν βοηθάει καθόλου και η φτήνια που βγάζει η παραγωγή σε πολλά σημεία. Προφανώς και αυτή είναι η δική μου γνώμη (αν και κανένας γνωστός μου που την έχει δει και δεν έχει διαβάσει τα βιβλία δεν ξετρελάθηκε) χωρίς να σημαίνει ότι είναι και ο κανόνας. Σίγουρα με το να φεύγει ο κύριος πρωταγωνιστής πάντως, μόνο ανησυχία μπορεί να προκαλέσει για την πορεία της σειράς. Στο spoiler μια αλλαγή που έκαναν στη σειρά σε σχέση με τα βιβλία. Spoiler Δεν κατάλαβα γιατί αποκάλυψαν από τη δεύτερη κιόλας σεζόν τη σχέση του Εμυρ με τη Σιρι. Είναι ίσως η μεγαλύτερη αποκάλυψη στο βιβλίο, η οποία έχει χτιστεί πάρα πολύ και η οποία εδώ ξεπετιέται λες και δεν έχει καμία σημασία χάνοντας όλο το βάρος της. Είναι σαν να γκρέμισαν έναν από τους βασικούς πυλώνες της ιστορίας χωρίς κάποιον προφανή λόγο. 2
DEADLAZARUS Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Από τις πολύ καλές σειρές την οποία για μια ακόμα φορά χαλάει αυτή η μάστιγα των καιρών οι δήθεν βιβλιοδιαβαστες... Παρεκληνει απ' τα βιβλία αρα δεν είναι καλή. Φοβερά πράγματα. Όχι μόνο υπάρχουν (ακόμη) άνθρωποι (γερο-παράξενοι, μη νομίζεις) οι οποίοι διαβάζουν βιβλία (quelle decadence), αλλά θέλουν κιόλας οι σειρές που βασίζονται σ' αυτά τα παλιοβιβλία να σέβονται το source material (πού φτάσαμε, ε;). Ρητορικό ερώτημα: γιατί οι ταλαντούχοι show runners αυτού του ντουνιά δεν επιλέγουν να μας πουν τη δική τους πρωτότυπη ιστορία; 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Έχω αρχίσει να πιστεύω ότι ο λόγος που τους χαλάει είναι ότι δε ξέρουν τι θα συμβεί:-P Nope. Μας ενοχλεί η ασέβεια προς το source material. Μας ενοχλεί η ασέβεια προς τον συγγραφέα των βιβλίων. Προφανώς, η σειρά απευθύνεται σ' εκείνους που δεν έχουν διαβάσει τα βιβλία/δεν έχουν παίξει τα παιχνίδια. Η γυναίκα μου (αφού την έκανα "χρυσή" να δούμε τη σειρά, δεν ήξερα, βλέπεις, τότε, ήμουν αθώος και νόμιζα ότι θα δω τον Geralt) πέρασε ευχάριστα την ώρα της (εγώ μουρμούριζα δίπλα της) και πήγε παρακάτω. Αυτό θέλουν οι σεναριογράφοι. Εύπεπτα φαγητά, ώστε να πας μετά παρακάτω, στο επόμενο γεύμα. 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Η σειρά είναι εξαιρετική και την απολαμβάνουμε. Και γουστάρω που έχουν αλλάξει πολλά (ειδικά τον χαρακτήρα της Γιενιφερ) και έχουμε τόσο καλό αποτέλεσμα. Ε, ναι, λίγο ακόμη και θα καταφέρουν να μη θυμίζει σε τίποτα η σειρά τον κόσμο που δημιούργησε ο Andrzej Sapkowski. 4 ώρες πριν, pontez2 είπε Ο Cavil ταιριάζει απίστευτα στη σειρα. Θα δούμε πως θα τα πάει ο νέος στο μέλλον. Αυτά είναι πράγματα που δε με αγχωνουν. Έλα τώρα, μωρέ, σιγά μη μας αγχώσουν οι επιδόσεις του νέου πρωταγωνιστή. Λες κι η σειρά στηρίζεται στις ερμηνείες των πρωταγωνιστών. Αυτά είναι ξεπερασμένα πράγματα. 4 1
pontez2 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) Άρα ξεκάθαρα χαλιεστε επειδή η σειρά δεν ακολουθεί τα βιβλία. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που έχει επιτυχία η σειρά. Διότι βάζουν μέσα κάποια κομμάτια για να προσελκύσουν κόσμο. Η σειρά δεν είναι το βιβλίο. Δε τίθεται θέμα σεβασμού ή όχι. Δεν είναι μεταφορά. 2 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε ναι, λίγο ακόμη και θα καταφέρουν να μη θυμίζει σε τίποτα η σειρά τον κόσμο που δημιούργησε ο Andrzej Sapkowski Δεν ενδιαφέρει αυτον που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία ο κόσμος που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας. Τον ενδιαφέρει το θέαμα και δόξα το θεό, έχει πολύ. Ένα τηλεοπτικό θέαμα είναι αφορμή για να διαβάσεις ένα βιβλίο. Όχι το αντίθετο διότι είσαι προκατελημενος απ' την αρχή. Για αυτό γράφω στην αρχή ότι οι βιβλιοδιαβαστες είναι κατά βάση αυτοι που θα κρίνουν αρνητικά μια καλή σειρά. 2 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Αυτό θέλουν οι σεναριογράφοι. Εύπεπτα φαγητά, ώστε να πας μετά παρακάτω, στο επόμενο γεύμα. Ακριβώς αυτό περιμένω από ένα τηλεοπτικό θέαμα. Αν θέλω λεπτομέρειες και ανασκαφή ενός χαρακτηρα θα διαβάσω βιβλίο. Τόσο απλό Αγαπητοί μου, περί ορεξεως που λέει και το ρητό....εμένα μου αρέσει, σε κάποιους από εσάς όχι. Οι πολλοί δε κοιτάνε τις λεπτομέρειες διότι δε θα κάτσουμε να εμβαθύνουμε τόσο στις λεπτομέρειες:-) Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2022 από pontez2 1
DEADLAZARUS Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 19 λεπτά πριν, pontez2 είπε Άρα ξεκάθαρα χαλιεστε επειδή η σειρά δεν ακολουθεί τα βιβλία. Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που έχει επιτυχία η σειρά. Διότι βάζουν μέσα κάποια κομμάτια για να προσελκύσουν κόσμο. Όχι, δεν μας χαλάει αυτό που λες. Κατανοώ πως δεν γίνεται να μεταφέρεις με απόλυτη πιστότητα το βιβλίο στη μικρή οθόνη (ή τη μεγάλη). Θα αλλάξεις ορισμένα πράγματα, θα πάρεις κάποιες αποφάσεις ως παραγωγός/σεναριογράφος/σκηνοθέτης ζυγίζοντας τα δεδομένα κτλ κτλ. Στην περίπτωση του Witcher, δεν ακολουθούν το βιβλίο ούτε κάτα διάνοια, αυτό μας χαλάει. 23 λεπτά πριν, pontez2 είπε Η σειρά δεν είναι το βιβλίο. Δε τίθεται θέμα σεβασμού ή όχι. Δεν είναι μεταφορά. Έχω βαρεθεί να διαβάζω αυτήν τη σαχλαμάρα. Είναι μεταφορά και πρέπει -στο μέτρο του δυνατού- να σεβαστεί το source material. Δεν είναι τόσο δύσκολο, διάολε. Αν δεν σου αρέσει ένα έργο, αν δεν πιστεύεις σ' αυτό και στα μηνύματά του, μην το μεταφέρεις στην τηλεόραση. Φτιάξε το δικό σου σύμπαν, τον δικό σου κόσμο και τέλος. Τι "ανωμαλία" είναι αυτή, να καταπιάνεσαι, δηλαδή, με κάτι που δεν σου αρέσει, να του αλλάζεις τα φώτα και ν' απαιτείς από τους άλλους να δεχθούν κάτι τέτοιο; 28 λεπτά πριν, pontez2 είπε Δεν ενδιαφέρει αυτον που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία ο κόσμος που έχει δημιουργήσει ο συγγραφέας. Τον ενδιαφέρει το θέαμα και δόξα το θεό, έχει πολύ. Περιγράφεις έναν "ρηχό" άνθρωπο. Άρτος και θεάματα, λοιπόν. Να φωνάξουμε τα λιοντάρια. 29 λεπτά πριν, pontez2 είπε Ένα τηλεοπτικό θέαμα είναι αφορμή για να διαβάσεις ένα βιβλίο. Όχι το αντίθετο διότι είσαι προκατελημενος απ' την αρχή. Ναι, κι όταν διαβάσεις το βιβλίο σού έρχεται η απανταχούσα κι αναρωτιέσαι "καλά, τι στο καλό, πότε έγιναν αυτά που είδα στην ταινία ή τη σειρά; Το βιβλίο άλλα λέει". 33 λεπτά πριν, pontez2 είπε Για αυτό γράφω στην αρχή ότι οι βιβλιοδιαβαστες είναι κατά βάση αυτοι που θα κρίνουν αρνητικά μια καλή σειρά. Ε, καλά κάνουμε, αν δεν τα πούμε εμείς που τα ξέρουμε, ποιος θα επισημάνει τις βλακείες των σεναριογράφων; 8 1
Gilmaru Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, pontez2 είπε Άρα ξεκάθαρα χαλιεστε επειδή η σειρά δεν ακολουθεί τα βιβλία. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Ούτε τα games ακολουθούν τα βιβλία και είναι κατά πολύ καλύτερα σε σενάριο, πλοκή, χαρακτήρες και συνολική ατμόσφαιρα (αν και το τελευταίο είναι κάπως υποκειμενικό ίσως). Κάποιοι τα προτιμούν και από τα βιβλία σε κάποια σημεία. Αυτός είναι ο κύριος λόγος που ο κόσμος ξενερώνει. Το Witcher έγινε γνωστό από τα παιχνίδια, όχι από τα βιβλία. Για όσους τα έχουν αγαπήσει λοιπόν είναι κάπως ξενερωτικό να βλέπει μια υποτιθέμενη καλή παραγωγή σειράς στον κόσμο του witcher τόσο ποιοτικά χαμηλότερη. Δεν χρειαζόταν να πάνε με βάση τα βιβλία λοιπόν. Αλλά φάνηκε ότι δεν έχουν την ίδια ικανότητα όπως οι δημιουργοί των παιχνιδιών να κάνουν πράγματα πιο original και τουλάχιστον αν πήγαιναν με βάση τα βιβλία θα είχαν έναν μπούσουλα. Επεξ/σία 4 Νοεμβρίου 2022 από Gilmaru 4
pontez2 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 3 ώρες πριν, DEADLAZARUS είπε Περιγράφεις έναν "ρηχό" άνθρωπο. Άρτος και θεάματα, λοιπόν. Να φωνάξουμε τα λιοντάρια. Περιγράφω τη πλειοψηφία. Δεν έχω λόγο να κρίνω αρνητικά ένα ωραίο θέαμα διότι δεν με ενδιαφέρει η λεπτομέρεια αυτού του είδους. Εσύ έχεις διότι περίμενες κάτι διαφορετικό. Εγώ δε περίμενα κάτι, διότι δεν ήξερα. Αυτή είναι η διαφορά μας. Ναι αν διαβάσω βιβλία/παίξω παιχνίδια μπορεί να πω ότι δεν είδα τίποτε, αλλά ο σκοπός θα έχει επιτευχθεί. Να μπω στη διαδικασία να ψάξω περισσότερο την ιστορία. Επιπρόσθετα όπως έγραψα και παραπάνω άλλο να λέμε ότι ένα θέαμα είναι βασισμένο σε ένα παιχνίδι η βιβλίο και άλλο ότι αποτελει μεταφορά του. Δεν κάνουν τέτοια λάθη εύκολα. Καταλαβαίνω τι σας ενοχλεί. Καταλαβαίνετε κι εσείς ότι δεν γίνεται να κρίνω μια σειρά από αυτά που έχετε δει εσείς στα παιχνίδια και βιβλία:-) Νομίζω το ξεκαθαρίσαμε. Όσο για τον από πάνω έχει ενοχληθεί στο παρελθόν επειδή του έγραψα ότι σε ένα φανταστικό θέαμα με δράκους παραμυθιών κτλ δεν χρειάζεται να ισχύουν πάντα οι νόμοι της λογικής. 2 1
liakinen Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 @pontez2 αν διάβαζες τα βιβλία και το κυριότερο έπαιζες τα παιχνίδια τότε θα είχες μια ολοκληρωμένη εικόνα, τώρα απλά δεν. Το ότι σου άρεσε δικαίωμα σου απλά εμείς που αγαπήσαμε τον κόσμο του και περάσαμε δεκάδες ώρες σε αυτόν έχουμε δικαίωμα να λέμε ότι αυτό το σκουπίδι σειρά τόλμησε να τον π@δήξει. 6
Super Moderators Thresh Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2022 8 hours ago, pontez2 said: Ακριβώς αυτός είναι ο λόγος που έχει επιτυχία η σειρά. Διότι βάζουν μέσα κάποια κομμάτια για να προσελκύσουν κόσμο. Δλδ τα βιβλία ή τα games δεν ήταν αρκετά καλά για να προσελκύσουν κόσμο και το έκανε η σειρά με αυτά που πρόσθεσαν? Φαντάζομαι ότι δεν είμαι σεναριογράφος για να κατανοήσω την "ανάγκη" του να προσθέσω κάτι δικό μου σε ένα έτοιμο/τελειωμένο έργο, αλλά σαν παρατηρητής δεν δίνω και πολλές πιθανότητες σε κάποιον άγνωστο πουθενά να το βελτιώσει με τόσες πολλές αλλαγές που βλέπουμε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να ήταν τα περισσότερα σαν το Sandman...γούστα, βέβαια, είπε ο βάτραχος κι έφαγε το σαπούνι. 8
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 9 ώρες πριν, Gilmaru είπε Ούτε τα games ακολουθούν τα βιβλία Μια διόρθωση, τα games συνεχίζουν τα βιβλία και ναι φυσικά και είναι πιστα σε αυτά. Στα games αναφέρονται συχνά γεγονότα από τα βιβλία. Από όσο μπορώ να θυμηθώ η CDPR δεν έχει αλλάξει τίποτα από το story των βιβλίων, αντίθετος έχουν προσθέσει επάνω στα ήδη υπάρχον. Η δεύτερη season του show έχει αλλάξει ριζικά το story, ελάχιστα πράγματα είναι canon, από τα 10 το 1 και άμα. Αλλα ποιος δίνει τώρα σημασία στα βιβλία και στα games? Μούφα είναι μπροστά στην σειρά. 🤮 Αλλα είπαμε, για να απολαύσουμε πια σειρά πρέπει να μην έχουμε διαβάσει τίποτα, το οποιο φυσικά δεν θα βοηθούσε καθόλου στην συγκεκριμένη σειρά όταν είναι τόσο κακά γραμμένη. Whatever, "Fire fucker" ftw! Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2022 από {TDi}Dj2k..infc 5
Gilmaru Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Μια διόρθωση, τα games συνεχίζουν τα βιβλία και ναι φυσικά και είναι πιστα σε αυτά. Ναι σόρυ, το διατύπωσα λάθος. Εννοούσα ότι δεν εξιστορούν τα γεγονότα των βιβλίων, η πλοκή τους δεν είναι από τα βιβλία. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2022 από Gilmaru 2
pontez2 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 (επεξεργασμένο) 7 ώρες πριν, Thresh είπε Δλδ τα βιβλία ή τα games δεν ήταν αρκετά καλά για να προσελκύσουν κόσμο και το έκανε η σειρά με αυτά που πρόσθεσαν? Φαντάζομαι ότι δεν είμαι σεναριογράφος για να κατανοήσω την "ανάγκη" του να προσθέσω κάτι δικό μου σε ένα έτοιμο/τελειωμένο έργο, αλλά σαν παρατηρητής δεν δίνω και πολλές πιθανότητες σε κάποιον άγνωστο πουθενά να το βελτιώσει με τόσες πολλές αλλαγές που βλέπουμε σε ουκ ολίγες περιπτώσεις τα τελευταία χρόνια. Μακάρι να ήταν τα περισσότερα σαν το Sandman...γούστα, βέβαια, είπε ο βάτραχος κι έφαγε το σαπούνι. Καταπληκτικα ειναι. Αναλογικά όμως πόσοι πιστεύεις ότι διαβάζουν ή παίζουν, σε σχέση με αυτούς που απλά βλεπουν νετφλιξ; Σε όλη την ιστορία του κινηματογράφου ακόμα και σε μεταφορές οι σεναριογράφοι βάζουν τη δική τους πινελιά. Έτσι πάει το πράγμα. Σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι. Θα επαναλάβω την ιστορία με το lotr...οι συντριπτική πλειοψηφία ούτε βιβλία είχε διαβάσει τοτε ούτε παιχνίδια είχε παίξει. Καποιοι που το είχαν κάνει όμως, θα θυμάσαι καλά διότι είσαι και παλιός, ότι ήταν πολύ αυστηροί κριτές της καλύτερης τριλογίας του κινηματογράφου. Δεκάδες τα παράπονα και οι γκρίνιες τότε. Παρόλαυτα οι πωλήσεις των βιβλίων εκτοξεύθηκαν μετά τη ταινία. Κάτι ανάλογο έγινε και με το GoT, το ίδιο συμβαίνει και με το wicher (για όσους παίζουν ) Για να το θέσω πιο ωμά, η σειρά έχει πάνω από 8 σε βαθμολογία στα γνωστά σάιτ. Άρα είτε η πλειοψηφία δεν διαβάζει, δεν παίζει και την ενδιαφέρει το ωμό θέαμα που δόξα το θεό η σειρά το προσφέρει απλόχερα είτε απλά έχει διαχωρίσει στο μυαλό της το τι προσφέρει ένα βιβλίο σε σχέση με ένα τηλεοπτικό θέαμα. Και αφού το λέει η πλειοψηφία ότι και να λέμε εμείς η σειρά θεωρείται επιτυχημένη. Αν εσείς τη θεωρείται σκουπίδι όπως τη χαρακτήρισε ο φίλος παραπάνω...περί ορεξεως που λέει το ρητό. Ωστόσο, όταν κάποιος αναδεικνύει συνεχώς (το τονίζω το συνεχώς για να μην έχουμε παρεξηγήσεις) μόνο τα αρνητικά για ένα θέαμα που η συντριπτική πλειοψηφία το βλέπει θετικά, μπορεί να χαρακτηριστεί και hater. Επεξ/σία 5 Νοεμβρίου 2022 από pontez2 1 3
DeareN Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Όπως και να χει με τη φυγή του Καβίλ αυτόματα πέφτει η σειρά 3 επίπεδα κάτω, τεράστιο ποσοστό από αυτούς που δε διάβασαν τα βιβλία ή δεν έπαιξαν τα games έβλεπαν τη σειρά για τον Καβίλ κακά τα ψέματα και αυτό το βλέπουμε από τις αντιδράσεις του κόσμου αυτή τη στιγμή... 2
Dantε Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Εγω παντως να σημειωσω κατι. Αν με ρωτησει καποιος τι εγινε στις 2 πρωτες σεζον, πραγματικα δε θυμαμαι να του πω. Τοσο αδιαφορη ηταν η πλοκη. Στο Cobra Kai πιο πολλα θυμαμαι να εξηγησω. Καλα για το RoP θυμαμαι γιατι εκει η πλοκη ηταν κωμικη. Πως να ξεχασεις τις πετρες που επιπλεουν και τις αλυσιδες που σπανε απο βελη.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 Super Moderators Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2022 5 hours ago, pontez2 said: Καταπληκτικα ειναι. Αναλογικά όμως πόσοι πιστεύεις ότι διαβάζουν ή παίζουν, σε σχέση με αυτούς που απλά βλεπουν νετφλιξ; Σε όλη την ιστορία του κινηματογράφου ακόμα και σε μεταφορές οι σεναριογράφοι βάζουν τη δική τους πινελιά. Έτσι πάει το πράγμα. Σε κάποιους αρέσει σε άλλους όχι. Άρα που ξέρεις ότι δεν θα άρεσε στον κόσμο το "original" ώστε να χρειάζεται η πινελιά? Μην μου πεις ότι θα έπαιζαν τα games ή θα διάβαζαν τα βιβλία περισσότεροι, γιατί η πλειοψηφία του κόσμου ούτε games παίζει ούτε βιβλία διαβάζει. Κοινώς "φταίει" το μέσο όχι το περιεχόμενο. Βάζουν την δική τους πινελιά επειδή χρειάζεται (βελτίωση δλδ) ή για προσωπικούς λόγους όμως? Δεν εννοώ για να περάσουν κάποια "προπαγάνδα", αλλά μόνο και μόνο για "εγωιστικούς" λόγους, ότι έχουν τις ικανότητες να γράψουν κάτι αντίστοιχα καλό ή και καλύτερο. Πόσες περιπτώσεις σειρών/ταινίων ανήκουν στην 1η κατηγορία και πόσες στην 2η? 5 hours ago, pontez2 said: Θα επαναλάβω την ιστορία με το lotr...οι συντριπτική πλειοψηφία ούτε βιβλία είχε διαβάσει τοτε ούτε παιχνίδια είχε παίξει. Καποιοι που το είχαν κάνει όμως, θα θυμάσαι καλά διότι είσαι και παλιός, ότι ήταν πολύ αυστηροί κριτές της καλύτερης τριλογίας του κινηματογράφου. Δεκάδες τα παράπονα και οι γκρίνιες τότε. Το LotR πριν τις ταινίες ήταν η σειρά βιβλίων με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο. Μέχρι και στα Φιλαράκια είχε αναφερθεί ότι τους έβαζαν να το διαβάζουν στο σχολείο. Προφανώς έγινε ακόμα πιο διάσημο, αλλα ήδη ήταν τεράστιο από μόνο του, καμμία σχέση με το Song of Ice and Fire του Martin. 5 hours ago, pontez2 said: Παρόλαυτα οι πωλήσεις των βιβλίων εκτοξεύθηκαν μετά τη ταινία. Κάτι ανάλογο έγινε και με το GoT, το ίδιο συμβαίνει και με το wicher (για όσους παίζουν ) Στο GoT όταν τέλειωσε το original υλικό, έπεσε η ποιότητα κατά γενική ομολογία. Άρα περιμένεις από αυτούς που μόλις ξέμειναν από βιβλία και τα σκάτωσαν, να έχουν την δυνατότητα να "βελτιώσουν" το περιεχόμενο? 5 hours ago, pontez2 said: Και αφού το λέει η πλειοψηφία ότι και να λέμε εμείς η σειρά θεωρείται επιτυχημένη. Αν εσείς τη θεωρείται σκουπίδι όπως τη χαρακτήρισε ο φίλος παραπάνω...περί ορεξεως που λέει το ρητό. Και το Lucifer "επιτυχημένο" θεωρείται, με 8.1/10 Lucifer (TV Series 2016–2021) - IMDb Σκουπίδι ήταν. 9
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα