Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ναι παρ όλα αυτά οι τιμές της AMD θα συνεχίζουν να είναι χαμηλότερες από τους πανάκριβους επεξεργαστές της Intel 

• Απαντ. 168
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οι power users εχουν overall balanced συστηματα με dual, triple ή 4k monitors, ssds, over 16gb ram, gfx ανω των 450 ευρω, μιση ντουζινα περιφερειακα κοκ 

δε μπορεις να λιγουρευεσαι 32cores για μουλτιτασκινγκ σε μονη 22αρα fhd ή να κανεις λογο για αντοχη στο χρονο κλπ οταν δεν διαθετεις ουτε 200ευρω για επεξεργαστη..

Εγώ δηλαδή με τρεις οθόνες και projectorα στο PC  + 3 ssd + 6TB HDDs  είμαι power user ?

Εγώ που με βλέπεις θα αγοράσω "INTEL...REAPER" από την AMD , όχι για τίποτε άλλο, αλλά για να σου την λέω με το μπρικάκι σου ....

Μην το ψάχνεις , ότι και να κάνεις πλέον, ότι κι αν πεις ... 100€ θα το πουλήσεις όταν είναι να το πουλήσεις .... :P :P :P

Δημοσ.

οι power users εχουν overall balanced συστηματα με dual, triple ή 4k monitors, ssds, over 16gb ram, gfx ανω των 450 ευρω, μιση ντουζινα περιφερειακα κοκ 

δε μπορεις να λιγουρευεσαι 32cores για μουλτιτασκινγκ σε μονη 22αρα fhd ή να κανεις λογο για αντοχη στο χρονο κλπ οταν δεν διαθετεις ουτε 200ευρω για επεξεργαστη..

προφανως δεν εμαθες τιποτα απο ολες τις προηγουμενες σελιδες. ρε καλε μου εν Δαρβινο αδελφε. Οταν περνεις I7 τον περνεις για να την λες στα C2D?

Αυτος που χρειαζετε 32 πυρηνες δεν θα παιζει παιχνιδια ουτε τον νοιαζει αμα εχει 20 οθονες και μηχανικο πληκτρολογιο. Και ειναι συζητησιμο το εαν θα εχει dedicated οθονη το μηχανημα επανω του.

Αμα νοιωθεις ανωτερος απο εμας επειδη δεν σου κανουμε μοστρα το τι εχουμε, γιατι το εχουμε για εμας και οχι για τους αλλους και δεν μας ενοχλει που μας περνανε οι Ryzen γιατι κατανοουμε οτι μονο οφελος προκειπτει οκ. Ηρθες εσυ τωρα με το φιατ τουρμπο σου 1.3L που εμαθες να εισαι ο γρηγορος του χωριου να το παιξεις μαγκας μαλωνοντας με τις ταχυτητες να κανεις χρονο στην τριλιτρη μερσεντα που παει 200 και κρατας το τιμονι με το ενα χερι και εχεις την γκομενα,την γυναικα και τα μωρα πισω απλα. οκ. Πασο ρε αδερφε. Πες μου το hardware σου να σου φυγει.

σσ αυτο για αυτους που δεν θελουν συγκριση με αυτοκινητα και cpu νομιζω ειναι ωραιο παραδειγμα.

Δημοσ.

@Pmh9020
πως δεν εμαθα αμε για δες εδω και απαντησε καλυτερα μηπως μαθουμε και κατι καινουριο

δε φανταζεσαι ποσα πμ εχω δεχτει με ανηθικες προτασεις..  :lol:  B)

καλα μεχρι να ερθει η στιγμη που θα αγορασεις 16 πυρηνες κατω απο 200 ευρω τα ξαναλεμε.. 

300+ ευρω για 8/16 cores/threads  ειναι στοχευμενη αγορα δεν το λες και φθηνη mainstream επιλογη

εγω δε βλεπω κανεναν να εχει αναγκη 32 πυρηνες βλεπω λιγουρια που θελουν ανταγωνιζμο για να αγορασουν και παλι Intel Core i7 με 150 ευρω! 

adtakh δε νομιζω

τον 4790 τον αγορασα πριν 2μισι χρονια 290 ευρω αυτη τη στιγμη στο σκρουτζ πωλειται 310 και στις αγγελιες του ινσομνια μεταξυ χρηστων -δηλαδη χωρις νταβατζηλικια- οχι κατω απο 250 ευρω

αυτο και μονο αποδεικνυει την αξια και την αντοχη στο χρονο

ΥΓ.  η lg οθονη κανει 850 ευρω η καρτα γραφικων 450 και σε λιγο ετοιμαζομαι για m2 ssd samsung 1tb δε τα λεω για να βγαλω γκομενα -εχω- αλλα για να δειξω σε ορισμενους  οτι σε ενα ισορροπημενο συστημα δεν ειναι  απαραιτητα ο επεξεργαστης το μονο ακριβο κομματι...

οπου μερικοι βλέπετε τους πυρηνες με τις ντουζινες και νομιζετε οτι θα πιασετε τον τραγο απτα κερατα!

@Palpatin πιθανοτατα να τρολαρεις αλλα θα σου απαντησω σοβαρα, παλιοτερα ασχολιομουν αρκετα με oc, αλλα πλεον ειναι τοσο ψηλα τα εργοστασιακα ρολογια και το turbo boost που imho που δεν αξιζει ο κοπος και ο χρονος για να να ασχολειται καποιος σοβαρα με το αθλημα περα απο την προσωπικη του ..κ@υλα

επισης o 2ος λογος που δεν επελεξα τον K ή καποιον 6πυρηνο ηταν οτι ηθελα να υπερκαλυψω τις αναγκες μου μεν αλλα και με οσο το δυνατον μικροτερο ενεργειακο αποτυπωμα δε, το τροφοδοτικο μου ειναι μολις ενα 500W Corsair Silver

ετσι σε full load συνολικα δεν ξεπερνα τα 200W ενω σε idle και απλες εργασιες ~45W

Δημοσ.

@Pmh9020

πως δεν εμαθα αμε για δες εδω και απαντησε καλυτερα μηπως μαθουμε και κατι καινουριο

adtakh δε νομιζω

τον 4790 τον αγορασα πριν 2μισι χρονια 290 ευρω αυτη τη στιγμη στο σκρουτζ πωλειται 310 και στις αγγελιες του ινσομνια μεταξυ χρηστων -δηλαδη χωρις νταβατζηλικια- οχι κατω απο 250 ευρω

αυτο και μονο αποδεικνυει την αξια και την αντοχη στο χρονο

ΥΓ.  η lg οθονη κανει 850 ευρω η καρτα γραφικων 450 και σε λιγο ετοιμαζομαι για m2 ssd samsung 1tb δε τα λεω για να βγαλω γκομενα -εχω- αλλα για να δειξω σε ορισμενους  οτι σε ενα ισορροπημενο συστημα δεν ειναι  απαραιτητα ο επεξεργαστης το μονο ακριβο κομματι...

οπου μερικοι βλέπετε τους πυρηνες με τις ντουζινες και νομιζετε οτι θα πιασετε τον τραγο απτα κερατα!

@Palpatin πιθανοτατα να τρολαρεις αλλα θα σου απαντησω σοβαρα, παλιοτερα ασχολιομουν αρκετα με oc, αλλα πλεον ειναι τοσο ψηλα τα εργοστασιακα ρολογια και το turbo boost που imho που δεν αξιζει ο κοπος και ο χρονος για να να ασχολειται καποιος σοβαρα με το αθλημα περα απο την προσωπικη του ..κ@υλα

επισης o 2ος λογος που δεν επελεξα τον K ή καποιον 6πυρηνο ηταν οτι ηθελα να υπερκαλυψω τις αναγκες μου μεν αλλα και με οσο το δυνατον μικροτερο ενεργειακο αποτυπωμα δε, το τροφοδοτικο μου ειναι μολις ενα 500W Corsair Silver

ετσι σε full load συνολικα δεν ξεπερνα τα 200W ενω σε idle και απλες εργασιες ~45W

ελα σου εχω ο,τι πρεπει. γλητωσες χρηματα απο το cpu σου οποτε κανε μια καταθεση http://ecogreens-gr.org/cms/index.php?option=com_content&view=article&id=55:donations&catid=30:participation

• Like 1
Δημοσ.

Χαίρομαι πολύ που θα χτυπήσει η AMD και στα πιο πάνω στρώματα της αγοράς. Παρότι οι περισσότεροι από εμάς δεν αγοράζουν τέτοιους επεξεργαστές, η δυνατότητα του να υπάρχεις στην μεγάλη κατηγορία λειτουργεί πρακτικά αλλά και σε επίπεδο marketing σαν την ύπαρξη μίας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Formula 1. Για το πρεστίζ αλλά και για την πρόσβαση σε πρωτοκλασάτες τεχνολογίες που θα περάσουν και στα πιο "ταπεινά" προϊόντα.

Δεν σημαίνει ότι τα Renault ήταν καλύτερα των Ferrari όταν παίρνανε τα πρωταθλήματα αλλά ότι μπορούν τεχνολογικά να σταθούν απέναντι σε πιο "premium" μάρκες. Όλως "τυχαίως" σταδιακά η Renault έχει ανέβει τεχνολογικά αλλά και στην εκτίμηση αρκετών και για τα καθημερινά της αυτοκίνητα.

ΥΓ.

Δώστε real οκταμύρηνους στον λαό μπας και ξεκολλήσουν και οι προγραμματιστές να φτιάχνουν προγράμματα με πρότυπο διπύρηνους και κλειδωμένους τετραπύρηνους.

Δημοσ.

Χαίρομαι πολύ που θα χτυπήσει η AMD και στα πιο πάνω στρώματα της αγοράς. Παρότι οι περισσότεροι από εμάς δεν αγοράζουν τέτοιους επεξεργαστές, η δυνατότητα του να υπάρχεις στην μεγάλη κατηγορία λειτουργεί πρακτικά αλλά και σε επίπεδο marketing σαν την ύπαρξη μίας αυτοκινητοβιομηχανίας στην Formula 1. Για το πρεστίζ αλλά και για την πρόσβαση σε πρωτοκλασάτες τεχνολογίες που θα περάσουν και στα πιο "ταπεινά" προϊόντα.

Δεν σημαίνει ότι τα Renault ήταν καλύτερα των Ferrari όταν παίρνανε τα πρωταθλήματα αλλά ότι μπορούν τεχνολογικά να σταθούν απέναντι σε πιο "premium" μάρκες. Όλως "τυχαίως" σταδιακά η Renault έχει ανέβει τεχνολογικά αλλά και στην εκτίμηση αρκετών και για τα καθημερινά της αυτοκίνητα.

ΥΓ.

Δώστε real οκταμύρηνους στον λαό μπας και ξεκολλήσουν και οι προγραμματιστές να φτιάχνουν προγράμματα με πρότυπο διπύρηνους και κλειδωμένους τετραπύρηνους.

τι θες να πεις real οκταπυρηνους; οι ryzen 7 τι ειναι;

Δημοσ.

ρε παιδια..... τι σημαινει "Power User"...?    το' χω απορια.....................................................................

θα μας κουφανετε εντελως εδω μεσα.......!!!!!! :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  

• Like 1
Δημοσ.

ρε παιδια..... τι σημαινει "Power User"...?    το' χω απορια.....................................................................

θα μας κουφανετε εντελως εδω μεσα.......!!!!!! :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  :shock:  

power user or experienced user is a computer user who uses advanced features of computer hardware, operating systems, programs, or web sites which are not used by the average user. 

A power user may not have extensive technical knowledge of the systems they use and is not necessarily capable of computer programming and system administration

https://en.wikipedia.org/wiki/Power_user

για τους παλιους υπηρχε/υπαρχει και περιοδικο με το ακρωνυμιο cpu

οτι αλλη απορια εχεις εδω ειμαστε B)

Δημοσ.

power user or experienced user is a computer user who uses advanced features of computer hardware, operating systems, programs, or web sites which are not used by the average user. 

A power user may not have extensive technical knowledge of the systems they use and is not necessarily capable of computer programming and system administration

https://en.wikipedia.org/wiki/Power_user

για τους παλιους υπηρχε/υπαρχει και περιοδικο με το ακρωνυμιο cpu   (η πρωτη μου επαφη με υπολογιστες ηταν το 1985. ειναι αρκετα παλιο αυτο?) 

οτι αλλη απορια εχεις εδω ειμαστε B)

η επομενη μου απορια:

σε τι ποσοστο αντιστοιχουν οι "power users" στο συνολο της αγορας?  

50%- 60%........??

Δημοσ.

η επομενη μου απορια:

σε τι ποσοστο αντιστοιχει η αναγκη  για "16/32πυρηνους" στο συνολο της αγορας?  

5%- 6%........??

φιξεδ

Δημοσ.

τι θες να πεις real οκταπυρηνους; οι ryzen 7 τι ειναι;

Φρανκενσταινισμός...

Δυο ξεχωριστοί επεξεργαστές που ενώνονται μέσου του fabric,δεν διαφέρει (ιδιαίτερα) από το να έχεις δυο cpu σε dualsocket μητρική. 

Χώρια που ακόμα κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και δεν φανερώνουν πως λειτουργεί του smt τους.

Δημοσ.

φιξεδ

εντελως λαθος fixed ομως. αλλο ρωτησα εγω και εντελως αλλο γραφεις εσυ.....!! οταν συζηταμε, να συζηταμε, και να μην πεταμε ασχετα πραγματα..!!   

Φρανκενσταινισμός...

Δυο ξεχωριστοί επεξεργαστές που ενώνονται μέσου του fabric,δεν διαφέρει (ιδιαίτερα) από το να έχεις δυο cpu σε dualsocket μητρική. 

Χώρια που ακόμα κρύβονται πίσω από το δάχτυλο τους και δεν φανερώνουν πως λειτουργεί του smt τους.

δεν σε ειδα να εξανιστασαι και για τους Q  (σοκετ775) το ιδιο....!!!    

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...