xavier Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2021 και για να ειμαστε σοβαροι, η μεγαλη fanbase του witcher ειναι απο τα παιχνιδια και οχι απο τα βιβλια... 4
magnam Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Μόλις τελείωσα κι εγώ τη δεύτερη σεζόν. Προτού παραθέσω τις απόψεις και τους προβληματισμούς μου, αναφέρω πως η σχέση μου με το σύμπαν του Σαπκόφσκι είναι αρκετά καλή, αλλά όχι η καλύτερη δυνατή. Εν ολίγοις, έχω παίξει όλα τα παιχνίδια αρκετές φορές, έχω εμβαθύνει αρκετά στο σύμπαν του Witcher περνώντας ώρες πάνω από αντίστοιχες ηλεκτρονικές εγκυκλοπαίδειες για να συμπληρώσω τις γνώσεις μου και να αντιληφθώ το βάθος του φανταστικού αυτού κόσμου, αλλά από βιβλία έχω διαβάσει μόνο το πρώτο (Η τελευταία ευχή). Η δεύτερη σεζόν είχε αρκετά στοιχεία που δεν μου άρεσαν. Για αρχή, τις σκηνές δράσης. Πιστεύω πως σε αυτόν τον τομέα, η πρώτη σεζόν ήταν πολύ καλύτερη. Επίσης δεν μου άρεσαν καθόλου οι διάλογοι. Ένιωθα πως έλεγαν πράγματα, χωρίς να λένε κάτι ουσιαστικό. Στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν τι είναι η Σίρι έδωσαν δέκα διαφορετικές ερμηνείες, στα όρια της μεταφοράς και όχι της κυριολεξίας οι περισσότερες, χωρίς πρακτικά να έχει πει ένας τι ακριβώς είναι. Οκ, εμείς οι ήδη φαν του κόσμου του Witcher τα καταλαβαίνουμε τα περισσότερα και ήδη ξέρουμε τι είναι. Η αδελφή μου, π.χ., που το έβλεπε μαζί μου δεν κατάλαβε τίποτα πέραν των απολύτως βασικών. Παράλληλα, δεδομένου πως οι διάλογοι πρακτικά δεν είχαν καμία ουσία, οι χαρακτήρες έκαναν τρομερά λογικά άλματα. Λες και τους έπιασε κάποιος off camera και τους εξήγησε τι έπαιζε στην άλλη άκρη του κόσμου. Αυτό μου κακοφάνηκε, διότι με λίγο ουσιαστικότερους διαλόγους δεν θα υπήρχε αυτή η αίσθηση πως οι χαρακτήρες "φαντάζονται" γεγονότα ή πως κάνουν λογικά άλματα. Θα ήταν όλα ξεκαθαρισμένα και πλασαρισμένα πολύ ωραία. Και αυτό έχει και σεναριακές προεκτάσεις. Παράδειγμα εντός του spoiler. Spoiler Π.χ. η Σίρι εξαφανίζεται με τη Γιένεφερ και ο Γκέραλτ θέλει να τις βρει. Τι κάνει λοιπόν; Πάει στον Γιάσκιερ για βοήθεια. ΣΤΟΝ ΓΙΑΣΚΙΕΡ! ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΝΑ ΤΟΝ ΔΕΙ ΠΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ! Και όχι στον Βέσεμιρ ή στους άλλους Witchers ξέρω γω. Ή στην Τρις σε τελική ανάλυση! Από πού κι ως πού; Και το κυριότερο, πώς κατέληξε στο γεγονός πως ο Γιάσκιερ ήξερε τι παίζει και μπορούσε να τον βοηθήσει; Το μόνο που γνώριζε ήταν πως σε κάαααααααποια φάση η Γιένεφερ τον συνάντησε. Ίσως και μήνες πριν. Θα μου πείτε "Μα τελικά τον βοήθησε! Τον ενημέρωσε γι' αυτό που είπε η Γιένεφερ σχετικά με την καλύβα και για το γεγονός πως έχει χάσει τις δυνάμεις της.". Ναι. ΤΥΧΑΙΑ. Επίσης, ο Γκέραλτ δεν ήξερε πως ο Γιάσκιερ είχε αυτές τις γνώσεις για να τον βοηθήσει. Εν ολίγοις, αντιλαμβάνομαι πως κάπως έπρεπε να εμφανιστεί ξανά ο Γιάσκιερ και πως εξυπηρετούσε έναν σκοπό (π.χ. να μεταφέρει αυτά τα γεγονότα στον Γκέραλτ), αλλά θα μπορούσε να είχε παρουσιαστεί πολύ καλύτερα και να είχε καλύτερη συνοχή το σενάριο. Plot hole. Το οποίο μπορούσε να καλυφθεί εάν οι διάλογοι ήταν καλύτεροι και ουσιαστικότεροι. Όσον αφορά το γεγονός πως ζούμε στο 2022 (σύντομα) και πως για κάποιον λόγο ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει το woke στοιχείο μέσα και να ικανοποιηθούν οι SJW έμεινα αρκετά ικανοποιημένος. Γιατί; Διότι είναι μικρό το κακό εάν ικανοποιούν την παραπάνω κοινωνική επιβολή απλά και μόνο εμφανίζοντας 1-2 αφρικανικής προελεύσεως ξωτικά ή έναν Ασιάτη. Έχω δει το Star Trek Discovery, συνεπώς ξέρω πως εάν ήθελαν, μπορούσαν να το είχαν κάνει ΠΟΛΥ χειρότερο. Οπότε το συγκεκριμένο το κατατάσσω στα... ουδέτερα στοιχεία της σεζόν. Δεν μου άρεσε, αλλά δεδομένου πως έπρεπε, δεν με χάλασε ο τρόπος και ο βαθμός που το παρουσίασαν. Και πάμε τώρα στα θετικά. Μου άρεσε πάρα πολύ το πώς διατήρησαν τους βασικούς χαρακτήρες. Είδαμε έναν Γκέραλτ σαν να βγήκε από τα games και τα βιβλία του Σαπκόφσκι, είδαμε μια Σίρι που αντιλαμβάνεται το βάθος του χαρακτήρα της και που αντιμετωπίζει πολύ πειστικά τα γεγονότα που προκύπτουν (δεδομένου του χαρακτήρα της), και μια Γιένεφερ που παρουσιάζει πολύ ωραία αυτό το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του χαρακτήρα της, το γεγονός πως από τη μία θέλει να κρατάει αποστάσεις, αλλά από την άλλη νοιάζεται - αυτή την γκρι απόχρωση που έχει, ούτε λευκό ούτε μαύρο. Παράλληλα χάρηκα πάρα πολύ που κράτησαν σχεδόν αναλλοίωτο το σύμπαν (όχι το σενάριο - θα μιλήσω στη συνέχεια γι' αυτό) του Σαπκόφσκι. Μάλιστα, άρχισαν να κάνουν establish διάφορα μικροπράγματα του κόσμου του Witcher, όπως για παράδειγμα το ναό της Μελιτέλε, τους βασιλίσκους, τη μπρούξα, όπως και χαρακτήρες τύπου Ντίκστρα. Όσον αφορά τη μη τήρηση του σεναρίου των βιβλίων, δεν με πολυπείραξε. Ως άτομο που έχει μια κάποια επαφή με το σύμπαν του Witcher, άνετα θα μπορούσα να φανταστώ τα γεγονότα που παρακολουθήσαμε ως υπαρκτά. Θα μπορούσε όλο αυτό με την Βόλεθ Μιρ να ήταν ένα side quest ή περιεχόμενο κάποιου βιβλίου. Δηλαδή, στα μάτια μου, όσα είδαμε έχουν θέση στο σύμπαν αυτό, δεν είναι άκυρες προσθήκες. Προφανώς και συμφωνώ πως το ιδανικό θα ήταν να είχαν ακολουθήσει το σενάριο του βιβλίου, αλλά δεν μπορώ να πω πως μου χάλασε τόσο πολύ τη σειρά το γεγονός πως έκαναν μία-δύο προσθήκες ή πως έκαναν νωρίτερα μια συγκεκριμένη αποκάλυψη. Μπορεί να έγιναν και έχοντας ως σκοπό τη διατήρηση του ενδιαφέροντος ακόμα και αυτού του μέρους του κοινού που έχει διαβάσει όλα τα βιβλία, δεν ξέρω. Ξαναλέω πως κι εγώ θα ήθελα να είχαν ακολουθήσει πιστά το βιβλίο, αλλά όσο δεν αλλάζουν σημαντικά το σύμπαν του Witcher ή τους χαρακτήρες, κάποιες μικρές παρεμβάσεις τις αποδέχομαι, κυρίως διότι αντιλαμβάνομαι πως το σενάριο κινείται με ρυθμούς τηλεοπτικής σειράς που πρέπει να φτάσει τις 7 σεζόν και να κρατήσει αναλλοίωτο το ενδιαφέρον, και όχι με ρυθμούς βιβλίου, τα κύρια γεγονότα του οποίου μπορούσαν κάλλιστα να είχαν παρουσιαστεί όλα σε 2-3 επεισόδια. Tl;dr προσωπικά μου άρεσε. Ναι, με χάλασαν τα plot holes και το γεγονός πως οι διάλογοι πολλές φορές ήταν επιεικώς φορ δε πουτς, αλλά τα υπόλοιπα ήταν πολύ καλά δεδομένων των συνθηκών. Δεδομένου του γεγονότος πως αποτελεί σειρά μαζικής παραγωγής του Netflix, δεδομένου του γεγονότος πως πρέπει να προσαρμόσουν έτσι το σενάριο για να βγουν 7 σεζόν με αρκετή δράση, cliffhangers και γεγονότα για όλα τα επεισόδια, δεδομένου πως καλώς ή κακώς έπρεπε να υπάρχει το woke στοιχείο κτλ.. Δεδομένων των παραπάνω, είμαι ικανοποιημένος από τη δεύτερη σεζόν και περιμένω με ανυπομονησία την τρίτη. Υ.Γ. Ο Βέσεμιρ εμφανισιακά πιο πολύ μου θύμιζε χαρακτήρα από live action ταινία Αστερίξ, παρά τον Βέσεμιρ. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από magnam 8
Fulgore Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 11 λεπτά πριν, magnam είπε Δεδομένου του γεγονότος πως αποτελεί σειρά μαζικής παραγωγής του Netflix, δεδομένου του γεγονότος πως πρέπει να προσαρμόσουν έτσι το σενάριο για να βγουν 7 σεζόν με αρκετή δράση, cliffhangers και γεγονότα για όλα τα επεισόδια, δεδομένου πως καλώς ή κακώς έπρεπε να υπάρχει το woke στοιχείο κτλ.. Δεδομένων των παραπάνω, είμαι ικανοποιημένος από τη δεύτερη σεζόν και περιμένω με ανυπομονησία την τρίτη. Ετσι ακριβώς. Αν πιάσουμε να ψειρίσουμε τις περισσότερες σειρές του Netflix,τότε κυριολεκτικά τα plot holes και το κράξιμο θα πάει σύννεφο. Γιαυτό εγώ προσωπικά έχω πολύ χαμηλά τις προσδοκίες στα πάντα(εκτός αν έχουν διεθνή αναγνώριση βλέπε Arcane). Και γιαυτό και τόνισα πιο πίσω ότι αν έχεις υψηλές προσδοκίες γενικα, θα υπάρχει απογοήτευση έντονη από την πρώτη κιολας season που εκεί και τα timelines είναι μπάχαλο, και πρωτο βλέπεις το μαύρο χρώμα σε κάποιους και σου κακοφαίνεται, και το cgi δεν είναι ότι το καλύτερο κλπ. Η σειρά Witcher βγήκε απλά για να ακολουθήσει την παράδοση που έχει το netflix να φέρνει μεταφορές video παιχνιδιών και καρτούν/anime περισσότερο, παρά γιατί ήθελαν να βγάλουν μια σειρά αντάξια του Game of thrones/Lord of the rings. 2
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Συνήθως δεν διαβάζω σεντόνια αλλα αυτή την φορα το διάβασα όλο. Θα το πω πολύ απλά. Τα games έχουν τόσο καλο story γιατί πολύ απλά η CDPR έμεινε όσο το δυνατόν πιστη στο source material και έκανε ένα continuation που παρα πολύ fans θεωρούν πια canon. Και αυτό γιατί πολύ απλά τα βιβλία έχουν παρα, μα παρα πολύ καλο story. Αυτοί αποφάσισαν να του αλλάξουν τα φώτα και να κάνουν ένα δικό τους story, κατά πολύ κατώτερο και συγχόνως να μπερδέψουν αλλα και να απογοητεύσουν fans. Το story των βιβλίο και των games είναι μια χαρά για mass audience. Γιατί πολύ απλά έχει συνοχή και λογική. Όλα εξηγούνται και όλα έχουν φυσική ροή. Τίποτα, σχεδόν τίποτα δεν άφησαν ίδιο. Το bestiary περιέχει παρα πολλά τέρατα, παρόλα αυτά κανένα, μα κανένα τέρας δεν είναι ίδιο και πολλά είναι επινοήσεις του Netflix. Οι χαρακτήρες επίσης, ακόμα και ο Geralt, απέχουν από τους γραμμένους χαρακτήρες. Η Yen δεν έχει καμια σχέση, λογικό γιατί όλα αυτά που δείξαν δεν υπάρχουν στα βιβλία. Ο Vesemir, ok, καμια παντελώς σχέση ενός ατόμου που έχει ζήσει για 150 χρονια. Οι υπόλοιποι επίσης καμια σχέση, αν και δεν παίζουν ιδιαίτερο ρολο στα βιβλία. Το ίδιο ισχύει φυσικά για τους υπολοιπους, οι βασιλιάδες φαίνονται χαζοί, μονο η Mave φαίνεται ok, γιατί είναι γυναικα φυσικά. Μην μιλήσω για Francesca και τις υπόλοιπες, η οποια θεωρείτε από τις πιο ωραίες και δυνατές sorceress στα βασιλεια. Γενικά ότι νάνε. Το χρώμα δεν θα με ένοιαζε, αν υπήρχε λογική υποστήριξη και λέγανε από που προέρχονται, όπως έκανε άψογα το Game of Thrones. Είναι μεσαίωνας, δεν είναι Star Trek στο διάστημα. Οι άνθρωποι χρειάζονται χρονια για να ταξιδέψουν από Zerrikania στο Novigrad για παράδειγμα και δεν υπάρχει λόγο να το κάνουν. ’ντε πες είναι έμποροι και μερικοί υπάρχουν. Αλλα εδώ τους βλέπουμε σαν knights σε βόρεια βασιλεια η wenches σε βόρεια alehouses. Δηλαδή χωρίς λογική σε βγάζει από την ψευδαίσθηση. Να πιάσουμε μάγους? Δεν υπάρχουν κανόνες. Βάλανε ότι το chaos είναι balanced και μετά δείξανε ότι μια χαρά δεν χρειάζεται τελικά να πάρεις κάτι για να δόσεις. Την μια θυσιάζανε μάγους για ένα fireball και από την άλλη καίγανε στρατούς χωρίς κανένα θέμα. Επίσης μέχρι στιγμής πέρα από portals, η μαγεία είναι ελαχιστη. Ο Vilge για όνομα του θεού γεννούσε σπαθιά αφού τον έκανε disarm ο Cahir. Κάκιστος sorcerer και fighter με λίγα λόγια. Το fire magic δεν είναι παράνομο, είναι από τα βασικά στοιχεια της φύσης ffs. Μονο το necromancy και το mutation είναι παράνομο και κάποια στιγμή το δείχνει στα βιβλία. Και τελειώνω με το ότι ξεκολλάτε. Οι αλλαγές δεν έγιναν για mass appeal. Το καλο content πάντα θα έχει appeal και το συγκεκριμένο έχει ήδη mass appeal γιατί έχει ήδη εκατομμύρια fans. Το αλλάξανε γιατί πολύ απλά θέλουν κάτι δικό τους και φαίνεται από τα τελείως άσχετα fan fiction spin-off. Το είδατε το Nightmare of the Wolf?! Τέλος τα fights scenes, τραγικά. Πέρα το Blaviken, που είχε τον τύπο από Mission Impossible, φάνηκε, όλα τα υπόλοιπα είναι ότι αδιάφορα. Δεν ξέρω άμα το έχετε καταλάβει, αλλα πέρα από τον Geralt, κανένας, μα κανένας δεν κάνει πιρουέτες. Οι Witchers έχουν το σπαθί στην πλάτη, όχι πάντα, συνήθως είναι στο άλογο τα σπαθιά, γιατί η θήκη στα πλαγια τους ενοχλεί όταν κάνουν πιρουέτες. Όταν οι άλλοι βλέπουν έναν Witcher να μάχεται νομίζουν ότι βλέπουν μια αστραπή να χορεύει. Τέλος οι Witchers είναι δυο φορες πιο δυνατοί από έναν άνθρωπο και περίπου έξι φορες πιο γρήγοροι από οποιοδήποτε άνθρωπο. Χωρίς φίλτρα αυτό, που στην σειρά απλά ανοίγουν ντουλάπια και πίνουν κάτι και ποτε δεν έδειξαν σωστά, πέρα από Geralt, το ποσο fuckin killers είναι. Όλα τα hits τους είναι αρτηρίες, το μοναδικό πράγμα που δείξαν στην μουφο εκπαίδευση χωρίς φυσικά να το πουν όμως. Για αυτό και πολεμάει τέρατα, γιατί κανένας άνθρωπος δεν το έχει. Λογική. Τέλος κανένας, μα κανένας δεν κάνει sneak σε witcher. Τέλος. Δείχνει ότι ακούει ο Geralt παλμούς και μετά δεν ακούνε στα τρία μετρα. Fuck off Netflix. Witchers με τσεκούρια?! Σοβαρά τώρα? Πως κανεις deflect με τσεκούρι? Και σε δυο χερια κιόλας. Έχουν και ασημένια? Jfc. Τουλάχιστον υπήρχαν τα σπαθιά των games, αλλα κανένας δεν τα άγγιξε? Επίσης γιατί κανένας δεν φοράει armor πέρα από Geralt και άντε Vesemir? Aσε που το armor τους είναι μούφα γιατί οι witchers φοράνε χαλαρό armor ώστε να μπορούν να το βάζουν και να βγάζουν μονοι τους, από την στιγμή που πάντα είναι μονοι τους on the path. Armored jackets που κουμπώνουν εύκολα μπροστά και δεν τους εμποδίζει όταν κόβουν φιλέτα χορεύοντας. Τα signs? Λέγονται signs γιατί σχηματίζουν...signs. Δεν ήταν κακά, τουλάχιστον στο Aard ο Geralt έκανε κάτι με τα δάχτυλα. Αλλα Igni σε silver sword? Yrden wtf? Το ίδιο με Quen ήταν. ’σε που φυσικά αυτά είναι από games. Στα βιβλία τα signs είναι φάση για να ανάβει φωτιά με Igni. Δηλαδή είναι φάση utility spells παρα για offensive. Για τους μάγους είναι αστεία. Τα games τα κάνανε OP. Που δεν με χαλάει εννοείτε αλλα δείχτα τουλάχιστον σωστά. Επίσης έχουν αλλάξει βασικά κίνητρα και background από βασικούς χαρακτήρες, το οποιο σημαίνει ότι θα αλλάξουν ριζικά όλο το story. Το οποιο σημαίνει ότι θα ακολουθήσει το story που επινόησαν, δηλαδή η ποιότητα από εδώ και πέρα θα είναι πολύ σχετική. Προσωπικά δεν μπορώ καν να σκεφτώ πως συνεχίζουν. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση πια. Οποτε ετοιμαστείτε για χαοτικές τρύπες φάση monolith, που monolith, wtf?! Μπορώ να γράφω για μέρες, οποτε please, καταλαβαίνω ότι πολλοί δεν χαλαστηκατε, απλά σταματήστε να δικαιολογείται την σειρά. Aμα είχατε διαβάσει τα βιβλία θα μπορούσατε να καταλάβετε ποσο καλύτερα θα ήταν άμα ακολουθούσαν το canon. Τέλος η Ciri είναι 12-13 χρονων και μιλάει και μάχεται πολύ διαφορετικά. Αυτά που έδειξαν είναι από τα games. Αυτές τις δυνάμεις της αποκτά μετά τα 18 της. Μέχρι τότε κανει πολύ λίγα πράγματα με μαγεία, αντίθετος απλά κόβει, και κόβει κόσμο γιατί είναι Witcher. Όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ σε plot holes και διαλογους. They fucked it up! ps. Μουσική, ελάτε τώρα, μουσική ρε guys, δηλαδή... Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από {TDi}Dj2k..infc 5 5 1
Fulgore Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Μπορώ να γράφω για μέρες, οποτε please, καταλαβαίνω ότι πολλοί δεν χαλαστηκατε, απλά σταματήστε να δικαιολογείται την σειρά. Aμα είχατε διαβάσει τα βιβλία θα μπορούσατε να καταλάβετε ποσο καλύτερα θα ήταν άμα ακολουθούσαν το canon. Το αντίθετο βασικά ισχύει. Δεν δικαιολογούν την σειρα οι περισσότεροι που τους άρεσε,γιατί πολύ απλά αναγνωρίζουν ότι μπορούσε και καλύτερα(σύμφωνα και με τα όσα έχουν γραφτεί από την πρώτη κιολας season). Οπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα θέματα φαντασίας, αυτοί που δηλώνετε συνέχεια περισσότερο απογοητευμένοι είστε που ψειρίζετε πολύ τα πράγματα και έχετε πολύ μεγάλες απαιτήσεις και συνεχώς απογοητεύεστε, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με Netflix,Disney,Marvel,DC των τελευταίων ετών συγκεκριμένα. btw ο Angryjoe που φαντάζομαι από αυτόν πήρες την τελευταία κουβέντα, έδωσε στην πρώτη season 8/10(παρόλο που προσωπικά διαφωνώ) 😉 2
magnam Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Συνήθως δεν διαβάζω σεντόνια αλλα αυτή την φορα το διάβασα όλο. Θα το πω πολύ απλά. Τα games έχουν τόσο καλο story γιατί πολύ απλά η CDPR έμεινε όσο το δυνατόν πιστη στο source material και έκανε ένα continuation που παρα πολύ fans θεωρούν πια canon. Και αυτό γιατί πολύ απλά τα βιβλία έχουν παρα, μα παρα πολύ καλο story. Αυτοί αποφάσισαν να του αλλάξουν τα φώτα και να κάνουν ένα δικό τους story, κατά πολύ κατώτερο και συγχόνως να μπερδέψουν αλλα και να απογοητεύσουν fans. Το story των βιβλίο και των games είναι μια χαρά για mass audience. Γιατί πολύ απλά έχει συνοχή και λογική. Όλα εξηγούνται και όλα έχουν φυσική ροή. Τίποτα, σχεδόν τίποτα δεν άφησαν ίδιο. Το bestiary περιέχει παρα πολλά τέρατα, παρόλα αυτά κανένα, μα κανένα τέρας δεν είναι ίδιο και πολλά είναι επινοήσεις του Netflix. Οι χαρακτήρες επίσης, ακόμα και ο Geralt, απέχουν από τους γραμμένους χαρακτήρες. Η Yen δεν έχει καμια σχέση, λογικό γιατί όλα αυτά που δείξαν δεν υπάρχουν στα βιβλία. Ο Vesemir, ok, καμια παντελώς σχέση ενός ατόμου που έχει ζήσει για 150 χρονια. Οι υπόλοιποι επίσης καμια σχέση, αν και δεν παίζουν ιδιαίτερο ρολο στα βιβλία. Το ίδιο ισχύει φυσικά για τους υπολοιπους, οι βασιλιάδες φαίνονται χαζοί, μονο η Mave φαίνεται ok, γιατί είναι γυναικα φυσικά. Μην μιλήσω για Francesca και τις υπόλοιπες, η οποια θεωρείτε από τις πιο ωραίες και δυνατές sorceress στα βασιλεια. Γενικά ότι νάνε. Το χρώμα δεν θα με ένοιαζε, αν υπήρχε λογική υποστήριξη και λέγανε από που προέρχονται, όπως έκανε άψογα το Game of Thrones. Είναι μεσαίωνας, δεν είναι Star Trek στο διάστημα. Οι άνθρωποι χρειάζονται χρονια για να ταξιδέψουν από Zerrikania στο Novigrad για παράδειγμα και δεν υπάρχει λόγο να το κάνουν. ’ντε πες είναι έμποροι και μερικοί υπάρχουν. Αλλα εδώ τους βλέπουμε σαν knights σε βόρεια βασιλεια η wenches σε βόρεια alehouses. Δηλαδή χωρίς λογική σε βγάζει από την ψευδαίσθηση. Να πιάσουμε μάγους? Δεν υπάρχουν κανόνες. Βάλανε ότι το chaos είναι balanced και μετά δείξανε ότι μια χαρά δεν χρειάζεται τελικά να πάρεις κάτι για να δόσεις. Την μια θυσιάζανε μάγους για ένα fireball και από την άλλη καίγανε στρατούς χωρίς κανένα θέμα. Επίσης μέχρι στιγμής πέρα από portals, η μαγεία είναι ελαχιστη. Ο Vilge για όνομα του θεού γεννούσε σπαθιά αφού τον έκανε disarm ο Cahir. Κάκιστος sorcerer και fighter με λίγα λόγια. Το fire magic δεν είναι παράνομο, είναι από τα βασικά στοιχεια της φύσης ffs. Μονο το necromancy και το mutation είναι παράνομο και κάποια στιγμή το δείχνει στα βιβλία. Και τελειώνω με το ότι ξεκολλάτε. Οι αλλαγές δεν έγιναν για mass appeal. Το καλο content πάντα θα έχει appeal και το συγκεκριμένο έχει ήδη mass appeal γιατί έχει ήδη εκατομμύρια fans. Το αλλάξανε γιατί πολύ απλά θέλουν κάτι δικό τους και φαίνεται από τα τελείως άσχετα fan fiction spin-off. Το είδατε το Nightmare of the Wolf?! Τέλος τα fights scenes, τραγικά. Πέρα το Blaviken, που είχε τον τύπο από Mission Impossible, φάνηκε, όλα τα υπόλοιπα είναι ότι αδιάφορα. Δεν ξέρω άμα το έχετε καταλάβει, αλλα πέρα από τον Geralt, κανένας, μα κανένας δεν κάνει πιρουέτες. Οι Witchers έχουν το σπαθί στην πλάτη, όχι πάντα, συνήθως είναι στο άλογο τα σπαθιά, γιατί η θήκη στα πλαγια τους ενοχλεί όταν κάνουν πιρουέτες. Όταν οι άλλοι βλέπουν έναν Witcher να μάχεται νομίζουν ότι βλέπουν μια αστραπή να χορεύει. Τέλος οι Witchers είναι δυο φορες πιο δυνατοί από έναν άνθρωπο και περίπου έξι φορες πιο γρήγοροι από οποιοδήποτε άνθρωπο. Χωρίς φίλτρα αυτό, που στην σειρά απλά ανοίγουν ντουλάπια και πίνουν κάτι και ποτε δεν έδειξαν σωστά, πέρα από Geralt, το ποσο fuckin killers είναι. Όλα τα hits τους είναι αρτηρίες, το μοναδικό πράγμα που δείξαν στην μουφο εκπαίδευση χωρίς φυσικά να το πουν όμως. Για αυτό και πολεμάει τέρατα, γιατί κανένας άνθρωπος δεν το έχει. Λογική. Τέλος κανένας, μα κανένας δεν κάνει sneak σε witcher. Τέλος. Δείχνει ότι ακούει ο Geralt παλμούς και μετά δεν ακούνε στα τρία μετρα. Fuck off Netflix. Witchers με τσεκούρια?! Σοβαρά τώρα? Πως κανεις deflect με τσεκούρι? Και σε δυο χερια κιόλας. Έχουν και ασημένια? Jfc. Τουλάχιστον υπήρχαν τα σπαθιά των games, αλλα κανένας δεν τα άγγιξε? Επίσης γιατί κανένας δεν φοράει armor πέρα από Geralt και άντε Vesemir? Aσε που το armor τους είναι μούφα γιατί οι witchers φοράνε χαλαρό armor ώστε να μπορούν να το βάζουν και να βγάζουν μονοι τους, από την στιγμή που πάντα είναι μονοι τους on the path. Armored jackets που κουμπώνουν εύκολα μπροστά και δεν τους εμποδίζει όταν κόβουν φιλέτα χορεύοντας. Τα signs? Λέγονται signs γιατί σχηματίζουν...signs. Δεν ήταν κακά, τουλάχιστον στο Aard ο Geralt έκανε κάτι με τα δάχτυλα. Αλλα Igni σε silver sword? Yrden wtf? Το ίδιο με Quen ήταν. ’σε που φυσικά αυτά είναι από games. Στα βιβλία τα signs είναι φάση για να ανάβει φωτιά με Igni. Δηλαδή είναι φάση utility spells παρα για offensive. Για τους μάγους είναι αστεία. Τα games τα κάνανε OP. Που δεν με χαλάει εννοείτε αλλα δείχτα τουλάχιστον σωστά. Επίσης έχουν αλλάξει βασικά κίνητρα και background από βασικούς χαρακτήρες, το οποιο σημαίνει ότι θα αλλάξουν ριζικά όλο το story. Το οποιο σημαίνει ότι θα ακολουθήσει το story που επινόησαν, δηλαδή η ποιότητα από εδώ και πέρα θα είναι πολύ σχετική. Προσωπικά δεν μπορώ καν να σκεφτώ πως συνεχίζουν. Δεν υπάρχει λογική εξήγηση πια. Οποτε ετοιμαστείτε για χαοτικές τρύπες φάση monolith, που monolith, wtf?! Μπορώ να γράφω για μέρες, οποτε please, καταλαβαίνω ότι πολλοί δεν χαλαστηκατε, απλά σταματήστε να δικαιολογείται την σειρά. Aμα είχατε διαβάσει τα βιβλία θα μπορούσατε να καταλάβετε ποσο καλύτερα θα ήταν άμα ακολουθούσαν το canon. Τέλος η Ciri είναι 12-13 χρονων και μιλάει και μάχεται πολύ διαφορετικά. Αυτά που έδειξαν είναι από τα games. Αυτές τις δυνάμεις της αποκτά μετά τα 18 της. Μέχρι τότε κανει πολύ λίγα πράγματα με μαγεία, αντίθετος απλά κόβει, και κόβει κόσμο γιατί είναι Witcher. Όλα αυτά χωρίς να αναφερθώ σε plot holes και διαλογους. They fucked it up! ps. Μουσική, ελάτε τώρα, μουσική ρε guys, δηλαδή... Αντιλαμβάνομαι ακριβώς τι θέλεις να πεις, και συμφωνώ. Για την ακρίβεια, πιστεύω πως όλοι οι fans του Witcher συμφωνούμε. Όλοι μας θα θέλαμε να ακολουθηθεί το σενάριο των βιβλίων και όλοι μας θα θέλαμε να μην υπήρχε το woke στοιχείο. Το θέμα είναι πως πρέπει να ξέρουμε τι περιμένουμε και από πού. Διότι τα παραπάνω, παρ' όλο που ιδανικά τα θέλουμε όλοι μας, γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμαστε πως εν έτει 2021/2022 σε σειρά μαζικής παραγωγής του Netflix δεν δίνει καν απόδοση το να τα σκεφτούν, πόσο μάλλον να τα υλοποιήσουν. Και δεδομένου πως είχαμε από πριν δηλώσεις της showrunner για παρεμβάσεις στο σενάριο και για woke στοιχεία, είναι ανούσιο το να βγαίνουμε τώρα και να παραπονιόμαστε για κάτι που ήδη γνωρίζαμε πως θα υπήρχε. Γι' αυτό και προσωπικά έκρινα κυρίως κάποια στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να είχαν διορθωθεί ανεξαρτήτως των σεναριακών παρεμβάσεων ή των SJW ορέξεων της showrunner, όπως είναι για παράδειγμα οι διάλογοι και οι σκηνές δράσης. Το γεγονός πως μείναμε ικανοποιημένοι με τη σειρά δεν σημαίνει ότι πιστεύουμε πως ήταν ορθή παρουσίαση και αντιπροσώπευση των σχετικών βιβλίων. Ούτε πως δεν μπορούσε να γίνει πολύ καλύτερα. Σημαίνει, απλά, ότι δεδομένων των δηλώσεων της showrunner και του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο αναπτύσσεται η σειρά, ήταν καλύτερη των προσδοκιών μας. Τώρα, εάν κάποιος περίμενε να ακολουθηθεί πιστά το βιβλίο και να μην υπάρχει το woke στοιχείο όταν η ίδια η showrunner μας τα είχε ανακοινώσει, εεε τότε είναι λογικό το να μη κατάφερε να απολαύσει ούτε μια στιγμή της σειράς. Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από magnam 1
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 35 λεπτά πριν, Fulgore είπε Οπως συμβαίνει και στα υπόλοιπα θέματα φαντασίας, αυτοί που δηλώνετε συνέχεια περισσότερο απογοητευμένοι είστε που ψειρίζετε πολύ τα πράγματα και έχετε πολύ μεγάλες απαιτήσεις και συνεχώς απογοητεύεστε, ειδικά σε ότι έχει να κάνει με Netflix,Disney,Marvel,DC των τελευταίων ετών συγκεκριμένα. btw ο Angryjoe που φαντάζομαι από αυτόν πήρες την τελευταία κουβέντα, έδωσε στην πρώτη season 8/10(παρόλο που προσωπικά διαφωνώ) 😉 Μα buddy δεν είναι το ψείρισμα, δεν περιμένω να είναι 100% πιστοί, δεν γίνετε στην τελική, το πρόβλημα είναι ότι το story είναι σχεδόν τελείως αλλαγμένο προς το χειρότερο, δεν θα είχα θέμα άμα ήταν καλύτερο. Το μονο που κρατήσανε είναι ονόματα και τοποθεσίες. Δηλαδή με το πρώτο season εκμεταλλευτήκανε την nostalgia των fans. Τώρα όμως το τραβήξανε τόσο απίστευτα πολύ που μπες και δες imdb και MC τα user reviews της δεύτερης season. Μέχρι και petition (lame) με χιλιάδες υπογραφές μαζέψανε για να φύγει η showrunner. Anyways, το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται να δούμε σωστό Witcher για πολλά χρονια ακόμα και φοβάμαι ίσως να μην δούμε ποτε ξανά μετά από αυτή την σειρά. Δεν το θυμάμαι καθόλου το review του AJ, δεν έχει διαβάσει βιβλία άμα θυμάμαι καλά οποτε δεν νομίζω ότι το έδωσα σημασία. 7 λεπτά πριν, magnam είπε Και δεδομένου πως είχαμε από πριν δηλώσεις της showrunner για παρεμβάσεις στο σενάριο και για woke στοιχεία, είναι ανούσιο το να βγαίνουμε τώρα και να παραπονιόμαστε για κάτι που ήδη γνωρίζαμε πως θα υπήρχε. Συμφωνούμε αλλα δες. Χέστηκα για τα pc στην τελική άμα οι χαρακτήρες δεν άλλαζαν προσωπικότητες. Κανένας, μα κανένας χαρακτήρας δεν αντιπροσωπεύει τα βιβλία. Ελάχιστα ο Geralt μονο. Και ναι φυσικά δεν θα παραπονιόμουνα για Netflix adaptation. Έλα όμως που βγήκε η showrunner και δήλωσε, όπως έκανε post πιο πάνω ο φίλος NoFear, ότι τα βιβλία είναι τόσο καλά που δεν βρίσκει λόγο να προσθέσει κάτι. Και τελικά του αλλάζει τα φώτα. Καταλαβαίνεις τώρα από που προέρχεται όλο αυτό το παράπονο? 1
Fulgore Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 4 λεπτά πριν, {TDi}Dj2k..infc είπε Μα buddy δεν είναι το ψείρισμα, δεν περιμένω να είναι 100% πιστοί, δεν γίνετε στην τελική, το πρόβλημα είναι ότι το story είναι σχεδόν τελείως αλλαγμένο προς το χειρότερο, δεν θα είχα θέμα άμα ήταν καλύτερο. Το μονο που κρατήσανε είναι ονόματα και τοποθεσίες. Δηλαδή με το πρώτο season εκμεταλλευτήκανε την nostalgia των fans. Τώρα όμως το τραβήξανε τόσο απίστευτα πολύ που μπες και δες imdb και MC τα user reviews της δεύτερης season. Μέχρι και petition (lame) με χιλιάδες υπογραφές μαζέψανε για να φύγει η showrunner. Anyways, το μεγάλο μου πρόβλημα είναι ότι δεν πρόκειται να δούμε σωστό Witcher για πολλά χρονια ακόμα και φοβάμαι ίσως να μην δούμε ποτε ξανά μετά από αυτή την σειρά. για αυτό σου λέω οτι δεν έχει νόημα το ψείρισμα. Για τον ίδιο λόγο που η πλειοψηφία των παραγωγών βασισμένων σε παιχνιδια είναι άστα να πανε. Και για αυτό έγραψα και πιο πίσω,ότι από την πρώτη season καταλαβαίνεις που πάει το πράγμα,άρα ή συνεχίζεις και την βλέπεις με χαμηλομένες απαιτήσεις ή την ντροπάρεις. Ακόμα και η showrunner να φύγει,δεν πρόκειται πχ να διώξουν την ηθοποιο που κάνει την Fringilla πχ. Και δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει τα βιβλία για να δεις κάποια πράγματα να βγάζουν μάτι. Ολοιδιος ο Lambert ε?
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, Fulgore είπε Για τον ίδιο λόγο που η πλειοψηφία των παραγωγών βασισμένων σε παιχνιδια είναι άστα να πανε. Κανεις τεράστιο λάθος, τελευταία είναι όλο και καλύτερα, πάρε για παράδειγμα το τελευταίο Resident Evil, είναι ταινίαρα, ταινίαρα λέμε. 🤮 Also, Lambert, Lambert, what a prick! Επεξ/σία 22 Δεκεμβρίου 2021 από {TDi}Dj2k..infc
vs_skg Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Οι συναδελφοι κραχτες εχετε καταφερει να εντοπισετε απο που ακριβως πηγαζει η αισθηση φτηνιας-μεσημεριανου στο αλτερ; Ειναι το καστ; οι διαλογοι; οι γωνιες της καμερας; το μονταζ; η χρωματικη παλετα; ολα μαζι; τι ακριβως πηγε λάθος και ειναι περισσοτερο Ηρακλης παρα game of thrones; 1
Πέτρος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Περί φτήνιας, και μόνο...είναι κάπως καλύτερα από την 1η σεζόν, ούτε στο μικρό νύχι του GoT (τι να κάνουμε, έβαλε standards για πάρα πολλά πράγματα), αλλά δείτε το "αντίπαλο δέος" (WoT) και θα καταλάβετε τι πάει να πει τσίπηδες. Δύο κλασεις πάνω είναι το Witcher σε αυτό το θέμα (χωρίς να είναι καλό, απλά επαρκές).
noFEARgr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2021 47 λεπτά πριν, vs_skg είπε Οι συναδελφοι κραχτες εχετε καταφερει να εντοπισετε απο που ακριβως πηγαζει η αισθηση φτηνιας-μεσημεριανου στο αλτερ; Ειναι το καστ; οι διαλογοι; οι γωνιες της καμερας; το μονταζ; η χρωματικη παλετα; ολα μαζι; τι ακριβως πηγε λάθος και ειναι περισσοτερο Ηρακλης παρα game of thrones; Οσα λεφτα και να ριξεις αν οι ανθρωποι που εργαζονται στο project ειναι χωρις εμπειρια κτλπ ( δεν φταινε αυτοι , το netflix φταιει που τους εβαλε σε μια τετοια παραγωγη) δεν μπορει να γινει σωστη δουλεια. Υπαρχει προβλημα και στο μονταζ αλλα και στην σκηνοθεσια. Και φυσικα το μεγαλυτερο προβλημα ειναι η Lauren. Η συγκεκριμενη περα απο την ατζεντα που θελει να σπρωξει , ειναι τρομερα ναρκισιστρια . Αυτο απο μονο του δεν ειναι απαραιτητα κακο ,υπαρχουν και αλλοι που πιστευουν οτι ειναι θεοι πχ Kojima, David cage στα video games αλλα τουλαχιστον εχουν ταλεντο(παρολα αυτα υπαρχουν και εκει προβληματα που αν δεν ηταν τοσο εγωιστες δεν θα υπηρχαν) .Η lauren ομως ειναι και αντικειμενικα κακη στην δουλεια της δυστυχως .
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Ένα πολύ καλο review από το πρώτο επεισόδιο, που θεωρείτε και το καλύτερο imho. 1
Psycho_Warhead Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Αυτό το scene είναι καλύτερο από όλα τα επεισόδια της δεύτερης σεζόν. Ούτε την μουσική δεν πέτυχαν, τελείως crap. 5 1
{TDi}Dj2k..infc Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2021 (επεξεργασμένο) Φαντάσου ένα τέτοιο anime series, αλλα όχι, θα κάνουν Witcher tv series για παιδιά...jfc. Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2021 από {TDi}Dj2k..infc
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα